ALKOLÜN SÜRÜCÜ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AKILCI İLAÇ KULLANIMI OTURUMLARI İÇİN ÖRNEK SUNUM
Advertisements

10.Örnek Olay Çalışması Cep Telefonu ve Diğer Bağımlılıklar: Motosiklet sürücüsü cep telefonu ile konuşuyor! Okulun basketbol takımı, katıldığı turnuvada.
TRAFİK HASARLARINDA YENİ DÖNEM ve OTO SİGORTALARINA ETKİSİ
1 Nisan 2008’den itibaren kaza yapan sürücüler, polisi beklemeden tutanağını kendileri düzenleyecek, kazayı fotoğraflayacak ve olay yerinden ayrılacaklar.
ALKOL.
EVDE SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANMAK İÇİN KİM NEREYE BAŞVURUR?
EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
KAZA TESPİT TUTANAĞI VE OLASI KAZALARDA YAPMAMIZ GEREKEN İŞLEMLER
TETAŞ TK 452 MODEL TAKOGRAFIMIZ VE
BİLİNÇ KAYBI NEDİR? Beynin normal fonksiyonlarındaki bir aksama sonucu; uyku halinden başlayarak, hiçbir uyarıya cevap vermeme haline kadar giden, BİLİNCİN.
İSKENDERUN NURAN YILMAZ Ç. P. LİSE
AKILCI İLAÇ KULLANIMI OTURUMLARI İÇİN ÖRNEK SUNUM
UYGUN OLMAYAN İLAÇ KULLANIMLARI
ADIYAMAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ RUH SAĞLIĞI VE SOSYAL HASTALIKLAR ŞUBESİ
SİGARA VE ALKOL.
Ebru Keser(1102) Sıla Kahraman(1100) Beden Eğitimi Performans ödevi
Ergenlerde Madde Bağımlılığı
HASTADAN ÖRNEK ALINMASI VE GÖNDERİLMESİ
Gençler ve Yol Güvenliği
TRAFİK İŞARETLERİ Trafik Görevlisinin İşaretleri
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ ALKOLLÜ İÇECEKLER.
SİGARA, ALKOL, MADDE KULLANIMI.
BAĞIMLILIK Doç. Dr. Duran Çakmak
ALKOL VE ETKİLERİ.
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
KARAYOLUNUN KULLANILMASI
ALKOL VE ETKİLERİ.
ALKOL VE ALKOL BAĞIMLILIĞI
Sağlıkta İnsangücü Çalışma Grubu Raporu Dr. İ. Serdar ARDA.
ÖZEL EĞİTİM NEDİR? Çoğunluktan farklı ve özel gereksinimli çocuklara sunulan, üstün özellikleri olanları yetenekleri doğrultusunda kapasitelerinin en üst.
C.TRAFİK KAZALARI 1.Trafik kazalarının sebepleri.
Bu sunuda TBM için hazırlanmış olan «Alkolsüz Bir Hayat İçin» adlı (Metin: Uğur Evcin, 2014, İstanbul: Yeşilay Yayını) broşürden yararlanılmıştır. Sunudaki.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
Aktif ve Pasif Güvenlik Sistemleri
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK ZAMANI, BELİRLENEN AMAÇLAR VE ÖNCELİKLER İÇİN; PROGRAMLI ve VERİMLİ OLARAK KULLANMAKTIR.
Ulaşım; Deniz yolu, hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile sağlanmaktadır. Ulaşım türleri arasında en yoğun kullanılan kara yolu ulaşımıdır. Kara yollarında.
MADDE BAĞIMLILIĞI.
DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI
MADDE ve ALKOL KULLANIM BOZUKLUKLARI
T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)
Bu sunudaki içeriğin daha ayrıntılı hâline Yeşilay tarafından lise çağı öğrencilerine ve gençlere yönelik hazırlanmış aşağıdaki kitapçıktan ulaşabilirsiniz:
TRAFİK KAZALARI VE NEDENLERİ
: TRAFİK IŞIKLARI :. Trafik ışıkları, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece.
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 1. Motorlu Araçlar 1.Yolcu Taşıma (Otobüs, minbüs vb..) 2.Yük Taşıma (Kamyon, tır, tanker vb…) 3.İş Makineleri.
Bilinç Bozuklukları Bölüm 8.
Konu : Sigorta – Trafik Cezaları – Trafik Suçları
1-) Uyuşturucu ve keyif verici maddeleri alarak araç kullandıkları tespit edilenler için aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır? A) Eylemin gerektirdiği.
YAŞLILIKTA DEPRESYON ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
ALKOLMETRE Alkol, genel anlamıyla merkezi sinir sisteminin işleyişini bozan bir uyuşturucu türüdür. Düşük miktarlarda alınan alkol hareket kabiliyetini,
  ALKOL VE SÜRÜCÜLÜK Bilimsel araştırmalar alkolün hiç bir seviyesinin sürücülük için güvenli olmadığını göstermektedir. Bütün ülkeler yasal alkol limitini.
ALKOL VE ALKOL BAĞIMLILIĞI
TRAFİK KAZALARI VE TRAFİK CEZALARI.
Özel Körfez Marmara Hastanesi
BİLİNCİ KAPALI (KOMA)OLAN HASTA / YARALIYA İLK YARDIM
YAŞAM BOYU SPOR – BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ.
TRAFİK İŞARETLERİ.
2009 Yılı Trafik Kazaları SON 20 YILDA  5.5 milyon trafik kazası  160 Bin Ölü (Milyonlarca öksüz çocuk)  2.2 Milyon yaralı ve sakat  5 Milyar dolar.
6. HAFTA KALİTE MALİYETLERİ.
TRAFİK KAZALARI. Trafik Kazalarının Nedenleri Nelerdir?
KAZA FELAKET TRAFİK KAZASI VE İLKYARDIM.
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
SRC UYGULAMA SINAVI Sınav Kuralları
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
İSKENDERUN NURAN YILMAZ Ç. P. LİSE
EMNİYETLİ SÜRÜŞ (DAHA İYİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ)
SRC UYGULAMA SINAVI Sınav Kuralları
KAZAYA RAMAK KALA OLAYI
Sunum transkripti:

ALKOLÜN SÜRÜCÜ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Uyarıcı Etkisi Uyuşturucu Etkisi

ALKOLÜN UYARICI ETKİSİ FONKSİYONLAR UYARICI ETKİSİ DÜRTÜLER Korkunun azalması, Kendine Güvenin Artması KAVRAMA Kazanılmış Alışkanlıklardan Vazgeçme GENEL DAVRANIŞLAR Gereksiz Cesaret Artış, Düzenlik, Dengesizlik. ARAÇ KULLANMA YETİSİ Aşırı Hız veya Manevra Yapma İsteği

ALKOLÜN UYUŞTURUCU ETKİSİ FONKSİYONLAR UYUŞTURUCU ETKİSİ DÜRTÜLER Korkunun Azalması, Kendine Güvenin Artması KAVRAMA Kazanılmış Alışkanlıklardan Vazgeçme, Kendini Kontrol Edememe GENEL DAVRANIŞLAR Gereksiz Cesaret Artış, Düzenlik, Dengesizlik. ARAÇ KULLANMA YETİSİ Aşırı Hız veya Manevra Yapma İsteği,Acil Durumda Kontrol Kaybı.

2 ŞİŞE (KÜÇÜK) BİRA 850 ml. 0.50 Promil 2 KADEH ŞARAP 220 ml. 0.50 Promil 1 DUBLE VİSKİ 74 ml. 0.50 Promil 1 DUBLE VOTKA 74 ml 0.50 Promil 1 DUBLE KANYAK 74 ml 0.50 Promil 1 DUBLE RAKI 74 ml 0.50 Promil 1 DUBLE RAKI 74 ml 0.50 Promil

ALKOL MİKTARI VE KAZA YAPMA RİSKİ KAZA YAPMA İHTİMALİ 0,50 PROMİL 2 KAT 1,00 PROMİL 10 KAT 1,50 PROMİL 25 KAT

UYUŞTURUCU MADDELER VE BAZI İLAÇLARIN ETKİLERİ Dengesiz Beklenmedik Davranışlar. Dikkati Bir Noktada Toplayamama. Uyuşukluk, Bilinç Kaybı. Algılama Bozuklukları. Uyarılara Gereken Tepkileri Verememe.

ALKOL DURDURMADAN SİZ ONU DURDURUN

ALKOLLE AZRAİL YANINIZDA

KANDAKİ ALKOL MİKTARI ARTTIKÇA... Beyne giden Oksijen Azalır. Alkol Etkisi İle Kişi Saldırganlaşır. Hız Yapmayı Çekici bulur.

.....V E S O N U Ç

MAALESEF ACI SON

ALKOL KONTROLLERİNDE.. Hususi otomobillerde % 50... Diğer tüm araçlarda%2 0 Olmalıdır.

SÜRÜCÜ BELFESİNİN GERİ ALINMASI Hususi Araçlarda % 51 Promil Alkol Durumunda; 1 DEFASINDA 6 AY 2 DEFASINDA 2 YIL 3.Defa: 5 Yıl Süre ile Sür.Bel.Geri Alınır.

Bölge Trafik Dent. İst. Amirliği Alkolden 2. seferden ehliyeti alınan sürücülerin S.D.G. Eğitimini almaları gerekmektedir. 3. defa alınanların ise psikoteknik raporunu almaları gerekmektedir. Ayrıca ehliyetlerini geri almaya gelen vatandaşlarımızın maliyeden trafikle ilgili borcu yoktur yazısı gerekmektedir.

TRAFİK ZABITASI TRAFINDAN ALKOL TESPİTİN YAPILACAĞI DURUMLAR Sürücülerin alkollü içki alıp almadığının tespitin teknik cihazlarla yapılmasının mümkün olmaması halinde KTY.nin EK-34’deki form esaslarına göre test yapılır ve doldurularak kanuni işleme esas olmak üzere sürücü ve görevli tarafından imzalanır. Kandaki alkol miktarı teknik cihazlarla ve kan alınarak laboratuarda tespit imkanı yok ise en yakın sağlık kuruluşuna gönderilerek hekim tarafından rutin alkol muayenesi yapılır. Ölümlü Yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarında şahıs alkolmetreyi üflemez ise mutlak surette sürücü bir sağlık kuruluşuna gönderilerek alkol raporu aldırılmalıdır.ayrıca 48/9 işlem yapılır.

TRAFİK ZABITASI TRAFINDAN ALKOL TESPİTİN YAPILACAĞI DURUMLAR Sürücünün cihazla yapılan tespite itiraz etmesi halinde Ehliyetine 2 yıl el konularak araç sürmekten men edilir. Ölümlü ve yaralamalı kazalarda şahıs yaralı alkol metreyi üfleyecek durumda değil ise kan almak suretiyle adli tıp merkezlerine ve Sağlık Bakanlığına bağlı tahlil yapabilecek teknik ve tıbbi imkanlara sahip olan bir sağlık kuruluşlarına gönderilir.

TRAFİK ZABITASI TRAFINDAN ALKOL TESPİTİNİN YAPILACAĞI DURUMLAR Alkollü olarak araç kullandığından şüphelenilen araç sürücüleri Yalnızca maddi hasarla sonuçlanmış kazalarda Bu gibi durumlarda zabıta tarafından sürücülerin alkol durumu alkolmetre cihazı gibi teknik cihazlarla tespit edilir ve tutanağa geçirilir. Maddi hasarla sonuçlanan kazalarda ayrıca sürücüyü tabibe ve sağlık kuruluşuna göndermeye gerek yoktur

ALKOL DENETİMİ YER VE ZAMANI Alkol alma zamanı refah seviyesi yüksek olan yerlerde 23.00- 05.00 saatleri arasında, sabit gelirli insanların yaşadığı yerlerde ise 22.00-02.00 saatleri arası kontrol yapılmalı. Hafta sonlarında her saatte yapılmalı. Alkollü içki satışı yapılan ,içilen umuma açık yerlerin yakınında Alkol kontrolünün amacı algılanan yakalanma hissini uyandırıp alkol kullanımını azaltmaktır.

http://trafiklife.tripod.com www.trafiklife.cjb.net