Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAŞAM BOYU SPOR 2016-2017 – BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAŞAM BOYU SPOR 2016-2017 – BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ."— Sunum transkripti:

1 YAŞAM BOYU SPOR – BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ

2 ALKOL NEDİR? Alkolün tarihi neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir. İnsanlığın yerleşik hayata geçmesiyle alkol üretimi de başlamıştır. İlk bira bundan 8 bin yıl önce Mezopotamyalıların arpayı ekmek yapmak için ilk ıslah etmesiyle yapılmıştır. Sümerlerin 6 bin yıl önce Godin Tepelerinde (Batı İran ve Anadolu) bira ve şarap içtiği bilinmektedir.

3 ALKOL NEDİR? Daha sonra fermente edilmiş meyve, tahıl ve baldan alkol elde ederek alkolü, iyice hayatımıza girmiştir. Alkol kimi zaman kutsal sayılıp, dini törenlerde kullanılmış, kimi zaman eğlencenin ayrılmaz bir parçası olmuştur.

4 ALKOL NEDİR? Alkol dünyadaki en eski ve en geniş şekilde kullanılan uyuşturucu türüdür. Kanunların yaş sınırlaması olmasına rağmen, alkol gençler tarafından çok kolay elde edilebilir.

5 ALKOL NEDEN TÜKETİLİR? Yapılan araştırmalar insanların en çok zevk almak için alkol tükettiğini göstermektedir. İçkili eğlence yerlerinin çokluğu da bunun en önemli göstergesidir. Eğlence yerleri dışında zevk ve eğlence için en çok yılbaşı, düğün, doğum günleri gibi sosyal etkinliklerde insanlar aşırı miktarda alkol tüketmektedirler. Bu tür alkol tüketimine “Sosyal içicilik” denmektedir.

6 ALKOL NEDEN TÜKETİLİR? Alkol tüketiminin bir diğer önemli sebebi ise duygu durumunu düzeltmektir. İnsanlar genellikle kendilerini kötü hissettikleri, zorlandıkları ya da üzüldükleri dönemlerde alkole sığınarak bu kötü duygu durumundan kurtulmaya çalışırlar.

7 ALKOL NEDEN TÜKETİLİR?

8 ALKOL BAĞIMLILIĞI Alkolik kişi ‘‘içkinin işine değil ,işinin içki içmesine engel olduğunu düşünen kişidir,, Alkol bağımlılarının kendi kendine alkolü bırakması güçtür. Mutlaka tıbbi yardım almalıdır. ALKOLİK KİŞİ GEÇİCİ VE YALANCI BİR ZEVK DUYAR. SONU İSE HÜSRANDIR

9 Etkileri Ağızdaki sürekli bir alkol kokusu, Konuşmada kayma,
Denge ve hareket kontrolünün kaybı, Zayıf yargılama, Saldırganlık Şiddet gösterme İleri düzeyde KOMA VE ÖLÜM

10 TRAFİK KAZALARI VE ALKOL
Kazaların %15 ine ALKOL sebep olmaktadır Trafik kazalarında ölenlerin %21'i yüksek derecede alkollüdür Alkollü araba kullanmaktan kaynaklanan kazalarda ölüm oranı yaş arası gençlerde son derece yüksektir.

11 Ailelerin parçalanması ve ekonomik yıkımında, ahlakın bozulmasında
trafik kazalarındaki artışta en büyük sorumlu ALKOLDÜR…

12 EN İYİ YOL HİÇ KULLANMAMAK !..... İÇİLEN ORTAMLARDA BULUNMAMAK
İÇKİLİ KİŞİNİN ARABASINA BİNMEMEK

13 MADDE BAĞIMLILIĞINA GİDEN YOLDA İKİ TEMEL ALIŞKANLIK ALKOL SİGARA

14 Madde bağımlılığı ile ilgili yanlış kanılar
Ben bağımlı olmam Bir kere kullanmaktan bir şey olmaz Ara sıra kullanmakla bir şey olmaz Ben kontrol edebilirim Benim iradem güçlüdür Her kez kullanıyor bir şey olmuyor

15 Doktor tavsiyesinin dışında ilaç kullanmayın.
Şüpheye haiz her türlü konuyu ilgili kurum ve kuruluşa bildiriniz bu sizin vatandaşlık ödevinizdir.

16 BAĞIMLILIK YAPAN MADDELER
UNUTMAYIN BAĞIMLILIK YAPAN MADDELER ÖZGÜRLÜĞÜ ÇALAR, GENÇLİĞİ BOZAR, AŞKI YOK EDER VE SİZİ ALDATIR


"YAŞAM BOYU SPOR 2016-2017 – BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları