İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlık Bürosu Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında; Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarının gündemlerini.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖZÜRLÜ VE ESKİ HÜKÜMLÜ PROJELERİ
Advertisements

Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
T.C ÇOBANLAR KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği 2013.
1 HUKUK VE MEVZUAT KONUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZIN İSTATİSTİKLERİ 2007.
İMAR , PLANLAMA ve KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
UYGUN AVUKATLIK BÜROSU ŞUBAT 2011 BİLGİ NOTU I Temel Kanunlar Değişti; Henüz Yürürlüğe Girmedi.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
İMAR İSKAN VE KOOPERATİF ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ DÖNEMİ STRATEJİK PLANLAMA
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
 BİRİMİMİZİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI * Odanın faaliyetlerinin yerel ve ulusal basın aracılığı ile odamızca çıkarılacak bülten ve dergiler aracılığıyla.
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
GAP BÖLGESİ SEL PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI
ERİŞİLEBİLİRLİK Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Başkanlık Özel Kalem EROL TEOMAN. GÖREV VE SORUMLULUKLARI  İLETİŞİM VE BİLGİLENDİRME  1)Marmaris ticaret odası üyelerini ilgilendiren konularda SMS.
 HOŞGELDİNİZ.   VALİLİĞİMİZCE GERÇEKLEŞTİRİLEN ORGANİZASYONLAR, YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER  PAYDAŞ KURUMLARIN YAPTIKLARI ÇALIŞMALAR  PAYDAŞ KURUMLARCA.
STANDART DOSYA PLANI.
Kurulun İnceleme ve Araştırması
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
ASPB ENGELİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TİCARET SİCİLİ İŞLEMLERİ
Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Mesleki Düzenleme Dairesi Başkanlığı
HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ:
OKULUMUZ ÇALIŞMALARI YEREL MEDYADA VE ARSİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN WEB SİTESİNDE GÜNDEMDE İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün.
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ ETKİNLİK VE ÇALIŞMALARI ( )
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME ARAŞTIRMALARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ İnsan Kaynakları Müdürlüğü 1 KARİYER İMKANI ÇALIŞAN BİLGİLERİ STAJ BAŞVURUSU SOSYAL İMKANLAR AÇIK.
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
KATILIM PAYI ÖDEMELERİ
1 A R Ş İ V D A İ R E B A Ş K A N L I Ğ I
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Yrd. Doç. Dr. M. Dilek AVŞAROĞLU ERKAN
İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ EDİNDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
YÖNETİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZLÜK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI SİCİL İŞLEMLERİ BİRİMİ.
ARAŞTIRMA, GİRİŞİMCİLİK VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ EKİM – KASIM – ARALIK 2015 DÖNEMI FAALIYETLERI.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
1/13. SUNUM İÇERİĞİ Modelleme Şube Müdürlüğü Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu’nun Teşekkülü SÇD ve Modelleme Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu 1’inci Toplantısının.
Çocuk Hakları Konusunda Türkiye'de Yapılan Çalışmalar.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OCAK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OLUŞUMU EĞİTİMİ VE ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ.
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi
TÜKETİCİ KONSEYİ HAKEM HEYETİ
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
OLAĞAN GENEL KURULDA YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 2018 YILI ŞUBAT AYI TOPLANTISI
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Hanife ÇAKIR Uzman Öğretmen
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, MYO Açılması Uygulama ve Araştırma Merkezi Açılması Bölüm, Anabilim Dalı, Bilim Dalı.
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KURULLARI ÇALIŞMA PRENSİBİ FİRMA ADI.
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
Sunum transkripti:

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu

Başkanlık Bürosu Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında; Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarının gündemlerini hazırlamak, bu toplantılara katılmak, toplantı tutanaklarını hazırlamak ve alınan kararları zamanında ilgili Müdürlüklere iletmek gelmektedir.

Odamız Müdürlüklerinden Yönetim Kurulunda görüşülmesi gereken konuların girişi yapılmış, ilgili konular kontrol edilmiş, onaylarının alınmasının ardından Yönetim Kurulu gündemi oluşturularak üyelere gönderilmiştir yılı Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında 13 Yönetim Kurulu toplantısı yapılmış ve bu toplantılarda 354 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanmıştır. Görüşülen maddeler çerçevesinde hazırlanan kararlar ilgili Müdürlüklere yayınlanmıştır.

İzmir Ticaret Odası Meclis Divanı

Odamız Meclisinin aldığı karara istinaden Meclis toplantıları her ayın son Çarşamba günü düzenlenmektedir. Meclis gündeminin hazırlanması öncesinde Odamız Müdürlüklerinden gelen aylık faaliyetler okunmuş, gerektiğinde hatalar düzeltilmiş ve kitap düzenine getirilmesinin ardından, matbaa işlemleri takip edilmiştir.

2015 yılı Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında 3 Meclis toplantısı yapılmış ve bu toplantılarda 27 gündem maddesi görüşülerek karar bağlanmıştır. Meclis toplantısı sonrası, toplantının deşifresi yapılarak tutanak haline getirilmiş, 3 Meclis toplantısı için toplam 12 saatlik deşifre yapılmış ve 113 sayfalık tutanak düzenlenmiştir.

Yönetim Kurulları Ortak Toplantısı; Oda Muamelat Yönetmeliği’nin 81 inci maddesi gereğince aynı ilde kurulu oda ve borsa yönetim kurullarının katılımıyla dört ayda bir düzenlenen Yönetim Kurulları Ortak toplantısı gündem maddelerinin belirlenmesi amacıyla oda/borsalara gerekli yazılar yazılmış, gelen cevabi yazılara istinaden gündem oluşturulmuş ve toplantı için hazırlıklar başlatılmıştır.

Silah ruhsat yazıları; T.C. İzmir Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nün ve Meclis üyelerimizin talebi doğrultusunda, silah ruhsatı başvuruları için gerekli olan bilgileri içeren 2 adet ruhsat yazısı gönderilmiştir.

Meclis üye yazışmaları; 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 96. maddesinin 9. fıkrasında yer alan hükmü gereğince 8 Meclis üyemizin istifa etmesi nedeniyle 8 yeni Meclis üyeliği görevleri için gerekli işlemler yapılmış, göreve gelen yeni üyelerin kimlik bilgileri ile iletişim bilgileri temin edilerek TOBB’a bildirilmiştir.

Sekretarya hizmetleri; Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları ve Genel Sekterlik makamının programlarının ve seyahat organizasyonlarının takipleri yapılmıştır.

Tüketici Hakem Heyetleri’ne temsilci bildirilmesi; Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren tarihli ve sayılı Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliği’nin ilgili maddesine istinaden ilçe tüketici hakem heyetlerinden gelen talepler neticesinde, Yönetim Kurulu kararı ile Odamızı temsilen heyetlerde görev alacak 2 üyenin bilgileri gönderilmiştir.

Sorularınız için; numaralı çağrı merkezimizden, adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz. İyi Çalışmalar, Başkanlık Bürosu Müdürlüğü