Örnek olay incelemesi no. 1 "Mici-küçük" uyarısı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tehlikeli Kimyasallar Yönetimi Şube Müdürü
Advertisements

PHARE TWINNING PROJECT TR 04-IB-EN- 04 TRAINING NATURAL MINERAL WATER 11 TO 15 JUNE Endüstriye yönelik eğitim Şişelenmiş sulara uygulanan gıda güvenliğinin.
AB Sürecinde Türk Veteriner Hekimliği
Kazanmak isteyenlere Crm9 0
AB Hukuki Çerçevesi (REACH/CLP) REACH yaptırımları Nisan 2010, Türkiye.
BAKANLIĞIN GIDAYA DAİR RESMİ KONTROL PROSEDÜRÜ
Denetim Planının Hazırlanması
GREENPEACE TARAFINDAN YAPILAN ANKET ÇALIŞMASI
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
VETERİNER HİZMETLERİ, BİTKİ SAĞLIĞI, GIDA VE YEM KANUNU Kanun Numarası : 5996 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 13/6/2010 Sayı :
SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI KURULUŞLAR.  Bu kuruluşların kendi özel para kaynakları vardır.  Danışma ve yardımcı birimler bulunmaktadır.
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai.
AB Rekabet Politikası ve İç Pazar
YÖNETMELİK 25 Haziran 2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
ROYAL KERCKHAERT KRALİYET NİŞANI ( ROYAL WARRANT) ANA HATLARIYLA GÜNÜMÜZDE KERCKHAERT DÜNYA ÇAPINDAKİ DAĞITIMIMIZ NEDEN KERCKHAERT? DEĞERLERİMİZ ROYAL.
Stok YönetimiMüşteri YönetimiBütçe hazırlama Ödeme takibiMasraf girişTalep Yönetimi Proje yönetimiRaporlamaOtomatik Bilgilendirme.
Prof. Dr. Halil İbrahim Karakaş
MEYVE SUYU ÜRET İ M İ n İ n DENET İ M İ. G ıda kaynaklı sağlık riskleri; insanların, gıda endüstrisine ve ilgili otoritelerin kaliteli gıdanın sağlanması.
Bilindiği üzere Ülkemizden Rusya Federasyonu’na bitkisel gıda ürünleri ihracatımız tarihinde yürürlüğe giren Mutabakat Zaptı ile
Ürün Güvenliği Sistemi ve İthalat Denetimleri
Burcu Di ş isa ğ lam S.M.M.M.. YEN İ ARACILIK SÖZLEŞMES İ DÜZENLENEN MÜKELLEFLERE İ L İ ŞK İ N B İ LG İ G İ R İ ŞLER İ BU TEBL İĞİ N YÜRÜRLÜ Ğ E G İ RD.
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ KİMİ MEMNUN EDER? FOUR SEASONS VAKASI
992 SAYILI SERİRİ TAHARRİYAT VE TAHLİLAT YAPILAN VE MASLİ TEAMÜLLER ARANILAN UMUMA MAHSUS BAKTERİYOLOJİ VE KİMYA LABORATUVARLARI KANUNU KABUL TARİHİ:
BİYOSİDAL ÜRÜNLER PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ
4703 SAYILI ÜRÜNLERE İLİŞKİN TEKNİK MEVZUATIN HAZIRLANMASI VE UYGULANMASINA DAİR KANUN Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı Çevre.
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
Doç. Dr. Atilla SANDIKLI BİLGESAM Başkanı
TEHLİKELİ MADDELER VE MÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ
DETERJANLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Patlamaların önlenmesi ve patlamadan korunma MADDE 5 – (1) İşveren, patlamaların önlenmesi ve bunlardan korunmayı sağlamak amacıyla, yapılan işlemlerin.
GÜVENLİK İŞARETLERİ Neden olmalı? Tehlike hakkında uyarırlar
İCRA TEŞKİLATI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
GIDA GÜVENLİĞİ Esma KAYA
Öğr. Gör. Elif ÜNALAN ÖZÇELİK
İstanbul’da hizmetler sektörü
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
Doç. Dr. Ahmet UĞUR İnönü Üniversitesi İktisat Bölümü
Ali AFACAN Merkez Döner Sermaye Saymanlığı KAYNAKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE NEMALANDIRMA Kamu Haznedarlığı Uygulaması Kamu Haznedarlığı Uygulamasının.
GRAFİKLER.
VII- ŞİRKET DÜZEYİNDE STRATEJİ- ÇEŞİTLENDİRME-BÜYÜME STRATEJİLERİ
Oksijenin Yurdu Fındık, Kivi ve Bal Diyarı BRİFİNG
Ayıplı Mal Nedir? Aldı ğ ınız ürün beklentilerinizi karşılamamışsa ya da beklentilerinizi azaltmışsa bu ürün ayıplı mal olarak nitelendirilir. Ürünlerin.
Klinik hizmetlerinde veteriner hekime yardımcı olan, yetkileri kapsamında veteriner hekim gözetiminde veya gözetim olmaksızın tedavi ve koruyucu tıp.
Aldatıcı hareket veya dürüstlük kurallarına aykırı diğer şekillerde ekonomik rekabetin her türlü kötüye kullanılmasıdır.  Başka bir işletmeye ait ürünlerin,
BURUŞUK GÖMLEĞİN HİKÂYESİ
OTELLERDE MUHASEBE Şenol YAZICI.
Firma kaydı oluşturulmalı. Depo kaydı oluşturulmalı. Ürün birim kaydı oluşturulmalı. Ürün ambalaj şekli kaydı oluşturulmalı. Ürün için bir tanıtıcı kayıt.
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar
6740 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ (BES) KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER.
Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır.
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
BT Denetim, güvenlİk ve DanIşmanlIk
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ Reklamcılık 4. Sınıf N.Ö.
FUAR ORGANİZASYONU.
Gen Mühendisliği ve Veteriner Hekimlikte Biyoteknoloji
ENDÜSTRİYEL ENZİMLERİN REKOMBİNANT DNA TEKNOLOJİSİ ile ÜRETİMİ Turgut ZENGİN
ENDÜSTRİYEL ENZİMLERİN REKOMBİNANT DNA TEKNOLOJİSİ ile ÜRETİMİ Turgut ZENGİN.
Doç.Dr. Yusuf Solmaz BALO
ISO
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SİBER GÜVENLİK BÖLÜM 6.
İş Sağlığı ve Güvenliğinin Temel Prensipleri
TÜTÜN – ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI. VİZYON: * Türkiye’de üretilen tütünlerin yurt içi ve dünya tütün kullanımı içindeki payının artırılmasına ve ülkemizin.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Örnek olay incelemesi no. 1 "Mici-küçük" uyarısı

Sorular Ulusal Sağlık Veterinerlik ve Gıda Güvenliği Otoritesi, Bükreş'te bir gıda deposunda "Mici" kıyma hazırlanması için 200 kilogram kadar at eti miktarını sığır eti yerine kullanılmak üzere dolandırıcılık şüphesi altında bulduğu bir kontrolünü izleyen bir gıda uyarısını başlattı.

Genişletilmiş kontroller sonrasında "mici" üreticisi olan, Ploieşti’deki Nicolin Şirketi, 36 ilçede, güveç için her 800 gr “mici” için, tanınmış bir süpermarket zinciri üzerinden dağıtılılmış olduğu tespit edilmiştir.

Prahova Sıhhi Veterinerlik ve Gıda Güvenliği Dairesi (DSVSA), Mihai Terecoasă CEO'su, laboratuvar tarafından gerçekleştirilen analizlere göre bir süpermarkette satılan Ploieşti'deki bir şirket tarafından üretilen 'Mici' üzerine DSVSA Bükreş Bükreş sığır eti yerine at eti varlığı konusunda şüpheleri doğruladı ve o anda ilan etti. Terecoasă o zaman "DSVSA Prahova et ikamesi için Ploieşti’deki üretici firmaya lei para cezası kesildiğinden.“ bahsetti.

Etiket üzerinde belirtilen olmadan at eti bulunan "Mici" üretmek için para cezasına çarptırılan Ploieşti'deki şirket, DSVSA Prahova içindeki hayvansal kökenli gıda güvenliği bölüm eski şefi kocası tarafından yönetilen ve yani kocası tarafından yönetilen gibi şirketlerin denetimleri gerçekleştirmesi gereken müfettişler de onun çalışanlarıdır. Bu kurumun başkanı, söz konusu gıda uyarısı ardından söz konusu çalışanların gıda dışı ürünler üzerindeki kontrollerin yapmaktan sorumlu departman içinde bir icra işe transfer olduğunu açıkladı.

Sorular İhlâl partiden ürünün ne kadar miktarı piyasadan çekilmiştir? Yetkililer, bu olayın akabinde ne gibi yasama önlemleri almışlardır?