KANO.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYEDE VETERAN MASA TENİSİNİN GELİŞİMİ
Advertisements

AMPUTE FUTBOLUN KURULUŞU
COĞRAFYA PERFORMANS ÖDEVİ
Seydi Ali Reis Kupa Yarışları :
«KASTAMONU MASA TENİSİ OYNUYOR» PROJESİ
Sporcular ve Spor Dalları
SPOR VE ÇEVRE KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN SPORA ETKİSİ
ATICILIK. TARİHÇE  2002 YILINDA 2 SPORCUYLA BAŞLATILAN BRANŞ 2008 YILINDA 70 SPORCUYA ULAŞMIŞTIR.  ERKEKLERİN YANISIRA BAYANLARDA SPORA BAŞLATILMIŞTIR.
POWERLIFTING.
LEYLA ERSİN İSTANBUL DRESAJ ŞAMPİYONASI 1.Sİ
Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü
Türk Balıkadamlar Kulübü
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SBS SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
BAŞLICA YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
ÖĞRETMENİM: ÜMİT OĞUZHAN
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Türkiye Yetişkin Öğrenme Profili Araştırması Sonuçları-2013 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY.
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 19 Ekim 2007 Ankara.
“Takımınızı destekleyebilirsiniz,
Bocce Beden Egitimi Dersi.
MEHMET AKİF ERSOY SOSYAL BİLİMLER LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi.
 DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın önemli birer parçalarıydı.
HOŞGELDİNİZ… ALEV GÜVEN OKUL REHBER ÖĞRETMENİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
Teknik Kurulun Görevleri
OKULUMUZ HAKKINDA. OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz.
Sbs 2013 Yeni Seviye Belirleme Sınavı Bilgilendirme Sunusu.
ÇAPA İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ. 8 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
2013 – 2014 GAYRİMENKUL SEKTÖR ANALİZİ Hazırlayan : Y. Müh.Murat ERGİN.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
Hacettepe Üniversitesi Sualtı Hokeyi Topluluğu
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
BADMINTON FEDERASYONUNA ve FAALİYETLERİNE NEDEN SPONSOR OLMALISINIZ?
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1.Sıcak Mutfak dalında, Türkiye Birinciliği 2.Soğuk Mutfak dalında, Türkiye Birinciliği 3. Otelcilik Bölümü Okulları İzmir.
HENTBOL.
GAZ İ PA Ş A ORTAOKULU.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece 8. sınıflar sınava girecek.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
YEREL SAAT HESAPLAMALARI
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor? TOK İ MEHMET AK İ F ERSOY OKULU.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
OLİMPİYATLAR.
Deniz Lisesi Komutanlığı. -Yarışmaya 43 proje ile iştirak edilmiş, -İstanbul Asya Bölgesi çapında 7 proje sergilenmeye değer görülmüş, 3 dalda (Biyoloji,
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ AD-SOYAD: GİZEM YENİLMEZ ÖDEV KONUSU: DOPİNG ve TÜRKİYE’DEKİ DOPİNG OLAYLARI.
ENGELLİLER VE SPOR  Bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun, engelli bireyler.
Kar Gıda İnşaat Spor Malzemeleri Giyim San. ve Tic. Ltd. Şti
KIŞ SPORLARI BEĞÜM ŞEVVAL ÜNAL.
Yüzme müsabakaları ve stilleri
DÜNYA'DA ATLETİZM DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın.
TÜRKİYEDE VETERAN MASA TENİSİNİN GELİŞİMİ
TÜRKİYE’DEKİ YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ. Yeryüzü Şekilleri.
 Kış sporları olimpiyatlarda dalı bulunan, karlı zemin yada kapalı salonlarda buzlu zeminde takımlar halinde yada gösteri amaçlı (buz pateni dansı gibi)
BİSİKLET SPORU NEDİR ? İki tekerlekli bisikletin gelişmesiyle oluşmuş bir spor dalıdır. Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşmıştır. Her yaştan insan bu sporu.
Dans Eğitmeni, TDSF A Klasman Dans Sporcusu
SEVGİLİ ARKADAŞLAR; TAE; Ayak, KWON; El anlamına gelmektedir. DO ise, ahlak ve fazilete ulaşmak için takip edilmesi gereken düşünce ve davranış biçimidir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
AY-TUR TURİZM SAN VE TİC A.Ş. TURUNÇ RESORT OTEL
TIMSS (Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması)
Triatlon Nedir? 1. Triatlon Atletizm spor dalları arasında gösterilen bir spor dalı olup üç yarışın birlikte yapıldığı spor anlamına gelmektedir. Triatlon.
Triatlon Nedir? :HAZIRLAYAN: ROJHAT DEMİR 1. Triatlon Atletizm spor dalları arasında gösterilen bir spor dalı olup üç yarışın birlikte yapıldığı spor.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜREK TAKIMI SEZONU ANTRENMAN PROGRAMI
NAIM SÜLEYMANOĞLU NAIM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR?. Naim Süleymanoğlu ■ Dünya halterinin efsane ismi, olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu,
 Vücudumuzun gücünü artıran, zi­hin güçlerimizi geliştiren, aynı zamanda eğ­lendiren, hoş vakit geçirten işlerdir. Deniz­cilik, avcılık, binicilik, kayak,
Prof. Dr. Fehmi TUNCEL Basketbol Oyunu
DÜNYADA HENTBOLUN TARİHSEL GELİŞİMİ
Sunum transkripti:

KANO

1936 Berlin Olimpiyatları’ndan itibaren olimpik spor kategorisine dahil edilmiştir

Olimpiyatlarda, atletizmden sonra en fazla madalya veren spor kanodur. Sakarya Büyükşehir Belediye Spor ‘‘18 Sporcuyla 27 Madalya Aldılar’’ 15 Altın 8 Gümüş 4 Bronz

Olimpiyatlarda, atletizmden sonra en fazla madalya veren spor kanodur. Eskişehir Büyükşehir Spor Kulübü ‘’ Şehre 28 Madalyayla Döndüler’’ 12 Altın 11 Gümüş 5 Bronz

En Başarılı Sporcular: Avrupa, Kuzey Amerika, Rusya ve Avustralya.

Ülkemizde, Türkiye Kano Federasyonu bünyesinde şampiyona ve kupalar düzenlenmekte. Bu yarışların başarılı sporcuları Balkan, Avrupa, Dünya Şampiyonaları’nda ve de Olimpiyatlarda yarışmaktadır.

Türkiye’de kano sporunda başarılı sporcular İstanbul, İzmit, Sakarya, Antalya, Muğla, Eskişehir ve Adana illerinden yetişmektedir.

Sinop ili, kano sporunun yapılabilmesi için son derece uygun bir coğrafyaya sahiptir.

Sinop ili, kano sporunun yapılabilmesi için son derece uygun bir coğrafyaya sahiptir.

Sinop ili, kano sporunun yapılabilmesi için son derece uygun bir coğrafyaya sahiptir.

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü desteğiyle çalışmalar başlatılmıştır.

Okul Sporları kapsamına alınmıştır.

SAYK işbirliğiyle, hem okulları hem de spor kulübünü temsilen yarışmak ve milli sporcu olarak ülkemizi temsil etme şansı sunulmaktadır.

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) kapsamına alınmıştır.

DURGUNSU KANOSU Kayak (K1) Kano (C1) Yarış Şekli ve Yeri: Durgun göl, akarsu ya da kanallarda, kulvarlar halinde tek yönlü olarak yapılır. Start noktasından yarışa başlayan sporcular bitiş çizgisini geçiş sıralarına göre derece alırlar.

DURGUNSU KANOSU Durgunsu kano c1 teknesi Durgunsu c2 tekneleri

DURGUNSU KANOSU Durgunsu kanosu k1 teknesi Durgunsu kanosu k1 teknesi

DURGUNSU KANOSU Durgunsu kanosu k2 teknesi Durgunsu kanosu k1 tekneleri

Deniz KANOSU Kayak (K1) Yarış Şekli ve Yeri: Liman, mendirek, sakin koy içi gibi fazla dalga almayan denizlerde ya da durgun göl, akarsu ya da kanallarda, tek ve geniş bir kulvarda tek yönlü olarak yapılır. Start noktasından yarışa başlayan sporcular bitiş çizgisini geçiş sıralarına göre derece alırlar.

Deniz KANOSU Deniz kanosu k1 tekneleri Deniz kanosu k2 tekneleri

Deniz KANOSU Deniz kanosu k1 teknesi Deniz kanosu k1 tekneleri

KANO sporu bize ne sağlar? Kano sporunda okulunu temsil ederek, önce il birinciliği, sonra da Türkiye birinciliği Kano spor kulüplerinde, önce ulusal, sonra da uluslararası yarışlarda madalya ve milli sporcu olarak ülkemizi temsil etme şansı Denizde eğlenceli vakit geçirme imkanı

Teşekkür ederim Volkan kaya kayavolkan@gmail.com