Web Tasarım Nedir? Web tasarımı, bir ürünü ya da hizmeti veya bir bireyin reklam ve tanıtımını yapmak üzere veyahutsa toplumu eğitici ve öğretici çalışmalarla.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İNTERNET VE REKLAM HİZMETLERİ İSMAİL ALKAN İNTERNET PROGRAMCISI Varsak Demirel Mah. Zübeyde.
Advertisements

İçerik Yönetim Sistemi (CMS)
ÇOKLU ORTAM UYGULAMALARINDA GÖRSELTASARIM.
WEB Tasarımı & .NET Bolum 1
Web Sitesi Yapılış ve Yayınlanma Aşamaları
İnternet Siteleri Yönetimi
Web Tasarım Maliyeti Bir web sitesine sahip olmak için üç tür ödeme yapılır. 1. Web sitesinin ismi (domain name) için yapılan ödeme. 2. Web sitesinin barındırılması.
MIT505 İnternet ve Web Programlama: Web Şablonları ve Web düzenleme
Bilgisayar Dosya Uzantıları
Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir?
E-SINAV Sistemi Halil Özmen
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
Hostİng (bulundurma-yer sağlama) HİZMETİ
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Site Türleri ve Yapıları
JavaScript Javascript , Netscape firması tarafından C dilinden esinlenilerek yazılmıştır Yazılma amacı Html'in sahip olmadığı bazı özelliklerin web sayfalarında.
İşletim Sistemleri Tanım: Kullanıcı ile bilgisayar donanımı arasında bağlantıyı sağlayan özel bir yazılımdır.
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
Web Tasarımı Nedir?.
CONTENT MANAGEMENT SYSTEM (İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ)
AKILLI TAHTA’NIN PEDAGOJİK OLARAK KULLANIMI
Bilişim Teknolojilerine Giriş
OKUL KÜTÜPHANELERİNİN ÖNEMİ
KOBİ – ŞİRKET PORTALI BİTİRME PROJESİ EMRE UYUMAZ & ANIL GÜR.
Mimio İle İnteraktif Eğitim
RSS Rss nedir? Rss özellikleri nelerdir? Rss Nasıl kullanılır?
Ağ Nedir IP Adresi DNS Sunucu
Erman Yukselturk1 PHP NEDİR? Scripting / Progralama dilidir (C’ye benzer) C ++ ortamında geliştirilmiştir Bedava / Açık Kod Hızlı, açık, dengeli (stable),
EYMİR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ALAN TANITIMLARI
E- Ticaret Altyapısı.
E ĞITIMDE W EB 2.0 ARAÇLARı IRMAK KARACA TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF(ÖRGÜN)
WEB PROGRAMCILIĞI.
Dokuz Eylül Üniversitesi Web Sitesi Projesi 2009.
Yazılım Geliştirme Projesi
Ağlar ve Veri İletişimi
E ĞITIMDE W EB 2.0 ARAÇLARı Eyyüp CAN Türkçe öğretmenliği örgün öğretim
TÜRKÇE EĞİTİMİ KAYNAK SİTELERİ
GeoGebra Ücretsiz Dinamik Matematik Yazılımı Yrd.Doç.Dr.Mehmet BULUT
 Bu sunumda, “web 2.0 nedir, eğitimde nasıl kullanılabilir?” Sorularına yanıt bulacağız.  Ayrıca 5 tane web 2.0 aracını tanıtacağız.
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir? Bilgisayar Mühendisi? Bilgisayar Programcısı? Web Tasarımcısı? Web Programcısı? Neler öğreneceğiz? Kurs sonunda.
WEB 2.0 KAVRAMI TEKNOLOJİLERİ ARAÇLARI
İnternet Nedir? Hazırlayan: Fatih ARIKAN Bilişim Teknolojileri Öğrt.
Hazırlayan: EMRAH HAS. Eşzamanlı ya da eş zamansız, metin, grafik, animasyon, ses, video gibi içeriğin tamamen işlenmiş, yarı işlenmiş ya da ham veri.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Bilgisayar Yazılımları ? ? ? ?
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Web Teknolojileri Hafta İçerik  Hosting (Barındırma)  Domain (Alan Adı)  Ücretli Hosting ve Domain Siteleri  Ücretsiz Hosting ve Domain Siteleri.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
Bilgi İşlem Organizasyonu Güz Dönemi Server Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar – Burak Eray KAYIŞ.
DATA CENTER.
YAZILIM DEĞERLENDİRME
BİLGİSAYARDA DONANIM ve YAZILIM
Web Tasarımı Giriş.
Web Teknolojileri Giriş.
SERVER ÇEŞİTLERİ VE ARASINDAKİ FARKLAR
Server Yönetim Programları
VİRÜS ÇEŞİTLERİ VE BULAŞMA YÖNTEMLERİ. VİRÜS NEDİR? Bilgisayar virüsleri, aslında "çalıştığında bilgisayarınıza değişik şekillerde zarar verebilen" bilgisayar.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
Ağ Nedir IP Adresi DNS Sunucu
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
Amazon Web Servisleri ve Javascript Dilinin Birlikte Kullanımı
EĞİTİMDE BİLGİSAYAR KULLANIMI
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
YAZILIM KOD ÜRETEÇLERİ
Genel PHP Akademik Bilişim 2003 Adana, Şubat 2003 Hidayet Doğan
Web Tasarımı Nedir?.
Sunum transkripti:

Web Tasarım Nedir? Web tasarımı, bir ürünü ya da hizmeti veya bir bireyin reklam ve tanıtımını yapmak üzere veyahutsa toplumu eğitici ve öğretici çalışmalarla katkı sağlamak maksadı ile yapılacak olan interaktif çalışmaların bütününe verilen ad olarak da nitelendirebiliriz. Web tasarımı

Web Tasarım Neden Gereklidir ? Yukarıda verilen tanıma dayanarak bir web sitenin var olması için web tasarımın da gerekli olduğu kanısına varmak mümkündür. “Peki, ama neden gerekli?”, “Web tasarım olmadan da basit sayfalar üzerinden web sitesi kurulamaz mı?” sorularını sormakta ve bunlara mantık çerçevesinde cevaplar vermekte fayda var. Öncelikle web tasarımın “…bir sitenin var olması için gerekli olduğu…” ibaresi üzerinden yola çıkmak doğru olacaktır. Bu bilgi ışığında iyi veya kötü, amatör veya profesyonel fark etmeksizin yapılan her türlü çalışma bir web tasarım çalışmasıdır. Neden gerekli olduğu konusunda ise, web sitesinin oluşturulabilmesi, görsel açıdan ziyaretçi veya müşteri gruplarını tatmin etmek için gereklidir demek yanlış olmayacaktır.

Web Tasarımın Aşamaları Nelerdir? Web tasarımını, bir çok dalda ele alın; Web Hosting (Yer sağlama) Domain Tescil (İsim tescil) Görsel Tasarım Web Yazılım Web sitesi tasarım bu 4 ana dalda çalışmalar yapılarak ele alınır, dört ana başlık birbiriyle bir bütünlük sağlar ve sonuç olarak yapılan çalışmalar neticesinde bir web sitesi çalışması ortaya çıkar.

Web Hosting (Yer sağlama) Yer Sağlama Hizmeti (aynı zamanda "web hosting", "barındırma" olarak da adlandırılmaktadır), bir ya da daha fazla web sayfasına ait tüm materyallerinin (sayfalar, resimler, programlama kodları, flash vb. animasyon dosyaları vs.) barındırılması, yayınlanması ve korunmasını sağlama işine verilen genel bir isimdir.

Domain Tescil (İsim tescil) Domain internet ortamında siteninizin kullanılabilmesi icin tescil ettiğiniz belli kuralları olan bir isimdir. Örn: firmaniz.com, burada.com yerine yüzlerce farklı uzantı gelebilir. Her bir uzantının farklı anlamları vardır. Hicbir domaini satın alamazsınız, sadece belli bir süreliğine tescil ederek kullanım hakkını kiralayabilirsiniz. Bu süre minumum 1 yıldır. Her süre bitiminde tescili yenilemeniz durumunda o isim hakkını kullanmaya devam edersiniz. Yenileme yapmamanız durumunda o domaini baska bir kisi kullanmak üzere tescil ettirebilir.

Görsel Tasarım (Grafik Tasarım) Web grafik tasarımı, grafik tasarım alanı ile yakın ilişkili bir konu olarak ele alınabilir ama kendi içerisinde ayrı bir dal olarak çok geniş bir alanı işgal etmektedir. Klasik bir grafik tasarımcısı web tasarım alanında çalışmaya başladığında klasik tasarım anlayışının ve alışkanlıklarının yeterli olmadığını kısa süre içerisinde fark edecek ve bu iş için ayrıca tecrübe edinmesi gerektiğinin farkına varması hiçte zor olmayacaktır. Günümüzde sunulan ve üzerinde çalışılan web tasarımlar, bir sanatsal çalışma olmaktan tamamen sıyrılarak kullanıcıları yormadan web sitesinde gezinmeleri için sadeleşme yolunu seçmiştir. Henüz standartlaşmamış olmakla birlikte kendi kurallarını içinde barındırır.

Web Yazılım Web yazılımı, Web sitesinin dinamik bir yapıya, yani kullanıcıların bire bir etkileşimli olarak sayfaları kullanabilme imkanı sunan bir yapıdır. Web sitesinin tasarımı bittikten sonra dinamik bir yapı olması için web yazılımından yararlanılır. Bu yazılımını oluşturmak için temel olarak, - Web programlama diline ihtiyaç vardır. Bunlardan en yaygın ve güvenilir olan PHP,PERL Olabilir. - Web sunucusuna İhtiyaç olabilir.Apache Web Sitesi Sunucusu, MySQL Veritabanı Sunucusu dünyada en çok kullanılan web sitesi sunucularıdır. - Web yazılım oluşturmak için işletim sistemine ve çeşitli yazılım sistemleri bilmek gerekir. Örneğin Linux İşletim sisteminde kurulu Vim Editörünü kullanmak gibi.