FIZ 101EL PHYSICS LABORATORY (MECHANICS)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KARİYER YOLCULUĞUNDA İLK ADIMLAR
Advertisements

PROGRAMDA YAKLAŞIK MALİYETİ İKİ TÜRLÜ HAZIRLAMANIZ MÜMKÜNDÜR.
İŞ BAŞI EĞİTİMİ (TOOLBOX TALK)
2/A SINIFI 2.VELİ TOPLANTISI.
EKLER (BAŞVURU EVRAKLARI) EK 1 STAJ YAPILACAK KURUMA GÖTÜRÜLECEK BELGE (STAJ YAPILACAK KURUM OKULDAN BÖYLE BİR YAZI İSTİYORSA!)
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
 Konu ve ders eksiklerinizi tamamlayın  Özellikle bilgi ve ezber gerektiren konuları sık sık tekrar edin  Deneme sınavları yaparak SBS sınav havasını.
{ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI.
Microsoft Word’de Sayfayı Düzenleme
Bitirme Çalışması Çevre Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel ARDALI
ELEKTRONİĞE GİRİŞ LABORATUVARI /BAHAR DÖNEMİ
ULUSLARARASI BAKALORYA D İ PLOMA PROGRAMI TED ANKARA KOLEJ İ ÖZEL L İ SES İ 2012.
DENEY 1 KIRPICI VE KENETLEYİCİ DEVRELER & BESLEME GERİLİM DÜZENLERİ
UBE’de Öğrenci Olmak. Oryantasyon Programı Hedefler UBE Tanıtımı Yazım ve Sunum Seminerleri.
Tapu Müdürlüklerindeki havale işlemlerine ilişkin çalışmalar incelendiğinde standart bir sistemin olmadığı görülmüş ve buna ilişkin bazı düzenlemelerin.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM BAŞI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ HAZIRLIK SINIFI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
PROJE RAPORU NASIL YAZILIR.
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
3/A SINIFI 2.VELİ TOPLANTISI
2009 Eğitim Yılı Çalıştayı Dönem 4 ve 5 Raporu. Başlıklar  Stajlar  Teorik dersler  Pratik eğitimi  Sınavlar  Yardımcı eğitim alanları  Öğretim.
ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
8 inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilecektir eğitim-öğretim yılından.
zamanı belirlenmiş amaçlar ve saptanmış öncelikler doğrultusunda programlı kullanmak. eğlenme dinlenme aile sevdiklerim hobilerim Yeni reçete…….. Etkili.
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
__________Mehlika –Emir Altay Anaokulu Okul Kuralları
Matematik Dersine Nasıl Çalışmalıyız??
Okul Öncesi ve İlkokullarda Meb Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönergesi gereği Çocuk Kulüpleri açılacaktır.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
1. 1.Oturum (C.tesi)Saat =10:00 2.Oturum (C.tesi)Saat =14:00 3.Oturum (Pazar)Saat =10:00 4.Oturum (Pazar)Saat.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi.
Fiz 114 Fizik II Laboratuarı Yrd. Doç. Dr. Haydar ARSLAN
Fiz 113 Fizik I Laboratuarı Yrd. Doç. Dr. Haydar ARSLAN
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
“BEYAZ BAYRAK” KASTAMONU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 03/08/2015.
SBS'DE BAŞARI İÇİN ALTIN ÖNERİLER.  Sınavdan bir gün önce kuru baklagiller gibi gaz yapıcı besinler tüketmeyin.  Midenize ağır gelebilecek çok yağlı.
YGS TESTLERİNDE YERALAN SORULAR ZORLUK DÜZEYLERİNE GÖRE 5’E AYRILMAKTADIR.
KEÇİÖREN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
HOŞ GELDİNİZ  REHBERLİK SERVİSİ. TEST ÇÖZME TEKNİĞİ.
1-SINAV GÜNÜNÜDEN ÖNCE 2-SINAV AKŞAMI 3-SINAV SABAHI 4-SINAV SALONU 5-SORU ÇÖZERKEN SINAVA DAİR UYARILAR.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR. TAKVİM 1. OTURUM.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
D.E.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Staj Süreci Öğrencinin Staj Yapacağı Firma ile Görüşmesi ve Kabul Edilmesi (Bazı iş yerleri öğrencilerden okudukları.
Adım 1: Ders Kayıt: Staj yapacak öğrenciler öncelikle Ders kayıt döneminde staj derslerini kodlayarak Endüstri Stajı dersini almış olmaları gerekir (Son.
INSA300. İnşaat sektöründe ilk elden deneyim kazanmak Teori ve pratiği birleştirmek Teknik rapor yazmayı öğrenmek.
100 puan üzerinde sınıftaki okul ortalamamız. YILSONU BAŞARI PUANI 700 puan üzerinde TEOG’dan kaç puan aldığımız AĞIRLIKLI SINAV PUANI 500 puan.
B EP HAZIRLIĞI VE UYGULAMASI AŞAMALARINDA REHBER ÖĞRETMENIN YIL BOYUNCA KATKI SAĞLAYACAĞI ÇALIŞMALAR.
Alaşehir Selahattin Zuhal Barutçuoğlu Rehberlik Servisi.
STAJ İŞLEMLERİ T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
YDY TEMEL İNGİLİZCE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ / HAZIRLIK SINIFI
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
KİM 116 Laboratuvar Güvenliği Prof. Dr
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
INSA300 YAZ STAJİ.
INSA300.
ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCi İŞ YÜKÜ HESABI
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Fiz 114 Fizik II Laboratuarı Yrd. Doç. Dr. Haydar ARSLAN
Fiz 113 Fizik I Laboratuarı Yrd. Doç. Dr. Haydar ARSLAN
Oyuncuların Giysi ve Gereçleri
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME. SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME.
SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER LGS YKS Sınav Kaygı Motivasyon Zaman
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

FIZ 101EL PHYSICS LABORATORY (MECHANICS)

FİZİK LABORATUVARI GÜVENLİK KURALLARI   Acil Durumda Yapilacaklar. Yangın söndürücünün yerini öğrenin. Her türlü kaza, yaralanma gibi durumları laboratuar sorumlusuna bildiriniz. Deneyleri Gösterildiği Gibi Yapın. Deney prosedürleri dışında herhangi bir uygulama yapmayınız. Laboratuar sorumlusunun uyarılarına ve yönlendirmelerine uyunuz. Deneyleri Yapmak Üzere Gerektiği Gibi Hazırlıklar Yapın. Laboratuar kitabınızda yapacağınız deney ile ilgili yazılan bilgileri okuyup anlamaya çalışın. Deneye başlamadan önce karşılaşabileceğiniz problemler hakkında bilgi sahibi olunuz. Gerekli Olduğu Durumlarda Güvenliğinizi Sağlayacak Ekipmanları Kullanın. Gözlük ve eldiven gibi gereçleri gerekli olduğu zaman muhakkak kullanınız. Laboratuardaki Güvenliği Sağlayacak Sorumlulukta Hareket Edin. Laboratuarda gerek sizin gerekse diğer kişilerin güvenliğini tehlikeye sokacak ani ve sorumsu hareketlerden kaçınınız. Her Zaman Uygun Kıyafetler Giyin. Sandalet, şort, takı gibi laboraturda güvenliğinizi tehlikeye sokacak giysileri kullanmamaya özen gösteriniz. Laboratuarlarda Sigara İçmek, Laboratuarlara Yiyecek ve İçecekle Girmek Yasaktır.

HAVUZ FİZİK LABORATUAR KURALLARI 1. Laboratuvara ilk 15 dakikadan sonra gelen öğrenciler kesinlikle deneye kabul edilmeyecektir. 2. Her öğrenci kendi seansında ve kendi setinde deneye girecektir. Kendi seansındaki deneyi kaçıran öğrenciler kesinlikle başka bir seansta veya boş oldukları haftada deneye kabul edilmeyeceklerdir. 3. Deney kitabı deneye girmek için zorunludur. Kitabı olmayanlardan 3 puan kırılıp deneyleri 7 puan üzerinden değerlendirilecektir. Deney kitabını 2 hafta üst üste getirmeyenler 3. Hafta deneye alınmayacaklardır. 4. Laboratuvar dersinden geçebilmek için 8 deneyin en az 6 tanesine girmelisiniz 6’dan daha az sayıda deneye girenler laboratuvar dersinden kalmış olacaklardır. 5. Girmediğiniz deneyler için rapor getirmeniz durumunda muaf tutulabileceksiniz. Ancak toplamda en az 6 deneye girmiş olmanız gerekmektedir. 6. Üniversitenin çeşitli faaliyetlerinde görevli olanlar resmi görevlendirme belgesi getirdikleri takdirde ilgili deneyden muaf olabilecek. Ancak dersten geçebilmek için yine en az 6 deneye girmiş olma şartı aranacaktır..

FIZ 101EL DENEYLERI Introduction to the Physics Laboratory All Labs Motion with Constant Acceleration G4 Simple Harmonic Motion Projectile Motion G5 Elastic and Inelastic Collisions in two dimensions Moment of Inertia G6 Basic Measurements Physical Pendulum G7 Centripetal Acceleration

Dönem Planı: Hangi Deneyi Yapacağımı Nasıl Öğreneceğim? 1. Havuz Fizik Laboratuar derslerinin web sayfasındaki listeyi takip ederek. web adresi: www.fizik.itu.edu.tr 2. Fizik Mühendisliği Bölümü 1.Kat girişinde ve G6, G7 lablarına giden koridorda bulunan panodaki listeleri takip ederek. Dönem Planı: 12 – 16 Ekim: Tanıtım Haftası 19 – 23 Ekim: DENEY (bu 2 hafta içinde 1 hafta tatil) 26 Ekim – 6 Kasım: DENEY 9 – 13 Kasım: DENEY 16 – 20 Kasım: DENEY 23 – 27 Kasım: Yeni Kurulum 30 Kasım – 4 Aralık: DENEY 7 – 11 Aralık : DENEY 14 – 18 Aralık : DENEY 25 Aralık: DENEY

Deney Yaparken Nelere İhtiyacım Olacak? Kalem Silgi gibi temel araç-gereçlerin yanında muhakkak BİLİMSEL HESAP MAKİNESİ yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.. 2. Küçük bir cetvelde oldukça işinize yarayacaktır. Özellikle grafik çizimlerinde cetvel gereklidir.

Değerlendirme Nasıl Olacaktır? Deney Süreci = 10 ( Deneyin Yapılışı + Düzen ) Lab föyü olmayanlardan 3 puan kirilacak! Deney Bitiminde Ne Yapmalıyım? Deneyinizi tamamladığınızda deney düzeneğini toparlamanız ve masanızı temizleyip düzeltmeniz gerekmektedir. Bu düzenlemeyi yapmadan deneyinizin değerlendirilmesi mümkün değildir. Yaptığınız deneyin değerlendirilmesi deney masanızda gerekli kontroller yapıldıktan sonra olacaktır. Sıkça Sorulan Sorular

Dikkat edilmesi gereken noktalar 1. Eksenler ölçeklendirilirken veri Potansiyel (V) 100*Potansiyel Akım (mA) 0.04 4 1.2 0.08 8 2.3 0.12 12 3.9 0.16 16 4.9 0.20 20 6.1 0.24 24 7.3 0.28 28 8.4 Dikkat edilmesi gereken noktalar 1. Eksenler ölçeklendirilirken veri aralıkları dikkate alınmalıdır. Eksenler 0’dan başlamayabilir. 2. Eksen isimleri ve birimler muhakkak yazılmalı 3. Ölçüm sonuçları eksen üzerlerine İşaretlenmemeli ve değerleri yazılmamalı. 4. Eksendeki veriler çok küçük veya çok büyük sayılar ise, bu değerler 10’un katları ile çarpılıp bölünebilir. Ancak eğim hesabında bu çarpma ve bölmelere dikkat edilmelidir. 5. Eğim hesaplanırken deneysel verileri değil doğru üzerinde herhangi iki noktayı kullanmak gerekir. x 10-2