İhsan Kaan BERBEROĞLU Ülker Bisküvi San. A.Ş. Satınalma Direktörü.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

FONKSİYONEL BİR GIDA OLARAK YUMURTA
DENGELİ YAŞAM PROGRAMI
OBEZİTE VE SAĞLIKLI BESLENME
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
Taze Otlar & Baharatlar.
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
MEYVELER VE KURUYEMİŞLER
SAĞLIKLI BESLENMEDE 10 TEMEL ADIM
TAVUK ETİNİN SOĞUTULARAK VE DONDURULARAK
HUBUBAT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
AHMET NURİ ERİKOĞLU İLKOKULU ALIŞKANLIKLARININ KAZANDIRILMASI
Oyun ve Okul Çocuğu Beslenmesi
OKUL ÇAĞINDA ÇOCUK BESLENMESİ
UZUNLU CUMHURİYET ORTAOKULU
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR (GDO)
SAĞLIKLI BESLENME.
BESİNLERİ SATIN ALMA, HAZIRLAMA, SAKLAMA VE PİŞİRME İLKELERİ.
DAĞCILIKTA BESLENME VE SIVI ALIMI
Yumurtayı Nasıl Kırmalı ?. Lezzeti ve Besin Değerleri Fonksiyonel özellikleri.
SPOR.
gıda sanayinde kullanılan asitler
Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı
EZME ZEYTİN İŞLENMESİ.

Buğday Unu, Yumurta, Şeker, Hidrojene Bitkisel Yağ, Şerbet
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Besinler Ve Dengeli Beslenme.
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
PROJESİ.
1. Giriş.
MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
HOŞGELDİNİZ HOŞGELDİNİZ.
GIDA KATKI MADDELERİ LEZZET MADDELERİ.
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün.
BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416.
OKUL ÇAĞI DÖNEMİ VE SAĞLIKLI BESLENME
Uzm.Dr. Mehmet Zahit Çıracı
GIDA ZEHİRLENMELERİ.
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
Sağlıklı Beslenme.
Sağlıklı Beslenme / 32.
ETLER.
BALIKESİR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2007.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
KOZMETİK FORMÜLASYONLARINDA KOKU VE UYGULAMA SÜRECİ 4. Kozmetik Kongresi Sunumu KİMYAGER Nail GÜLEN.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
Ezogelin Çorba, Hasanpaşa Köfte, Spagetti Makarna, Havuç Salatası,Muz
Krep, Krem Peynir, Reçel, Yeşil-siyah Zeytin,Salatalık-Domates , Süt
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
MONOSODYUM GLUTAMATIN ENDÜSTRİYEL ÜRETİMİ
Defnem Anaokulu Temmuz Ayı Yemek Listesi
Sağlıklı Beslenme.
Menü Planlama.
Vitaminler Suda eriyenler; B ve C vitamini Yağda eriyenler;
YER FISTIĞI HAZIRLAYAN; ALİ İMRAN AKKAYA.
'ALABALIK (Oncorhynchus mykiss) MİLFÖY BÖREĞİ' NDE FARKLI PİŞİRME METOTLARININ ÜRÜNÜN DUYUSAL VE BESİNSEL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ Nilgün Kaba, Bengünur Çorapcı*,
EVDE KİMYA HAZIR GIDALAR Zeliha IŞIK
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İçme Sütü Teknolojisi-1
Sunum transkripti:

İhsan Kaan BERBEROĞLU Ülker Bisküvi San. A.Ş. Satınalma Direktörü

Yumurtanın gıda sektöründeki kullanım alanları, kullanım şekli ve faydaları, kalite beklentilerimiz;

Yumurta Yumurta, anne sütünden sonra insanın temel ihtiyacı olan tüm besin öğelerini yapısında bulunduran tek besin kaynağıdır. Yumurta insan sağlığı için son derece önemli olan esansiyel amino asitler, A, D, E ve B grubu vitaminler, yüksek biyoyararlı bileşenler içermektedir.

İşlenmiş yumurta çeşitleri

Likit Yumurta Ürünleri Pastörize Bütün yumurta, sarı ve beyazı, Scramble yumurta karışımı, Stabilize edilmiş yumurta sarısı, Tuzlu bütün veya tuzlu yumurta sarısı, Şekerli yumurta sarısı, Uzun raf ömürlü ürünler

Donmuş Yumurta Ürünleri Pastörize Bütün yumurta, sarı ve beyazı, Scramble yumurta karışımı, Tuzlu bütün veya tuzlu yumurta sarısı, Şekerli yumurta sarısı, Mısır şurubu ilave edilmiş tuzlu yumurta, Sitrik asit ilave edilmiş bütün yumurta,

İşlenmiş yumurta çeşitleri Toz Yumurta Ürünleri İşlenmiş yumurta çeşitleri Bütün yumurta, sarı ve beyazı tozu, Akışkan (topaklaşmayan) Bütün yumurta, sarı ve beyazı tozu, Stabilize edilmiş bütün yumurta ve yumurta akı, Scramble yumurta karışımı tozu.

Özel Yumurta Ürünleri Haşlanmış kabukları soyulmuş yumurta, Ultra Pastörize edilmiş yumurta ürünleri, Özel karışımlar, Diğerleri

Güvenli Raf ömrü Kolaylık Performans

Güvenli Hijyen, düşük kontaminasyon riski, Salmonella riski olmaması, Pastörize edilebilmesi,

Raf Ömrü Likit ürünlerde 0-4°C’de 1-12 gün (tanklı ürün), Dondurulmuş ürünlerde 1 yıl, Kurutulmuş ürünlerde 1-2 yıl ve üzeri, Ultra pastörize ürünlerde 90 gün,

Kolaylık Kolay depolama, Kırma için ek işçilik olmaması, Kullanıma hazır,

Performans Standart ürün kalitesi, Kolay formüle edilebilmesi, Standart ürün stabilitesi,

Gıda Sektöründe kullanım alanları Yumurta ve yumurta ürünleri unlu mamüllerin ve mayonez üretiminin önemli bileşenleri arasındadır. Bu ürünlerin ana kullanım alanları kekler, bisküviler, mayalı ürünler, pastane ürünleri ve ekmek vb. unlu mamüllerdir.

Gıda Sektöründe kullanım alanları Bütün Yumurta Makarna Kek Pasta Bisküvi Mayonez Dondurma Salata süsleme Erişte Tatlı çeşitleri Vb.

Gıda Sektöründe kullanım alanları Yumurta Sarısı Hamur işleri, Ekmek ürünleri, Pasta ürünleri, Hazır Çorba, Kek, Bisküvi, Yemek, Mayonez, Tatlandırıcılar Salata sosu Makarna Krema Vb.

Gıda Sektöründe kullanım alanları Yumurta Akı Çikolatalı dolgular, Şekerlemeler, Fındık ezmesi, Helva, Beyaz Pekmez, Beze ve acıbadem kurabiyesi Beyaz Pasta (Angel Cake) Salata süsleme Makarna Krema Vb.

Unlu Mamüllerdeki Fonksiyonel Faydaları Emülgatör etkisi, Köpük oluşturma, Esneklik, Kabartma, Yapı oluşturma, Kaplama materyali, Bayatlama Önleyici, Renklendirici, Besin değeri

Unlu Mamüllerdeki Fonksiyonel Faydaları *Emülgatör etkisi, Yumurta sarısı ve yumurta sarısı içeren ürünler mükemmel emülsifiye özellik göstermektedir, Lesitin yumurta sarısındaki ana emülgatördür, Lesitin, mayonez salata sosları v.b ürünlerde  su- yağ  emilsüyonunda stabilite sağlar.

Unlu Mamüllerdeki Fonksiyonel Faydaları *Köpük oluşturma, Yumurta beyazı, bütün yumurta ve nadiren yumurta sarısı unlu mamullerde havalandırmayı sağlamak üzere köpük oluşturmak için kullanılır. Bu köpüksü yapı pişirilerek stabil süngerimsi yapı elde edilebilir. *Esneklik, Yumurta kekte yumuşaklık sağlarken öte yandan raf ömründe tazeliği de sağlamaktadır. Yumurta kekin raf ömründe de yumuşaklığın korunması ve bayatlamanın gecikmesinde en etkili girdilerden biridir.

Unlu Mamüllerdeki Fonksiyonel Faydaları *Yapı Oluşturma, Koagüle olmuş yumurta proteinleri unlu mamüllere yapısal ve dokusal özellik katar. *Renk, Bütün yumurta ve yumurta sarısı gıdaya istenilen tipik rengini vermektedir.

Unlu Mamüllerdeki Fonksiyonel Faydaları *Besin değeri Yumurta sadece iyi bir besin kaynağı değil aynı zamanda süt ve ete göre daha kaliteli protein içeriğine sahiptir. Aynı zamanda Vitamin B12, fosfor, folik asit, pantotenik asit ve çinko gibi çeşitli besin öğelerini de içerir.

KALİTE BEKLENTİLERİMİZ Türk Gıda Kodeksi, Yumurta ve Yumurta Ürünleri Tebliğ’ine uygun ürün üretilmesi, Soğuk zincirde kırılma olmaması, Hijyen, Ürünlerde beklenen fonksiyonel faydaların sağlanabilmesi,

KALİTE BEKLENTİLERİMİZ Koku Renk Görünüş Yabancı madde olmaması pH Brix Realitif köpük oluşturma kapasitesi Köpük stabilitesi Sıcaklık Soğuk zincir kontrolü Denatüre protein miktarı (Çökelme) Yoğunluk Enterobacteriaceae Salmonella olmaması

……TEŞEKKÜRLER…..