Işık Maddenin fiziksel yapısındaki atomik etkileşim sonucu oluşan elektromanyetik saçılımdır. Herhangi bir dalganın iki temel özelliği dalga boyu ve frekansıdır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Işık Dalgalarının Girişimi - Kırınım
Advertisements

ÇİFT YARIKTA GİRİŞİM YOUNG DENEYİ.
Gökkuşağının Altından Geçilir mi?
IŞIK YOKSA RENK YOKTUR! Cisimler üzerlerine düşen ışığı yansıttıkları zaman onları görür ve rengini söyleriz. Eğer ışık yoksa renk de yoktur.
Beyaz Işık Gerçekten Beyaz mıdır?
Sensörler Öğr. Gör. Erol KINA.
KONU :GÖRÜNTÜNÜN GEOMETRİK MODELLERİNİN KURULMASI
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Görme Sistemi -.
IŞIK Işığın Kırılması Mustafa ÇELİK.
Işığa duyarlı malzemenin, ışığa karşı gösterdiği tepkimeye veya herhangi bir yöntemle görüntü oluşmasına pozlama denir.
ZONE SISTEM Ansel Adams Dr. Şükrücan Baytan
Görme keskinliği Hacimli görme Renkli görme İllüzyonlar
Elektromanyetik Dalgalar
FOTOĞRAFİK SİSTEMLER Cisimlerin optik olarak resim düzlemine izdüşürülen görüntüleri fotoğraj filmi üzerine kaydedilir. Görüntünün kaydedildiği fotoğraf.
Portre Fotoğrafları: Konu olarak insan kişiliğinin, duygularının ve iç dünyasının ele alındığı fotoğraflardır.
SEDA ARSLAN TUNCER Android işletim sisteminde RGB histogram değerlerinin gerçek zamanlı olarak elde edilmesi SEDA ARSLAN TUNCER
Görüntü Kayıt Formatları:
IŞIK Yunus Emre Yüksel.
KOLLOİDAL SİSTEMLERDE IŞIK SAÇILMASI
Still life fotoğraf tekniğinin temeli resim sanatının en önemli uygulama alanlarından biri olan natürmort-ölüdoğa tekniğine dayanmaktadır. Kelime anlamı.
CSS Birimleri.
AY DEDE.
Görsel Sanatlar Dersi 2. Sınıflar
RENK.
Portre Fotğrafları.
GÖRSEL ESTETİK IŞIK VE RENK Yusuf Kadri Şirinkan.
RENK.
*Kırmızı rengi öğreniyorum
RENKLER. RENKLER ŞİMDİ TABLOMUZA BİR GÖZ ATALIM.
Özboyacı İlköğretim Okulu Hazırlayan Faruk YAVUZ.
Beyaz Işık Gerçekten Beyaz mıdır?
Beyaz Işığın Renklere Ayrılması Şekildeki prizmaya gönderilen beyaz ışık demeti, prizmadan çıktıktan sonra renklere ayrılır. Bu renkler perde üzerine düşürüldüğünde.
GÖRME OLAYI VE IŞIK HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
DUYU ORGANLARI Vücudumuza dış ortamdan gelen bilgiler ,duyu organları yoluyla sinir sistemine taşınır.Yaşanan değişiklikleri ve uyarıları alıp sinir.
RENKLİ GÖRÜNTÜ İŞLEME Güneş Baltacı.
Fotoğraf Stüdyosu Temel Ekipmanları
ÜSTYAPININ YANSIMA ÖZELLİKLERİ. Trafik kazaları çeşitli faktörlerin kombinasyonu olmasına rağmen araştırmalar en önemli etmenin gece faktörü olduğunu.
ONDÖRDÜNCÜ HAFTA Havai fişekler, zımpara kağıdı 1.
Herdemyeşil çok yıllık yarı çalıdırlar. İlkbaharın ortasında çiçeklenip sonbahara kadar çiçekli kalırlar. En iyi çiçeklenmesini bol güneş altında yapar,
Maranta leuconeura.
IŞIK VE SES.
Renk tayfı Beyaz ışık renklerin karışımından oluşur.beyaz ışık ışık prizmasından geçerse yedi renge ayrılır.buna renk tayfı denir.
IŞIK VE RENK Doğada temel olarak yedi renk vardır.Yedi rengin üçü ana, dördü ara renktir. Ana renkler; kırmızı, mavi ve sarıdır. Ara renkler; yeşil, kahverengi,beyaz.
Kazanım : Öğrenci renkleri tanır.
Eşdeğer Sürekli Ses Düzeyi (Leq)
Işık, hem dalga hem de tanecik özelliği gösterir
YAŞAMIN SİHİRLİ ÖRTÜSÜ RENKLER
Renk Kavramı.
CİSİMLERİ RENKLİ NASIL GÖRÜRÜZ.
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Makinelerin Başlıca Öğeleri
DİJİTAL GÖRÜNTÜ İŞLEME
GÜNEŞ IŞIĞI VE FOTOSENTEZ PİGMENTLERİ
Özboyacı İlköğretim Okulu
Optik Yansıma.
GÖRSEL SANATLAR RESİM.
görme duyumuzda bıraktığı etkiye renk denir.
RENKLERİN EFENDİSİ: IŞIK.
FOTOGRAMETRİ - I Sunu 3- 3 Eminnur Ayhan
GÖRME OLAYI VE GÖZ.
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI
BOYARMADDE VE RENK Yrd. Doç. Dr. RASİM BAŞAK RENK ÇEMBERİ
“RENK”.
RENK KULLANIMI Basitlik ve tutarlılık esastır. Slaytlardaki ifadeler, her mesafeden okunabilmeli. Zemin rengi, ancak anlatılan konuya açıklık getirmek.
AÇIK-KOYU / IŞIK GÖLGE.
KANUNİ İLKÖĞRETİM OKULU KAHRAMANMARAŞ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DİJİTAL GÖRÜNTÜ İŞLEME Hafta 5
GÖRÜNÜR IŞIK Bu algılama, ışığın maddeler üzerine çarpması ve kısmen soğurulup kısmen yansıması nedeniyle çeşitlilik gösterir ki bunlar renk tonu veya.
Sunum transkripti:

Işık Maddenin fiziksel yapısındaki atomik etkileşim sonucu oluşan elektromanyetik saçılımdır. Herhangi bir dalganın iki temel özelliği dalga boyu ve frekansıdır. Dalga boyu ile frekansın çarpımı ışığın yayılma hızını verir (300000km/s).

Işık Herhangi bir nesnenin görülebilmesi için ya kendisinin bir ışık kaynağı olması ya daherhangi bir kaynaktan gelen ışığı yansıtması gerekir. Herhangi bir nesnenin görülebilmesi için ya kendisinin bir ışık kaynağı olması ya da herhangi bir kaynaktan gelen ışığı yansıtması gerekir. Nesne (3-Boyutlu) F. mak Işık Yansıyan ışık İmge Uzayı (2-Boyutlu)

Işık Fotoğrafta ışığın dört fonksiyonu vardır: 1.Konuyu aydınlatmak, 2.Hacim ve derinlik katmak, 3.Fotoğrafın atmosferini oluşturmak, 4.Aydınlık ve karanlıkyoluyla desenler oluşturmak. Bunun yanında, ışığın dört tane de özelliği vardır: Parlaklık,Parlaklık, Yön,Yön, Renk,Renk, Karşıtlık (kontrast).Karşıtlık (kontrast).

Işık Parlaklık: Işığın yoğunluğunun ölçüsüdür. Pozometre yardımıyla ölçülür. Pozu belirler, makinenin elde mi tutulacağına, sehpaya mı bağlanacağına karar vermede yardımcı olur. Fotoğrafın rengini ve atmosferini belirler. Karla kaplı alanlarda şiddetli, gecenin karanlığında ise çok düşük şiddetlidir. Parlak ışık genellikle sert ve gerçekçidir. Loş ışık ise daha gevşek, dinlendirici ve gizemlidir.

Işık Yüksek yoğunluklu aydınlatma, konuları daha yüksek kontrastlı ve renklerini daha parlak gösterir. Loş ışık ise bunun tam tersini yapar. Böylelikle fotoğrafçı, ışığın yoğunluğunu değiştirerek, fotoğrafın uyandıracağı duygulara hükmeder. Özellikle iç mekan çekimlerinde konu üzerindeki aydınlanmanın şiddeti konu ile ışık kaynağı arasındaki mesafeye bağlıdır. “aydınlanmanın şiddeti, konu ile ışık kaynağı arasındaki mesafenin karesi ile ters orantılı olarak artar.” Ancak bu kural noktasal ışık kaynakları için geçerlidir.

Işık Yön: Nesne üzerine düşen ışığın yönü, gölgelerin konumunu ve yoğunluğunu belirler. 5 farklı yönden söz edilebilir.

Işık

Işık

Işık

Işık

Işık

Işık Renk: Saçılan ışık homojen değildir yani farklı dalga boylarına sahiptir. Renkli filmler belli bir tür ışık altında doğru renkleri verecek biçimde üretilmesinden dolayı, farklı renkte ışık kaynağı (akkor lamba) altında pozlandırıldığında gerçek renkleri vermeyecektir. Bu nedenle ışığın belli bir sınıflandırmaya sokulması gerekmektedir. Bu amaçla Kelvin skalası kullanılmaktadır.

Işık

Işık Karşıtlık (Kontrast): Bir ışık kaynağının yaydığı ışığın konunun karşıtlığı üzerine etkisi; konu ile ışık kaynağı arasındaki mesafe, ışık kaynağının konuya göre etkili ya da geçerli boyu.

Işık RENK: Işığın doğurduğu fiziksel bir olaydır. Renk algılama duygusuna göre etkileri aşağıdaki gibi sıralanabilir: Gelen ışığın spektrum yapısı, Işığı geçiren ya da yansıtan malzemenin molekül yapısı, Renk algılama organları (göz, beyin).

Işık

Işık

Işık Küçük istisnalar dışında, gözümüzle gördüğümüz renkler hiçbir zaman saf değildirler. Yani gördüğümüz renkler hiçbir zaman saf değildirler. Gördüğümüz renkler, kırmızı, yeşil ve mavi gibi renklerin karışımından oluşurlar.

Işık Kırmızı (R) Yeşil (G) Mavi (B) Turkuaz (C) Sarı (Y) Mor (M) Beyaz (W)

Işık Mor (M) Sarı (Y) Turkuaz (C) Black (B) Kırmızı (R) Yeşil (G) Mavi (B)

Işık

Işık

Işık

Işık

Işık

Işık