Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÖRÜNÜR IŞIK Bu algılama, ışığın maddeler üzerine çarpması ve kısmen soğurulup kısmen yansıması nedeniyle çeşitlilik gösterir ki bunlar renk tonu veya.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÖRÜNÜR IŞIK Bu algılama, ışığın maddeler üzerine çarpması ve kısmen soğurulup kısmen yansıması nedeniyle çeşitlilik gösterir ki bunlar renk tonu veya."— Sunum transkripti:

1

2 GÖRÜNÜR IŞIK Bu algılama, ışığın maddeler üzerine çarpması ve kısmen soğurulup kısmen yansıması nedeniyle çeşitlilik gösterir ki bunlar renk tonu veya renk olarak adlandırılır. Tüm dalga boyları birden aynı anda gözümüze ulaşırsa bunu beyaz, hiç ışık ulaşmazsa siyah olarak algılarız. İnsan gözü 380nm ile 780nm arasındaki dalgaboylarını algılayabilir, bu sebepten elektromanyetik spektrumun bu bölümüne görünen ışık denir

3

4 RENKLERİN OLUŞUMU Renk oluşumu için doğada temel kaynak olarak 3 birim vardır. Bunlar, pigmentler, biyolüminesans ve yapısal renklerdir. Nesnelerin içerisinde bulunan maddeler nedeni ile renkler oluşur. Her bir madde kendi rengini bu şekilde alır.

5 PİGMENTLER Pigmentler, renkleri oluşturan moleküller, maddeler veya tozlardır. Bitki veya hayvan kaynaklı olabilir. Boyalara renk verir, kapatma yeteneği kazandırır ve dayanıklılığını artırır.

6

7 BİYOLÜMİNESANS Bir canlı tarafından gerçekleştirilen kimyasal tepkime sonucu ışık yayılmasına ise biyolüminesans denir. Oksijenle lüsiferinin tepkimeye girmesi sırasında kimyasal enerji ışık enerjisine dönüşür

8

9 YAPISAL RENKLER Yapısal renkler, sadece canlıların üretebileceği renklerin çeşidini ve parlaklığını artırmakla kalmaz, aynı zamanda canlılara çeşitli avantajlar da sağlar. Yapısal renkleri üretmek için özel moleküller ya da yüksek miktarda enerji gerekmez. Aksine selüloz ya da parafin gibi bol bulunan malzemelerle yapısal renkleri veren yapıları oluşturmak mümkündür.

10


"GÖRÜNÜR IŞIK Bu algılama, ışığın maddeler üzerine çarpması ve kısmen soğurulup kısmen yansıması nedeniyle çeşitlilik gösterir ki bunlar renk tonu veya." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları