MESLEĞİMİ SEÇİYORUM PROJESİ 7 İlköğretim + 5 Liseden toplam 24 formatör öğretmen 5 gün formatör eğitimi aldı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

RAUF DENKTAŞ LİSESİ.
AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
SİLVAN İMAM LİSESİ FAHRETTİN KAYA
BORUSAN ASIM KOCABIYIK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013/2014
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
Mesleki Tanıtım ve Yöneltme Hizmetleri
EĞİTİMDE OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ
İlçemizde tüm okullarda ödül yönergesi Eğitim – Öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır.Tüm okullar her iki dönemde de ziyaret edilerek önce.
BİR YETİŞKİNİN BİR ÇOCUĞA SÖYLEDİĞİ EN GÜZEL 30 SÖZ
Meslek Nedir? Kişinin geçimini sağlamak üzere yapmış olduğu sürekli işe meslek denmektedir. Hayatımızda en önemli seçimlerden birisi de uygun bir meslek.
Grup Ultraviyole (TODUP Grup C-4)
OKUL REHBERLİĞİNDE MESLEK DANIŞMANLIĞI
DE Ğ ERLER İ M İ Z Kazanım: De ğ erlerini fark eder. 9. Sınıf 21 nolu kazanım etkinli ğ i.
Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
COMENIUS REGIO PROJESİ “Güvenli İnternet Ortamları için iyi Uygulamaların Oluşturulması ve Yaygınlaştırılması”
Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik
MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ’ ne HOŞGELDİNİZ
Şenel KARAMAN Psikolog. Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki çalışanların %75’lik bir kısmı hala hayallerindeki işin arayış içinde. Çalışanların mutluluğu.
Meslek Giysi mi Aksesuar mı? Şenel KARAMAN Psikolog
KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ
OKUL REHBERLİK SERVİSİ – ORS-
VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ’ ne HOŞGELDİNİZ
İlköğretim Kurumları Standartları 5N1K
2012/2013 REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK ÇALIŞMLARMIZ ve 12. Sınıftaki öğrencilerimize YGS-LYS sistemi tanıtılmıştır. Özellikle.
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Uygulaması Genel Değerlendirmesi
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
DERS-ALAN SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRİYORUM
ELMADAĞ MESLEKİ TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU ETKİNLİKLERİ HAZIRLAYANLAR AYFER YILDIZ NAGİHAN KARACA TÜLAY REÇBER.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
Girne Orta Okulu Rehberlik Servisi
Uygulayan ve Değerlendiren
MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ALAN/DALA GEÇİŞ VE ÖĞRENCİ KAYITLARI Müdür Yardımcısı Erol DEMİR Rehber Öğretmen Gökhan ERDUL.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
DİYARBAKIR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
“OKUL KORKUSU” SEMİNERİ
PROJENİN HEDEFİ İstanbul’da faaliyet gösteren, eğitilebilir öğretilebilir düzeyde zihin engeline sahip çocuk ve gençlerin öğrenim gördüğü 2 İş Okulu’nda.
Aile Atölyeleri Projesi
Karlıova YBO Rehberlik Servisi
Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar ve dünyadaki gelişmeler, çocukların yetenek alanlarının saptanması ve desteklenmesinin önemini ortaya koymuştur.
KİŞİSEL GELİŞİM & İKY.
FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA FEYAZ BİLGİ
Rehber Öğretmenlerimiz Elif BAŞ BULUT Mustafa ŞENDEN Hoş geldiniz
1 BRİFİNG “” Mustafa Kemal Atatürk “En büyük sava ş, cahilli ğ e kar ş ı yapılan sava ş tır.” Mustafa Kemal Atatürk Dursunbey İlçe Milli Eğitim.
YURTTA KALAN ÖĞRENCİLERİN KAYGI DÜZEYİNİN DEPRESYONA ETKİSİ NEDİR ?
Adem Göleç Doç.Dr. Katılımcılar: Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Senato Üyeleri 2015 KTMÜ ÖSYM Sınavı Aday Değerlendirme Anketi Sonuçları.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
DİLEK DİKEÇ Matematik Öğretmeni
18 Nisan 2017 günü MAİB ve EXİMBANK ortak toplantısında makine ihracatının desteklenmesine yönelik bir bilgilendirme sunumu yapılmıştır. Eximbank Genel.
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ
Aile Katılımı Nedir? Çocuğun gelişimi hakkında anne babaları bilgilendirme. Anne babalara duygusal destek sağlama. Çocuklarına öğretmenlik ve rehberlik.
DERS-ALAN SEÇİMİ.
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
YGS LYS VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİMİZE
1. SINIF VELİSİ OLMAK.
BURHANİYE HMFK ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
BALıKESIR ÖLÇME DEĞERLENDIRME
BALıKESIR ÖLÇME DEĞERLENDIRME MERKEZI İZLEME DEĞERLENDİRME DEĞİŞİM GELİŞİM.
ANNEM OKUYOR BİZ DİNLİYORUZ
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
Sunum transkripti:

MESLEĞİMİ SEÇİYORUM PROJESİ 7 İlköğretim + 5 Liseden toplam 24 formatör öğretmen 5 gün formatör eğitimi aldı

Okulların isimleri: Abdülhakhamit İlköğretim Okulu Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu Haluk Ündeğer İlköğretim Okulu Kazım Özalp İlköğretim Okulu Saniye Sezgin İlköğretim Okulu Veliefendi İlköğretim Okulu Ziya Gökalp İlköğretim Okulu Zeytinburnu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Haluk Ündeğer Lisesi İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi İmam-Hatip Lisesi Zühtü Kurtulmuş Lisesi

Ulaşılan öğretmen ve öğrenci sayıları 12 okulda eğitim alan toplam öğretmen sayısı: hafta arası eğitim alan öğrenci sayısı: Yaklaşık 7000

VELİLERE SEMİNERLER YAPILDI. “Çocuğumun Geleceği için Meslek Seçiminde Ailenin Rolü” 12 Nisan 26 Nisan 10 Mayıs 26 Mayıs

MÜDÜRLERLE TOPLANTILAR Okul müdürleri ile bilgilendirme ve bilgi alışverişi toplantıları yapıldı.

Formatör öğretmenlerle okullarındaki uygulamalar sonrası paylaşım toplantıları yapıldı. SÜPERVİZYONLAR

Eğitimcilerden geribildirimler: Kendimizi tanıdıktan sonra güven duygusunun ne kadar önemli olduğunu fark ettim. Yeni teknikler öğrendiğim ve çok eğlenceli geçen bir eğitimdi Kendimi ve yeteneklerimi fark ettim Mesleki rehberliğin önemini bildiğimi düşünüyordum ama bu eğitimle çok daha fazla anladım Bu projede en hoşuma giden şey tüm okul yaklaşımıydı, çocukların yanı sıra veliler ve öğretmenler de unutulmamış. Öğrencilerin kendini tanıması çok önemli. Mesleğini severek yapan gelecek kuşağı yetiştiriyoruz Mesleki rehberlikle ilgili farkındalığım arttı Katıldığım en keyifli eğitimdi

Çocuklarla yapılan eğitimler sonrası bir değerlendirme yapılmıştır Bu değerlendirmenin amacı, Mesleğimi Seçiyorum projesi çerçevesinde gerçekleştirilen eğitim çalışmalarının, çocukların meslek seçimine ilişkin algılamalarına olumlu katkı sağlayıp sağlamadığını tespit etmektir.

Değerlendirmeye 3 okul dâhil edilmiştir. – Haluk Ündeğer İlköğretim Okulu, –Ziya Gökalp İlköğretim Okulu –Zeytinburnu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bu okullardan değerlendirmeye 6. sınıftan 9. sınıfa kadar olan 184 öğrenci örneklem olarak ele alınmıştır. Öğrenci çalışması 6-8 hafta arası sürmüştür.

İstatistiksel karşılaştırma analizlerinde ön test – son test anket uygulaması arası farkın anlamlılığı, p < 0.10 düzeyi temel alarak belirlenmiştir; bu analize göre öğrencilerin meslek seçimi ile ilgili algılamalarında istatiksel önemde olumlu değişiklik olmuştur.

MESLEK SEÇİMİ İLE İLGİLİ ALGILAMA ANKETİ NoHer bir ifadede belirtilenler sana ne derecede uygun? Hiç Uygun Değil Biraz Uygun Orta Derecede Uygun Bir Hayli Uygun Tamamen Uygun 1Kendi kişisel ö zelliklerimi tanıyorum Kendi yeteneklerimi ve ilgi alanlarımı biliyorum Kendi yeteneklerime ve ilgi alanlarıma uygun meslekleri tanıyorum Yetişkin olunca hangi mesleği yapmak istediğimi biliyorum Yetişkin olunca kendime uygun olan mesleği se ç ebileceğime inanıyorum İlgimi ç eken meslekler ve bu mesleklerde yapılan işler hakkında bilgim var İstediğim mesleği yapabilmek i ç in hangi okullara gitmem gerektiğini biliyorum Meslek se ç imi ile ilgili her kaynağa ulaşabiliyorum Meslek se ç imi konusunda ailem benim g ö r ü şlerimi dinleyebiliyor Annem babam meslek se ç iminde bana yardımcı olabiliyorlar Ö ğretmenlerim meslek se ç iminde bana yardımcı olabiliyorlar Yetişkin olunca hangi mesleği yapacağım konusunda geleceğe ü mitle bakıyorum.12345

Seçenekler Ön TestSon Test FrekansYüzdeFrekansYüzde Biraz Uygun42,273,8 Orta Derecede Uygun4926,63116,8 Bir Hayli Uygun13171,210858,7 Tamamen Uygun--3820,7 Toplam184100, ,0

Seçenekler Ön TestSon Test FrekansYüzdeFrekansYüzde Biraz Uygun22,166,3 Orta Derecede Uygun4042,12425,3 Bir Hayli Uygun5355,85355,8 Tamamen Uygun--1212,6 Toplam95100,095100,0

İlköğretim ve lise olmak üzere pilot uygulama yapılan 12 okuldan örneklem olarak ele alınan üçünün değerlendirme sonuçlarında; öğrencilerin meslek seçimi algılarında olumlu bir değişim görülmüştür.