1 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI FAALİYET PLANI HAZIRLAMA Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GİRİŞİMCİLİK Mustafa Özhan KALAÇ.
Advertisements

Proje BaşlaNGICI Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI
Mantıksal Çerçeve Temmuz 2012.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Nedir?
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
Görev Analizi Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
Hassas Görevler hassas…çok….
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
KALİTE SİSTEMİ KURMA AŞAMALARI 1 - MEVCUT DURUMUN TESBİTİ Mevcut sistemi analiz etmeli, İşe yarayan uygun yönleri belirlenmeli, Belirlenenler kalite sistemine.
KONTROL FAALİYETLERİ Defterdarlık İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı.
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
1.2.7 Kurum ve Süreç Performans Yönetimi günler
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
MERHABA.
2. Pazarlama Planının Hazırlanması
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROĞRAMI
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Proje Adı Bölüm Adı Sunanın Adı.
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
İŞLETME BÜTÇESİNİN HAZIRLANIŞI
1 MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME Abdülkadir GÖKTAŞ Daire Başkanı 23 Mayıs 2006.
ETKİLİ CV HAZIRLAMA FATMA ÖZGE KOÇAK.
Prof. Dr. Ahmet AYAR (TÜBİTAK 2237 Programı)
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
AYDIN ÇOCUK MAHKEMESİ İSMAİL ÇEKİN PEDAGOG
MALİYETLENDİRME / BÜTÇE MAYIS MALİYETLENDİRME - BÜTÇELEME  Kuruluşun amaç ve hedeflerine yönelik stratejiler doğrultusunda gerçekleştirilecek.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
KONULARIMIZ BEP Tanımı Amacı BEP nedir? \ ne değildir?
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
SEKRETERLİK HİZMETLERİ-I İŞ PLANI
Öğretİmİn PlanlarI.
24 TEMMUZ 2015 KOORDİNASYON TOPLANTISI TALİMATLARINA DAİR GELİŞMELER Kurum İsmi.
EROZYONLA MÜCADELE EYLEM PLANI
PROJE YÖNETİMİ EĞİTİMİ
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
Yapısal Tasarım Araçları
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
Destek Eğitim Odaları.
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİNİN HAZIRLANMASI
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
ÇUBUK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. SORU – CEVAP STRATEJİK PLANLAMA.
Faaliyet Planlamasının Yapılması
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
Yapısal Tasarım Araçları
İZLEME VE DEĞERLENDİRME. İzleme ve Değerlendirme  İzleme, proje uygulama süresince devam ederken, değerlendirme periyodik olarak belirli aralıklarla.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
Proje Zaman Yönetimi Proje Yönetimi.
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
Sorumlu Mahalleler Projesi İş Planı Eğitimi Bu proje T. C
Eğitimde ve Psikolojide ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 9
2209- B SANAYİYE YÖNELİK LİSANS ARAŞTIRMA PROJE BAŞVURULARI
ÖZEL EĞİTİM Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim.
BE BEP NEDİR ?.
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ PLAN HAZIRLAMA
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

1 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI FAALİYET PLANI HAZIRLAMA Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı

Bütçet Bütçe Maaşlar Yolluklar Araç Gid. Ofice Tel/Fax Tohum Gübre Bütçe Faaliyet PLanı Faaliyet Planı ve Bütçe Mantıksal Çerçeve

Faaliyet Planı Neye Yarar? Faaliyetleri gerçekleştirmek için gerekli detaylara ayırır. Faaliyetlerin sırasını, süresini ve önceliğini netleştirir. Uygulama ve yönetim sorumluluklarını tayin eder. Hedeflenen ürün ve/veya hizmetleri netleştirir: –Ürün ve/veya hizmetleri tanımlar (ne) –Ne kadar süre alacağını belirtir (ne kadar zaman) –Bütçeyi netleştirir (kaça) –Mekanı belirtir (nerede) –Sorumlu kişiyi belirler (kim)

FAALİYET PLANI HAZIRLAMA AŞAMALARI Mantıksal çerçeve tablosundaki faaliyetler temel alınarak faaliyetler listelenir. Kaynak ve içerik açısından yapılan detaylandırma yönetme işlerini kolaylaştırmaktadır. Aşırı detaydan kaçınılmalı, yeteri kadar ayrıntı verilmelidir. Faaliyetlerin birbirleriyle olan ilişkileri belirlenir. Bir faaliyetin hangi faaliyeti izleyeceği, hangi faaliyetten önce gerçekleştirileceği belirlenir. Faaliyetlerin zamanlama ve süreleri belirlenir. Doğru zamanlama ve yeterli sürenin belirlenmesi önemlidir. Faaliyetlerin hayata geçirilmesi için gereken uzmanlıklar belirlenir. Mevcut insan kaynağı değerlendirilir; eksiklikler varsa tamamlanır. Faaliyetlerin uygulanması sırasında kimin hangi işi yapacağı belirlenir. İş dağıtımında kişilerin yetenek, deneyim ve kapasiteleri göz önünde bulundurulur.

Faaliyet Planı Tablosu (Gantt Şeması) Faaliyet Planı Tablosu bir bilgi sunma çizelgesidir. Faaliyet Planı Tablosu: –Bitirilmesi gereken proje faaliyetlerini –Faaliyetlerin mantıksal sıralamasını –Faaliyetler arası bağlılık ilişkilerini –Faaliyetlerin başlama/bitiş zamanlarını içerir. Tablo yatay zaman ekseni boyunca aktivitelerdeki planlanan ve gerçekleşen ilerlemeyi gösterir. Her bir aktivitenin planlanan ilerleyişine kıyasla gerçek durumunu gösteren etkin ve kolay okunabilen bir tablodur. Proje etkinliklerinin kontrol ve izlenmesine yardımcı olur. Faaliyetlerin uygulama süreci başlamadan tedbir alınmasını sağlar.

Faaliyet Planı Sonuçlar ve FaaliyetlerSorumluluk Sonuç 1 Faaliyetler Faaliyet Faaliyet Faaliyet Vs….. Yıl 1Yıl 2Yıl 3

9 ÖRNEK 1 ÖRNEK 2

10 Teşekkür ederim…