Şimdiye kadar Ne yapdiğniz ? Bariş Bireyden Baslar 2.3 Önyargilar ve Öteki kavramı s.23 2.3 Önyargilar ve Öteki kavramı s.23 2.7 Taşıdığım Etiketler.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UTANDIM ÇOCUK Yazı:Taner Yenidoğan Slayt tasarım: Mustafa Kaplan.
Advertisements

Fizik, Kimya ve Biyoloji Öğretmenlerinin Öğretim Programına Bakışları
KENDİNİ GELİŞTİR KENDİNİ GELİŞTİR PROBLEM ÇÖZME.
TED ANTALYA KOLEJİ REHBERLİK HİZMETLERİ.
Mustafa’dan Can’a… Taner YENİDOĞAN 06 Kasım 2008.
KASIM AYI DEĞERİMİZ DOĞRULUK
ÜNİTE PLANI ÖZETİ Öğrencilerin, Denizli ve çevresindeki tarihi yerleri, coğrafi özelliklerini ve bugünkü durumlarını öğrenerek; tarihi ve doğal çevrelere.
DİNLEME KONUŞMA VE ELEŞTRİ ADABI
“Sınav Başarısı İçin” tüyolar TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
Nn Sesi Sunumu.
Yasal, Sanal ve Bedava. Konularımız Sunum Özeti Bazı ön düşünceler Öğretmen bakış açısı Öğrenci bakış açısı Yasal boyut İhtiyaçlarımız Öneriler ve sorular.
OKUL ÖNCESİNDE SAĞLIKLI SAĞLIKSIZ çıkış KAVRAMININ ÖĞRETİMİ.
/ 191 EğitimYöntemleri Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitici Eğitimi Kursu 27 – 31 Mayıs 2013.
KAZANIMLAR 4 Bilimsel araştırma basamaklarını kullanarak araştırma yapma.
ÜST DÜZEY DÜŞÜNME BECERİLERİNE GÖRE TÜRKÇE DERSİ
May 5, 06© Copyright M.Tınaz Titiz, SMUH®1 Disiplin (aile içinde)
BUGÜN HAYAT ÇOK GÜZEL!.
AYDINLIKEVLER İLKÖĞRETİM OKULU
ÖZEL VE TÜR (CİNS) ADLARI
CEMİL KOÇ Şu kardeşimi de hiç anlamıyorum. Ne var ağlayacak sanki. Hem daha az önce annem ninniler söyleyerek uyutmuştu. Ne çabukta uyandı? Abiler,ablalar.
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI. İşbirliğine dayalı öğrenme; öğrencilerin sınıf ortamında küçük karma guruplar oluşturarak (cinsiyet, başarı durumu,
BALIK KILÇIĞI.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
(Rehberlik Danışmanı)
Bilimsel Araştırma Yapıyorum
EĞİTİM FAKÜLTELERİ, TEKNOLOJİ VE DEĞİŞİM
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
ÇOCUKLARIMIZA DİNİMİZİ NASIL ANLATALIM
YARATICI DÜŞÜNME VE YARATICILIK
CÜMLENİN ÖĞELERİ.
P robleme D ayalı Ö ğrenme Dr Arzu ARSLAN Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi.
KİM KİMİ YENECEK? Kazanım: *Öfke ile baş etmede yapıcı yollar kullanır. 9. Sınıf 33 nolu kazanım etkinliği *Bu etkinlik özel bilgi ve deneyim gerektirdiği.
Sen hangisini seçerdin?
KARARIM ETKİLİ Mİ? *Etkinlik işlenirken etkili karar vermede sorun yaşayan öğrencileriniz için okul rehber öğretmeni, okul rehber öğretmeni yoksa RAM.
ANAOKULUNA UYUM SÜRECİNDE ANNE ÇOCUK İLİŞKİSİ
ÇATIŞMA ÇÖZME ve İLETİŞİM STRATEJİLERİ
PEER SUPPORT TEAM.
ZARFLAR Fiillerin, sıfatların ya da kendi türünden olan sözcüklerin (zarfların) anlamını “zaman, durum, yer yön, miktar ve soru” bakımından etkileyen sözcüklere.
KLASİK DÖNEM BESTECİLERİ
güzel sözler Bizi düzeltmek isteyenlere kollarımızı açacak yerde, yumruklarımızı uzatırsak, hayatın sillesini yeriz. H. İsmail.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
BENİM YERİM NERESİ ?.
HAYATIN ANLAMI.
YA KİMSEYE GÜVENEMESEYDİK
GRUP LABORANT PROJE SUNUMU
ÜNİTE 2 : İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM KAZANIM: İbadetlerin davranışlar üzerindeki etkisini fark eder. TARTIŞMA YÖNTEMİ.
ETKİLİ ÇATIŞMA ÇÖZME BASAMAKLARI
LİDER KİM?.
TAKIM RUHU 11-A.
OKUL ÖNCESİNDE SAĞLIKLI SAĞLIKSIZ KAVRAMININ ÖĞRETİMİ çıkış
BU SABAH ÇOK DAHA GÜZELSİN TÜRKİYE HERKESİN BİLDİĞİ ZENGİNLİĞİN BÜYÜK SIRRI.
Yapılandırmacı [Constructivist] Öğrenme Yaklaşımı Prof. Dr. Özcan DEMİREL ve Arş. Gör. Bünyamin YURDAKUL Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim.
“BARIŞÇIL OKULDAN TOPLUMSAL BARIŞA”
PROBLEM ÇÖZME YAPILANDIRILMIŞ GRUP PROGRAMI Genel Hedef : Problem çözme becerisini kazanabilme. Düzey : İlköğretim ikinci kademe Üye sayısı : 12 Süre.
İletişim Becerileri Yapılandırılmış Grup Rehberliği Programı
Günün konusu Bağımlılık Bağımlılığın gelişimi 1.
KİŞİLERARASI İLETİŞİM
Yrd.Doç.Dr. Özcan PALAVAN
ALAY ETME İLE BAŞEDEBİLME
VURUR YÜZE İFADESİ TEOG ZAMANI GELMİŞ BİTANESİ
ÖRÜNTÜ Belli bir kurala göre dizilme. Bunlar sayı olabilir,şekil olabilir harf olabilir…
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
AMAÇ, İÇERİK VE AKADEMİK YAKLAŞIM UYGULAMA SÜRECİ BEKLENEN SONUÇLAR.
‘’-Kİ’’ EKİ VE ‘’Kİ’’ SÖZCÜĞÜNÜN (BAĞLACININ) YAZIMI
“Ne yapmalı?” yerine “ne yapmamalı?” Bir paradigma değişimi önerisi... Ocak 2016© Copyright SMUH®,
BÖLÜM 6 Kültür, Çeşitlilik ve Değerler. BÖLÜM 6 Kültür, Çeşitlilik ve Değerler.
KÜÇÜK MUCİTLER ÖĞRENİYOR VE ÖĞRETİYOR
FİLLER.
Sunum transkripti:

Şimdiye kadar Ne yapdiğniz ?

Bariş Bireyden Baslar 2.3 Önyargilar ve Öteki kavramı s Önyargilar ve Öteki kavramı s Taşıdığım Etiketler s Taşıdığım Etiketler s Empati (Duygudaşlik) Gözler Bağlı s Empati (Duygudaşlik) Gözler Bağlı s Film Kahramanlar ve Gerçek Kahramanlar s Film Kahramanlar ve Gerçek Kahramanlar s Çatişma Şeması s Çatişma Şeması s90

Bu gun ne yapacağiz? Bir hikaye : Bakiş açişi Bir hikaye : Bakiş açişi Empati ve iş Birliği Empati ve iş Birliği Güven Güven Gerçek kahramanlar Gerçek kahramanlar Sosyal sorumluluk Sosyal sorumluluk Arabuluculuk ve problemler çözmek (zamanı varsa) Arabuluculuk ve problemler çözmek (zamanı varsa)

Bugun her aktivite den sonra: Neden yaptık? Neden yaptık? Sizin okulda nasıl değiştirilmesi lazım? Sizin okulda nasıl değiştirilmesi lazım? Demokrasiyle ne alakası var? Demokrasiyle ne alakası var?

Ortak dilimiz : Jirafa veya çakal Jirafa veya çakal Ve geribildirim : Ve geribildirim : Başparmaklar yukarıya mu? Başparmaklar yukarıya mu? Yumruktan beş e Yumruktan beş e

Hikayeler öğretiyor: Tonton ayi, Tonton ayi, Angry Arthur Angry Arthur Kör Adamlar ve Fil Kör Adamlar ve Fil

By Hanabusa Itcho public domain via Wikimedia Commons Pali Buddha Udana’dan MÖ

Kör Adamlar ve Fil word ınfo ımages Iman Gazzali

Sorular: Bu hikaye ne öğretmeyi amaçlıyor? Bu hikaye ne öğretmeyi amaçlıyor? Eğer kör adamlar birbirlerinin söylediklerini dinleselerdi ne olurdu? Eğer kör adamlar birbirlerinin söylediklerini dinleselerdi ne olurdu? Eğer hepimizin bakış açısı farklı olursa, başkalarının gerçeklerini hiç öğrenebilir miyiz? Tüm gerçeği tam öğrenebilir miyiz? Nasıl? Eğer hepimizin bakış açısı farklı olursa, başkalarının gerçeklerini hiç öğrenebilir miyiz? Tüm gerçeği tam öğrenebilir miyiz? Nasıl? Bu hikaye hangi yaşlara anlatmalıyız? Bu hikaye hangi yaşlara anlatmalıyız? Bağlantalar kur: Bağlantalar kur: 1.empati ile 1.empati ile 2. kazan./kazan la 2. kazan./kazan la 3.barişcil bir sinifla 3.barişcil bir sinifla demokrasiyle demokrasiyle

Bariş kulturu ve güven ortama oluşturma 3.1 Empati (Duygudaşlik) Gözler Bağlı s 44 İşbirliği Neden yaptık? Neden yaptık? Sizin okulda nasıl değiştirilmesi lazım? Sizin okulda nasıl değiştirilmesi lazım? Demokrasiyle ne alakası var? Demokrasiyle ne alakası var?

Güven nasil bir şey? Nasıl sağlayabiliriz? 1.4 lu grup ler olarak ne ortak şey ler çikiyor 2. Nerede güven lazim? sınıfta,okulun bahçesınde, evde, meydanda, otobusta, (her grupa bir yer) O yer nasıl güven sağlıyabiliriz? O yer nasıl güven sağlıyabiliriz? Beyın fırtınası ve sunum Beyın fırtınası ve sunum

Neden yaptık? Neden yaptık? Sizin okulda nasıl değiştirilmesi lazım? Sizin okulda nasıl değiştirilmesi lazım? Demokrasiyle ne alakası var? Demokrasiyle ne alakası var? Insan haklar? Insan haklar?

Sanal ve gerçek Kahramanlar 5.3 Film Kahramanlar ve Gerçek Kahramanlar s Film Kahramanlar ve Gerçek Kahramanlar s 79 Medya kahramanlar Medya kahramanlar Gercek kahramanlar Gercek kahramanlar Farkyaratanlar Farkyaratanlar

Şimdi gerçeğe doğru: Topluma duyarlilik CİP Robert Kolejde - ppt CİP Robert Kolejde - ppt Sizin okulda nasıl yaparseniz? Sizin okulda nasıl yaparseniz?

1. Gün (Öğrenci rolune gir !) I. I. Bizim okulda güvenli barişcil bir yer için hangi ihtiyaçlar var? (Başka ihtiyaçlar da olabilir) Bizim okulda güvenli barişcil bir yer için hangi ihtiyaçlar var? (Başka ihtiyaçlar da olabilir) Benim çevrede ne ihtiyaçlar var? Benim çevrede ne ihtiyaçlar var?

2. Gün Peki BEN (BIZ) ne yapabiliriz? Peki BEN (BIZ) ne yapabiliriz? Beyınfırtınası Beyınfırtınası

3. gün Proje oluştur veya bir proje bul Proje oluştur veya bir proje bul

4-100 gün Projeyı yap Projeyı yap Günlük tut Günlük tut

Sorun çözme Arabuluculuk – Güzelköy Arabuluculuk – Güzelköy

Başka? Quest Quest