Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

P robleme D ayalı Ö ğrenme Dr Arzu ARSLAN Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "P robleme D ayalı Ö ğrenme Dr Arzu ARSLAN Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi."— Sunum transkripti:

1 P robleme D ayalı Ö ğrenme Dr Arzu ARSLAN Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi

2 Geleneksel Eğitim

3 PDÖ Oturumu

4

5

6 Öğrenciler problemi çözerken kendilerine şunları sorar: Burada olan nedir ? Çözmeye çalıştığım problem nedir ? Burada olan nedir ? Çözmeye çalıştığım problem nedir ? Bu veriler ne anlama geliyor ? Bu veriler ne anlama geliyor ? Ne biliyorum ? Ne biliyorum ? Ne bilmeye ihtiyacım var ? Ne bilmeye ihtiyacım var ? Nereden bulabilirim ? Nereden bulabilirim ? Bu bilgiye güvenebilir miyim ? Bu bilgiye güvenebilir miyim ? Yapacak en iyi ve doğru olan nedir ? Yapacak en iyi ve doğru olan nedir ?

7 Yedi Adım Yaklaşımı 1. Senaryonun okunması 2. Kavramların netleştirilmesi 3. Problemin tanımlanması 4. Analiz - Beyin fırtınası - Sistematik sınıflama - Sistematik sınıflama 5. Öğrenim hedeflerinin belirlenmesi 6. Bireysel çalışma 7. Raporlama

8 Senaryonun Okunması Aslı öğrenci olarak gittiği şehirde bir kız arkadaşıyla birlikte küçük, fakat sevimli bir öğrenci evi kiralamıştır. Bu küçücük eve nasıl sığacaklarını hiç dert etmezler, çünkü pek de fazla eşyaları yoktur. Zaten okul arkadaşları da yardıma gelmiştir. Bu arada kapı çalar ve kargo dağıtıcısı Almanya’daki ağabeyinden koca bir paket getirir. Paketten çıkan şeyin ne olduğunu kimse anlayamamıştır. Bu bir ev hediyesi, ama ne ? Ne işe yarar ? Aslı öğrenci olarak gittiği şehirde bir kız arkadaşıyla birlikte küçük, fakat sevimli bir öğrenci evi kiralamıştır. Bu küçücük eve nasıl sığacaklarını hiç dert etmezler, çünkü pek de fazla eşyaları yoktur. Zaten okul arkadaşları da yardıma gelmiştir. Bu arada kapı çalar ve kargo dağıtıcısı Almanya’daki ağabeyinden koca bir paket getirir. Paketten çıkan şeyin ne olduğunu kimse anlayamamıştır. Bu bir ev hediyesi, ama ne ? Ne işe yarar ?

9

10 Kavramların netleştirilmesi Senaryo içinde anlamını bilmediğimiz sözcük- terim- deyim var mı ? Senaryo içinde anlamını bilmediğimiz sözcük- terim- deyim var mı ? Varsa birbirimizden veya sözlüklerden destek alarak bu kavramları netleştirmemiz gerekiyor. Çünkü senaryoyu anlamadan, problemin ne olduğunu anlamak ve çözmek mümkün değildir. Varsa birbirimizden veya sözlüklerden destek alarak bu kavramları netleştirmemiz gerekiyor. Çünkü senaryoyu anlamadan, problemin ne olduğunu anlamak ve çözmek mümkün değildir.

11 Problem(ler)in Tanımlanması

12 Ortada bir “problem” var

13 Problem(ler)in tanımlanması  Ovoid, gri, keskin hatlarla içiçe geçmiş parçalardan oluşan bu ev hediyesi nedir ?  Ne işe yarar ?  Nasıl kullanılır ?

14 Beyin Fırtınası (Bu ne olabilir ?)

15 Beyin Fırtınası Sonuçları Füze Füze Roketatar mermisi Roketatar mermisi Tarihi eser Tarihi eser Küp Küp Koltuk (bu da nereden çıktı ?) Koltuk (bu da nereden çıktı ?) Oturma grubu (daha neler ?) Oturma grubu (daha neler ?) Anfora Anfora

16 Sınıflama Füze Füze Roketatar mermisi Roketatar mermisi Oturma grubu Oturma grubu Koltuk Koltuk Tarihi eser Tarihi eser Küp Küp Anfora Anfora

17 Öğrenim Hedeflerinin Belirlenmesi Füze, roketatar gibi silahların yapısı Füze, roketatar gibi silahların yapısı Küp biçimindeki (örn. Anfora) tarihi eserler hakkında bilgi Küp biçimindeki (örn. Anfora) tarihi eserler hakkında bilgi Oturma grubu parçaları bu biçimde yerleştirilebilir mi ? Oturma grubu parçaları bu biçimde yerleştirilebilir mi ?

18 Bireysel Çalışma Çıkarılan öğrenim hedeflerinin öğrenilmesi Çıkarılan öğrenim hedeflerinin öğrenilmesi

19 II. Oturum I. Bölüm: Öğrendiklerini birbiriyle paylaşma (kaynak göstererek) I. Bölüm: Öğrendiklerini birbiriyle paylaşma (kaynak göstererek) II. Bölüm: Yeni veriler (senaryonun ikinci bölümü) II. Bölüm: Yeni veriler (senaryonun ikinci bölümü)

20 Senaryonun ikinci bölümü: Yeni veriler Tam bu sırada Aslı’nın cep telefonuna ağabeyinden bir mesaj geliyor : Tam bu sırada Aslı’nın cep telefonuna ağabeyinden bir mesaj geliyor : “Umarım hediyemi beğendin. Üzerinde oturup sohbet edecek şık bir şeyiniz olsun istedim. Parçaları ayıramadıysanız kullanma kılavuzuna bir gözatın” “Umarım hediyemi beğendin. Üzerinde oturup sohbet edecek şık bir şeyiniz olsun istedim. Parçaları ayıramadıysanız kullanma kılavuzuna bir gözatın”

21 Yeni verilerin değerlendirilmesi Bu üzerinde oturulan bir şey Bu üzerinde oturulan bir şey Parçalara ayrılabiliyor Parçalara ayrılabiliyor Kullanma kılavuzundan yararlanabilirim Kullanma kılavuzundan yararlanabilirim

22 Yeni veriler ışığında tekrar beyin fırtınası ve yeni öğrenim hedefleri belirlenmesi

23

24

25 Öğrenim hedeflerinin grupla paylaşılması

26 Raporlama: tüm sürecin özetlenmesi

27 P robleme D ayalı Ö ğrenme Nedir ?

28 Çözümleyici bakış açısı kazanmaktır

29 Kendi kendine öğrenmedir Ama tam bir takım çalışmasıdır

30 Eğlenerek öğrenmedir

31 Kendi kendine öğrenmeyi öğrenmektir

32 P robleme D ayalı Ö ğrenme ile, artık P roblem D eğil Ö ğrenme


"P robleme D ayalı Ö ğrenme Dr Arzu ARSLAN Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları