Nuri BİNİCİ Proje Yönetim @2015 DİJİTAL ARŞİV Nuri BİNİCİ Proje Yönetim @2015.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Arşiv Kurumların gerçek veya tüzel kişilerin gördükleri hizmetler, yaptıkları haberleşme veya işlemler sonucu meydana gelen ve bir amaçla saklanan Dokümantasyon,
Advertisements

Genel sekreterlik Genel Sekreterlik, bir Genel Sekreter ile en çok iki Genel Sekreter Yardımcısından ve bağlı birimlerden oluşur. Genel Sekreter, üniversite.
Kamu özel ortaklığı nedir ?
YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI
Haluk Safi Genel Müdür KAMU HASTANELER BİRLİĞİ ve SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ ÜZERİNDE YAZILIM MİMARİSİN ETKİLERİ Haluk Safi Genel.
İTS (İlaç Takip Sistemi)
Onkoloji Destek Paketi
İ.Ü. Kültür Evi (664 ada 34 parsel)
İSTEKLİLERDE ARANILAN BELGELER
BİLGİSAYAR SİSTEMİ.
STANDART DOSYA PLANININ UYGULANMASI
Devlet hastanelerinde Laparoskopi de sıkıntılarımız ve beklentilerimiz
HASTA BİLGİ GÜVENLİĞİ NURAY TALİ.
Ödeme talep formu hazırlanırken dikkat edilecek hususlar. Yatırımcı (Çiftçinin) Adı Soyadı Bu belgenin tarihi fatura ve uygulama sözleşmesindeki tarihten.
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.
Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları
TIBBİ MALZEME YÖNETİMİ
Klinik Hasta Bakımına Farklı ve Modern Bir Yaklaşım BÜTÜNLEŞİK BAKIM Uzm. Dr Orhan KOÇ SADEF Yönetim Kurulu Başkanı Ulus Devlet Hastanesi Başhekimi.
HIMSS NEDİR HIMSS 1961 yılında kurulmuş olan; Amerika, Avrupa ve Asya’da yapılanmaları bulunan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olarak bilinmektedir.
Amaç ve kazanımlar 13 Aralık öncesi yapılması gerekenler Geçiş süreci ve sonrası İyi bir yazılımdan beklentilerimiz MED Yazlım hakkında bilgi MEDAHBS yazılımının.
2009 / 23 Sayılı Genelge 2009 / 45 Sayılı Genelge 2009 / 63 Sayılı Genelge 2010 / 37 Sayılı Genelge 2010 / 49 Sayılı Genelge.
TİTUBB Proje Çıktıları, Kazanımlar, Faydalar Ekim, Abant
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
Projelerin inşaat ihalesine hazır duruma getirilmesini sağlamak, yatırımcı kuruluşlardan gelen projelerin tetkik ve tasdik işlemlerini yürütmek, devam.
Basılı ve Elektronik Ortamdaki Bilgilerin Birbirine Dönüştürülmesi
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
IĞDIR Ü NİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEKYÜKSEK OKULU.
İhtiyaçların Toplu Alım Yöntemleri ile Karşılanması
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. YÜRÜTÜLEN VE PLANLANAN PROJELER SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI MÜDÜRLÜĞÜ TAPU MÜDÜRLÜĞÜ.
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
KAMU HİZMET ENVANTERİ SEMİNERİ
MKYS KAREKODUNUN ZPL ‘YE ÇEVRİLEREK BASILMASI
BİLGİSAYARIN ANA PARÇALARI VE ÇEVRE BİRİMLERİ
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
Nuri BİNİCİ Proje SANALLAŞTIRMA Nuri BİNİCİ Proje
dijitalleşme ve Kütüphaneler
Kasım Webinarı Ü. Esra KÖROĞLU - Alparslan MESRİ.
BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ ESRA ÖZÇELİK
KASIM 2015 / İSTANBUL 1/21 İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI.
ÖĞRENCİ KİMLİK KARTI ÇIKARTMA İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ.
SINAV UYGULAMA SÜREÇLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ. Engelli Öğrenciler 2 Ortalama % 7 engelli aday mevcut, Ortak Sınav ve AÖL öğrenci mevcut, Tek kişilik.
2 2000’li Yıllar İlköğretim ve ortaöğretim okullarımızın tamamına yakınında BT sınıfları (bilgisayar, internet bağlantısı, yazıcı, tarayıcı ve projeksiyon…
Türkiye`de Diyaliz Hizmetleri Sunumu Yük. Müh. Mustafa IŞIK ( MSEE, 1982) DİADER Genel Sekreteri Şubat / 2014.
Bilgilendirme Toplantısı * Hastane hizmetlerimizden elde ettiğimiz gelir.
TS İ M Hata Geri Bildirimi. Algoritma Süreç Örnekler İ statistikler.
 Staj yapacak öğrenci, İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esaslarını internet sayfamızdan ( temin ederek dikkatle.
"Açık Bilim, Araştırma Verisi ve Açık Erişim" Paneli Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/tonta.html.
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
RİSKLİ GEBELİK TAKİP SİSTEMİ
TEKLİF KABULÜ SIRA NO: 383/2015
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
Yeni Nesil Laboratuvar
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
TİTUBB - ÜTS GEÇİŞİ.
HASTA KİMLİKLENDİRME VE KİMLİK DOĞRULAMA
BİLGİSAYAR ve Çalışma Mantığı.
KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ
Basılı ve Elektronik Ortamdaki Bilgilerin Birbirine Dönüştürülmesi
BÜRO STAJI MAHMUT ÇIĞ. AUTOCAD K omutlar: Line : çizgi çizimi Move : taşıma Copy: kopyalama Erase : silme Offset : nesneyi belirli.
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
Dijital kütüphane işlevleri
Bilgisayarın Ana Parçaları ve Çevre Birimleri
6.1.3.C1 Artık Ben de Belgelerimi Tarıyorum.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Gurbet Gunturk Evsel, MLIS
Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi (PACS - Picture Archiving and Communication System) Yasin KAYA – Karadeniz Teknik Üniversitesi Enformatik Bölümü.
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
Hemşirelik Kayıtları Planlama aşamasında hemşirelik girişimleri saptanırken, bunlardan kimlerin, hangi işlevlerden sorumlu olacağı ve ne zaman yerine.
Laboratuvar Bilgi Sistemleri
Sunum transkripti:

Nuri BİNİCİ Proje Yönetim @2015 DİJİTAL ARŞİV Nuri BİNİCİ Proje Yönetim @2015

Mevcut Durum Hizmet verdiğimiz binada iki farklı lokasyonda dosya arşivimiz vardır. Bilgi İşlem Biriminden alınan 10 (on) yıllık dosya sayımız (2004-2014 yılları arası) 133.293 adet hasta dosyası arivde bulunmaktadır. Hastanemiz HBYS kullanmaya 2003 yılı 2.yarısında geçtiğinden bu tarihten önceki dosyalara ait herhangi bir bilgi (protokol vb.) HBYS üzerinde mevcut değildir.

Mevcut Durum 1990 ile 2003 yılları arasına ait 107.668 adet hasta dosyası arşivde saklanmaktadır. Eski hastane dosyaları büyük boyutlu ve içerisinde hastaya ait röntgen filmlerinin de saklanabileceği ebatlarda olduğundan kompakt arşiv sistemlerinde saklanması güçlük teşkil etmektedir. Yeni hizmet binasında arşiv için ayrılan alan sadece eski hastanede kurulu bulanan compact arşive yetecek kadar olduğundan eski dosyalara erişim çok zor olacaktır.

Mevcut Durum Dijital Arşive Hazırlık Çalışması: HBYS üzerinde kaydı olmayan yatan hasta dosyalarının oluşturulması ve barkod üretilmesi işlemine başlandı. HBYS öncesi döneme ait 150.000 hasta dosyası olduğu tespit edildiğinden toplamda; 133.293 + 150.000 = 283.293 adet hasta dosyası vardır. 283.293*20 = 5.665.860 adet evrak taranacaktır (yaklaşık). İhaleyi kazanan yüklenicinin işi tamamlayıp teslim etmesi sonrası hastane kendi imkanları ile dosyaları dijitale aktarmaya devam edecektir.

Tahmini Maliyet SIRA NO İŞİN ADI ADEDİ BİRİMİ BİRİM FİYAT TUTAR 1 Belge Taraması 5.665.860 Sayfa 0,08 453.268 TL 2 Dijital Arşiv Otomasyonu Program 15.000 15.000 TL TOPLAM (KDV HARİÇ) 468.268 TL

HBYS Entegrasyonu Son aşamada HBYS hizmeti alımı yapılan firma taranmış ve hasta protokollerine göre tasnif edilmiş dijital veriyi PACS sunucusuna aktararak kendi veri tabanıyla ilişkilendirir.

Hastane için Gerekli Ekipman 1 (bir) adet ADF Özelliği Bulunan A3 Network Tarayıcı (Ön izleme modlu) 1 (bir) adet FlatBad A3 Network Tarayıcı (Ön izleme modlu) 1 (bir) adet yüksek çözünürlüklü fotoğraf makinası 1 (bir) adet barkod yazıcı cihaz 1 (bir) adet bilgisayar Yeterli sayıda 25*20 karekod basımına uygun silver etiket Yıpranmış dosyaların bakımına yönelik malzemeler ve temizlik malzemeleri

Teçhizat Maliyeti CİHAZ BİRİM FİYAT (TL) ADF TARAYICI 1 ADET 10.000 TL FLATBAD TARAYICI 2.500 TL BARKOD YAZICI 800 TL KAREKOD OKUYUCU 300 TL BİLGİSAYAR 1.500 TL FOTOĞRAF MAKİNASI 1.000 TL TOPLAM 16.100 TL

Teşekkürler…