MATEMATİK GEOMETRİ EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ  5. Sınıftan itibaren matematiğin günlük yaşamdaki önemi üzerinde duruyoruz.  Eğitim yılının başında 5.sınıftan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEOG CONKBAYIRI.
Advertisements

İLK SAAT YOKLAMALARIYOKLAMA FİŞLERİNİN ALINMASIVELİLERİN ARANMASI DURUMUN BİLGİSAYARA İŞLENMESİ TAKİP.
VIP ETÜT MERKEZİ ZOR BİZİMLE KOLAYDIR.
ÖMER DERİNDERE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ Osmancık/ÇORUM
Çocuğunuza Dair Hayallerinize Değecek Bir Okul
BALIKESİR MUHARREM HASBİ ANADOLU LİSESİ
3D DEFTER VE SES.
18 Şubat 2013 Pazartesi 2. Sınıflar Aqua Florya Akvaryum Gezisi
T.C. SARUHANLI KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SINAVLARA HAZIRLANMA VE BAŞARIYI ARTIRMA EYLEM PLANI.
ÖZEL BÜYÜKKOYUNCU LİSELERİ. ÖSS ÇALIŞMA KURULUMUZ HANGİ BIRIM LERDEN OLUŞUYOR? EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÖSS KOORDİNATÖRLÜĞÜ SINIF-BRANŞ ÖĞRETMENLERİ PDR.
EŞKULEMATİK.
KARİYER SAYFASI 12. SINIF-MEZUN PROGRAMLARI 11. SINIF PROGRAMLARI 10. SINIF PROGRAMLARI 9. SINIF PROGRAMLARI.
Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
PROJE ÇALIŞMALARI Hazırlayan: Mehmet AKÖNER.
EĞİTİM SİSTEMİ VE ÖLÇMENİN SİSTEMDEKİ YERİ
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
EĞİTİM FAALİYETLERİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 4/C SINIFI Eğitim-Öğretim Yıllı İkinci Dönemi.
8 inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilecektir eğitim-öğretim yılından.
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
İL ZÜMRE TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR
Okul Öncesi ve İlkokullarda Meb Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönergesi gereği Çocuk Kulüpleri açılacaktır.
Sınav Rehberliği Konusunda
ZİYARET İLKOKULU ANASINIFI
BENZERLİK A.A.A Benzerlik Teoremi TEST 2
FESKOM AKADEMİ CANLI ONLINE EĞİTİM
Projeler için okulda 3 defa öğretmenler kurulu toplanmıştır. 1. Kurulda stratejik eylem planı ve projeler ana hatlarıyla değerlendirilmiştir. 2. Kurulda.
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
EDS462 Okul Deneyimi Dersi
KAMAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş  (TEOGS) Sınavına Hazırlık Ve Başarıyı Artırma.
Her geçen yıl başarısı devam etmektedir
PROJE 1 AKRAN ARABULUCULUĞU.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
MODELİN AMAÇLARI ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN VE OKUL İLİŞKİSİNİ GÜÇLENDİRMEK.
YUSUFELİ DEREİÇİ İLKÖĞRETİM KURUMU 29/05/2013. GÜNDEM MADDELERİ 1-Okulumuz hakkında genel bilgiler 2-Okulumuzun ve çevresinin fiziki durumu hakkında bilgiler.
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
PROJENİN AMACI: Farklı kültürlerden gelen çocuk oyunlarını tanıtarak kültürler arası etkileşimi sağlamak projenin birinci amacıdır.
Tarihçemiz ; 1970 Gediz depreminde Gazikemal İlkokulu yıkılınca, Denizli’ li işadamı H.Fehmi ASHABOĞLU 5 derslikli ASHABOĞLU İLKOKULU’ nu yaptırmıştır.
Ana sınıflarımıza Karagöz-Hacivat Tiyatro Gösterisi düzenlendi.
KOCAELİ ANADOLU LİSESİ YETİŞTİRME KURSLARI (12
E Ğİ T İ M KAL İ TES İ N İ YÜKSELTMEYE YÖNEL İ K EYLEM PLANI.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
HURİYE EREN ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL-AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI
Eğitim-öğretim HizmetleriEğitim-öğretim Hizmetleri 1 Sosyal Kültürel ve Sportif FaaliyetlerSosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetler 2 Proje FaaliyetleriProje.
* Türkçe testinde dil bilgisinden, Temel Matematik testinden geometriden ne kadar soru geleceği net olarak belli değildir. Dil bilgisinden ortalama 5-6,
REHBERLİK ÇALIŞMALARI. 01 NİSAN 2012 Saat: 10:00 YAKLAŞIK ADAY ve SİZ.
Eğitim-Bilişim Ağı (EBA)
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
ATA ANADOLU LİSESİ. TEK KİTAPÇIKLI 160 SORULUK BİR SINAV SORU BAŞINA 1 DAKİKA SÜRE KONULAR AĞIRLIKLI OLARAK 9.SINIF KAZANIMLARI SORULAR ANLAMA VE YORUMLAMAYA.
Deniz Lisesi Komutanlığı. -Yarışmaya 43 proje ile iştirak edilmiş, -İstanbul Asya Bölgesi çapında 7 proje sergilenmeye değer görülmüş, 3 dalda (Biyoloji,
Eğitim-öğretim HizmetleriEğitim-öğretim Hizmetleri 1 Sosyal Kültürel ve Sportif FaaliyetlerSosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetler 2 Proje FaaliyetleriProje.
Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş, ilçemizde tercih edilen bir okul olmaktır.
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
Hazırlık Sınıfı Hazırlık Sınıfı 1. Kurs Olarak Uygulama
Eğitim Ailede Başlar, ÖZEN’le Devam Eder.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
T.C KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARŞIYAKA ÖZEL BÜRO 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI BAŞVURU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 26 Aralık 2016 Saat:
EDS462/OMB504 Okul Deneyimi Dersi
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Özgün Proje Okulu.
TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Bilim İnsanı Yetiştirme (BİY)
Cemal Artüz İmam Hatip Ortaokulu
TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Bilim İnsanı Yetiştirme (BİY)
HÜRRİYET ANADOLU LİSESİ OKUL GELİŞİM MODELİ (OGM).
SİMAV İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Eğitim programında ders kitabının yeri. Planlı, programlı olmayan hiçbir öğrenme etkinliği eğitim programının kapsam alanına giremez. Planlı, programlı.
Arf, İnönü Armağanı'nı (1948) ve TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü kazandı (1974). Cebir ve Sayılar Teorisi üzerine uluslararası bir sempozyum 1990'da 3 ve 7 Eylül.
Matematik Performans Ödevi Ad: Salih Soyad:AkkanNo:1137Sınıf:10/D.
Sunum transkripti:

MATEMATİK GEOMETRİ

EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ  5. Sınıftan itibaren matematiğin günlük yaşamdaki önemi üzerinde duruyoruz.  Eğitim yılının başında 5.sınıftan 11. sınıfa kadar tüm sınıflarda matematik dersinden hazır bulunuşluk sınavı uygulayarak öğrencilerin öğretim yılına ne kadar hazır olduklarını ölçüyoruz. Bu sınav neticesinde ilk hafta eksiklikleri gidermeye yönelik çalışmalar yapıyoruz.

*Sınıf içi etkinlikler yaparak özellikle 5-8 kademesinde öğrenmeyi daha kolay hale getirdik. *Özellikle 5-8 kademesinde yazılı sınavları öncesi Floryanet üzerinden hazırlık çalışmaları yapıldı. *Tüm sınıflarımızda konu tarama testleri uyguladık ve kazanım eksikliklerini belirleyerek etütlerde bu kazanımlara yoğunlaştık. *Deneme sınavları ile öğrencilerimizin ilerlemeleri ve eksikleri tespit edildi. *Düzenli haftalık ödev verip kontrollerini sağladık.

TEOG ve üniversite sınavlarında başarıyı arttırmayı hedefledik. *Öğrencilerimize müfredat dersleri haricinde sınava yönelik çalışmalar yaptık. Bu kapsamda konu tarama sınavları, denemeler uyguladık. Bu sınavlarda görülen eksiklikleri gidermeye yönelik ek dersler ve bire-bir çalışmalar düzenledik.

*12. sınıf öğrencileri ile yoğun bire bir çalışmalar düzenleyerek eksiklerini kapattık.12.Sınıf öğrencilerimiz okuldan erken çıktıkları günlerde etüt öğretmenimiz ile ek çalışmalar yaptılar. *8. Sınıflara TEOG KAMPI kapsamında soru çözümü ve konu anlatımı yaptık.

* 12.sınıflarda bazı derslerin yerine matematik ek dersleri konularak sene boyunca YGS ve LYS sınavlarına destek olundu. Ayrıca 12 dil sınıfına da YGS Matematik takviyesi yapıldı. *11.sınıflarımıza rehberlik derslerinde ve hafta sonu kursumuzda YGS konuları anlatılarak bu sene girecekleri sınava önceden hazırlanmaları yönünde destek olundu.

 Öğrenmenin kalıcı olması için derslerimizi materyallerle destekliyoruz.

Derslerimizde akıllı tahta, tablet ve diğer eğitim teknolojilerinden faydalanıyoruz.

Üretken ve sorumluluk sahibi olmalarına yardımcı olduk. Öğrencilerimizin hazırladığı projelerle TÜBİTAK, Bu Benim Eserim ve Salih Zeki Bilim yarışmalarına projeler gönderdik.

Matematiğin eğlenceli olduğunu göstermeyi hedefledik “Pi Günü” etkinlikleri, “Cahit Arf Günü Akıl Oyunları Yarışması” düzenleyerek öğrencilerimizin hem eğlenmesini hem de kendilerine olan güvenlerinin artmasını sağladık.

Okulumuzun öğrencileri arasında düzenlediğimiz akıl oyunları yarışmasında birinci olan takım ile liseler arası akıl oyunları yarışmasına katıldık.

«Yerinde öğrenme» için geziler düzenledik. Matematik ve astronominin ilişkisini gösterebilmek için İstanbul Üniversitesi Gözlem Evi’ne giderek güneşteki patlamaları seyrettik.

Koç Müzesinde matematik atölye çalışmalarına katıldık. Kasım ayında müzede öğrencilerimizin projelerinin sergilenmesi için onay alındı.

Projeler sergiledik. Bilim ve Kültür Haftası kapsamında düzenlenen MAKER panayırında öğrencilerimizin projelerini sergiledik.

Festival Bakırköy kapsamında öğrencilerimiz projelerini diğer okullardaki öğrenciler ve halk ile paylaştı.

Sosyal sorumluluk sahibi bireyler olmalarını amaçladık. Sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde öğrencilerimizle rehabilitasyon merkezine ziyarette bulunduk.

Belirli gün ve haftaları birlikte kutladık. Bu günlerde kat ve sınıf panolarımızı gün ve haftanın önemini anlatan afişlerle donattık. Öğrencilerimizle birlikte Çanakkale Savaşı’nı anlatan tiyatro ve barkovizyon gösterisi hazırladık.

Sonuç olarak amacımız, Okulun da bir aile olduğunu görmelerini sağlamak, Hayatın önemli değerlerini öğrencilere anlatmak ve aşılamak, Günlük hayatta sorumluluğunu bilen kendine güvenen bilgili bir nesil oluşturmak,

Anlamadığını ya da bilmediğini sorup kendini geliştiren, araştırmacı bireyler yetiştirmek, Üretken ve çözümleyici olmalarını sağlamak, Matematiğin bir öcü(!) olmadığını, hayatın bir parçası olduğunu, bilimin temel taşı olduğunu, olmazsa olmaz olduğunu anlatmak temel amacımızdır.