ALMANYA‘DA YAŞAMAK DERNEKLER ve SPOR KLÜPLERİ. Dernekler özel kişilerin bir araya gelerek, ekonomik olmayan, uzun süreli bir amaç için oluşturduğu kuruluşlardır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1.3 DEVLET ŞEKİLLERİ.
Advertisements

İŞ SOHBETİ: DÜNYA VE TÜRKİYE’DEKİ SON EKONOMİK GELİŞMELERE BAKIŞ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI İş Dünyası Vakfı, İstanbul 30 Ocak 2009 T.C. MALİYE.
Sermaye Piyasası Kanununda Örtülü Kazanç Aktarımı
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI YASASI
Hadi bir futbol kulübü kuralım....
DOLAYSIZ VERGİLER VAKIFLARIN VERGİLENDİRİLMESİ
SPOR VE ÇEVRE KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN SPORA ETKİSİ
ERK İSG&İK –
DERNEK KURMAK Yasal Prosedür.
TUSKON Türkiye İşadamlari ve Sanayiciler Konfederasyonu ABD PAZARINA GİRİŞ STRATEJİLERİ 23 Ekim 2007 – İstanbul, Türkiye 25 Ekim 2007 – İzmir, Türkiye.
Dr. Levent Korkut Hacettepe University
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
VAN İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
3.OLAĞAN GENEL KURULU 06.Mayıs.2012, Pazar Okyanus Koleji
KOLLEKTİF ŞİRKET Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
Sportif Kurumsallaşma
ŞİRKETLER HUKUKU Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
Birey Nedir? Toplumun bir parçası olan ve kendine özgü ayırıcı özellikleri bulunan tek fert olarak nitelendirilmiştir. Ben bir bireyim. Yaşadığım toplumun.
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
Samsun Rotary Kulübü Elele Toplum Birliği. ELELE TOPLUM BİRLİĞİ Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi üyeleri ile Samsun Rotary Kulübü’nün birlikte gerçekleştirdiği.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ ANKET SONUÇLARI ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ XIII.TOPLANTISI 4 KASIM 2012/ABANT.
Ticari Defterler Tacirlerin Defter Tutma Yükümlülüğü (TTK md. 66)
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı Modül 22 Mali Tabloların ve Vergi Raporlamasının Genel Amaçları Stefano Marchese FEE, Vergilendirmeden Sorumlu.
Dernekler Hakkında Yanlış Bilinen Konular
6356 SAYILI SENDİKALAR, TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GREV VE LOKAVT KANUNU
HİZMET ÜRETEN İŞLETMELER
KOMANDİT ŞİRKET Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
OYA KARAAĞAÇ ARYA SPONSORLUK VE İLETİŞİM DANIŞMANLIĞI
1. HAKKIMIZDA Komote Teknoloji bir Cavme Group ( kuruluşudur. Cavme Group 1995 yılından beri Teknoloji alanında faaliyet göstermektedir.
LİMİTED ŞİRKETLER (KURULUŞU)
YÖNT 102 – İŞLETMEYE GİRİŞ II
ANONİM ŞİRKETLER Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
TAM GÜN YASA TASARISI TIP FAKÜLTELERİNİN GÖRÜŞLERİ.
İDARE HUKUKU BİRİNCİ BÖLÜM Öğr. Gör. A. Çağlar ERKAN.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK ALMANYA‘DA BANKALAR. Almanya'da, devlet organlarının emisyon gereçleri için kurduğu Federal merkez bankası ile eyalet merkez bankalarının.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK DAR ALANLI DANIŞMA KURUMLARI. Almanya'da devlet destekli yardım kurumları bünyesinde yabancılar için, belediyeler bünyesinde ise, herkes.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK İSTEĞE BAĞLI SİGORTALAR. İhmal, hata veya şanssızlık sonucu oluşabilecek bazı olayların mali sorumluluğu kişilerin ve ailelerin güçlerinin.
ALMAN DEVLETİNİN YAPISI
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL SiGORTALAR. Bütün sosyal devlet sistemlerinde olduğu gibi, Almanya da da sosyal yaşam, farklı sosyal sigortalarla güvence altına.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK GÜVENLİK ORGANLARI ve YARGI. Güvenlik Organları: Ülkenin iç güvenliğini eyalet düzeyince yönetilen polis örgütü sağlar. Federal düzeyin,
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SİYASİ PARTİLER. Demokratik yönetim sisteminin temelini oluşturan siyasi partiler, prensip itibariyle birer dernek konumundadırlar.
ÜYELİK GELİŞTİRME KOMİTESİ
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
2. Ders Sendika Kavramı, Kuruluş, Organlar Yönetici Güvencesi
Yerel Yönetimler ANAYASA’DA YEREL YÖNETİMLER
Bilgi Teknolojilerindeki Gelişmelerin Muhasebe ve Denetime Etkileri
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
HUKUKİ YAPILARINA GÖRE İŞLETMELER
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ
This project is co-funded by the Europen Union and the Republic of Turkey “ULUSLARARASI REKABET GÜCÜ VE TÜKETİCİNİN KORUNMASI” PANELİ   Tüketici Haklarının.
TEŞKİLAT VE YÖNETİMİ GELİŞTİRME
6.1. Sendikalar ve toplu sözleşme
YÖNT 102 – İŞLETMEYE GİRİŞ II
2017 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
DERNEĞİN KENDİLİĞİNDEN SONA ERMESİ (İNFİSAH)
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK): 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 82. maddesi "Kamu tüzel kişiliğini haiz ve mali özerkliğe sahip Bankacılık.
Dernek, kazanç paylaşma dışında belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek için bir araya gelen kişi topluluğudur. Derneğin unsurları şunlardır: Kişi.
Kişiler Hukuku-15. Hafta.
e-Fatura Uygulaması ile Pratik Hayatta Gelen Değişiklikler
Takdim Planı * Derneğin Kuruluş Aşaması * Derneğin Yaptığı Yardımlar
KURULMASI YASAK OLAN DERNEKLER VE YASAK FAALİYETLER
AKUT 1994 senesinde Bolkar Dağlarında kaybolan 2 üniversite öğrencisinin 14 gün arandığı ve sonuçsuz kalan arama çalışmalarının akabinde, dağları iyi.
Türkiye Sermaye Piyasaları
2018 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
Mükellef Hattı: veya Vergi Mükellefi Savunucuları Derneği İnternet Sitesi:
2019 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
Sunum transkripti:

ALMANYA‘DA YAŞAMAK DERNEKLER ve SPOR KLÜPLERİ

Dernekler özel kişilerin bir araya gelerek, ekonomik olmayan, uzun süreli bir amaç için oluşturduğu kuruluşlardır. Dernekler kütüğüne yapılacak kayıt, bu kuruluşlara tüzel kişilik kazandırır. Böyle bir kaydın yapılabilmesi için derneğin en az 7 üyesi, yasalara uygun bir tüzüğü ve en az iki üyeden oluşan bir yönetim kurulu olması gerekir. Bunlar, dernekler kütüğüne kayıtlı olup, adlarına e.V. (kayıtlı) eki alır veya kayıtsız olabilirler.

Tüzel kişilik kazanan derneklerin üyeleri, derneğin işlemlerinden sorumlu olmazlar. Yönetim kurulu üyeleri ise yalnızca kasten veya ihmalle yaptıkları hatalardan sorumlu olurlar. Dernekler, kazanç sağlayabilirlerse de, bu kazançlar dernek amacına ulaşmakta kullanılır ve üyelere dağıtılamaz. Dernek kayıtları noterler tarafından yaptırılır.

Derneklerin güttüğü amaçlar, maliye yönetimince kamu yararına olarak kabul edilirse, bu dernekler bazı vergilerden muaf olurlar. Ayrıca kamuya yararlı derneklere yapılan bağışlar ve onların üye aidatları, onları ödeyenlerin vergiden düşebilecekleri masraflar oluştururlar. Çeşitli yerlerde, aynı amaç için oluşturulmuş dernekler, birleşerek bir üst kuruluş oluşturabilirler. Bir de bütün ülkeye yayılmış ve federatif düzeylere göre hiyerarşi oluşturmuş dernek kurumları vardır. Bunlar (Wohlfahrtsverbände) Almanya düzeyinde 6 tanedir, devletten yardım alırlar ve devletin sosyal görevlerini yerine getirmekte yardımcı olurlar.

Spor kulüpleri de esas itibariyle birer dernektir. Onlar da dernek kütüğüne kayıtlı veya kayıtsız olabilirler. Günümüzün Almanya'sında, bütün dünyada olduğu gibi, spor alanının, özellikle büyük spor klüplerinin dernek şeklinden ayrılıp, sermaye şirketine dönüşmekte olduğu gözlenmektedir.

KOLAYLIKLAR DİLER