DİN ve DEVLET İLİŞKİLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Politik Fay Hatları (cleavages)
Advertisements

PAZARLAMA KONSEPTİNİN GENİŞLETİLMESİ Yard. Doç. Dr. Yağmur Özyer
1.3 DEVLET ŞEKİLLERİ.
Malazgirt savaşından sonra Türklerin Anadolu’ya
Nurcan CİVELEK Yeter ALTUNTAŞ
Yakup Sebuktekin Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. Sınıf (İ
PAZARLAMA KARMA ELEMANLARI: TUTUNDURMA
AVRUPA BİRLİĞİ, AB DEĞERLERİ VE AB’DE DEMOKRASİ
MONARŞİ: Devlet başkanlığının irsi olarak intikal ettiği devlet şekli olarak tanımlanmaktadır. Monarşik devlet şeklinde hakimiyetin kaynağı veya.
1.
YARDIM, AMA KİMDEN? Kazanım: Eğitsel ve kişisel-sosyal sorunlarla karşılaştığında yardım alabileceği birimlere başvurur. 10. Sınıf 38 nolu kazanım etkinliği.
SOSYAL BİLGİLER NEDİR?.
MERKANTİLİZM TANIM Orta çağın sonları ile sanayi devrimi arasında kalan dönem. Ticaret Ev-sanayi şeklinde başlayan sanayi Kapitalist sınıf: sanayiciler,
REFORM.
Liberalizmin Tarihsel Kökenleri
ALMANYA‘DA YAŞAMAK VİZE. Türk vatandaşlarının Almanya‘ya girebilmesi için bir girme iznine gereksinimleri vardır. Bunun adı vizedir. Vize kişinin ikametgahına.
Çağdaş Dünya Sanatı Eugene Delacroix.
BİR SOSYAL KURUM OLARAK
ATATÜRK OLMASAYDI ÇAĞDAŞ, BAĞIMSIZ LAİK VE DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLMAZDI.ONUN İLKE VE DEVRİMLERİNE OLAN DERİN İNANCIMIZ VE GURURLA 2013 CUMHURİYET.
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ -I
PROF. DR. HASRET ÇOMAK KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
Dönemlere Ayrılma Her dönüm noktası, hem yeni bir gelişmenin başlangıç noktası, hem de bir önceki gelişmenin doruk noktası olmaktadır.
AVRUPA’DA REFORM HAREKETLERİ
Sendikaların İşlevleri
ALMANYA‘DA YAŞAMAK DİL ÖĞRENİMİ Bir ülkede normal bir yaşam sürdürebilmek için, o ülkede yaşayan insanlarla ilişki kurabilmek, bunun için de onların.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK ALMANYA‘DA BANKALAR. Almanya'da, devlet organlarının emisyon gereçleri için kurduğu Federal merkez bankası ile eyalet merkez bankalarının.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL YARDIMLAR.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL DANIŞMANLIK HİZMETLERİ.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK DAR ALANLI DANIŞMA KURUMLARI. Almanya'da devlet destekli yardım kurumları bünyesinde yabancılar için, belediyeler bünyesinde ise, herkes.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK ALMAN VATANDAŞLIĞI.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK GÜVENLİK ORGANLARI ve YARGI. Güvenlik Organları: Ülkenin iç güvenliğini eyalet düzeyince yönetilen polis örgütü sağlar. Federal düzeyin,
ALMANYA‘DA YAŞAMAK GENÇLİK DAİRELERİ AİLE DEVLET İLİŞKİLERİ.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SİYASİ PARTİLER. Demokratik yönetim sisteminin temelini oluşturan siyasi partiler, prensip itibariyle birer dernek konumundadırlar.
DÜNYA GÜCÜ OSMANLI ‘’Anadolu Selçuklu Devleti zamanında ve Osmanlı İmparatorlu- ğu’nun Yükselme döneminde Anadolu’daki zanaatkarlar “lonca” denilen zanaat.
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 2. Ünite: ORTA ÇAĞ DÖNEMİ MÜZİĞİ
ATATÜRK’ÜN İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİNE VERDİĞİ ÖNEM
En fazla müslümanın yaşadığı ilk 10 ülke
BOSTANCI İLKOKULU BİREY. Birey En küçük birey ailedir. Aile anne,baba ve çocuklardan oluşan top- lumdur. Birey:Birey sosyal olan,fiziksel,duygusal, Kişilik,farklı.
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
En fazla müslümanın yaşadığı 10 ülke
OKULLARDA SOSYAL KULÜP ÇALIŞMALARI.
orta ÇAĞLARDA ULUSLARARASI İLİŞKİLER
KIZILAY, SAVAŞ ALANINDA YARALANAN YA DA HASTALANAN ASKERLERE HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN YARDIM ETMEK ARZUSUNDAN DOĞMUŞTUR.  11 Haziran 1868 tarihinde.
İŞ VE İŞLETME AHLAKI.
V. Bayrakv v Arma v Ulusal Marş "Inno e Marcia”Inno e Marcia.
Bunu,bu ülkenin her vatandaşı DİKKATLE OKUMALI. VERGİDE BAGIŞ SİSTEMİ SADAKA VE FİTRE DİYEREK ÜLKEMİZ NASIL SOYULUYOR?
HAZIRLAYAN Adı: Muhammed Soyadı: AYDIN No: 546 Okul: Darende İlköğretim Okulu KAYNAK: KAYNAK:
Yaşanabilir Bir Dünya İçin (Vatandaşlık görevlerimiz)
MİLLET SİSTEMİ.
Avrupa’da, hangi savaşın sonucunda, Haçlı Düşüncesi ortaya çıkmıştır?
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI’DA TOPLUM VE EKONOMİ
Sendikaların İşlevleri
Bunu,bu ülkenin her vatandaşı
MONARŞİ: Devlet başkanlığının irsi olarak intikal ettiği devlet şekli olarak tanımlanmaktadır. Monarşik devlet şeklinde hakimiyetin kaynağı veya sahibi.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
TÜRK Eğitim Sistemi.
ATATÜRK İLKELERİ.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ ve BİLİM SUNU
Liberalizmin Tarihsel Kökenleri
KUDÜS.
Hıristiyan Mezhepleri
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
SOSYAL BİLGİLER PERFORMANS ÖDEVİ DARENDE İLKÖĞRETİM OKULU
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ AYAŞ MESLEK YÜKSEKOKULU
Eugen Biser Vakfı ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin işbirliğinde yılları arasında düzenlenen sempozyumlar dizisi her iki dini de.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

DİN ve DEVLET İLİŞKİLERİ ALMANYA‘DA YAŞAMAK DİN ve DEVLET İLİŞKİLERİ

Federal Almanya Cumhuriyeti, demokratik olmakla birlikte, laik olmayan bir devlettir. Din-devlet ilişkileri tarihsel gelişmeler sonucunda "konkurdat" adı verilen özel anlaşmalarla düzenlenmiştir. Bu anlaşmalara göre, din kurumları, ülkenin tek hakiminin devlet olduğunu kabul ederler, devlete karşı rekabet, eşitlik veya üstünlük savı güdemezler.

Buna karşılık da devlet din kurumlarına bir tür özerklik tanır, yasalara karşı bir davranışta bulunmadıkları sürece, onların iç işlerine karışmaz. Tıpkı bir zamanlar Türkiye Üniversitelerinde olduğu gibi, din kurumlarına ait alanlara devletin kolluk güçleri ancak din kurumlarının talebi veya izni ile girebilir. Devlet, din kurumlarının maliyelerini kontrol edemez, ayrıca onlar için kilise vergisi denilen vergiyi toplar ve onlara aktarır.

Din kurumları, doğrudan veya dolaylı olarak sosyal alanda hizmet verebilir ve bunun için devlet yardımı alabilirler. Örneğin, hastane, çocuk yuvası, okul, aile danışma ve planlama kurumları açar ve burada kendi dinsel özellik ve ağırlıklarını öne çıkararak çalışmalar yaparlar.

Devletin, din temsilcisi olarak tanıdığı kurumlar arasında katolik ve protestan kiliselerinin yanı sıra bir seri küçük hristiyan kilisesi ve yahudi din kurumu yer alır. Müslümanlar, hangi din örgütlerinin onları temsil edeceği kesinleşemediği için, din kurumu olarak kabul görememişlerdir. Burada İslam dininin, diğer İbrani dinlerinden ve kitle dinlerinden farklı olarak, tanrı ile insan arasında aracıya olanak vermemesi savı da, etken olmaktadır.

KOLAYLIKLAR DİLER