BÜYÜKHAN TARİHİ(KURULUŞU).

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GEBZE ÇOBAN MUSTAFA PAŞA KÜLLİYESİ (1523)
Advertisements

ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
Simetri ekseni (doğrusu)
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM GENEL VELİ TOPLANTISI
Kazanım 5. Şehir incelemesi yoluyla. Türk kültür, sanat ve estetik anlayışındaki değişim ve sürekliliğe ilişkin kanıtlar gösterir.
MEVLANA MÜZESİ.
Çanakkale
HAZIRLAYAN : ALİ BUĞRA SOYKAN 12-53
GEOMETRİK CİSİMLERDE DÖNME HAREKETİ
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
- LEASİNG -.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İlk Zaferimiz
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
Resmi dil: İrlandaca - İngilizce Başkent: Dublin En büyük şehir: Dublin Yüzölçümü: km² Nüfusu: Para birimi: Avro.
BURSA.
ÖZGE BEŞİKÇİ - ZEYNEP YAŞA
TÜRKİYE NİN TARİHİ VE TÜRİSTİK YERLERİ
LONDRA.
Batı yönündeki giriş kapısında yer alan kitabesinden anlaşıldığı üzere, 1271 yılında Sahib-i Ata Fahreddin Ali tarafından yaptırılmıştır. Taç kapı ve girişteki.
HAZIRLAYAN: NUR KURTOĞLU 7/D 2174
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
SU KAŞİFLERİ.
Diyarbakır Kalesine öğrencilerimi götüremediğim için öğrencilerime Diyarbakır Kalesini sınıfta slayt şeklinde anlatırım. Öncelikle Diyarbakır Kalesi hakkında.
ÇANAKKALE DESTANI bilgidagi.com.
Kağıt Sanatları Müzesi
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI.
TÜRKİYE’NİN TURİSTİK DEĞERİ
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
BİZANS MİMARLIĞI.
KIRŞEHİR DULKADİRLİ İNLİMURAT YER ALTI ŞEHRİ PROJESİ R
FLORYA ATATÜRK DENİZ KÖŞKÜ GEZİMİZ 
MEVLANA'NIN HAYATI.
Recaizade Ekrem İlköğretim Okulu 3 – B Sınıfı
Anadolu’da “Beylikler Dönemi’nde (13. yy.) yaşamıştır. Kesin olmamakla birlikte ailesiyle Belh şehrinden Akşehir’e gelmişlerdir. Babası Şeyh Hasan Paşa’dır.
CAMİLER AKŞEHİR ULU CAMİ: Akşehir’de, Ahi Celal mahallesinde, Ulu Cami Caddesi ile Kalaycı Sokağın kesiştiği köşede Eski Akşehir’in ortasında yer almaktadır.
Hazırlayan: Bartu ÇEVİKER 4-C
OSMANLI MİMARLIĞI.
MİMARİ TASRIM KURAM VE YÖNTEMLERİ
OSMANLI DEVLETİ KURULUŞ DÖNEMİ.
Kesme taşlarla inşa edilmiştir. Kare plana sahiptir. Merdivenlerle çıkılır..Yüksekliği 30 m.dir.
HAZIRLAYAN: ESİN YAVAŞ 6/A 498
 1957 Fethiye Depremi ile evler harabeye dönüşmüş olsa da, canlı müze niteliği ile turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Eski Kayaköy'de halen yaklaşık.
Kelime Türleri İsim soylu sözcükler de yediye ayrılır:
GEOMETRİK ŞEKİLLER VE YARIMLARI
AHMET VEFİK PAŞA
Çalışma soruları 2. ders. Yeni Türk devletinin gerçekleştirmiş olduğu inkılapları Osmanlı Devleti’nin ıslahatlarından ayıran en önemli özellik aşağıdakilerden.
Taç kapı üzerinde yer alan kitabesine göre 1271 yılında İlhanlı Veziri Sahip Şemsettin Mehmed Cüveyni tarafından yaptırılmıştır. Medrese süslemeli taç.
Yakutiye Medresesi - Erzurum
BENİM GÜZEL EVİM.
KURTULUŞ SAVAŞI.
Burak ÜNSAL Tarih Öğretmeni
UNUTULAN ZAFER KUTÜL AMARE ZAFERİ 100.YIL.
Alibaba 12 dolardan 300 milyar dolara…
Sosyal Bilgiler Dersi 2. Ünite ADIM ADIM TÜRKİYE
HALK MİMARİSİ.
Müzik Nedir?.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Sağlık Alanındaki Gelişmeler
KARS KALESİ Merkez Kale, İç Kale veya Stadel olarak anılır. M.S yılında Selçuklulara bağlı Saltuklu Sultanı Melik İzzeddi'in emri.
Türk-İslam Mimarisine Ait Örnekler Sunu
ON YEDİNCİ YÜZYILDAN GÜNÜMÜZE TEZHİP SANATI VE GELİŞİMİ
HAZIRLAYANLAR EBRAR ÇAKIR BEYZA EFE KEVSER ÇAYIR
KONYA SIRÇALI MEDRESE Konya Sırçalı Medrese ismini çini süslemelerinden almaktadır. Medrese II. Alaeddin Keykubad tarafından 1242 yılında inşa ettirilmiştir.
Temel planlama elemanları
Duyusal Değerlendirme Laboratuvarı, Ürün ve Panel Kontrolleri
T TÜRBE KAPISI …  Bu camii Türk mimarisinde Batı sanat etkilerinin yoğun olduğu bir dönemde inşa edilmiş olmasına rağmen klasik.
Mimar Sinan’ın ölümü ile Osmanlı mimarisinde “Klasik Dönem” diye adlandırılan çağ kapanmış, ama bu büyük ustanın etkileri uzun süre devam etmiştir. 18.
SUYUN CANLILAR İÇİN ÖNEMİ.
Türk Egitim Tarihi 1 Prof.Dr.İsmail Güven.
Sunum transkripti:

BÜYÜKHAN TARİHİ(KURULUŞU)

BüyükHan 1571 Yılında Osmanlı ‘nın eline geçmiş buraya BeylerBeyi Muzaffer Paşayı atamış,Muzaffer paşa 1572 yılında bu hanı inşa etmiş.BüyükHan Bursa ‘daki KozaHanı ile benzerliğiyle dikkat çekmektedir.1878 yılında Kıbrıs ‘ın İngilizlere kiralanmasının ardından, 1878-1895 yılları arasında Lefkoşa/İngilizHükümeti tarafından Lefkoşa/Merkez Hapishanesi olarak kullanılmıştır.1947 yılından sonra ise fakir ailelere kiralanmıştır.1995 yılı Türkiye Cumhuriyeti Yatırım Projesiyle onarılıp 27 Ekim 1995 ‘te resmi olarak açılmıştır. Hazırlayan: YaseminUĞUR

Köşkmescİdİ

Büyük sütünlar üzerinde yapılmıştır. Sekizgen yapıdadır. Mescidi(Kubbe) üyükHanın en önemli yapılarından biri de avlusunda bulunan köşk mescitidir. Büyük sütünlar üzerinde yapılmıştır. Sekizgen yapıdadır. Altında şadırvanı(çevresinde musluklar bulunan çember şeklinde yapı) bulunmaktadır. Hazırlayan:AyşeKIRMIZI BüyükHanın en önemli yapılarından biri de avlusunda bulunan köşk mescitidir. Büyük sütünlar üzerinde yapılmıştır. Sekizgen yapıdadır. Altında şadırvanı(çevresinde musluklar bulunan çember şeklinde yapı) bulunmaktadır. Hazırlayan:AyşeKIRMIZI

MİMARİSİ

Mimarisinde daha çok Osmanlı ve İngilizlerin etkisi görülmektedir. Klasik kare planlı ve 2 katlıdır. Üstü açık, bir avlu etrafında sıralanan revaklı galeriler vardır. 68 odası ve ön cephesinde 10 oda bulunmaktadır. BüyükHan ‘a giriş doğu ve batıda bulunan 2 kapı ile sağlanır.Doğu kapısı BüyükHan ‘ın asıl girişidir. Hazırlayan:CananTAŞDEMİR

Turistik ÖNEMİ

BüyükHan Sabah saat 80:00 sularında açılmaktadır. Turistik açıdan önemli olan bu eser, Turistlerin odak noktası olmuştur. Sabahları canlı müzik ile güne başlanır. BüyükHan ‘ın içinde Mağaza ve dinlenme tesisleri bulunmaktadır. Hazırlayan:NalanCAVLIM