Karbon Ayak İzini Azaltmanın Yolları 1

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEMİZ VE TÜKENMEZ ENERJİLER.
Advertisements

Akşehir Gölü. Akşehir Gölü PROBLEM ? Dünya Isınıyor!
Geri Dönüşüm Nedir?.
YENİLENEBİLİR ENERJİLER
MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI
ULAŞIM VE EKOLOJİ.
ENERJİ KAYNAKLARI.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları
EN İYİ UYGULAMALAR KİTAPÇIĞI Şubat ’in ikinci yarısında, CDP Türkiye İngiliz Hükümeti Refah Fonu’ndan aldığı destek ile yeni bir proje başlattı.
Burak Talha İn-Yusuf İslam Niğdelioğlu- Selin Erol-Bedrika Kurt
ENERJİ VERİMLİLİĞİ NEDİR?
Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri
Budak DİLLİ ICCI Mayıs 2010 Türkiye’nin 2023 Enerji Hedefleri ve Strateji Belgesinin Değerlendirilmesi Budak DİLLİ ICCI Mayıs 2010.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: RÜZGAR ENERJİSİ
GRUP ENERJİ AYŞE SELMA DUYGULU NİHAL KURAKCI GÜLSEREN OKATAN
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. TEKNOLOJİNİN İKİ LOKOMOTİFİ.
Sıradışı Bir Liderlik Okulu
BP ve Emisyon Ticareti Tahir Uysal BP Türkiye. 2 BP ve Yenilenebilir Enerjiler Emisyonların azaltılması −İş kollarında emisyonların azaltılması −Alternatif.
ÇEVRE DOSTU BT YAKLAŞIMLARI
Rüzgar Enerjisi Çevre ve Toplum Prof. Dr. Orhan Kural
KURGU KUŞAĞI DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI
KÜLTÜR VE EDEBİYAT KULÜBÜ
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
KÜÇÜK TASARRUFLAR BÜYÜK KAZANÇLAR
16/08/1962 yılında petrol ve petrol ürünleri ticareti yapmak amacıyla BEL-PET adıyla kurulan şirketimiz önce İGATAŞ daha sonra da İSTANBUL ENERJİ adını.
CANLILAR ve ENERJİ İLİŞKİLERİ
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ KATI ATIK YÖNETİMİ -ÇEVRE ve GERİ KAZANIM
SGP İklim Değişikliği Odak Alanı Çerçevesi. Uygulama Programları OP 5. Enerji Tasarrufu ve Enerji Verimliliğinin Önündeki Engellerin Kaldırılması OP6.
ENERJİ SEKTÖRÜ.
Geri Dönüşüm ve Türkiye'deki Durumu
RÜZGAR ENERJİSİ Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Cihan DÜNDAR
HAZIRLAYAN: AD: EREN SOYAD: TAŞTEPE SINIF: 6-A
Yakıt Pilleri.
Başla Intro(001) Yardım(004) Kazanımlar(002) Güneş enerjisini canlılar nasıl kullanır?( Enerji Kaynağı: Güneş) 200.
ÇEVRE TAVSİYELERİ CAÇEKOTAD.
GÜNEŞ PANELLERİNİN OLUŞUMU
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
ASİT YAĞMURLARI VE ETKİLERİ
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
YAKITLAR Bulunduğumuz ortamların ısınmasını sağlamak için soba, kalorifer gibi araçlar kullanırız. Bu araçlar yakıtların yanmasıyla ısı verir. Yakıtların.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE AYDINLATMA TEKNOLOJİSİ
4.Sınıf IŞIK ve SES IŞIK.
IŞIK VE SES
YASAMA FAALİYETLERİNDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ENERJİ SEKTÖRÜ
KÜRESEL ISINMA NEDİR? Sanayi devriminden beri, özellikle fosil yakıtların yakılması, ormansızlaşma ve sanayi süreçleri gibi çeşitli.
ANDROİD TABANLI MOBİL UYGULAMA İLE ARAÇ KARBON SALINIM HESABI İsmet Faruk YAKA* Abdülkadir KOÇER** Afşin GÜNGÖR* *Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi,
A STEP TO GREEN WORLD- "DEVELOPING A CURRICULUM ON RENEWABLE ENERGY RESOURCES“ A STEP TO GREEN WORLD- "DEVELOPING A CURRICULUM ON RENEWABLE ENERGY RESOURCES“
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
Abdülkadir KOÇER, İsmet Faruk YAKA, Afşin GÜNGÖR Akdeniz Üniversitesi Bir Konutun Elektrik İhtiyacının Yazılım Desteği İle Tespit Edilmesi.
Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm
[gezegeni korumak] [kapatmak] [korumak] [enerji tasarrufu yapmak]
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMI
Elektrik Piyasalarında Sorun Ne?
[gezegeni korumak]. [gezegeni korumak] [kapatmak]
KÜRESEL ISINMA (DÜNYAMIZ YOK OLUYOR ! ).
TOPLAMA VE AYIRMA TESİSİ
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
Yenilenebilir Enerji Nedir?
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. HİÇ ELEKTRİKSİZ BİR DÜNYA DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -. Enerji Tasarrufu – Enerji Kaynakları Aslında doğada yenilenemeyen enerji türü yoktur. Fakat bazı enerji.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ HAZIRLAYAN:KAĞAN ÖZKAN 6/C.
Konu:YEŞİL PİL. Son zamanların en popüler konuları arasında yer alan yeşil enerji ve yeşil ürünler gün geçtikçe biraz daha hayatımıza girmeye başladı.
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

Karbon Ayak İzini Azaltmanın Yolları 1 Karbon Ayak İzini Azaltmanın Yolları 1. Mümkünse güneş, rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynakları, tasarruflu ampul, vb. kullanarak elektrik kullanımını, güneş enerjisi kullanarak doğalgaz kullanımını azaltabiliriz. Böylece en önemli emisyon kaynaklarından biri olan enerji tüketimini azaltabiliriz. 2. Ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunarak dikilen her ağaç için yılda 12 kg karbondioksit emilimi sağlayabiliriz. 3. Ev ve iş yerlerindeki çöplerimizi geri dönüşüm kutularına atarak, emisyon oluşumunu önleyebiliriz. 4. İhtiyaçlarımızda önceliğimizi geri dönüştürülebilir, daha yeşil ürünlerden yana kullanarak çevreye katkıda bulunabiliriz. Alacağımız elektronik aletleri A Sınıfı olanlardan tercih ederek doğaya katkı sağlayabiliriz. 5. Kendi aracımızı kullanmak yerine toplu taşıma araçlarını kullanarak veya araç yerine yürüyerek veya bisiklete binerek emisyonların azalmasına yardımcı olabiliriz. 6. Uçakların kalkış ve inişlerdeki mil başına yakıt tüketimleri normal seyir durumundakinden çok daha yüksek olduğu için uçak biletlerimizi mümkün olduğunca direk uçuş olarak seçebiliriz.

Karbon Ayak İzi Neden Hesaplanır Karbon Ayak İzi Neden Hesaplanır? • Yasal zorunluluk, • Kurumsal sosyal sorumluluk, • Müşteri veya yatırımcı talepleri, • Pazarlama ve kurum imajı • Sera Gazı Emisyonu Azaltımı (zorunlu/gönüllü) • Emisyon ticareti mekanizmalarına katılım

Türkiye için kişi başına düşen karbon ayak izi miktarı 3,14 tondur. Endüstrileşmiş ülkelerde kişi başına düşen karbon ayak izi 11 tondur. Dünyada kişi başına düşen karbon ayak izi ortalaması 4 tondur. Dünya çapında hedeflenen kişi başına düşen karbon ayak izi miktarı 2 tondur.