13.BÖLÜM HAVA TRAFİK TAVSİYE HİZMETİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TIBBİ CİHAZLAR UYARI SİSTEMİ
Advertisements

KURAL DIŞI HAMLE MERKEZ HAKEM KURULU.
RİSK KAVRAMI RİSKLERİN BELİRLENMESİ
HORTUMLAR VE KORUNMA.
TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ
Aerobus Güvenliği ve Emniyeti Aerobus yolcularının ve sisteminin Güvenliği ve Emniyeti için alınması gereken Proaktif Önlemler.
ERK İSG&İK ERK –
HİZMET BİRİMLERİ ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Mahalli idarelerin altyapı sistemleri ile ilgili genel planlama, programlama, fizibilite,
YAPANLAR: EMRE ÖZER VE CEREN BAYRAKTAR
GENEL İLKYARDIM BİLGİLERİ
HARİCİ FİRMA YÖNETİMİ Tuncay ÖZKAN BOSCH Termoteknik San. Ve Tic. A.Ş
Yerel Yönetimler Maliyesi
E-İçerik Arama, Bulma ve Seçme
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
TEMEL İLKYARDIM UYGULAMALARI

PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA SÜRECİ
İş sağlığı ve güvenliği; işyerlerinde iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi için gerekli bütün faaliyetleri kapsayan bir konu olup, işveren.
2015 YILI SGK KATILIM PAYI UYGULAMALARI
SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (SHGM)
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
TÜRKÇE / Cümlenin İfade Ettiği Anlam Özellikleri
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK NEDİR?
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
TRAFİK SORUNU Çözüm.
İLKYARDIM GENEL BİLGİLERİ
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
ÖĞRENCİ SEÇME UÇUŞLARI
İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIKLARININ HUKUKİ SONUÇLARI
4NCÜ BÖLÜM HAVA KAİDELERİ (RULES OF THE AIR -ANNEX 2)
11.BÖLÜM SAHA KONTROL HİZMETİ (AREA CONTROL SERVICE /ACC)
10. BÖLÜM ALTIMETRE AYAR USULLERİ
PİLOTLUK Pilot, yolcu veya yük taşıyan hava taşıtını (helikopter ve uçağı) kullanan kişidir.
5.BÖLÜM HAVA TRAFİK HİZMETLERİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
İLK YARDIM.
9.BÖLÜM UÇUŞ PLANLARI Bir uçuş planı aşağıdaki operasyonlardan önce sunulmuş olmalıdır; 1) Hava trafik kontrol hizmeti sağlanan herhangi bir uçuş veya.
KAMU GÖREVLİLERİNİN UYMALARI GEREKEN ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ.
Bölüm 8: Ekserji: İş Potansiyelinin bir Ölçüsü 1 Bölüm 8 EKSERJİ: İŞ POTANSİYELİNİN BİR ÖLÇÜSÜ.
INCOTERMS 2.) CARRIAGE AND INSURANCE PAID TO (CIP ) a.) Satıcının Yükümlülükleri b.) Alıcının Yükümlülükleri c.) Taşıma Sözleşmesi d.) Sigorta Sözleşmesi.
Satıcının Yükümlülükleri Alıcının Yükümlülükleri
3NCÜ BÖLÜM HAVA ARAÇLARININ UÇABİLİRLİĞİ - (ANNEX 8)
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ. Kalite yönetim sistemi, amaçlanan kaliteye ulaşmak amacıyla ilerletilen tüm süreçleri, açıklanan prosedürleri, ve benimsenen.
SU ÇERÇEVE DİREKTİFİNİN UYGULANMASI VE NEHİR HAVZA
Satıcının Yükümlülükleri Alıcının Yükümlülükleri
INCOTERMS 1. ) CARRIAGE PAID TO (CPT ) a. ) Satıcının Yükümlülükleri b
HOŞGELDİNİZ. İLK YARDIM Nedir? Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın.
HAVACILIK SİGORTALARI
Kurtarma Koordinasyon Alt Birimlerinin / KKAB Görev ve Sorumlulukları.
SHY-66/147 KREDİLENDİRME SHY-66/147 Kredilendirme:  Alınan eğitimin, Ek-1.C Temel Bilgi Gerekliliklerine eşdeğer olduğunun tespit edilmesine istinaden,
İLK YARDIM EĞİTİM MERKEZİ’NE
ÜCRET SİSTEMLERİ VE SOSYAL YARDIMLAR
Havacılıkta Risk Öğeleri
HASTA HAKLARI.
HAVA K İ RL İ L İĞİ. BGHKJ GTÖYJÖF.
Ondokuz mayıs üniversitesi Havza meslek yüksek okulu
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Havacılıkta Risk Öğeleri
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

13.BÖLÜM HAVA TRAFİK TAVSİYE HİZMETİ Amaç ve Temel Prensipler : Hava trafik hizmetinin amacı; uçuş bilgi hizmeti ile sağlanan çarpışma tehlikesine karşı daha etkili bir bilgi sağlanmasıdır. Bu hizmet tavsiyeli hava sahasında veya tavsiyeli hava yolunda IFR uçuş gerçekleştiren uçaklara sağlanmaktadır. Bu nedenle hava trafik tavsiye hizmeti ''müsaade '' vermez; sadece tavsiye bilgileri sağlar ve bunu da ''tavsiye'' veya ''öneri'' şeklinde belirtir.

Hava Trafik Hizmet Birimleri : Hava trafik tavsiye hizmeti sağlayan bir hava trafik hizmet birimi;  Eğer diğer bilinen trafikle çarpışma ihtimali yoksa belirlenen zamanda kalkan ve uçuş planında belirtilen seviyede uçan uçağa tavsiye, Potansiyel bir tehlikeyi önlemek için uçağın yapması gerekenler konusunda öneri,  Saha kontrol hizmeti için sağlanan bilgilerin aynısını içeren trafik bilgilerinin uçağa aktarılması konusunda hizmet verir.

Uçuş Olasılıkları :  Başıboş veya Tanımlanamamış Uçak : ''Başıboş Uçak'' ve ''Tanımlanamamış Uçak'' terimleri aşağıdaki anlamlara gelirler;  Başıboş uçak : Uçması gereken yoldan fazlaca sapmış veya kaybolduğunu rapor eden bir uçaktır.  Tanımlanmamış uçak : Belirli bir bölgede uçtuğu gözlemlenen veya rapor edilen ancak tanıtması alınamamış bir uçak. 

NOT : Bir uçak aynı zamanda bir birim tarafından “başıboş uçak”, diğer bir birim tarafından da “tanımlanmamış uçak” olarak göz önüne alınabilir. Bir hava trafik hizmeti birimi bir uçağın başıboş bir uçak olduğunu öğrenir öğrenmez, uçağa yardım ve uçuşun korunması için gerekli adımları atmalıdır .  NOT : Bir hava trafik hizmeti birimi tarafından, eğer bir çarpışma tehlikesinin olduğu veya güvenliği tehdit eden bir bölgeye bir uçağın uzaklaştığının veya uzaklaşmaya başladığının farkına varılırsa seyrüsefer yardımı özellikle önemli olur.

NOT :Bir hava trafik hizmeti birimi, kendi bölgesinde tanımlanmamış bir uçağın farkına varır varmaz, hava trafik hizmetlerinin sağlanması gerekli olduğu hallerde veya mahalli anlaşmalı usullerle uyumlu ilgili askeri otoriteler tarafından istendiği hallerde, uçağın tanıtmasını bulmaya çalışmalıdır . Hava trafik hizmeti birimi, gerekli ise, uçağın kimliği tespit edildikten sonra ilgili askeri birimleri en kısa zamanda bilgilendirecektir.

Bu amaç için hava trafik hizmeti birimi, durumlara uygun olarak aşağıdaki adımları atmalıdır; a)Uçak ile iki yollu komünikasyon kurmaya çalışacaktır, b)Uçuş bilgi bölgesi içerisindeki diğer hava trafik hizmeti birimlerinden uçuş ile ilgili bilgi alacak ve uçak ile iki yollu komünikasyon kurmada yardımlarını isteyecektir , c)Uçuş bilgi bölgesi etrafındaki diğer hava trafik hizmeti birimlerinden uçuş ile ilgili bilgi alacak ve uçak ile iki yollu komünikasyon kurmada yardımlarını isteyecektir , d)Bölgedeki diğer uçaklardan bilgi toplamaya çalışacaktır.