OKULUMUZDA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KONAK SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI
Advertisements

OSTEOPOROZ (KEMİK ERİMESİ)
VERİCİ(DONÖR) TARAFINDAN SIKÇA SORULAN SORULAR
T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanlığı VEREM.
VEREM KONUSUNDA HALK EĞİTİMİ
BÜTÜNLEŞİK SİSTEM TASARIMI
Eğitim Şube Müdürlüğü Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü Y
KAN VE KAN BİLEŞENLERİNİN GİRİŞİ
SAĞLIK BAKANLIĞI VEREM SAVAŞI DAİRESİ BAŞKANLIĞI
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ.
Ege Bölge Kan Merkezi Biyolog Osman KOCAKARA
Türkiye’nin en büyük mail grubu Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Dolaşım Sistemi -.
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü
SINAV STRESİ ÇÖZÜM AKADEMİ. Başarının asansörü yoktur. Oraya merdivenle çıkılır Hafızanın en iyi dostu dikkattir. Dikkatini yoğunlaştırırken yorulursun,
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
SİZİN KALBİNİZ KİMİN İÇİN ÇARPIYOR? KAN VERİN HAYAT VERİN! Sadece 30 dakikanızı ayırıp okulumuzun Sağlık Merkezine gitmeniz yeterli!
ORGAN BAĞIŞI Uzm. Dr.Tuba Demirci
KAN BAĞIŞÇISI BİLGİLENDİRME, KAYIT VE SORGULAMA FORMU
15 KASIM 2013 PAZARTESİ GÜNÜ 10:30-16:30STDE
06-12 OCAK VEREM HAFTASI HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
AYGÜL YÜKSEL/PLANT NURSE KOLESTEROL GEBZE PLANT MEDICAL DEPARTMENT.
Kemik iliği nakli lösemi(kan kanseri), anemi gibi kan hastalıklarının tedavisinde kullanılır
Z.Aycan TUNCER 4/B Sınıf Öğretmeni
HİPERTANSİYON VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Organ Naklinin Avantajları
KANIN VÜCUTTA DOLAŞIMI-6.sınıf
Vücudun iskelet kasları tarafından oluşturulan her türlü hareketi sonucu enerji harcamasıdır. FİZİKSEL AKTİVİTE.
FAYDALI BESİNLER.
INFLUENZA.
DİYABET.
NEDEN KAN BAĞIŞI ? KAN, KAYNAĞI İNSAN OLAN VE ELDE EDİLMESİ İÇİN BAŞKA ALTERNATİFİ OLMAYAN BİR TEDAVİ ARACIDIR.
ORGAN BAĞIŞI.
BİT KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZZ
MADDE BAĞIMLILIĞI VE ZARARLARI
OKUL YÖNETİCİLERİ İÇİN BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
YÜKSEK TANSİYON (HİPERTANSİYON)
RAKAMLAR ÜLKEMİZDE SİGARA BAĞIMLI SAYISI 17 MİLYON
Sigara içmeyenlerde kalp krizine rastlanması olasılığı sigara içenlere oranla önemli ölçüde azdır. Sigara içmiş olup ta bırakanlarda da kalp krizi ihtimali.
DİABET (ŞEKER HASTALIĞI)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
VÜCUDUMUZDAKİ KANIN YAPISI VE GÖREVLERİ
AYBUKE ALTAN FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİ
SUYUN İNSAN YAŞAMINDAKİ YERİ
KAN BAĞIŞI VE ÖNEMİ KAN BAĞIŞI VE ÖNEMİ
T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanlığı VEREM HASTALIĞI.
AİLE SAĞLIK ÖYKÜSÜ “GEÇMİŞE KISA BİR BAKIŞ GELECEĞİNİZ İLE İLGİLİ ÇOK ŞEY SÖYLEYEBİLİR” Dr.Metin Okucu Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi.
Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Sağlık
OKULDAKİ ERİŞKİNLER İÇİN BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
BATI ANADOLU BÖLGE KAN MERKEZİ. TARİHÇEMİZ 147 yıllık geçmişe sahip olan “Kızılay”ımız 1868 yılında yaralı ve hasta askerlere yardım amacıyla kurulmuştur.
Şişmanlık (Obezite) HALİL KARADERE.
GAYE AYKANAT KONU:HEMODİYALİZ.
ORGAN BAĞIŞI VE ÖNEMİ SAMSUN Atasam Hastanesi. Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi, ülkemizin de.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
 Soluduğumuz hava ile akciğerlere giren Tbc basilinin yol açtığı, asıl olarak akciğerlerde yerleşen,fakat kan ve lenf yoluyla tüm vücuda dağılabilen.
HEDEF 25 GÖNÜLLÜ SUNUMU Hedef 25 Üniversitelerde Kan bağış sayısını ve kan bağış bilincini artırmak için uygulanan bir projedir.
DOLAŞIM SİSTEMİ  .
SAĞLIK BAKANLIĞI VEREM SAVAŞI DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
VEREM HASTALIĞI VE VEREM HAFTASI
STRES YÖNETİMİ
HAZIRLAYAN AYŞE FATMA DUR
Sigara sağlığa zararları
Bir insanın arganlarının bir kısmını veya tamamını henüz sağlıklı iken beyin ölümünün ardından başka insanlarda yararlanılmak üzere bağışlanmasına organ.
VEREM HASTALIĞI ve VEREM HAFTASI T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Tüberküloz Daire Başkanlığı.
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Dolaşım Sistemi -. Dolaşım Sistemi Sağlık Okuryazarlığı – Dolaşım Sistemi Dolaşım sistemi kalp, kan ve kan damarlarından.
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Dolaşım Sistemi -. Dolaşım Sistemi Sağlık Okuryazarlığı – Dolaşım Sistemi Dolaşım sistemi kalp, kan ve kan damarlarından.
Sunum transkripti:

OKULUMUZDA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

KAN BAĞIŞININ FAYDALARI, ZARARLARI, YAPILMASI GEREKENLER

Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur.

Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur.

Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır.

Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur.

Kan bağışçısı her kan verdiğinde: AIDS , Hepatit B , Hepatit C , Sifiliz, Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur.

Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür.

Sürekli ve düzenli kan bağışlayanlara: 10 bağışta Bronz Madalya 25 bağışta Gümüş Madalya 35 bağışta Altın Madalya 40 bağışta Plaket verilerek taltif edilir.

Kan bağışında bulunanlar internet sisteminekaydedilir Kan bağışında bulunanlar internet sisteminekaydedilir.Bu bağışçılar arzu etmediğimiz acil kan ihtiyaçlarında size ve soyadınızı taşıyan tüm yakınlarınıza tüm Kızılay Kan Merkezlerinden azami öncelikli kan alma şansına sahip olurlar.

ÖNCEKİ BİLGİLER RESMİ BİR SİTE OLAN www. kanbankası. gen ÖNCEKİ BİLGİLER RESMİ BİR SİTE OLAN www.kanbankası.gen.tr ADRESİNDEN ALINMIŞTIR

KAN VERMENİN ZARARLARI

KAN VERMENİN HİÇ BİR ZARARI YOKTUR KAN VERMENİN HİÇ BİR ZARARI YOKTUR. Kan bağışının, kilo aldırma, zayıflatma, halsiz bırakma, kaşıntı ve bağımlılık gibi yan etkileri yoktur.

Kimler kan verebilir?

Donör: Kan bağışı yapan kişi Donör: Kan bağışı yapan kişi. Yaş: 18 - 65 yaşları arasında olan , Vücut Ağırlığı: 50 kg`ın üzerinde olan herkes kan bağışı yapabilir. Doğum tarihi 15.05.1996 den önce olanlar...

NE SIKLIKTA KAN VEREBİLİRİM:

Erkekler,en sık 2 ayda bir; kadınlar ise, en sık 3 ayda bir olmak üzere ve yılda toplam 4 üniteyi geçmemek şartıyla kan verebilirler. Dört ayda bir kan vermek de idealdir.

Miktar: Bağışlanan kan standart olarak 450 mL`dir Miktar: Bağışlanan kan standart olarak 450 mL`dir. İnsan vücudunda toplam 5000-6000 mL kan olduğu düşünülürse, bu miktar, toplam kan hacminin sadece % 7,5-9` u kadardır. Kan bağışını takiben, eksilen sıvı hacmi, damar dışındaki sıvının, damar içine geçmesiyle saatler içerisinde karşılanır.

NE ZAMAN VE NASIL KAN VERECEĞİZ

KIZILAYIN KAN TOPLAMA ARACI 16 MAYIS 2014 CUMA GÜNÜ SAAT 09.00’DA OKULUMUZDA OLACAKTIR. KAN VERMEYE VELİLERİNİZ, YAKINLARINIZ, TANIDIKLARINIZLA GELMENİZ DAHA GÜZEL OLACAKTIR. TOK GELMEYİ UNUTMAYIN.

KAN VERDİKTEN 30-60 DK SONRA GÜNLÜK YAŞANTINIZA DÖNEBİLİRSİNİZ. BİR CAN KURTARMAK, BİR HASTAYA ŞİFA OLMAK HEM MİLLİ HEM İNSANİ HEM DE DİNİ AÇIDAN (HACAMATA BENZER) ÇOK YÜCE BİR DAVRANIŞTIR.

FEDAKARLIĞINIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜRLER. DUYARLILIĞINIZDAN, ANLAYIŞINIZDAN, FEDAKARLIĞINIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜRLER. ÖMER IRAK TÜRK EDEBİYATI ÖĞRETMENİ