Sisyphus (Sisifos) Miti.  Sisyphus Teselyalı Kral Aeolus,un oğludur.  Ephyra,nın kurucusu ve ilk kralıdır.  Bellerophon,un da dedesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DERİN DEVLET ! Ben , bir derin devlet üyesiyim .. Artık sırları saklamamaya karar verdim ... Tüm dünyaya örgütümü ve sırlarının tamamını deşifre ediyorum.
Advertisements

MİTOLOJİ Tıbbın ilk insanla birlikte başladığı söylense de, genelde kabul görmüş olan ilk tıp büyüğü Aesculapius’dur Kendisinden ilk kez İlyada’da Homeros.
İNSANI HAM MADDE OLARAK ELE ALMAK
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
HAZIRLAYAN:Bengisu Kuzey Ceren Arım
Sisyphus (Sisifos) Miti
PROMETHIUS karacigerin rejenerasyon kapasitesi ile ilgili bir mit
Osiris mitosunun ana çizgileri, Plutarkhos’un “De Iside” adli yapıtında ayrıntılı verilmiştir.
KADINLAR VE ERKEKLER. Ev islerinde kadınlar, annelerimiz, ablalarımız, kızkardeşimiz,halamız, teyzemiz…
AKRABALARIMIZ.
İnsanlığın Yazıya ve Mimariye Geçiş Macerası (Altı Bölümden oluşan görsel bir dizi) İkinci Bölüm 19 Mayıs Kültür Merkezi Doç. Dr. Haluk Berkmen.
Bu olay, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 1993 yılında bitiren Dilek isimli bir kızın başından geçmiş. (Böyle anlatılıyor, soyadı.
Tamamı insanoğlu tarafından inşa edilmiş, olağanüst yapıtlardır
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
Holocaust’un Resim ve filmlerinin çokça çekilmesi için emir verdiğinde GENERAL DWIGHT D. EISENHOWER haklıydı Olamaz gibi görünüyor ama.. !
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Ünite 2: 6.Sınıf Sosyal Bilgiler Yer Yüzünde Yaşam
Ders 2 Yunan Mitolojisinde İlkler.
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 4. sınıf Konu: Hz
ZARF (BELİRTEÇ).
HAZIRLAYAN: Eren Arım, Yusuf Şahin
MATHEW BRADY.
Bir dilim pasta ya ne dersiniz?
HARFLERİN DEĞERLERİ BÖYLE İSE…
FELSEFEYE GİRİŞ.
1 MAKBULE GÖKTEPE 2 KRAL İSTEYEN KURBAĞALAR 3 MAKBULE 3 Çok eski zamanlardan birinde Olympos dağının doruklarında Tanrı Jüpiter yaşarmış. Dağların,
BUBİ ARKADAŞ ARIYOR.
HATALI ANNE BABA TUTUMLARI
Büyük anne ve büyük baba olan dostlar için….
UPUZUN BIR KUMSAL BOYUNCA YANINDA TANRI ILE YÜRÜYORMUS. ONLAR YÜRÜRKEN TAM KARSISINDAKI GÖKYÜZÜNDEN BIR FILM SERIDI GIBI ADAMIN HAYATINDAN SAHNELER GEÇIYORMUS.
Adam 3 yaşındaki kızını, pahalı bir hediyelik kaplama kağıdını ziyan ettiği için azarlamıştı. Küçük kız, koskoca bir paket altın yaldızlı kağıdı bir kutuyu.
KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
Beni hatırlamak için
Hiristiyan ikonografyasi
Derslerini seviyor musun?
Dünyanın Yedi Harikası
4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
YAZILIKAYA.
Mitoloji Ders 4 Yunan Tanrıları ve Topluma Etkileri.
ORGAN BAĞIŞI.
Mitoloji TRE 311 Ders 11.
Bu hikaye bir babanın para ve değerli bir eşyayı kaybettiği için 5 yaşındaki kızına ceza verdiği zaman meydana geldi. Paranın bulunamadığı zor zamanlardı.
Izleyecekleriniz gercegin ta kendisidir..
ADAPAZARI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ESKİŞEHİR SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ
İSTANBULUN TRAFİK SORUNU. Dünya navigasyon pazarının ilderlerinden TomTom’un 5 kıtada 160’tan fazla şehrin trafik yoğunluğunu belirleyen en son ‘Trafik.
HAZIRLAYANIN B İ LG İ LER İ Adı ve Soyadı Enes BAŞ Okul No:147 Sınıf: 6/C DERS Bilişim ve Teknolojileri KONU: Zeus Heykeli Ö ğ retmenin Adı ve Soyadı:
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
 Attack on itan adlı japon dizisinde insaların titalara karşı verdiği savaşı anlatıyor, Eren adlı ana karakter 40 metrelik duvarlar arasındaki bir.
BUBİ ARKADAŞ ARIYOR.
ŞAH VE PİYON sesli
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
Yeni ofis kırtasiye malzemeleri ve aksesuarları satın.
Yemekte Uyacağımız Görgü Kuralları..
ALANYA MÜFTÜLÜĞÜ Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Tek ebeveynli ailelere yönelik rehberlik faaliyet raporu.
BIZE İMZANı GÖSTER SANA KIM OLDUĞUNU SÖYLEYELIM! Herkesin kendine has bir imza tarzı vardır. Çoğu kişi bilmez ama bu imzalar kişinin karakteri hakkında.
ENFES KOŞUYORUM ORİENTİRİNGİ
Tarihin Belirleyicisi Olarak Ulusların Karekterinin Rolü
Kurgusal Tarih Tasarımları
Advance Passenger Information System Peşin Yolcu Bilgilendirme Sistemi
Büyük Selçuklu Devleti Kaan Tuvanç 7/D 219. Kurulduğu Yer: Horasan. Kurucusu: Tuğrul Bey. * Selçuklular, Oğuzların Üçok kolunun Kınık boyundandır. * Büyük.
Bu olay, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 1993 yılında bitiren Dilek isimli bir kızın başından geçmiş. (Böyle anlatılıyor, soyadı.
Bugün neler öğreneceğiz?
Kurgusal Tarih Tasarımları
 Doğum yeri Kudüs'tür.  Hem peygamber hem de kraldır.  Allah tarafından kendisine Zebur isimli kutsal kitap indirilmiştir.
Yalnizken Lesson 4 for April 27, 2019.
神道 JAPONLARIN MİLLİ İNANCI ‘ŞİNTOİZM’ HAZIRLAYAN: Ahmet Uğur YILDIZ.
Sunum transkripti:

Sisyphus (Sisifos) Miti

 Sisyphus Teselyalı Kral Aeolus,un oğludur.  Ephyra,nın kurucusu ve ilk kralıdır.  Bellerophon,un da dedesi

 Sisyphus, gemi ticaretine terfi ettirilmis. Oldukca da basarılı imis. Ancak o cok hırslı ve insanlari aldatan biri imis. Misafirleri ve yolcuları sırf ünü artsin diye öldürürmüs.  Homer’e gore o, insanların en kurnazi imis.

 Kuzenini ayartmis’ kardesinin tahtina konmus ve Zeus’un sırlarını acığa cıkararak hainlik etmis.  Zeus da’ Hades’e onu Tartaros’a zincirlemesi icin emir vermis.  Sisyphus’ kurnazlıkla Thanatos’u (ölum tanrisi) kendi zincirlemis.  Bu durum oldukca karmasaya neden olmus. Hic kimse ölemiyormus (kafası kesikler bile).  Ares duruma el koymus. Zira bir savasta, tuttugu tarafın karşısındakiler bir türlu olmedigi icin savası kazanamamıs ve keyfi kacmis. Tanatos’u serbest birakarak Sisyphus’u Tartarus’a gondermis

 Ancak ölmeden once bir kurnazlık daha yapar. Karısına geleneksel ölum torenini yapmamasini ister. Karisi dedigini yapar. Sisyphus da Persephon’a giderek karisinin kendisini (ölum törenini) ihmal ettigini ve bu gorevi karisina yapmasi icin hatirlatmasi amaciyla kısa sureligine yukariya cıkışına izin verilmesini ister. Persephon bu izni verir. Ancak Sisyphus yeryuzune geldikten sonra geri dönüşü reddeder.  Sonunda Hermes (Zeus’un ulagi) onu yakalayarak ölüler ülkesine geri götürur

 Persephon öluler ülkesinde Sisifos,a eslik ediyor Persephon öluler ülkesinde Sisifos,a eslik ediyor Persephon öluler ülkesinde Sisifos,a eslik ediyor

Sisyphean task  Tanrılar’ bu kurnazlıklarının cezasini kötu odetmisler.  Buyuk bir kaya parcasını bir tepeye kadar cıkariyor ve tam zirveye ulastiginda tas geri yuvarlaniyormus.  Bu isi sonsuza dek yapmakla cezalandirilmis.

 Bu delirtici ceza ona biraz da’ Zeus’tan bile daha zeki oldugu kibiri nedeni ile verilmis.  Sisyphus daha once, ırmak tanrisi Asopos’a Zeus tarafindan kacırılan kızı Aegina’nin yerini soylemis. Asopos Zeus’u bastiginda Zeus cok utanmışmış.  Sonucta Zeus’ kendi zekasını ortaya koymak icin de Sisyphus’a boyle bir ceza vermis.  Anlamsız ve bitmek bilmez isler Sisyphean olarak adlandirilir.  Sisyphus, pek cok antik cagı yazarına esin kaynagi olmustur.Painter Polygnotus onu Delphi’de (Yunanistan’da antik bir sehir) resmetmistir.

Albert Camus’a göre sisifyan iş  İnsan için umutsuz ve boş bir çabadan daha kötü bir ceza olamaz.

Bazen, tüm insanlara, Tanrı tarafından böyle bir ceza verildiğini düşünüyorum... Bazen, tüm insanlara, Tanrı tarafından böyle bir ceza verildiğini düşünüyorum...