TELKODER 27.07.2015 Implementation of the EU Regulatory Framework for Electronic Communication 2015 DEĞERLENDİRME.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GoldMaster IPTV, OTT BOX.
Advertisements

Türkiye’yi İnternete Taşımada Rekabetin Rolü
Bireysel ve SOHO Satış Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı
Emre ERDEM Haziran 2013.
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
Fiber İnternet ve Düzenleyici Yaklaşımlar M. Bilal ÜNVER Bilişim Zirvesi – TELKODER Her Eve Herkese Çok Hızlı İnternet 13 Eylül 2012.
1 IFRS’de Yorum Olanağı : IFRS için Ölüm Öpücüğü mü yoksa Başarıya Giden Yol mu? Prof. Dr. S. J. Maijoor (AFM)
Operatörlerİn BakIş AçIsIyla Temel Sabİt Telekom Hİzmetlerİ
11. CASPIAN CONFERENCE ISTANBUL, F.Tolga YALCIN Information and Communications Technologies Authority.
Neler Var ? Şimdi Neredeyiz? 2020’ de Neler Olacak?
Yeni Nesil Mobil Genişbant Teknolojileri ve Türkiye
Bilgisayar ? BİL 110 Bilgisayara Giriş Öğrt. Gör. Dr. Ahmet Cengizhan Dirican Bilgisayar Müh. Böl.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2011 YILI İŞ PROGRAMI.
 Demet Cengiz, “Bilişim Teknolojilerinin Öğrenciler Tarafından Kullanılmasını Sağlayacak Unsurların Belirlenmesi,” TBD Bilişim Kurultayı, Ankara, Eylül.
Telekomünikasyon Sektörü ve Vergi Düzenlemelerinin Etkileri Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. 30 Ekim 2007 Gazi Üniversitesi İİBF Ankara.
Türkiye Telekomünikasyon Sektöründeki Gelişmeler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 9 Nisan 2009, İstanbul Galip ZEREY Kurul II. Başkanı.
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
MOBİL GENİŞBANDIN GELECEĞİ
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ
Internet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine ba ğ lı oldu ğ u, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir ileti ş im a ğ ıdır. Internet, insanların.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2012 YILI İŞ PROGRAMI.
ÇEKOİST IŞIL ÖZBAYIR NİLAY SEVİL ATICI
xDSL TEKNOLOJİLERİNİN ÖZELLİKLERİ ve SON GELİŞMELER
7. büyük tekstil ve hammaddeleri 6. büyük hazır giyim ve konfeksiyon
TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİ ÜZERİNE KAYGILAR Gözde ŞENER.
1/22 TÜRKSATBilişim “iletişim herşeydir”. 2/22 KURULUŞ 5189 sayılı Kanun ile 22 Temmuz 2004 tarihinde özel hukuk hükümlerine tabi ve ticaret kanunu hükümleri.
İnteraktif Medya Dünü Bugünü Yarını Uğur Şeker / Dijital Büro İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi 'Mobile Marketing Conference'
2014 YILI SEKTÖR DÜZENLEMELERİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER TELKODER
Cengiz Ş ENOL Ali POLAT Gazi ERDO Ğ AN Alper BÜYÜKYILDIZ ÖSYM Ortaö ğ retim Kurumları Kitabından Yararlanılarak Hazırlanmı ş tır.
Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Proje Çıktıları
Dünya’da ve Türkiye’de zeytinyağı gündemi
TTNET TARİFE - KOTA DEĞİŞİKLİKLERİ OCAK
TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ
KÜRESELLEŞME VE DEĞİŞEN DÜNYA
Pazarlama Araştırması Derneği CEO’sundan Birkaç Söz Bu bölümde, sektörün diğer profesyonel kuruluşları ve Pazarlama Araştırması Derneği tarafından.
BIM 101 Bilgi İşleme Giriş © 2006 Prentice-Hall, Inc.
Mobil İletişimin Gelişimi
E-devlet uygulamaları
E-devlet uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Tijen Över Özçelik
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Murat Erkan Genel Müdür BÜYÜK VERİ Bulut ve Veri Merkezi Yatırımları.
I. TOPLAM GSYİH’DAKİ GELİŞMELER
HASEN | HAZAR STRATEGY INSTITUTE Emin Emrah DANIŞ KÜRESEL PETROL PİYASALARI VE FİYATLARI ANLAMAK.
MED 167 İnternette İstatistik. İnternetteki istatistik verileri, özellikle ülke hakkındaki makro istatistiklerden bahsediyorsak, çoğunlukla resmi kurumlardan.
Rehberlik Hizmetleri. Bir Soru MOBİL OLAN NE? CİHAZLAR MI, İNSAN MI? Rehberlik Hizmetleri.
Lizbon Antlaşması Sonrası Avrupa Birliği Spor Politikası ve Hukuku
BİLİŞİM HUKUKU SENA SORAN EDA ÖZKÖK. Bilgi Sistemlerinin Ahlaki Boyutları 1) Bilgi Hakları ve Yükümlülükleri 2)Mülkiyet Hakları ve Yükümlülükleri 3)Hesap.
TÜRKİYE’NİN NÜFUS YAPISI VE BEKLENTİSİ Ak Parti Sosyal İşler Başkanlığı Prof. Dr. Nükhet HOTAR
1 GİRİŞİMCİ SUNUM TASLAĞI. 1. İletişim Formu 2. Şirket Hakkında Bilgi 3. Genel Bilgi 4. Sektör ve Pazar Hakkında 5. Teknoloji ve Patent Hakkında 6. Rakip.
TÜRMOB 11.TÜRKİYE MUHASEBE FORUMU1 Bilgi Teknolojilerindeki Gelişmelerin Denetim Anlayışına Etkisi: Özgün Denetim Yaklaşımı Erdem Taş Denetim Ortağı, SMMM.
KADIN CİNAYETLERİ EYLEM ARAŞTIRMASI Veriler 2009 – 2013 İdil ENGİNDENİZ-ŞAHAN.
İSVEÇ KRALLIĞI (2017 YILI SUNUMU)
Muhammed Emin ALTINTAŞ
ASGARİ ÜCRET GERÇEĞİ 8 Aralık 2016, İstanbul.
Yeni Medya Teknolojileri ve Modernleşme
GSM. GSM Nedir?  Global System for Mobile Communication’ın kısaltmasıdır. Türkçesi, “Mobil İletişim İçin Küresel Sistem" anlamına gelen cep telefonu.
DEĞERLİ İNCİ HOLDİNG ÇALIŞANLARI,İŞ BİRLİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor.
WIMAX NETWORK MIMARISI
Şeref Saygılı-OECD&TCMB Cengiz Cihan-TCMB 24 Ekim 2011 İstanbul
ÇEVRE KAVRAMI 1. Çevre, bugünkü anlamıyla bir çok dilde yeni bir terimdir. Yakla ş ık 50 yıl önce üretilen bu yeni sözcükler dünyanın büyük bir bölümü.
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
“Gizlilik, Bireysel Haklar, Kişisel Verilerin Korunması”
24 AY SABİT FİYAT KAMPANYASI
Süt Sığırcılığına Yatırım Yapılır mı?
İ nternet’in Tarihi Geli ş imi.  Internet, teknik olarak, birçok bilgisayarın ve bilgisayar sistemlerinin birbirine ba ğ lı oldu ğ u, dünya çapında yaygın.
TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU
Sunum transkripti:

TELKODER Implementation of the EU Regulatory Framework for Electronic Communication 2015 DEĞERLENDİRME

Avrupa 2020 Stratejisinin bir parçası olan «Avrupa İ çin Sayısal Gündem» Avrupa Komisyonu tarafından 2010 yılında kabul edilmi ş tir. Sayısal Gündem 13 spesifik hedefe sahiptir. Bu hedeflere ili ş kin geli ş meler «Sayısal Gündem Karnesi» tarafından yıllık olarak de ğ erlendirilmektedir Sayısal Gündem Karnesi ço ğ unlukla 2014 yılı verileri kullanılarak hazırlanmı ş tır. AÇIKLAMA 1 Implementation of the EU regulatory framework for electronic communication

Sektör gelirlerine bakıldı ğ ında, Mobil ve sabit ses gelirlerinin dü ş tü ğ ü, sabit internet eri ş im ve hizmetleri ile mobil veri hizmetleri gelirlerinin artmakta oldu ğ u görülmektedir. SEKTÖR GELİRLERİNİN DAĞILIMI 2 Implementation of the EU regulatory framework for electronic communication

SABİT x MOBİL SES TRAFİĞİ Türkiye’de oldu ğ u gibi AB’de de sabit ses trafi ğ i 2009 yılından itibaren dü ş meye ba ş lamı ş tır. Ancak, bu dü ş ü ş ün Türkiye kadar hızlı olmadı ğ ı görülmektedir. AB’de sabit ses trafi ğ i %37 iken Türkiye’de ise %6’dır. 3 Implementation of the EU regulatory framework for electronic communication

SABİT GENİŞBANT GÖSTERGELERİ YNE (Yeni Nesil Eri ş im) kapsama oranı AB ortalaması %68’lere yükselmi ş tir Sabit geni ş bant evlerin %97’sine ula ş mı ş tır 100 Mbps ve yukarısındaki hızlarda yaygınlık oranı bir önceki yıla göre %80 artı ş göstermi ş tir. Sabit geni ş bantta yerle ş ik i ş letmecinin Pazar payı %41’e gerilemi ş tir. 4 Implementation of the EU regulatory framework for electronic communication

Sabit geni ş bant hizmeti hanelerin %97’sine ula ş mı ş tır. Ancak bu hanelerin %30’unda sabit geni ş bant aboneli ğ i bulunmamaktadır. Sabit geni ş bant eri ş imine sahip hane halkı oranı %70’ler civarındadır. GENİŞBANT ABONE SAYISI-Hane halkı 5 Implementation of the EU regulatory framework for electronic communication

>30 Mbps hızlarda yeni nesil eri ş im teknolojileri (VDSL, Cable Doscis 3.0 ve FTTP) AB’de hanelerin %68’ine ula ş mı ş durumdadır. Bu sonuçlara göre, sayısal gündem hedefleri konusunda gelinen nokta ş udur; 2013 yılına kadar herkese temel geni ş bant eri ş imi-2014 yılında tamamlandı 2020’ye kadar herkese yüksek hızlı (>30 Mbps) internet – 2014 yılında %68’ine ula ş ıldı GENİŞBANT TEKNOLOJİLERİ-Kapsama 6 Implementation of the EU regulatory framework for electronic communication

Yeni nesil eri ş im abone sayısı toplam sabit geni ş bant abonelerinin %31’ine ula ş mı ş tır. YENİ NESİL ERİŞİM ABONE SAYISI- Gelişim Trendi 7 Implementation of the EU regulatory framework for electronic communication

Yeni nesil eri ş im abonelerinin yakla ş ık %50’si Kablo (Docsis 3.0.), %23’ü VDSL, %13’ü FTTH, %12’si ise FTTB’dir. YENİ NESİL ERİŞİM ABONE SAYISI-Teknolojiye Göre 8 Implementation of the EU regulatory framework for electronic communication

Sabit geni ş bant abone sayısına göre yerle ş ik i ş letmecinin Pazar payı %40’lara gerilemi ş tir. Türkiye’de bu oran halen %80’ler civarındadır. SABİT GENİŞBANT-Pazar Payları 9 Implementation of the EU regulatory framework for electronic communication

Yeni nesil i ş letmecilerin DSL ba ğ lantılarının neredeyse tamama yakınının Tam YAPA ile oldu ğ u görülmektedir. SABİT GENİŞBANT-Erişim Yöntemi 10 Implementation of the EU regulatory framework for electronic communication

2014 yılında AB’de aylık 39 GB olan internet veri trafi ğ inin 2019 yılında 98 GB’a ula ş ması beklenmektedir. SABİT GENİŞBANT-İnternet Trafiği 9 Implementation of the EU regulatory framework for electronic communication