Euler Hermes: Facilitating change in trade landscape of Turkey

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ProMIS Açık hesap çalışan firmaların kendi bünyelerinde oluş- turdukları tahsilat sorunlu ve kötü niyetli müşteri istihbaratlarının ortak bir platformda.
Advertisements

DIŞ TİCARETİNİZ BURDA BAŞLAR!
UTIKAD MARSH Tanıtım Sunumu
AKREDİTİF Mustafa KARAKAYA.
Pazarlama ve Ürün Geliştirme Müdürlüğü
BORÇ YÖNETİMİ.
İHRACAT KREDİ SİGORTASI
NAKLİYAT SİGORTALARI.

TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı…
MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
İHRACAT KREDİ SİGORTASI SİGORTA VE GARANTİ İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
TEB KAMU BULUŞMALARI İZMİR Mayıs FARKLI ve İNOVATİF HİZMETLER KOBİ’lere Değer Katmak İçin Yola Çıktık... KREDİLER NAKİT YÖNETİMİ DIŞ TİCARET Bu.
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
İhracat Faktoring Yurt dışına yapılan mal ve hizmet satışlarından doğmuş ve doğacak olan alacakların temliki yolu ile sağlanan finansman, alıcı adına.
Neden faktöring? Türkiye ekonomisi son yıllarda dışa açılarak dünya ile bütünleşme sürecine girmiştir. Ekonominin kurumsal ve yapısal özelliklerinde.
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
TÜRKİYE DENİZCİLİK VAKFI KONUT SİGORTALARI SUNUMU 07/02/2012 Consumer Connexions Osman Mert & Melis Oktay Istanbul.
DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ YÖNETİMİ DIŞ TİCARETTE BAŞLICA RİSKLER 1. ALICI RİSKİ: Mal bedelini kasıtlı olarak ödemez, ödeme güçlüğüne düşebilir,
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
Kıyı Tesisleri Deniz Kirliliği Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası 19/10/2010, İstanbul 19/10/2010, İstanbul.
1 “TARIMDA FİNANSMAN, SİGORTA VE YENİ AÇILIMLAR “ DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTALARI İstanbul,
FACTORING.
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
3. HAFTA KONULARI TEST VE BİLGİ SORULARI. TEST SORULARI #1 Bir işletmenin mal ve hizmetlerinin sonradan ödenmesi karşılığında satılmasıyla ne oluşur?
KURUMSAL BANKACILIK UYGULAMALARI.
E- Ticaret Altyapısı.
Faktoring : Gelişen Finans Sektörü
Örn: Dönen varlıkları: 40 TL
HAKKIMIZDA Firmamız Seray Uluslararası Taşımacılık şirketi 1998 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne balkan ülkelerine taşımacılık hizmeti sunmaktadır.
İhracatın Finansmanı…
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
1 SAKARYA SMMM ODASI ÜYELERİ İÇİN ÖZEL HAZIRLANMIŞTIR.
Ticari Kararlarda Piyasa Emisyonu ve Kredi-Risk Yönetiminin Önemi
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
INCOTERMS 2.) CARRIAGE AND INSURANCE PAID TO (CIP ) a.) Satıcının Yükümlülükleri b.) Alıcının Yükümlülükleri c.) Taşıma Sözleşmesi d.) Sigorta Sözleşmesi.
Dijital Bankasürans 7 Ekim 2015.
DENIZ YOLU YOLCU TAŞıMACıLı Ğ ı ZORUNLU MALI SORUMLULUK SIGORTASı CEM İ L GÖKTAŞ 1.
1 Ziraat Sigorta A.Ş.. 2 Ziraat Sigorta A.Ş. TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ MESULİYET SİGORTASI (HSS)
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
Hakkımızda 2000’li Yılların sonunda Şirketlere Muhasebesel, Finansal ve Ticari konularda hizmet sağlamak amacıyla yola çıkmış bir grubuz. İlk sağladığımız.
Sermaye Piyasası ve Meslek İlişkisi DOÇ. DR. SERHAT YANıK İSTANBUL ÜNIVERSITESI SIYASAL BILGILER FAKÜLTESI.
 Veteriner mesleki sorumluluk sigortası.   Sigorta Süresi  Tarife fiyatları yıllık sigorta esasına göre belirlenmiştir. Bir yıldan kısa süreli sigortalarda.
Laboratuvar (Tıbbi Tahlil Hariç) ve Muayene Hizmetleri (Egsoz Ölçümü Dahil) Mesleki Sorumluluk Sigortaları sigorta Kapsamı Bu sigorta ile sigortacı; sigortalının.
FİNANSMAN KAYNAKLARI  İşletmelerde kullanılan kaynaklar vade yapısına göre kısa, orta ve uzun süreli olarak sınıflanabilir. Diğer bir ifade ile bu ülkelerdeki.
İhracatçıların, ihracat bedeli alacaklarını ticari ve politik risklere karşı teminat altına alan bir sigorta türüdür. 2 RİSKLER TİCARİ RİSKLER * İFLAS.
DAHA GÜVENLİ TİCARET ANKARA - ÇİN.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Dış Ticaret Danışmanlık Sunumu
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu İHRACAT DESTEKLERİ
Türkiye’de Teşvik Sistemleri.
KREDİ GARANTİ FONU
Prof. Dr. Nermin ÖZGÜLBAŞ
Ticari Risk Yönetimi ve Ticari Alacak Sigortası
SENETSİZ VE SENETLİ TİCARİ ALACAKLAR
DIŞ TİCARETTE KULLANILAN ÖDEME YÖNTEMLERİ
KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
FACTORING Dr. ÇAĞATAY ORÇUn.
ÇİFTE SİGORTA Çifte sigorta konusu Türk Ticaret Kanunu’nda düzenlenmiştir. Kanunda “Birden Çok Sigorta” tanımının yanında birde çifte sigorta tanımı.
İHRACATIN FİNANSMANINDA
SECURITY HAS NEVER BEEN SIMPLER! Irmak PAKDEMİR / CEO
Factoring Ve forfaiting.
E-iskonto.
Ticari Alacaklar.
İHRACATIN FİNANSMANINDA TÜRK EXıMBANK
Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası
İHRACATIN FİNANSMANINDA TÜRK EXıMBANK
Sunum transkripti:

Euler Hermes: Facilitating change in trade landscape of Turkey Alacak Sigortası Euler Hermes: Facilitating change in trade landscape of Turkey   EH Supervisory Board Meeting, Istanbul 15-16 July, 2014

1917 yılında kurulan Hermes, 1997’de Euler ismini alan SFAC ile birleşerek 2002 yılında Euler Hermes oluştu. Dünyanın lider kredi sigorta kurumu haline gelen Euler Hermes, bugün dünyada 50’den fazla ülkede hizmet vermekte olan bir Allianz Grup şirketidir. Çoğunluk hisseleri dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Allianz Grup’a aittir.

2.5 Milyar EUR konsolide ciro Sayılarla Euler Hermes Alacak sigortası kullananların 1/3’ü Euler Hermes’i tercih ediyor. Allianz Grubu’ndan gelen gücü ve 100 yılı aşkın tecrübesi Dünya çapında 52.000 + müşteri 2.5 Milyar EUR konsolide ciro Standart & Poor’s tarafından verilen AA- kredi notu 130 ülkede yılda ortalama 380.000 alacak tahsilatı

50’den fazla ülkede ve 5 kıtada 6.000’in üzerinde Sayılarla Euler Hermes Haftada 1.700 tazminat ödemesi Kredi limit başvurularının %85’ine 48 saat içinde cevap 50’den fazla ülkede ve 5 kıtada 6.000’in üzerinde uzman personel Günlük 20.000 kredi limit başvurusu 40 milyonu aşkın sistemde riski izlenen firma

Dünya çapında firmalara sağladığı yıllık teminat toplamı

Biz kimiz? Pazarlama, Dağıtım Kanalları ve Ticari Tahsis Bölümü Müşteri Hizmetleri Bölümü Mali İşler ve Poliçe Yönetimi Bölümü Poliçe yönetiminde uzman destek Online poliçe yönerim sistemi EOLIS ile 40 milyonu aşkın şirketin güncel verilerine tek tıkla erişim imkanı. Hasar ve Tahsilat Uluslararası tahsilat hizmetleri içimn geliştirilmiş iş modeli Enformasyon ve Derecelendirme Doğru alıcılarla yeni pazarlarda güvenli ticaret imkanı Risk Tahsis Profesyonel risk yönetimi hizmeti

5 kıtada, 50’den fazla ülkede...

Tarihçe ve Önemli Bilgiler EULER HERMES TÜRKİYE Tarihçe ve Önemli Bilgiler Euler Hermes, 2007’de Risk Yönetimi Ofisini kurarak Türkiye pazarına giriş yapmıştır. Kasım 2010’da lisans alınarak Euler Hermes Sigorta A.Ş. kuruldu. 2013’de %41’lik büyüme ile 35.3m TL prim üretimine ulaşmıştır. 2007 2008 2009 2010 2011 2012 Türkiye Risk Ofisi Kuruldu Sigortacılık Lisansı Alındı Alacak sigortası alanında sigortacılık faaliyetlerine başlanması Euler Hermes’in Global Finance tarafından “En iyi Kredi Sigorta şirketi seçilmesi Euler Hermes’in Global Finance tarafından tekrar “En iyi Kredi Sigorta şirketi seçilmesi 2013

Peki Euler Hermes neyi sigortalıyor? İflas, ödeme aczine düşmesi, faturanın vadesinde ödenmemesi hallerinde, açık hesap, mal mukabili ve vesaik mukabili satışlarınıza teminat sağlayan bir risk yönetim sistemidir. Peki Euler Hermes neyi sigortalıyor?

Alacak Sigortası Uygulamaları Yurtiçi alacak sigortası İhracat alacak sigortası Teminat dışı kalan haller Savaş, çarpışma, ihtilal, ayaklanma ve bunların gerektirdiği inzibati askeri hareketler Nükleer Riskler Alıcı ve satıcı arasındaki ticari ihtilaf halleri

Alacak sigortası tercih eden firma profili Geçmiş dönem hasarları Müşteri ve sektör profili Satışların vadesi ve şekli

Euler Hermes Alacak Sigortası Şirketinizin Hayat Sigortası

Euler Hermes ile ticaretiniz sigortalanır, başarınız garantilenir. Ticari alacaklarınızın tahsilatını güvence altına alır. Size profesyonel risk yönetimi sunar. Yeni pazarlarda ve yeni alıcılarla güvenli ticaret imkanı sunar.

Profesyonel Risk Yönetimi Çözümleri Risk Yönetimi – Tahsilat - Tazminat Sürekli güncellenen uluslararası veritabanı Mali analiz, istihbarat Kredi derecelendirme Risk izleme servisi Profesyonel Risk Yönetimi Çözümleri Borçlunun bulunduğu ülkedeki yerel tahsilat yönetimi ve hukuk kadroları ile tahsilat müşteri adına takip edilerek, gerekli yasal aksiyonlar gerçekleştirilir. Tahsilat Yönetimi Tazminat Ödemesi Tahsil edilemeyen alacakların %90’ına kadar ödeme Tahsilat sürecini takiben 30 gün içinde tazminat ödemesi

Alacak sigortası işleyişi Alacak sigortası yurtiçi ve / veya yurtdışı satışlarınızı kapsamaktadır.

Müdahale talep süreci işleyişi Hasar Zaman Çizelgesi Vade + 90 Gün Vade Vade + 30 Gün Azami Ödeme Vadesi Ödeme Taahhüdünün Yerine Getirilmemesi (Bu tarihten itibaren alıcıya yapılan yüklemeler teminat dışıdır) Ödeme Vadesi Vadesi Geçmiş Alacak Bildirimi (Bu tarihe kadar alıcının faturaları ödemediği bilgisi sigortacıya ulaştırılmalıdır.) Azami Hasar İhbar Süresi Tahsilat Süresi: Hasar ihbarının sigortacıya ulaştırıldığı günden itibaren 150 gündür. Tazminat Ödemesi: Tahsilat süresini takip eden 30 gün içerisinde tazminat ödenir.

Alacak sigortasında süreç için örnek vermek gerekirse

Tazminat ödemesi nasıl yapılır?

Online poliçe yönetimi: EOLIS Müşterilerimizin % 93,4’ü EOLIS hizmetimizden çok memnun olduklarını belirtmişlerdir. EOLIS ile tüm müşterilerimiz; Poliçelerini yönetir, Vadesi geçmiş borç bildiriminde bulunur, Alıcıları için limit talebinde bulunup, gerçek zamanlı limit cevabı alabilir ve tüm limitleri izleyebilir, Gerçek zamanlı limit talebi cevabı alabilirler.

Teşekkür ederiz.