TENEKE TİPİ ZEYTİN İŞLENMESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kaldırma Kuvveti 1. SIVILARIN KALDIRMA KUVVETİ
Advertisements

KANSER VE BESLENME.
Zeytin İşleme Teknikleri
TÜRKİYE’DE SOFRALIK ZEYTİN İŞLETMECİLİĞİ
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR MADDELERİN AYRIŞTIRILMASI
KARIŞIMLAR Karışım: Birden çok element veya bileşiğin kimyasal özelliklerini kaybetmeden bir araya getirilmesiyle oluşan madde topluluğuna karışım denir.
Karışım Problemleri.
KOSTİKLİ SİYAH ZEYTİN HAZIRLAMA TEKNOLOJİSİ
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNABİLİR
BASİT MAKİNELER (Konu Anlatımı).
Zeytin İşleme Teknikleri
MADDEYİ TANIYALIM
KANSERİ YENMEK İÇİN KULLANILACAK GIDALAR Evet Sevimsiz bir konu seçtim bu kez ama çağımızın en önemli hastalıklarından biri KANSER.
ZEYTİNDEN ÜÇ FARKLI DAMAK TADI
MADDENİN HALLERİ KATILAR HAL DEĞİŞİMLERİ SIVILAR GAZLAR.
KARIŞIMLAR.
LABORATUARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR
Zeytinyağı Kalite Özellikleri
Asitler - Bazlar - Tuzlar - Oksitler
BASINÇ A.Ç.
MADDE VE ÖZELLİKLERİ.
HAVA VERİLEN ( AEROBİK ) ORTAMDA
İrem YILMAZ, Vildan UYLAŞER.  Akdeniz diyetinin vazgeçilmez parçası  Kendine özgü renk, tat ve koku  Rafinasyon.
GENEL TEKRAR Prof. Dr. Özgül EVRANUZ.
BASINÇ Hazırlayan : Metin ÇİÇEKLİ.
KIRMA – ÇİZME YEŞİL ZEYTİN.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
KOMPOST KALİTESİNİN BELİRLENMESİ İÇİN YAPILACA KANALİZLER
Karışımların Özellikleri ve Sınıflandırılması
KARIŞIMLAR.
KARIŞIMLAR.
KALAMATA TİPİ ZEYTİN İŞLENMESİ
EZME ZEYTİN İŞLENMESİ.
11-17 MART TUZA DİKKAT HAFTASI
SİYAH ZEYTİN TEKNOLOJİSİ
KALDIRMA KUVVETİ ve YOĞUNLUK İLİŞKİSİ
KARIŞIMLAR.
12 bardak sütü Sedanur 6 günde içerse günde kaç bardak süt içer?
ÜÇÜNCÜ HAFTA Yemeklik yağlar-margarinler, tereyağı, doymamış yağlar. 1.
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
KARIŞIMLAR.
SELE ZEYTİNİ. Sele tipi işleme, genellikle Marmara bölgesinin çeşidi olan Gemlik zeytininde ticari anlamda yapılırken, diğer bölgelerimizde genellikle.
LİPİDLERİN YAPISAL VE İŞLEVSEL ÖZELLİKLERİ II
Karışımları Ayırma Yöntemleri
BİRİNCİ HAFTA Mutfakta kullanılan temel gıda maddeleri.
MİS GİBİ KOKTU Annem yemek yapıyor ben de bir kö ş ede onu izliyorum. Annem tavaya tereya ğ ını koydu ve oca ğ ı yaktı. Benim aklıma dersimizin konusu.
DÖRDÜNCÜ HAFTA Gıda koruyucuları, antioksidanlar,
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
ZEYTİNLERDE HASAT. SOFRALIK ÜRETİM (BAKIM MASRAFLARI) Çizelge -1: Sofralık Üretim Bakım Masrafları,ZAE,2004.
MADDENİN HALLERİ KATILAR HAL DEĞİŞİMLERİ SIVILAR DÜŞÜNELİM GAZLAR.
4. SINIF KİMYA KONULARI.
ASİT VE BAZLARIN ÖZELLİKLERİ
Atriplex sp..
Dersler 1.Hafta : Tanışma, Turunçgil Meyvelerinin Üretimi, İhracatı, İthalatı 2.Hafta : Turunçgillerin Tarihçesi, Dağılımı, Kullanımı,
ÇÖZELTİ İki veya daha çok maddenin birbiri içerisinde serbest moleküller veya iyonlar halinde dağılarak meydana getirdiği homojen bir karışıma çözelti.
MADDENİN HALLERİ KATILAR HAL DEĞİŞİMLERİ SIVILAR GAZLAR.
MADDENİN HALLERİ HAZIRLAYAN MUSTAFA TUNÇ. M ADDEN İ N HALLER İ Maddeler doğada katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç halde bulunur.
TİLKİİLEÜZÜMLER Üzümseve r birtilki,yoldagiderkenbir asmagörmüş.Hemenseğirtmiş.Asmadaçar- dakta, tilkini n boyununerişemeyeceğibiryüksek- likteymiş.
KARIŞIM PROBLEMLERİ CİHAN KIR.
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
BÖLÜM III. ÖRNEK ALMA Doç.Dr. Ebru Şenel.
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
Madde Saf Madde Karışım Element Bileşik Homojen karışım
Ayran, maden suyu, zeytinya ğ ı, ya ğ mur, sirke, gözya ş ı Silgi, tabak, çanta, kırmızı mercimek, masa, zeytin, tuz Hava,
YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ.
1. .Kütle Kütle, madde miktarının bir ölçüsüdür. Aynı büyüklükteki maddeler, farklı kütlelere sahip olabilir. Maddelerin kütlelerini doğru ve tam ölçmek.
MADDENİN HALLERİ. Maddeler doğada katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç halde bulunur.
MADDENİN HALLERİ KATILAR HAL DEĞİŞİMLERİ SIVILAR GAZLAR.
3-B SINIFI BİR DÖNEMİ DAHA BİTİRDİ. ACISIYLA, TATLISIYLA VE TUZLUSUYLA GEÇTİ.
ASİTLER VE BAZLAR Asitler ve Bazların Genel Özellikleri ve Günlük Yaşamdan Örnekleri Asitlerin Genel Özellikleri Bazların Genel Özellikleri Günlük Hayatta.
Sunum transkripti:

TENEKE TİPİ ZEYTİN İŞLENMESİ ( SALAMURALI )

Çok tercih edilen bir zeytin işleme şeklidir. Kalamata tipine benzer. Farkı, zeytinin uzunluğuna çizilme işleminin yapılmamasıdır. Hasat edilen zeytinler, fermantasyon kaplarında 10 – 12 bomeli tuzlu su içinde stok olarak bekletilir. İhtiyaca göre buradan alınır.

Laklı teneke kutular içinde aşağıdaki gibi işlenir. Teneke içerisine % 8 ‘lik salamura ve hacmin % 25 ‘i kadar iyi cins sirke konur. Denge ( zeytin özsuyu ile tuzlu su arasındaki ) kurulduğunda % 0.5 – 0.75 oranında asetik asit koruyucu olarak etki eder. Ayrıca her tenekeye, teneke büyüklüğüne bağlı olarak 25 – 250 gr arası iyi cins zeytinyağı konulabilir. Tuz ve asidin müşterek etkisi ile bu tip zeytinler uzun süre dayanabilir.