Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİS GİBİ KOKTU Annem yemek yapıyor ben de bir kö ş ede onu izliyorum. Annem tavaya tereya ğ ını koydu ve oca ğ ı yaktı. Benim aklıma dersimizin konusu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİS GİBİ KOKTU Annem yemek yapıyor ben de bir kö ş ede onu izliyorum. Annem tavaya tereya ğ ını koydu ve oca ğ ı yaktı. Benim aklıma dersimizin konusu."— Sunum transkripti:

1

2

3 MİS GİBİ KOKTU Annem yemek yapıyor ben de bir kö ş ede onu izliyorum. Annem tavaya tereya ğ ını koydu ve oca ğ ı yaktı. Benim aklıma dersimizin konusu olan “ısıtılan maddelerin de ğ i ş imi” geldi. Sessizce annemi ve ocaktaki ya ğ ı gözlemlemeye ba ş ladım.

4 Tereya ğ ı ısınınca erimi ş su olmu ş tu. Tavayı kapattı ğ ı kapa ğ ın içinde su damlaları olu ş tu. Buharla ş an ya ğ mis gibi kokmu ş tu.

5 Sıvı, maddenin ana hallerinden biridir. Sıvılar, belli bir şekli olmayan maddelerdir, içine konuldukları kabın şeklini alırlar, akışkandırlar.maddenin akışkandırlar Sıvının Tanıtımı

6 Sıvı molekülleri, sıvı hacmi içinde serbest hareket ederler, fakat partiküllerin ortak çekim kabiliyeti, hacmin izin verdi ğ i. Sıvının hacmi, onun sıcaklık ve basıncına ba ğ lıdır.moleküllerisıcaklıkbasıncına

7 Sıvılar iletkendir. Fakat iletkenlikleri içlerine konulan maddelerle de ğ i ş ebilir. Örnek:Saf su ve ş ekerli su yalıtkanken,tuzlu su iletkendir.

8 Maddenin hallerini ş öyle sıralayabiliriz. 1-Katı 2-Sıvı 3-Gaz

9 Doğada hiçbir madde yok olmaz. Sadece şekil değiştirir. Katı, sıvı, gaz haline gelir.

10


"MİS GİBİ KOKTU Annem yemek yapıyor ben de bir kö ş ede onu izliyorum. Annem tavaya tereya ğ ını koydu ve oca ğ ı yaktı. Benim aklıma dersimizin konusu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları