Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1. .Kütle Kütle, madde miktarının bir ölçüsüdür. Aynı büyüklükteki maddeler, farklı kütlelere sahip olabilir. Maddelerin kütlelerini doğru ve tam ölçmek.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1. .Kütle Kütle, madde miktarının bir ölçüsüdür. Aynı büyüklükteki maddeler, farklı kütlelere sahip olabilir. Maddelerin kütlelerini doğru ve tam ölçmek."— Sunum transkripti:

1

2 1. .Kütle Kütle, madde miktarının bir ölçüsüdür. Aynı büyüklükteki maddeler, farklı kütlelere sahip olabilir. Maddelerin kütlelerini doğru ve tam ölçmek için eşit kollu terazi adı verilen alet kullanılır. Kütle birimi olarak gram ve kilogram kullanılır. Bu iki birim sırasıyla; “g” ve “kg” sembolleriyle gösterilir. Günlük yaşamda elektronik teraziden de faydalanırız.

3 Katıların kütlesini ölçmek sı-
vılara göre daha kolaydır.Sıvıların kütlesini ölçmek gazlara göre daha kolaydır.

4 2.Hacim Sıvıların hacmini ölçmek için dereceli silindir veya ölçülü kaplar kullanılır. Bu kaplar, düzgün şekilli olmayan maddelerin de hacmini ölçmemizi sağlar.


"1. .Kütle Kütle, madde miktarının bir ölçüsüdür. Aynı büyüklükteki maddeler, farklı kütlelere sahip olabilir. Maddelerin kütlelerini doğru ve tam ölçmek." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları