Fehmi Cerrahoğlu Orta Okulu Rehberlik Servisi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖZEL ÇAYCUMA AÇI DERSHANESİ
Advertisements

TEOG 2 1. Ortak Sınavlar, ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarla, yurt dışında; KKTC ve Bakanlığımıza.
HOŞGELDİNİZ GÜNYÜZÜ ORTAOKULU.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ İL Mİllİ Eğİtİm Müdürlüğü
ortaöğretİme geçİş sİstemİ
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
FÜRUZAN FATMA UZUN REHBER ÖĞRETMEN. BİRİNCİ DÖNEM Birinci gün: 26 KASIM ÇARŞAMBA İkinci gün: 27 KASIM PERŞEMBE.
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
MARDİN-ARTUKLU REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. NEDİR? Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni sistem, SBS’nin kaldırıldığı ve yerine 6 derse yönelik toplam.
8.Sınıf teog neden önemli?
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. O eğitim öğretim yılında sadece 8. sınıf öğrencileri uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir. O 8.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. MODELİN AMAÇLARI Öğrenci öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak.
Yeni Sınav Sistemi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sınav hakkında merak ettiğiniz her şey… Tunahan ÇETİN l Psikolojik Danışman ve Rehber.
SBS 2013 Erenler Rehberlik Araştırma Merkezi. Ortaöğretime Geçiş Sisteminde Tek Sınavlı Yeni Sistem  Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıla yayılan SBS uygulamasını.
ORTAK SINAVLAR ÖĞRENCİ ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU SINAV YÖNETİMİ, MORAL MOTİVASYON VE REHBERLİK DAİRE BAŞKANLIĞI OCAK 2015.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Hazırlayan:Burak DOLGUN.
ÖRNEK PUAN HESAPLAMASI. TÜRKÇE:70 MATEMATİK:80 FEN VE TEKNOLOJİ:90 İNKILAP TARİHİ:80 İNGİLİZCE:70 DİN K. VE A.B.:80 1. DÖNEM ORTAK SINAVLAR DERS PUANLARI.
2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)
8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
YILI 1.DÖNEM NOTLARI TEOG ORTALAMALARI Türkçe Matematik Fen
MODELİN AMAÇLARI ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN VE OKUL İLİŞKİSİNİ GÜÇLENDİRMEK.
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
SBS SİSTEMİ NASIL OLACAK?????. HANGİ DERSLERDEN SINAVA GİRİLECEK Türkçe Matematik Fen Bilgisi ve Teknoloji Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
Fen ve Teknoloji Yazılısı Matematik Yazılısı Türkçe Yazılısı Yabancı Dil Yazılısı Din Kültürü ve Ahlak.
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
TEOG SINAVI VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
MEHMET HİKMET KAŞERCİ ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Adnan Menderes Ortaokulu Rehberlik Servisi Eylül 2013.
ORTAK SINAVLAR (YAZILILAR) TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ NİLGÜN OĞUZHAN TEOG SINAVINA KADAR YAPILAN UYGULAMALAR.
FEVZİ KUTLU KALKANCI ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
 eğitim öğretim yılında 8. sınıf olan öğrenciler uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir.  8. Sınıf öğrencileri merkezi ortak.
Temel eğİtİmden ortaöğretİme geçİş sInavI
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TEOG 10 YIL NASIL GEÇTİ ? LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ TAM 4 KEZ DEĞİŞTİ … 2004’ E KADAR LGS 2005’ E KADAR OKS 2007’ DE SBS.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak.
İLÇELER NET VE ORTALAMA KARŞILAŞTIRMALARI
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
2013 SBS SİSTEMİ VE SINAVLARDA NASIL BAŞARILI OLURUM SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ Sevilay TAGTAŞ Rehber Öğretmen AKEV REHBERLİK SERVİSİ.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
KAYGILISINIZ Çünkü anne-babasısınız ve çocuğunuzun başarılı olmasını istiyorsunuz.Ne var ki şunu da çok iyi biliyorsunuz ki diğer ailelerde çocukları.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
TEOG VE VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
YENİ SINAV SİSTEMİ YAMAN DEDE İMAM HATİP ORTA OKULU REHBERLİK SERVİSİ
LKS (Liselere Kayıt Sistemi)
2017 TEOG-2 72,3 55,35 78,15 65,75 73,75 60,1 2.TEOG TÜRKÇE MATEMATİK
Ortaöğretime Geçişte Yeni Uygulama
SINAVA GİRMEK ZORUNLU MU?
2017 TEOG-2 72,3 55,35 78,15 65,75 73,75 60,1 2.TEOG TÜRKÇE MATEMATİK
ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunusu
SINAVIN UYGULANACAĞI DERSLER DERSLERE GÖRE SINAVLAR NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?
LİSELERE GEÇİŞTE YENİ UYGULAMA
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme
Sunum transkripti:

Fehmi Cerrahoğlu Orta Okulu Rehberlik Servisi 2014-2015 VELİLER İÇİN TEOG TANITIM SUNUSUNA HOŞGELDİNİZ

TEOG HANGİ YENİLİKLERİ GETİRDİ? TEOG sınavı tam karşılığı ile Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye genelinde yaptığı ortak yazılı sınavıdır. Altı ayrı dersten 1. Ve 2. Dönem olmak üzere iki aşamalı olarak uygulanıyor. Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji  ve İngilizce dersleri için 2. sınavlar Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi dersleri için 1. sınavlar ortak yapılıyor. İki gün gerçekleşen sınavlarda öğrencilere her ders için 40 dakika süre veriliyor ve 20 test sorusu soruluyor.

1. oturum TÜRKÇE 40 DK. 20 SORU MATEMATİK DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

2. oturum FEN VE TEKNOLOJİ 40 DK. 20 SORU SOSYAL BİLGİLER İNGİLİZCE

Yine diğer sınav sistemlerinden farklı olarak 3 yanlış 1 doğruyu götürmüyor. Öğrenci yaptığı her doğru soru için 5 puan alıyor. Ve toplam puanı yazılı notu olarak e-okul sistemine bakanlıkça işleniyor.

Yerleştirme Puanı Yerleştirme puanı da farklı hesaplanıyor.  İlk önce öğrencinin girdiği TEOG sınavlarının ağırlıklı ortalaması alınıyor. Daha sonra da 6- 7-8. sınıf yıl sonu not ortalamalarının ağırlıklı ortalaması alınıyor.

KAYGILISINIZ Çünkü anne-babasısınız ve çocuğunuzun başarılı olmasını istiyorsunuz.Ne var ki şunu da çok iyi biliyorsunuz ki diğer aileler de çocukları için aynı şeyi istiyor ve onlar da aynı sizin gibi kaygılı. Bunun yanında tıpkı sizler gibi çocuğunuzun da kaygılı olduğunu unutmamanız gerekli.

BAZI GERÇEKLERİ DEĞİŞTİREMEYİZ Sınavlar vardır Çok çalışmak verimli çalışmak değildir Baskı uygulamanız verimli çalışmayı sağlamaz Çocuğunuzun zihinsel kapasitesini ve yeteneklerini değiştiremezsiniz

ÇOCUĞUNUZDAKİ KAYGIYI GİDERMEK İÇİN AİLELER NE YAPMALI Aile, Sürekli ‘Çalış!’ demek yerine:’Ne yaptın, nasıl gidiyor, bizlerden bir isteğin var mı?’ tarzında bir yaklaşımı tercih etmelidir. Aile, Çocuğun yaptıklarını yetersiz görmek yerine; yapılanları takdir etmeli, yapılması gerekenleri ise yeni hedefler olarak önüne koymalıdır. Aile, başkalarının yanında çocuklarını eleştirmemelidir.

SINAV BAŞARISINI ARTIRMAK İÇİN AİLELERE DÜŞEN GÖREVLER Aile, çocuklarının çalışma isteğini artırmalı; kaygılarını giderici: "Sen bizim evlâdımızsın. Sana olan sevgimiz sınavla ilgili değil. Sınavı kazanamazsan da sen bizim evlâdımızsın ve seni yine seveceğiz. Ama kazanman için de üzerimize düşeni yapacağız. Senin de elinden geleni yapacağına inanıyoruz. Ama elinden geleni yaptıktan sonra da kazanamaman bizce çok doğal." şeklinde telkinlerde bulunmalıdır.

ANNE BABALARA ÖNERİLER Çocuğunuza zaman ayırın. Çocuğunuza sevginizi gösterin. Çocuğunuzla birlikte olduğunuz zaman tüm dikkatinizi ona yoğunlaştırın. Aşağılamak, suçlamak, çocuk adına karar vermek yerine, çocuğu dinleyin. Çocuğunuza karşı davranışlarınızda tutarlı olun. Çocuğunuzu başka çocuklarla karşılaştırmayın. AĞCAŞAR ŞTMM İÖO REHBERLİKSERVİSİ

Okul rehber öğretmeni; Füruzan fatma UZUN