ALMANCA Ayşe Su Büyük 4-A.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Avrupa Birliği.
Advertisements

TÜRKÇENİN GÜCÜ.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticileri için DEA Oturum 2: DEA konusunda bazı Uluslar arası Deneyimler 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
ATATÜRK ÜNİVERİSTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI.
1. SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMESİ İMZALANAN ÜLKELER VE SAĞLIK YARDIM BELGESİ.
TÜRKÇE ÖĞRETİMİ. Bilgi çağını yaşayan dünyamızda yaşam boyu öğrenmenin ve gelişmenin en önemli anahtarı dildir. Okuma, yazma, anlama, sorgulama, düşünme,
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
PCcolog ÜLKE BAYRAKLARI PCcolog.
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
ÜLkeLer Arası KöprüLer
Öğretim Elemanı Değişimi Doç.Dr. Nagihan OKTAYER 14 Mayıs 2009 Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı.
AVRUPA BİRLİĞİ KÜLTÜR POLİTİKASI. Avrupa Birliği ya da kısaca AB, yirmi yedi üye ülkeden oluşan ve toprakları büyük ölçüde Avrupa kıtasında bulunan siyasi.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
İtalya (İtalyanca: Italia)İtalyanca Resmî adı: İtalya Cumhuriyeti (Repubblica Italiana) Avrupanın güneyinde büyük bölümü İtalya Yarımadası üzerindedir.İtalya.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
Hibe ve Performans. Üniversitelerin Hibe Miktarları Merkez Hibe Tahsisatını Nasıl Yapar : Merkez üniversitelerin talep ve performanslarına dayanarak toplam.
EPMA European Association for Predictive, Preventive & Personalised Medicine.
HAZIRLAYAN: ÖZKAN ÖZÇELİK 4/c 519
Hazırlayan: Arda Pehlivanoğlu 4-C No: 295
Emre BAYRAKTAR. Almanya, Avusturya, Lihtenştayn ve İ sviçre’nin resmi dilidir ve Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Rusya, Belçika ve Lüksemburg’da.
DÜNYA SAVAŞI BAŞLIYOR 1.Dünya Savaşı
Almanca Kıraç Ekrem Özbay 4-A.
ALMANCA AZRA KOCA 4-B 497.
Hangi Ülkeler Fransızca Konuşur?  İsviçre  Belçika  Monako  Andorra  İtalya (bazı insanlar)  Lüksemburg  Afrika  Haiti.
FRANSIZCA FRANSIZCA LAL İLBAHAR 4-B 193.  İsviçre  Belçika  Monako ve Andorra  Fransa  Kanada  İtalya  Lüksemburg  Haiti  Birleşik Devletler.
AB ve Diğer Avrupa Ülkelerinde UÖM'ler: Genel Bir Bakış Ankara, Türkiye – 22 Ekim 2009 Dr. Matthew Pringle APT
Avrupa Birliği Ülkeleri
HİNTÇE ŞİRA ÇAVLUER 4-B.
NEHİR YAYLA 4-B88.  Frankofon Belçika Burundi Fildişi Sahili Fransa Fransız Guyanası Gabon Kanada Senegal İsviçre İTALYANCA KONUŞAN ÜLKELER.
İtalyanca İrem YILDIRIM 4-A.
RUSÇA Pınar Erduvan 4-B.
RUSÇA MARİA ADA EKMEKÇ 4-A.
TÜRKÇE Emre Çalışkan 4-A. TÜRKÇE Türkiye dışında,KKTC, Azerbaycan'da Türkçe kullanılıyor. Bulgaristan, Irak, İran, Yunanistan'da Türkçe kullanılmakta.
Özlem Keçim.
PORTKİZ DİLİ Nehir Gürbüz 4-A.
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
Ekin Yaşam Demirbaşoğlu 4/A 407
5 ülke.
En Yeni 10 Ülke.
Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi
Türkçe veya Türkiye Türkçesi, batıda Balkanlar’dan doğuda Hazar Denizi sahasına kadar konuşulan Altay dillerinden biridir. Yaşı, en eski hesaplara göre.
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
En Yeni 10 Ülke
AB Avrupa’nın siyasi ve ekonomik bütünleşmesini insan hakları ile hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde sağlamak amacındaki demokratik Avrupa ülkelerinden.
20. YY. BAŞLARINDA DÜNYA   I.Dünya Savaşı ( )
BÜLENT FATİN ÖZMEN Dünyanın en ilginç yapıları 23 NİSAN 2009.
BÖLÜM 2: KÜRESELLEŞME SIYASI, SOSYAL, EKONOMIK BOYUT Uluslararası İ şletmecilik Recai COŞKUN 1.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
AVRUPA BİRLİĞİ. BİRLİĞİN GEÇMİŞİ Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu.
PISA Programme for International Student Assessment Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı.
WIR LERNEN DEUTSCH .
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Yazı Sistemleri.
1. DÜNYA SAVAŞI VE SONUÇLARI
AETR KONVANSİYONU
İŞLETME YÖNETİMİNİN TARİHSEL GELİŞİM SÜRECİ
KONU:ÜLKELER VE BAYRAKLARI
ESKİ ALFABELER Emirhan çolak 8/A 105 Öğretmen:Sevinç Sarı.
1914 I. DÜNYA SAVAŞI 1918.
Sunum transkripti:

ALMANCA Ayşe Su Büyük 4-A

ALAMCA HANGİ ÜLKELER DE KONUŞULUR? Almanya, Avusturya, Lihtenştayn ve İsviçre’nin resmi dilidir ve Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Rusya, Belçika ve Lüksemburg’da da yaygın olarak konuşulmaktadır. Almancanın konuşulduğu diğer ülkeler: Arjantin, Brezilya, Kanada, Şili, Fransa, İsrail, İtalya, Kazakistan, Namibya ve Amerika.

ALMANCA DİLİ HAKKINDA KARİKATÜR

ALMANCA NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI? - Eski Almanca (750-1050 yılları arası) - Orta Almanca (1050-1500 yılları arası) - Modern Almanca (1500 ve günümüz) En eski Alman tarihine ait kayıtlar 750 yılında, yani ilk döneme dayanıyor, yerel diyalektler, yazı ve konuşmada kullanılmıştır, ve o zamanda standart dil yoktu. Orta dönemde çeşitlilikten sonra göreceli olarak başbakanlık ve hükümet gibi resmi yerlerde kullanılmış, ve 14 yy. içinde Kutsal Roma İmparatorluğu'ndan itibaren kullanılmış ve Latince çıkana kadar, belirli diyalekt ve kombinasyonlarda Orta Yüksek Almancanın yeri resmi yazışmalarda kullanıldı. 18. yüzyıla kadar, mükemmel sayıda yazar Standart Almancayı özüne, bugünkü forma getirdi. Şimdi eğitimi, literatür, kilise ve eyalet dili olarak kullanılıyor. Yukarı Almancaya tekabül etmek adettir, yazı standartları ile etkilemektedir, yayımda, eğitimde, tiyatroda kullanılmaktadır. Standart Almanca, Alman diyalektlerinden önemli ölçüde farklıdır. Sadece telaffuzda değil aynı zamanda dil bilgisinde de farklıdır. Almanya'nın bölgelerinde bulunmuştur, Fransa, İsviçre, Leichtenstein, Letzerburgesch ve Lüksemburg'un resmi dilidir, orada Alman diyalekti 400.000 kişi tarafından konuşulmaktadır. 1880 yılında dil bilgisi ve yazı kuralları ilk olarak Dude Elkitabında ortaya çıkmıştır.1901 yılında Alman dilinin, standart yazı kurallarını ilan etmişlerdi. 1998 yılına kadar, aslında Standart Almancanın yazı kuralları, gözden geçirilmediği için, ne zamanki 1996 yılında Alman imla reformu resmi olarak temsil ettiği Almanya'ya, Avusturya'ya, Liechtenstein ve İsveç'e ilan edildi. Bu reformdan beri Alman imlacıları 8 yıllık geçiş dönemi sonucunda imla reformları okullara geleneksel olarak da medyaya verildi.

ALMANCA NE ZAMANDAN BERİ KONUŞULUYOR? Geleneksel olarak Almanca 14. yüzyılda 'Fraktur' diye bilinen Gotik tarzında yazılmaktaydı. Fakat II. Dünya Savaşı'nı izleyen dönem içinde Fraktur büyük ölçüde tüm Batı Avrupa'da kullanılmış olan Latin yazı karakterleriyle yer değiştirdi.

ALMANCA DA EN ÇOK KULLANILAN KELİMELER VE TÜRKÇE ANLAMLARI Evet : Ja (ya) Hayır : Nein (nayn) Teşekkür ederim : Danke (dankı) Bir şey değil : Nichts zu danken (nihts tsu danken) Adım Ayşe Su’dur : ich heisse Ayşe Su (ih hayzı Ayşe Su) Lütfen : Bitte (bitı) Özür dilerim : Entschuldigung (entşuldigung)

ALMANCA ŞARKI –LET İT GO- https://www.youtube.com/watch?v=CO9x4ddOIzM

TEŞEKKÜRLER