Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Emre BAYRAKTAR. Almanya, Avusturya, Lihtenştayn ve İ sviçre’nin resmi dilidir ve Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Rusya, Belçika ve Lüksemburg’da.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Emre BAYRAKTAR. Almanya, Avusturya, Lihtenştayn ve İ sviçre’nin resmi dilidir ve Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Rusya, Belçika ve Lüksemburg’da."— Sunum transkripti:

1 Emre BAYRAKTAR

2 Almanya, Avusturya, Lihtenştayn ve İ sviçre’nin resmi dilidir ve Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Rusya, Belçika ve Lüksemburg’da da yaygın olarak konuşulmaktadır. Almancanın konuşuldu ğ u di ğ er ülkeler: Arjantin, Brezilya, Kanada, Şili, Fransa, İ srail, İ talya, Kazakistan, Namibya ve Amerika.

3

4 Alman Dili Almanca resmi dil olarak Almanya ve Avusturya'da kullanılmaktadır. Tarihi olarak Almanca üç farklı döneme ayrılmaktadır; - Eski Almanca (750-1050 yılları arası) - Orta Almanca (1050-1500 yılları arası) - Modern Almanca (1500 ve günümüz) En eski Alman tarihine ait kayıtlar 750 yılında, yani ilk döneme dayanıyor, yerel diyalektler, yazı ve konuşmada kullanılmıştır, ve o zamanda standart dil yoktu. Orta dönemde çeşitlilikten sonra göreceli olarak başbakanlık ve hükümet gibi resmi yerlerde kullanılmış, ve 14 yy. içinde Kutsal Roma İ mparatorlu ğ u'ndan itibaren kullanılmış ve Latince çıkana kadar, belirli diyalekt ve kombinasyonlarda Orta Yüksek Almancanın yeri resmi yazışmalarda kullanıldı.

5 Evet : Ja (ya) Hayır : Nein (nayn) Teşekkür ederim : Danke (dankı) Çok teşekkür ederim : Danke sehr (dankı ze:r) Rica ederim : Bitte (bitı) Bir şey de ğ il : Nichts zu danken (nihts tsu danken) Afedersiniz : Entschuldigen Sie, bitte (entşuldigın zi: bitı) Çok rica ederim : Bitte sehr (bitı ze:r) Adım.........’dır : ich heisse...... (ih hayzı......) Ben bir Türk’üm : ich bin ein Türke (ih bin ayn türkı) Ben doktorum : ich bin Arzt (ih bin artst) Ben ö ğ renciyim : ich bin Schüler (ih bin şu:lır) Ben...... yaşındayım : ich bin....... jahre alt (ih bin...... ya:re alt) Ben yirmi yaşındayım : ich bin zwanzig jahre alt (ih bin svansig ya:re alt) (halo )

6 https://www.youtube.com/redirect?q=https%3A%2F%2Fwww. youtube.com%2Fuser%2FAlmancaVideo&redir_token=3gyK83 am0sLoiQxcwnRS3OXLlrp8MTQyNjIzNzIyNEAxNDI2MTUwODI 0

7 BEN İ D İ NLEMED İ YSEN İ Z KÖTÜ YAPARIM !!!!


"Emre BAYRAKTAR. Almanya, Avusturya, Lihtenştayn ve İ sviçre’nin resmi dilidir ve Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Rusya, Belçika ve Lüksemburg’da." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları