Hangi çocuk hangi okula ? Die Gemeinnützigen Elternstiftung Baden-Württemberg‘in Düzenlediği Etkinliğe Hoşgeldiniz İlkokul – Ya Sonra ? 1.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Eğitim Konulu Çalışma Toplantısı
Advertisements

Hoşgeldiniz bu toplantıya Hauptschulede- hangi imkanlar var?
BBC - SEMINER ZAP-Sinavlari
ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
2.HAFTA ETKİLİ BİR ÖĞRETİM YÖNTEMİ Hazırlayan: Dr. Uğur Altay Memiş
Almanya’da Uzaktan Eğitim
Ø Eğitim süreci içersinde öğretim ve yönetim etkinliklerine paralel olarak, öğrencinin eğitimöğretim etkinliklerinden üst düzeyde yararlanmasını sağlamak.
Öğrenen Kişi ve Bağlam Analizi
Efor Dershanesi Rehberlik Birimi
Werkrealschule’yi Tanıyalım
Genel Öğretim Yöntemleri [Öğretim Sistemleri]
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
NE İŞ OLSA YAPAR MIYIM? Kazanım: Ortaöğretim sonrasında kendisine uygun olacak iş imkânlarını belirler. 12. Sınıf 104 nolu kazanım etkinliği.
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
2012/2013 REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK ÇALIŞMLARMIZ ve 12. Sınıftaki öğrencilerimize YGS-LYS sistemi tanıtılmıştır. Özellikle.
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
20 - PSİKO-MOTOR DAVRANIŞLARIN ÖLÇÜLMESİ
ACIGÖL ATATÜRK İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
KARESİ REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI
8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER.
ÖZEL EĞİTİM UYGULAMALARI
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ UYGULAMALARI
100. YIL ÜLFET BAŞER İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kayıt İşlemleri.
Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda siz ailelere ve çocuklarınıza rehberlik etmeyi amaçlamaktadır. www.
İlkokuldan Sonraki Okullarda Nasıl Destekeleyip Motive Edebilir
Çocuğum için Doğru Okul Nasıl Doğru Karar Verebilirim? Die Gemeinnützigen Elternstiftung Baden-Württemberg‘in Düzenlediği Etkinliğe Hoşgeldiniz İlkokul.
KOCAELİ ANADOLU LİSESİ YETİŞTİRME KURSLARI (12
Mentör Öğretmenlik.
1 Rehberlik; Bireyin kendini anlaması, çevredeki imkanları bilmesi, doğru tercihler yaparak kendini gerçekleştirebilmesi için bireye yapılan sistematik.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK DİL ÖĞRENİMİ Bir ülkede normal bir yaşam sürdürebilmek için, o ülkede yaşayan insanlarla ilişki kurabilmek, bunun için de onların.
Hayat Biçimini Seçmektir
ÖZEL EĞİTİM SINIFI VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
ELAZIĞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2016 – 2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ EKİM 2015.
ETKİLİ OKULUN ETKİLİ ÖĞRETMENİ Öğrencilerin, Fiziksel Ve Zihinsel Yeteneklerini Keşfettirir. ETKİLİ OKULUN ETKİLİ ÖĞRETMENİ.
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
Eğitsel Rehberlik. Rehberlik hizmetlerinin önemli bir işlevi de öğrenmeyi kolaylaştırmak, başarıyı artırmaktır. Bu amaca yönelik yapılan rehberlik hizmetleri.
TEOG SINAVI VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
BURDUR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ORTAK DERSLER, zorunlu alınması gereken derslerdir, 33 saat ortak zorunlu alınması gereken ders vardır.  SEÇMELİ DERSLER, Genel kültür derslerini kapsar.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
BİLİM VE SANAT MERKEZİ Bilim ve Sanat Merkezi, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim çağındaki özel veya üstün yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş, ilçemizde tercih edilen bir okul olmaktır.
Eğitim Kademelerine Göre Rehberlik Hizmetleri
EYLÜL DÖNEMİ SEMİNER ÇALIŞMALARI
AZE216 KÜÇÜK ADIMLAR ERKEN EĞİTİM PROGRAMI
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
AİLE, ÇOCUK, ÖĞRETMEN İLETİŞİMİNİN ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Yapılandırmacı Öğrenme
Öğretmenin eğitim felsefesi
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
MESLEKİ EĞİTİM YENİDEN YAPILANDIRILIYOR.... MESLEKİ EĞİTİM YENİDEN YAPILANDIRILIYOR...
YAPILANDIRMACI YAKLAŞIM
Bireysel Çalışma Yöntemi
KARAKAYA İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
2018 – 2019 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI
GELİŞİM DÖNEMLERİ İÇİNDE RUH SAĞLIĞI İLKELERİ
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI
Sunum transkripti:

Hangi çocuk hangi okula ? Die Gemeinnützigen Elternstiftung Baden-Württemberg‘in Düzenlediği Etkinliğe Hoşgeldiniz İlkokul – Ya Sonra ? 1

2 Aile ve Okul Arasında Eğitim Öğretim İşbirliği Silberburgstr Stuttgart Tel: 0711 / Tel: 0711/

Sizlere çocuğunuzun gidebileceği farklı okul türlerini tanıtmak istiyoruz o okullarda çocuğunuzdan neler bekleneceğini söylemek istiyoruz ‚ilkokul – ya sonra ?‘ kursunun sizlere karar vermede nasıl yardımcı olacağını göstermek istiyoruz Ve sizlerle görü ş mek istiyoruz. İlkokul – Ya Sonra? 3

Gemeinschafts- Hauptschule/ Realschule Gymnasium schule Werkrealschule İlkokul – Ya Sonra? 4

- 5 Grundschule (İlkokul) Gemeinschafts- schule Gymnasium Hauptschule/ Werkrealschule Realschule

- İlkokul – Ya Sonra? 6 Gemeinschafts- schule Gymnasium Hauptschule/ Werkrealschule Realschule 5-10 Sınıf Hauptschule Diploması Werkrealschule Diploması - Gerçeğe Yakın Durumlarda Öğrenme - İşe Yarar Beceriler - Yoğun Mesleki Yönlendirme Mesleki Eğitim

- İlkokul – Ya Sonra? 7 Gemeinschafts- schule Gymnasium Hauptschule/ Werkrealschule Realschule 5-10 Sınıf Mittlere Reife Diploması - Kafa Kalp ve El ile Öğrenme - Merkezde Gerçek Hayata Bağlantı - Meslek ve Beceri Yönlendirmesi Mesleki Eğitim

- İlkokul – Ya Sonra? 8 Gemeinschafts- schule Gymnasium Hauptschule/ Werkrealschule Realschule 5-12 Sınıf Abitur (Hochschulreife) Diploması - Kuramsal Bağlamda Öğrenme - Seçilebilir İlgi Merkezi - Hızlı Öğrenme Temposu Mesleki Eğitim Yüksek Öğrenim (Üniveriste)

- İlkokul – Ya Sonra? 9 Gemeinschafts- schule Gymnasium Hauptschule/ Werkrealschule Realschule 5-10 Sınıf Hauptschulabschluss Mittlere Reife Diploması - Kendi Yeteneklerine Uygun Beceri Tablosu‘na Göre Öğrenme ( Not Yok) - Zorunlu Tüm Gün Okul - Birlikte Öğrenme (Kaynaştırma) Mesleki Eğitim

Gemeinschafts- Hauptschule/ Realschule Gymnasium schule Werkrealschule İlkokul – ya sonra? 10 Öğrenciler(in) - öğrenme hızı yavaş olabilir - daha çok işe yarar yetenekler kazanır - bireysel destek ihtiyaçları olabilir Öğrenciler(in) - öğrenmeyi sever - bireysel yönlendirme ister - Abitur Sınavı‘na kadar biraz daha zamanı olmasını isteyebilir Öğrenciler, - kendi başlarına öğrenebilir ve isteklildir -çalışkan ve dayanıklıdır - çabuk anlar - zihinsel olarak zorlanma arar Öğrenciler(in) - kendi düzenleyebilir - farklı alanlarda değişik beceleri olabilir - destek ihtiyacı olabilir

??? Sorularınız ??? İlkokul – ya sonra? 11

İlkokul – Ya Sonra? Sonraki Eğitim Kurumları‘na Geçiş Hazırlığı için Veli Eğitimi

Veli Kursları‘nın Amaçları Sonraki Okullara Geçişte Önemli Bilgiler Sağlamak Çocuklarının Gelişimi ile ilgili Velilerin Görüşünü Güçlendirmek Velilerden Veliler için: Veliler ile birlikte Doğru Karar Vermeye Hazırlık İlkokul – Ya Sonra? 13

8 Konu Başlığı  İlkokul Tavsiye Yazısı‘nın Durumu  Veli ve Öğretmen İletişimi  Sonraki Okullara Kabul Süreci  Baden-Württemberg‘de Öğrenim İmkanları  Çocuğun Motivasyonu  Öğrenciler öğreniyor-Veliler destekliyor  Çatışma Durumları‘nın Üstesinden Gelme  Sonraki Okullara İyi Bir Başlangıç İlkokul – Ya Sonra? 14 NE ZAMAN? NEREDE? BAŞVURU? ÜCRET? KURS YÖNETİMİ?

İlkokul – Ya Sonra? 15 İlginiz için çok teşekkür ederiz!

İletişim: Gemeinnützige Elternstiftung Baden-Württemberg Silberburgstr Stuttgart Tel: 0711 / Fax: 0711 / Tel: 0711/ Spendenkonto: IBAN: DE BIC: SOLADES1TUB