Gözlerimiz hiç şüphesiz bizim hayatımızın en önemli organlarından bir tanesidir. Gözlerimizi güneş ışınlarından, bulunduğumuz ortamın havasından ve neminden.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Advertisements

Ünlü Türk Doktor Mehmet Öz’ün Kitabından Öğütler
Fen Teknoloji 5.
Bulut ve Yağış Oluşumu Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve su buharı soğuduğunda ise tekrar sıvı hale geçer.Bu olaya yoğuşma.
HAMİLELİKTE BESLENME Dyt. Şerife ÖZDEMİR TAVLAN.
FUTBOL VE BESLENME BESLENME
Ünlü Türk Doktor Mehmet Öz’ün Kitabından Öğütler (Bu maili İyi İnsanlara Gönderin. Kötüler Yeterince Uzun Yaşıyor Zaten..)
FEN VE TEKNOLOJİ Mızrap Ege Durakoğlu.
TEVFİK İLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin....
Ünlü Türk Doktor Mehmet Öz’ün Kitabından Öğütler (Bu maili İyi İnsanlara Gönderin. Kötüler Yeterince Uzun Yaşıyor Zaten..)
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
BAHÇELERİÇİ İLKÖĞRETİM OKULU 4/ C SINIFI
SAĞLIKLI BESLENME.
VİTAMİN Metabolizmadaki olaylarda görev alan enzimlerin önemli bir kısmını meydana getirir.Bu nedenle de; ØSağlıklı büyüme ve gelişme için ØMetabolizmadaki.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
FEN VE TEKNOLOJİ PROJE ÖDEVİ
Vücudumuz Bilmecesini Çözelim
ORGANLARIM GÖREV BAŞINDA
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
KARBONHİDRATLAR Görevleri: Enerji verirler (1 gramı 4 k.kalori).
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
YAĞDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER: A Vitamini D Vitamini E Vitamini K Vitamini
VİTAMİNLER VE GÖREVLERİ.
Vitaminler Konuşuyor V İ T A M İ N L E R A B C K E D.
A VİTAMİNİ HAZIRLAYANLAR: Gökçe Selin Şahin İrem İnal Zeynep
VİTAMİNLER.
VİTAMİNLER:Hücrelerin normal metabolizması için gerekli organik maddelerdir.
DEREKARABAG ORTAOKULU SUNULARI
VİTAMİNLER Ali DAĞDEVİREN
BESİNLER.
BESLENME REHBERİ 1.
HAZIRLAYAN ADI - SOYADI :SUZAN PINAR AKÜLKE SINIF-NO:3-C /
Hazırlayan:Tuba Kalaycı
Hazırlayanlar Müge Çagman G. Pınar Sıdal
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ NELERDİR??
Vİtamİnler BAŞLA.
BESLENMEMİZE DİKKAT.
MİNARALLER KALSİYUM Süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler, fındık, narenciye ve bazı balıklarda bulunur. Yararları : Kemik ve dişlerin.
VİTAMİNLER.
VİTAMİNLER.
Beslenmemizde Önemli Etken Vitaminler
BİTKİLER VE SU.
MENÜ SEBZELER VE MEYVELER KIŞ SEBZELERİ YAZ SEBZELERİ KIŞ MEYVELERİ
GÖKKUŞAĞINA BAKIN!.
Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler, balık ve ette çok miktarda bulunur. Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler,
HASTALIKLARA ÖZEL BESLENME Beslenme Yetersizliğine Bağlı Sorunlar
Sağlıklı Beslenme.
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ “ ADIM ADIM SAĞLIK ” EĞİTİMLERİ.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ MENAPOZDA BESLENME.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BESLENME VİTAMİNLER.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
VİTAMİNLER.
SEBZELER.
Sağlıklı Beslenme.
OKULUMUZDA “BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ” UYGULANMAKTADIR.
BESLENMEMİZE DİKKAT.
Mineraller Tüm hücrelerin gereksinim duyduğu maddelerdir
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
B VİTAMİNİ. SUNUM PLANI  Vitaminler hakkında genel bilgi  B Vitamini hakkında bilgi  Hangi Besinlerde Bulunur?  B Vitamini Çeşitleri  Önemi ve Faydaları.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
BESLENME ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKEN SAĞLIKLI BESİNLER KAHVALTILIKLAR Peynir- Zeytin- Haşlanmış Yumurta Reçel-Bal-Domates Salatalık-Tost-Simit-Poğaça.
Sunum transkripti:

Gözlerimiz hiç şüphesiz bizim hayatımızın en önemli organlarından bir tanesidir. Gözlerimizi güneş ışınlarından, bulunduğumuz ortamın havasından ve neminden korumakla yükümlüyüz.

Gözlerimizi günde en az 10 sefer kaşırız ve bu kaşıma sonrası oluşan enfeksiyon geçici enfeksiyonlardır bunların haftalarca, aylarca ve yıllarca hergün devam ettiğini düşündüğümüz zaman ortaya vahim bir sonuç çıkıyor.

Yansımalar, kırılmalar, milyarlarca tondaki rengi dahi ayırt eden gözler bir arabanın farı ile aynı işlevi yapar.Araç farsız nasıl yoluna devam edemezse, insanda gözleri olmadan yoluna devam edemez ve hayatını rahatlıkla idame ettiremez.

Çoğu hastalığımız vücudumuzun en hassas yeri olan gözlerimize vurur.Bu nedenle sıklıkla gözüm ağrıyor, gözüm kızardı, gözüm kaşınıyor gibi ifadeler duyarız.Bunların hepsi birer hastalık belirtisidir.Kış günlerinin gelmesiyle havaların soğuduğu ve bu şikayetlerin arttığı bir gerçektir.

Göz ağrısına neden olan durumlar nelerdir? Aşırı güneşlenme Yetersiz ışıkta çok çalışma Uzun süre Bilgisayar ya da televizyon başında kalmak Göze kaynak kaçması (Oksijen kaynağı yapılırken izlemek) Göze cisim kaçması Göze uygun olmayan gözlükler kullanılması

Göz sağlığımızı nasıl koruyabiliriz: Yağışlı günlerde dışarı çıktığınızda gözlerinizin daha fazla kaşındığının farkına varmışsınızdır. Bunun sebebi yağışla birlikte yeryüzüne inen asit ve havadaki tozların yağan yağmur suyuna yapışmasıdır. Böyle günlerde yapılması gereken gözleri el ile kaşımak değil, yanınıza aşacağınız bir mendil ile temizlemektir. Böylelikle gözünüzde oluşması olağan çapaklanma ve kızarıklığı engelleyebilirsiniz.

Kar yağışının olduğu günlerde sanki güneş gözünüze çarpıyormuş gibi gözünüzü kapatma ihtiyacınız olabilir. Bunun sebebi ise karın ışığı soğurmadan direkt yansıtmasıdır. Böyle bir havada gözümüzü korumak için güneş gözlüğü takabilirsiniz.

Kış günlerinde gözlerinizi tehdit eden bir diğer unsur da kaloriferler ve klimalardır. Ortamdaki nemi yok eden ve havayı kurutan ısıtıcılar gözlerinizin kızarmasına neden olabilir. Bundan kurtulmanın yolu da ıslak bir bezi kaloriferin üzerine koyarak ortamdaki nem dengesini korumaktır.

Ayrıca uzun süre bilgisayar ya da televizyon izlemek yerine günün belli saatlerinde ve kısa süreli kullanımlar gözlerinizin daha az etkilenmesini sağlayacaktır.

Çalışılan ya da bulunulan ortamdaki ışığın çok az ya da çok fazla olmaması ışığın gözünüzü yormayacak şekilde ayarlanması gerekmektedir.

Göz Sağlığımız İçin Tüketmemiz Gereken Besinler Sebzeler Sebzeler: Ispanak, semizotu, pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, Havuç, tatlı patates, lahana, bal kabağı, domates, biber Meyveler: Kayısı, portakal, greyfurt, kavun şeftali Hayvansal Besinler: Süt tereyağı, ton balığı, balık, yumurta gibi A vitamini açısından zengin olan besinler göz sağlığımız için gerekli besinlerdir.