1.Kooperatifin kuruluş işlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığı, 2.Mevcut Yönetim Kurulu üyeleri ile denetçilerin adı soyadı ve mesleklerini, 3.Kooperatif.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PARANIN ZAMAN DEĞERİ Finansal yönetiminin temel amacı işletme değerini maksimum kılacak en uygun yatırım ve finansman kararlarını verebilmektir. Alternatiflerin.
Advertisements

Prof.Dr. Tankut Centel Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi
İNŞAAT SEKTÖRÜ: MAKRO BAKIŞ
OSB’LERİN BELEDİYE VERGİLERİ KARŞISINDAKİ DURUMU
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
6111 Sayılı Kanunla Yapılan Sigorta Primi Düzenlemeleri
Uygulama sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi ve Tasfiye
HAKLARIN KAZANILMASI VE KAYBI
KIYMETLİ EVRAK HUKUKU Doç. Dr. Mustafa ÇEKER
SAYILI KAMU İHALE KANUNU İLE KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Şikayet Sistemine Etkileri Nisan 2009 ANTALYA.
GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI Yeni Girişimci Desteği
ARSA KARŞILIĞI İNŞAAT İŞLERİNDE VERGİLENDİRME
AKSARAY ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
KATMA DEĞER VERGİSİ İADE İŞLEMLERİ
ÖRTÜLÜ SERMAYE KAVRAMI
Menkul Sermaye İradı.
TÜRKİYE’DE GAYRİMENKULLERİN VERGİLENDİRİLMESİ Vergi Bölümü Yöneticisi
(Mali Hizmetler Uzmanı)
PARA TEORİSİ: FAİZ ORANLARININ ANLAMI, ÖLÇÜMÜ VE BELİRLENMESİ
Konut Sektörü Değerlendirme Sunumu Haziran
KEFALET MEZUATI Erkan KARAARSLAN
GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON DERS NOTLARI – IX
KISMİ İSTİSNALAR Kültür ve eğitim amaçlı istisnalar (17/1) - İlim, fen, güzel sanatlar, tarımsal amaçlı teslimler (a) - Tiyatro, konser salonu, kütüphane.
ÖZ GELİR YARATMA KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ KONUSUNDA ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ OLARAK YÜRÜTTÜĞÜMÜZ ÇALIŞMALAR VE ALTERNATİF ÖNERİLERİMİZ.
Yeni Bir Finansman Kaynağı “Sat ve Geri Kirala”
UGUR KOCA Konu : OLASILIK
VERGİSEL VE HUKUKİ BOYUTLARIYLA ARSA (KAT) KARŞILIĞI İNŞAAT İŞLERİ Dr
İLAMLI İCRA Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
Nakit bütçesi, gelecek bir dönem içinde, (“genellikle bir yıl” veya “altı ay”) nakit giriş ve çıkışlarını gösteren bir tablodur. Bu tablonun yöneticinin.
ANONİM ŞİRKETLER Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
TECİL VE TAKSİTLENDİRME
BASİT KESİR NEDİR ? BİR BÜTÜNÜN EŞİT OLARAK AYRILMIŞ HER BİR PARÇASINA KESİR DENİR. BUNU ; MATEMATİKTE RAKAMLARLA VE ŞEKİLLERLE İFADE EDERİZ.
PERSONEL MAAŞ İŞLEMLERİ ve say2000i UYGULAMASI
Paydası bir basamaklı olan kesirler basit kesirler
ALMANYA‘DA YAŞAMAK ALMANYA‘DA BANKALAR. Almanya'da, devlet organlarının emisyon gereçleri için kurduğu Federal merkez bankası ile eyalet merkez bankalarının.
Menkul Sermaye İradı.
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
İLAN VE REKLAM VERGİSİ MUHASEBE 1 DERSİ BELEDİYE İŞLEMLERİ MODÜLÜ İLAN VE REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ DERS NOTLARI.
PARANIN ZAMAN DEĞERİ Zaman tercihinden dolayı paranın zaman değeri her zaman söz konusudur. Parayı şimdi yada gelecekte almanın tercihi hangisi daha avantajlı.
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
BİREYSEL İŞ HUKUKU 4. SUNUM
İCRA TAKİBİ TARAFLARI VE TAKİP YOLU DEĞİŞİKLİĞİ
Tahviller ve Diğer Sabit Getirili Menkul Kıymetlerin Değerlemesi
İŞ SÖZLEŞMESİ İş Sözleşmesinin Tanımı ve Unsurları Tanımı
İŞVERENİN BORÇLARI Ücretin Belirlenmesi
KOOPERATİFLERDE DENETİM VE CEZAİ SORUMLULUK
DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda Gecelik konaklama.
Tüketici kredisi nedir? Tüketim amacıyla satın alınan mal ve hizmetlerin finansmanını karşılamaya yönelik bir kredi şeklidir. Kredi ; mallarının bugün.
KONUT SATIŞ SÖZLEŞMESİ. Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya.
 Birbirleriyle etkileşimde bulunan, psikolojik olarak birbirlerinin varlığından haberdar olan ve kendisini bir grup olarak algılayan küçük veya büyük.
Kooperatif Hukuku Doç. Dr. Mübariz YOLÇİYEV Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku ABD © myolcu.
BÖLÜM 5 Paranın Zaman Değeri. BÖLÜM 5 Paranın Zaman Değeri.
TAPU SİCİLİ Mehmet TETİK Tapu Sicili Taşınmaz mal ve üzerindeki hakların durumlarını göstermek üzere, devletin sorumluluğu altında, tescili açıklık.
KONUT SATIŞ SÖZLEŞMESİ. Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya.
YENİ AF YASASI NE GETİRİYOR. Yasa kapsamı nelerdir?  Haziran.2016 tarihine kadar olan amme borçları yasa konusudur,  2. Tahakkuk eden vergi, vergi.
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE MUHASEBE ve VERGİ UYGULAMALARI
GAZİANTEP SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜ
MALİYET HESAPLAMASI ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ – KIYMETLİ EVRAK HUKUKU DERS NOTLARI Bu notlar her hafta işlenecek ders planını detaylı olarak göstermesi için hazırlanmış.
KONUT FİNANSMANI SİSTEMİNDE SİGORTANIN YERİ Doç. Dr
TÜRK KOOPERATİFÇİLİĞİNİN AŞILMASI GEREKLİ SORUNLARI
Takdim Planı * Derneğin Kuruluş Aşaması * Derneğin Yaptığı Yardımlar
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
İş Sözleşmesinin Sona Ermesinin Sonuçları
5. ZAMANAŞIMI a) Zamanaşımının şartları aa) Zamanaşımına tâbi bir alacak olmalıdır bb) Zamanaşımı süresi geçmiş olmalıdır cc) Sürenin hesaplanması aaa)
BORÇLU VE ALACAKLININ BİRDEN ÇOK OLMASI BORÇLUNUN BİRDEN ÇOK OLMASI I
V. SEÇİMLİK BORÇLARIN İFASI 1. Kavram 2
Sunum transkripti:

1.Kooperatifin kuruluş işlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığı, 2.Mevcut Yönetim Kurulu üyeleri ile denetçilerin adı soyadı ve mesleklerini, 3.Kooperatif ortaklarının sosyal kültürel yapılarını ve ödeme güçlerini. 4.Arsa alınıp alınmadığını, alındı ise arsa alımı için Genel Kurul kararının bulunup bulunmadığını arsanın tapu devri veya tapuya şerh verilen bir satış sözleşmesi ile alınıp alınmadığını, 5.Alınan arsanın metre karesini,toplam bedelini,yerini konut yapmaya uygun olup olmadığını alış tarihini ve kimden alındığını,

6. Arsa alındığı söyleniyorsa, arsanın tapu devri yada tapuya şerh verdirilecek bir satış vaadi sözleşmesi ile alınıp alınmadığına (KK.m. 59, f. 4),bu arsanın kooperatifin amacına uygun olup olmadığına, (KK.m. 59. f. 5) bakılmalıdır. 7. İnşaata başlandı ise belediyeden ruhsat alınıp alınmadığını, 8. Kooperatifin ortak sayısı ile yapılacak, konut ve iş yeri sayısının Genel Kurul kararıyla tespit edilip edilmediğini, 9. Konut ve işyeri sayısının üzerinde ortak bulunup bulunmadığını, 10. Ortaklık payı devir yoluyla değil de doğrudan kooperatiften alınacaksa, boş konut ve işyerinin bulunup bulunmadığını bugüne kadar diğer ortakların yaptığı ödeme miktarını bu miktarın üzerinde bir para talep edilmesi halinde konuya ilişkin Genel Kurul kararının bulunup bulunmadığının,

11.Kooperatif ortaklığı bir kimseden devranılacaksa, bu kişinin halen kooperatifin ortağı olup olmadığını yoksa kooperatife borcu bulunup bulunmadığını, 12.Kooperatifin ortak kaydetmek amacı ile yaptığı ilan, reklam ve açıklamaların eksik,gerçeğe aykırı yanıltıcı bilgi ve unsurları taşıyıp taşımadığını, 13.Kooperatife ortak olmak istenilen tarihte inşaata başlandı ise inşaatların hangi seviyede olduğunu, 14. Kooperatif tarafından istenen taksit ara ödemelerin ne olduğunu ve inşaatların tamamlanması için ne kadar paraya daha ihtiyacı olduğunu ve bunun kaç yıl içerisinde isteneceğini, diğer bir ifadeyle inşaatın ne zaman bitirileceğinin planlandığını,

15. Aylık aidatların sabit olduğu, hiç artmayacağı, ara ödeme olmayacağı, iki üç dört sene gibi bir sürede inşaatların bitirileceği gibi sözlere, ilanlara kesinlikle kuşkuyla yaklaşılmalıdır. Çünkü,aylık aidatlar ve ara ödemeler her yıl yapılan Genel Kurulda belirlenmekte, fazla olan ve düzenli ödenen aidatlarla inşaat daha hızlı yürümekte, aksi halde yavaşlamaktadır. İnşaatların bitirilmesi süresi aidatlarla ters orantılıdır.Aidatlar fazla olduğu müddetçe inşaatların bitirilme süresi de azalmaktadır. İyi incelemek gerekir ve bu şartlar ve durumlar olumlu ise üye olmak gerekir.