YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi
Advertisements

ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
LOGO DEM DERSANESİ 2011-’12 “10 DALDA BAŞARI ÖDÜLLERİ ” 2014 YILI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ.
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)-2014 Eylül ayında duyurulan ve kısaca TEOG olarak adlandırılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi bu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİM GEÇİŞ VE KONTENJANLAR
ŞEVKET POZCU KIZ MESLEK VE TEKNİK LİSESİ
2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU (TASLAK) FUNDA YILMAZ Psikolojik Danışman.
9. SINIFLARIN DİKKATİNE.
ALANA GEÇİŞ SEÇKİN ŞENTÜRK.
ANADOLU TEKNİK ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ
ADAPAZARI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Eğitim Öğretim Yılı 9. Sınıf Alan Seçimi Bilgilendirme Toplantısı
Tercih İşlemlerinin Yapılacağı Yerler:
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ –
2014 YILI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA (AMP) ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU.
NEVVAR SALİH İŞGÖREN TEK. VE END. MESLEK LİSESİ
SAYIN VELİLER! SİZLERE ALAN YERLEŞTİRME TAKVİMİ
ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA
2015 TEOG TERCİH KILAVUZUBİLGİLENDİRME SEMİNERİ
GKV ÖZEL OKULLARI.
70.Yıl Cumhuriyet mesleki ve teknik anadolu lisesi
YÜKSEL İLHAN ALANYALI MTAL
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
2014/2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU 1 MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
BALGAT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞTE TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ
MEHMET ŞEREF EĞİNLİOĞLU ORTAOKULU
TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU (2015) BİLGİLENDİRME SUNUMU İbrahim Kurşungöz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma.
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
TEOG Merkezi Ortak Sınavlarının Değerlendirilmesi;
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KEÇİÖREN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
HAYDAR AKIN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ALAN/DALA GEÇİŞ VE ÖĞRENCİ KAYITLARI Müdür Yardımcısı Erol DEMİR Rehber Öğretmen Gökhan ERDUL.
TEOG SINAVI VE TERCİH İŞLEMLERİ
ANADOLU TEKNİK ve ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)
Tercih dönemi 2015.
GÖLCÜK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DERS YILI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) SİSTEMİ TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
Temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavının adıdır.
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (PDR SERVİSİ) MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ATP ve AMP MESLEKALANLARINA GEÇİŞ, TERCİH.
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
SUR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ALAN SEÇİMİ. ALANLARA TERCİH VE YERLEŞTİRME ANADALU TEKNİK/ANADOLU MESLEK PROGRAMINDA ALANA GEÇİŞ.
SBS. 8. SINIFTAN SONRA SBS FEN LİSESİ ÖZEL FEN LİSESİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ÖZEL OKULLAR ANADOLU LİSESİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ANADOLU MESLEK.
ANADOLU TEKNİK /ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME Ayşegül ENÖN Rehber Öğretmen.
2016 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME
Merkezi Sistemle Öğrenci Yerleştirilebilecek Liseler.
TERCİH DÖNEMİ ORTAOKUL SONRASI TARSUS ORTAÖĞRETİM KURUMLARI.
11.SINIFTA ÖĞRENİM GÖRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN
ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME.
ÇAMLICA KIZ A.İ.H.L. REHBERLİK SERVİSİ
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEK SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
SINAVA GİRMEK ZORUNLU MU?
2017 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI
Ortaöğretime Geçiş Sistemi
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ

BU TAKVİMDE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN TARİHLER

HANGİ ALANA GEÇEBİLECEĞİMİZ NASIL TESPİT EDİLECEK? Alana yerleştirme puanı, öğrencinin 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanının %60 ı ile ortaokul sınıflarının yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %40 ı toplanarak belirlenir. Örnek: Ayşe 9. sınıf yıl sonu başarı puanı 70 dir Ortaokul 6-7-8.sınıf yıl sonu ortalaması 90 dır 70 puanın %60’ı 42 puan 9. sınıftan 90 panın %40 36 puan ortaokuldan Toplam: 78 puan alana geçiş esas puanıdır.

Başka okulları tercih edebilir miyiz? AMP meslek alanlarını seçmek isteyen öğrenciler sadece kendi okullarında bulunan alanları öncelik sırasına göre tercih edeceklerdir. Okulumuzda 4 alan mevcut olup öğrenci ve veli birlikte ençok istediğinden en az tercih ettiği alana göre sıralama yapacaktır.

Kızım benim mesleğimi devam ettirsin istiyorum! Anne ve/veya babasına ait çalışır durumda bir işyeri bulunanlar istemeleri hâlinde; işyerini ve mesleğini ilgili meslek kuruluşlarından belgelendirmeleri şartıyla bu işyerindeki meslekle ilgili alana doğrudan kayıt edilir.

Kızım Sınıf tekrarı yada öğrenim hakkını tamamladı. Biz ne yapacağız? Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi ile alana yerleştirilen ve 9 uncu sınıfta sınıf tekrarına kalan Anadolu teknik / Anadolu meslek lisesi programında öğretimlerine devam eden öğrencilerin istemeleri halinde hakları korunarak daha önce yerleştirildikleri program ve alanda eğitimlerine devam etmeleri sağlanacaktır. Kızımız Emine sınavla giyim üretim bölümünü kazandı ancak sınıf tekrarına kaldı. Emine ve velisi isterse giyim bölümünü öncelikli olarak tercih edebilir.

Alanlar kaç öğrencinin yerleşeceği belli midir? Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında Bakanlıkça alan/dal açma onayı bulunan ATP ve AMP nın 10 uncu sınıf seviyesinde meslek alanlarına alınacak öğrenci sayıları; sektörün ihtiyacı, çalışma ve kapasite durumu, okulun fiziki şartları, öğretmen sayısı ve 9 uncu sınıf öğrenci sayıları dikkate alınarak belirlenecektir. e-Okul Sisteminde meslek alanı kontenjanları ile ilgili her alana en az bir şube olmak üzere ATP ve AMP nın mevcut alanları için ayrı ayrı kontenjan girişi yapılacaktır. Sınıflarımız 34 mevcut olarak 2 sınıf Çocuk Gelişimi 1 sınıf Yiyecek İçecek Hizmetleri 1 sınıf Giyim Üretim Teknolojisi 1 sınıf Kimya Teknolojileri (24 Kişi)

Nasıl tercih yapacağız? Tercihler 18-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacaktır Tercih işlemleri veli tarafından bireysel olarak e- Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır. Ancak internetten başvuru yapamayan veliler için EK-2 formu doldurularak imzalı olarak Okul Aile Birliğine yapılan makbuz dekontlarıyla birlikte okul idaresine verilmesi durumunda veli adına okul idaresince de bireysel başvuru ekranından başvuru yapılabilecektir

Tercih başvurusu, ilan edilen meslek alanının tercih kodunun adayın öncelik sırasına göre sisteme girilmesiyle olacaktır Değişik nedenlerle süresi içinde tercih başvurusu yapamayan aday, bulunduğu okulda kontenjan açığı bulunan AMP meslek alanlarından birisine puanı esas alınarak merkezi olarak yerleştirilir. Elektronik ortamda onaylanan tercih listesinin çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

Kızımın tercih ettiği alan yoksa ne yapacağız? AMP de yerleştirme işlemi öğrencinin kayıtlı olduğu okuldaki alanlardan birisine yapılacaktır. AMP alanlarında kontenjan açığı oluşması halinde diğer ortaöğretim kurumlarından ilgili programa/alana geçiş şartlarını taşıyan öğrenciler, Yönetmelik esaslarına göre nakil yoluyla gelebileceklerdir. Yerleştirildiği alanı değiştirmek isteyen öğrenciler kontenjan açığı bulunması durumunda koşullarını taşıdıkları alanlara 10 uncu sınıfta birinci dönemin sonuna kadar, alan değiştirerek de geçiş yapabilirler

Okuldan doldurulacak ek-2 formu

Ek-2 formunun altındaki açıklamalar