 Kitaba uzak bir toplum fikirsiz toplumdur. Fikirsiz toplum ise toplum de ğ il, sadece bir yı ğ ındır. Çilesiz, kimliksiz ve ba ş kaları tarafından kullanıla.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Bilinç  Hizmet  Marka  Kalite  İ lke  Do ğ ru bilgi  Do ğ ru yöntem  Do ğ ru uygulama.
Advertisements

Atatürk’ün Çocukluk Anıları
KASIM AYI DEĞERİMİZ DOĞRULUK
ARKADAŞ VE DOST KAVRAMI
SELDA HARMAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN
Giydiklerinizin içinde size en çok yakışanı tebessümünüzdür !
Maddenin Değişimi Ve Tanınması
Yeniden doğuş Bir dosta…..
İyi Günler. H - h Ğ - ğ V - v F - f J - j her hep hal ham haz hap hak hiç hoş hop hür Hakan dağ yağ bağ.
EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN, ZEKİ VE ÇEKİCİ BİR GENÇ ADAM OLMANIN GURURUNU TAŞIYORDU. EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN,
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ
EYLEM (FİİL) EYLEMDE ANLAM
BU YA Ş AMDA ÜÇ TÜR İ NSAN VAR B İ R İ SADECE GÖRÜR B İ R İ SADECE DUYAR B İ R İ HEM DUYAR HEM GÖRÜR.
SESTEŞ KELİMELER EŞ SESLİ KELİMELER.
PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İBADETİ OLARAK ZEKAT VE SADAKA
Can Baba’nın anısına, saygıyla...
KARANLIK VE GECE UYKUSU. Karanlıkta uyu, melatonin salgıla ve kanserden korun !
YAPI(PLAN).
8 DAKİKA (Yazarı bilinmiyor)
KİTAP İLE İLGİLİ GÜZEL SÖZLER
Sokaklar hep yalanla dolu Hayat sanki tiyatro, Rol alan alana Sevdalar üç günlük…
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
4/B SINIFININ SEVGİ ÇİÇEKLERİ
SORULAR.
Copright:Bu slayt Yahya Yahşi’nin Sabır Çiçeği adlı şiir kitabından oluşturulmuştur. Her hakkı mahfuzdur. Dağıtımı kaynak adı değiştirmemek şartıyla.
 Yoklu ğ un varl ığı n ate ş ten g ö mlek yoklu ğ un ondanda k ö t ü m ü mk ü n de ğ il senle g ü lmek yoklu ğ un ondan da k ö t ü. bu belay ı a ş k.
SÖZCÜKTE ANLAM 6. SINIF TÜRKÇE DERSİ.
Bugunlerde herkes gitmek istiyor
ARKADAŞLIK İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. Mevlana.
“Öfke”.
ÇEVRE.
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
BİR KİTAP BİR DOST.
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
8 DAKİKA Hikayede anlatılan efsaneye göre bir kadın, bir gün kuca ğ ındaki çocu ğ u ile birlikte bir ma ğ aranın önünden geçerken içeriden gelen bir.
BAĞLAŞIKLIK-BAĞDAŞIKLIK-BAĞDAŞTIRMA
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
HAZIRLAYAN VE SUNAN ŞABAN DOGAN 2015
PARAGRAFIN BÖLÜMLERİ. Paragrafın Bölümleri Hikâye, deneme gibi yazıların giri ş, geli ş me, sonuç bölümleri oldu ğ u gibi paragrafın da vardır. a. Paragrafın.
YENİLEVENT ANADOLU LİSESİ
SEVG İ HER BOYUTTA OLAB İ L İ R. Dostlarımız bizi destekler…
EŞ SESLİ SÖZCÜKLER.
BETİMLEME (TASVİR.
Atık kağıtlardan dünya haritası !. Farklı ülkelerdeki insanların temiz suya eri ş im yüzdelerinin ne oldu ğ unu ara ş tırdık. Atık ka ğ ıtları kullanarak.
SELÇUK TÜREYEN 19 MAYIS ANADOLU LİSESİ UZMAN TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENİ.
İSİMLER (ADLAR) Varlıkları veya kavramları karşılayan sözcüklerdir.
Sonunda süreksiz sert ünsüzlerden (p-ç-t-k) biri bulunan sözcük ünlü ile başlayan bir ek aldığında sonundaki sert ses yumuşar P B kita p ı >kita b ı Kal.
TABLOLAR RÜBAİLER ve Teoman Bayer Değerli kardeşim Teoman Bayer’in
AD TAKIMI. İki ismin bir araya gelip kaynaşması ile oluşan tamlamalardır. evin çatısı kedinin gözleri.
1. GRUP PUANI 2. GRUP PUANI SORUYU GÖR SORUYU GÖR.
BAĞLAÇ. BAĞLAÇ  Eş görevli sözcükleri, söz öbeklerini, cümleleri birbirine bağlayan ya da çeşitli anlam ilgileri kuran sözcük veya söz öbekleridir. Başlıca.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
UYAK ÇEŞİTLERİ 1-Uyak Çeşitleri:Mısra sonlarında tek ses benzerliğine dayanan uyak çeşididir. Atımızı koşalım, Dağı taşı aşalım, Sen yağmur ol ben bulut,
 Cümlede, eylemin nesne alabilip alamamasına ya da öznenin, eylemde bildirilen işle ilgili olarak gösterdiği özelliğe eylem çatısı denir. Dolayısıyla,
Her gün şehit haberleri duymaktan yüreğimizde açılan yaralar bir türlü kabuk bağlamıyor. Bu son olur ümidimizi de yitirttiler bize. Bölgenin en büyük.
KONU 2: CÜMLEDE ANLAM.
Sunularımız ALFABET98 fontu ile hazırlanmaktadır.
تماس با ما موسیقی متن های ترکی تمرین های بیشتر خلاصه درس ها سرفصل ها
E Hazırlayan;Kapkara1980 Eğitimhane.
Helal ve Haram.
Mmm M m.
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
- Sağlama - Kısa yoldan Çarpmalar
SONBAHAR.
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
KÖKLER EKLER.
Ø Kitaba uzak bir toplum fikirsiz toplumdur
E L A T İ N O R M U K I Y S e l a t i n o r m u k ı y s.
100.Yıl İlkokulu /A Sınıfı K Sesi Hece Çalışması
Sunum transkripti:

 Kitaba uzak bir toplum fikirsiz toplumdur. Fikirsiz toplum ise toplum de ğ il, sadece bir yı ğ ındır. Çilesiz, kimliksiz ve ba ş kaları tarafından kullanıla gelen bir toplum.

 HAYATINIZ B İ R DUADIR. Nelere sahip olmak istedi ğ inizi ya ş adı ğ ınız hayatla ortaya koyarsınız. Size dilinizle istediklerinizden çok haya tınınızla istedikleriniz verilir.Büyük ş eyler istemek kolaydır.Zor olan ha yatı nızın, istedi ğ iniz ş eylere ş ahitlik yapmasıdır ; dinlenecek tek ş ey me ş ru hayatınızdır.

.  İ ki İ ki ka ş ımızın altındaki gözlerimizle görebilmem i z görebilmem i z için ısık ş arttır. Kapkaranlık odada görme gücünü yitirmis gözler göremez.Buna hayatımızın dıs ısıkları diyelim.Güne ş, sokak lambaları, lambaları, ay ısıgı gibi... Birde iç ısıklarımız vardır. Kalbimiz bu iç ısıkları ile görür...

 İ ç sıkıntımızın enerji kaynakları.  İ L İ M.  ZEKA.  TECRÜBE.  FAYDASIZ Ş EYLERDEN UZAK DURMAK, GEREKSIZ SÖZLER SARFETMEMEK...

Ø Bilgi çekirdektir. Çatlayıp bilgi vermesi için uygun bir toprağa atılması gerekir. Ø Toprakta sizin ISRAR ve ÇOBANINIZDIR

 Her hareketinizle hedefinize layık olmaya çalısmalısınız, B İ LG İ Y İ birtaraftan toplamanıza birtaraftanda netice vermesine sebep olur. Çaba ile bütünle ş memi ş bilgi SÜS olarak kalır....

 S İ DDETL İ YA Ğ MUR ALTINDA B İ R ARABANIN S İ LECEKLER İ DEVAMLI ÇALI Ş IR. CAM BU Ğ ULANMI Ş İ SE GÖRMEK İÇİNİÇİN S İ LMEK GEREKIR....

 1933 yılında, Nazi Almanya’sında muhte ş em kitap yakma törenleri yapıldı. Ancak anla ş ıldı ki: K İ TAPLARIN YAKILDI Ğ I YERDE, B İ R MÜDDET SONRA İ NSANLARDA YAKILIR...

 Me ş hur Çiçero, köy evi Tuslum’a çekildi. Bütün hayatıda ş u cümle ile özetleyiverdi: BİRBİR K İ TAPLI Ğ IN VE B İ R BAHÇEN VARSA H İ ÇB İ R EKS İĞİ N YOK DEMEKTIR...

 Kitap, ömrü uzatmanın en iyi ilacıdır. Kim ki kitap sever ve okur, onun ya ş ayı ş ı dolu, ve zengin olur. Zira insanın ba ş dü ş manı bo ş luk ve tembelliktir ki bu da stresleri do ğ urur. Streslerse insanın ölüm alarmlarıdır.

 W.HOLMES “Kitap okumakla insan zekası geli ş ir”. diyor. James HWELL: “Dünyayı yöneten KALEM, MÜREKKEP VE KA Ğ ITTIR” diyor.

 “GENÇL İ K, HEM HASTALIK HEM AÇLIK, HEM YOL, HEM YA Ğ MUR HEM DE SO Ğ UK İ Ç İ ND İ R.” Yüen

 FAYDALI K İ TAP İ NSAN İ Ç İ N İ Y İ B İ R ARKADA Ş TIR.

K İ TAP OKUYAN İ NSANLARIN HUSUSIYETLER İ  Bahar mevsiminin ve sabahların canlılık ve yeniliğine sahiptirler. Ø Kitaba olan açlıkları bitmez bunların, doyuma doğru yaptıkları koşu bir ömür boyu devam eder. Ø Hayatta hikmet yüklü bir bilginin ışığıyla dolaşırlar.

 K İ TAP YÜZLÜ B İ R GELECEK IÇIN “Okumuyorsak, ihanet içindeyiz, demektir. Kendimiz bo ş lukta bocalarken, ba ş kasına nasıl itmina üfleyebiliriz ve menfi akımlardan nesilleri nasıl kurtarabiliriz....” ***

Kitap, dü ş ünce bahçelerinden dev ş irilmi ş bir buket çiçek, DÜNLE YARIN ARASINDA çetin bir yolun yolcusu olan insanın önüne serpilmi ş bir kucak ı ş ıktır. Kitabın sevdasıyla ömrüne ömür katmı ş bir sevdalının ifadesiyle, “A ş k gibi bir seydir O.”

 Kitaptan gayrı, vefalı bır ses duymadıgımız zamanlar içerisinde, bilinmez bir gelece ğ e do ğ ru akıyoruz.Çaresizlikler içerisinde kıvranan zamanlarda çıkıp gelen güzel insanlar atlarına binip gitmi ş olsalar da, kapısı her zaman bize açık kitaba ko ş uyoruz. Dostlar susmaya devam etseler de, bir telefonluk yakınlı ğ a inat mesafeleri uzatsalar da sevdamızda vefalı olmalıyız.