VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK ZAMANI, BELİRLENEN AMAÇLAR VE ÖNCELİKLER İÇİN; PROGRAMLI ve VERİMLİ OLARAK KULLANMAKTIR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
Advertisements

ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
OGES.
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
NASIL BAŞARILI OLMALIYIM?
ASKERİ OKULLAR VE POLİS KOLEJİ SINAVLARI
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ YÜKSEK ÖĞRETİME HAZIRLAYAN LİSELER FEN LİSESİ FEN LİSESİ ANADOLU LİSESİ ANADOLU LİSESİ YABANCI DİL AĞIRLIKLI LİSE.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIKLARI GELİŞTİRME SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ
BUGÜN NELERDEN BAHSEDECEĞİZ?
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
İLKÖĞRETİM SONRASI SEÇENEKLER
ASKERİ LİSELER VE POLİS KOLEJİ
TÜRKİYE İŞ KURUMU.
ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES). Ortaöğretime Geçiş Sistemi Neydi?  İlköğretim 6.7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yıllara yayılan seviye ve.
REHBERLİK ÇALIŞMALARI
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ETKİLİ ve VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
MESLEK NEDİR Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler bütünüdür.
YANLIŞ BİR TERCİH, MUTSUZ BİR İNSAN
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK ZAMANI, BELİRLENEN AMAÇLAR VE ÖNCELİKLER İÇİN; PROGRAMLI ve VERİMLİ OLARAK KULLANMAKTIR.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI.
(SBS) SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
SBS 2013 Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen
YAVUZ SELİM ORTA OKUL REHBER ÖĞRETMENİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ Hazırlayan Aysel Akpolat
ÇORUM REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ REHBERLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
ETKİLİ DERS ÇALIŞMAK.
TEOG tercih ve yerleştirme işlemleri Lise türleri
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
Hangi Liselere Gidebilirim?
ÇAPA İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ. 8 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ATATÜRK İLKOKULU Rehberlik Servisi
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
© Hayat Rehberiniz DURSUN KORKMAZ PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
Karlıova YBO Rehberlik Servisi
Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencileri seçmek amacıyla birinci aşama için «YAZILI»
2016 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ASKERÎ LİSELER İLE BANDO ASTSUBAY HAZIRLAMA OKULUNDA ÖĞRENİM GÖRECEK ÖĞRENCİLERİ SEÇME SINAVI (ALS)
OMÜ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU REHBER ÖĞRETMEN NİHAL ÇİNKA AKMAN BAŞARIYA GÖTÜREN AİLE.
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
ORTAÖ Ğ RET İ M KURUMLARI BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN.
SBS. 8. SINIFTAN SONRA SBS FEN LİSESİ ÖZEL FEN LİSESİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ÖZEL OKULLAR ANADOLU LİSESİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ANADOLU MESLEK.
1. 2ÇAYCUMA RAM | PDR HİZ. BÖLÜMÜ  Tek sınavlı SBS sistemi yerine çok sınavlı TEOG sistemi..  Liseye girmek için ekstra bir sınav yok. SINAV puanı.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
YGS NEDİR MURAT YAŞAR OKUL REHBER ÖĞRETMENİ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ GAP Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi
İBRAHİM UYAR İLKÖĞRETİM OKULU
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
SINAVA GİRMEK ZORUNLU MU?
NASIL BAŞARILI OLMALIYIM?
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK ZAMANI, BELİRLENEN AMAÇLAR VE ÖNCELİKLER İÇİN; PROGRAMLI ve VERİMLİ OLARAK KULLANMAKTIR.

DERS NASIL ÇALIŞILMAZ Çalışmamak için bahaneler icat ederek Yatarak Dersten derse,konudan konuya atlayarak Önemli kavramları atlayıp öğrenme olayını hep sonraya bırakarak Vakit geçirmek için resimlere, şekillere anlamsızca bakarak Müzik dinleyerek Televizyon izleyerek Kendinizi başkalarıyla kıyaslayarak, Plansız programsız olarak Düzenli tekrarlar yapmadan, Aşırı güven ya da güvensizlik duygusuna kapılarak, Çalışma anında hayallere dalarak

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Amaçlarınızı belirleyin Plan yapın Ders çalışma alışkanlıklarınızı tanıyın Zamanınızı verimli kullanın Uygun bir çalışma ortamı seçin Derse hazırlıklı gidin Not tutun Aralıklı tekrarlar yaparak unutmayı önleyin Kitap okuyun

Kısa Süreli Hafıza Uzun Süreli Hafıza ÖĞRENİLEN KONU Anlık Bellek

İnsanlar 20 dakika içinde öğrendiklerinin yarısına yakın bir bölümünü unutmaktadırlar. %100 Öğrenilen bir bilginin; 20 dakika içinde %50 sini 60 dakika içinde %70 ini 24 saatte ise %80 nini UNUTUYORUZ...

Modelin Amaçları

Ortaöğretime Yerleştirme Puanı Ne İşe Yarar ?  Anadolu Liselerine  Fen Liselerine  Öğretmen Liselerine  Sağlık Meslek Liselerine  Sosyal Bilimler Liselerine  Anadolu Meslek Liselerine  Polis Kolejine OGES Puanı olmadan başvuru yapılamaz. Peki ama siz bu sınava neden hazırlanıyorsunuz ? Sürüye uyduk bir kere

8. SINIFTAN SONRA İLKÖĞRETİM SONRASI OKULLAR ASKERİ OKULLAR FEN LİSESİ ÖZEL FEN LİSESİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİÖZEL OKULLAR ANADOLU LİSESİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ SINAVSIZ ANADOLU MESLEK LİSESİANADOLU TEKNİK LİSESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ POLİS KOLEJİ DPY ASKERİ LİSEASTSUBAY HAZIRLAMA OKULLARI MESLEK LİSESİ ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ GÜZEL SANATLAR LİSESİ

Polis Kolejine Giriş Sınavı  Polis Kolejine Giriş Sınavı; Temmuz ayı içerisinde yapılacak üç ayrı aşamalı bir sınavdır. Polis Kolejine Giriş Sınavı aşamaları; mülakat, beden eğitimi ve yazılı (test) sınavlarından oluşmaktadır. Sınavlarda başarılı olup Kolejlere girmeye hak kazanan adaylar Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde intibak eğitimine alınırlar ve bu süre içerisinde adaylara okulun denetimi ve gözetiminde tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu aldırılır.

Askeri Lise  Kara, Deniz, Hava K. K. Ve Bando Astsubay Hazırlama Okuluna öğrenci seçimi için yapılan bir sınavdır.  Sadece 8. Sınıfta erkek öğrenciler başvuru yapabilecektir.  Başvurular Şubat-Mart ayları arasında, sınav Nisan ayında yapılmaktadır.  45 Sözel, 55 Sayısal olmak üzere 100 soruluk bir sınavdır.  Sınav süresi 120 dakikadır.  Sınav ücreti 40 TL’dir.

Askeri Lise ALS sınavında başarılı olan öğrenciler;  Ön Sağlık Muayenesi,  Bedeni Yetenek Sınavı,  Psikoteknik Testi (Yalnız Hv.K.K.lığı için),  Müzik Yetenek Testi (Yalnız Bando Astsubay Hazırlama Okulu için),  Mülakat ve  Sağlık Muayenesi aşamalarından geçeceklerdir.

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı  Sınıf tekrarı yapmamış olmak  Maddi imkanlardan yoksun olmak (kişi başına düşen gelir 5400 TL den az)  Sınav Tarihi: 8. sınıflar SBS sınavıyla  5, 6, 7, 9, 10, 11. sınıflar Mayıs 2013

Teşekkürler… Esra AKCA Psk. Dan. ve Rehber Öğrt.