REM KOOLHAAS 20945926 Barış Kılıç.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Şehzadebaşı ve Koca Sinan
Advertisements

KÜTÜPHANE BİNALARINA FARKLI ÖRNEKLER
Fatih Camii.
Coop HImmelb(l)au SELİN ÇİRÇİR,
SEM MÜHENDİSLİK & MİMARLIK tel: www. semmuhendislik
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EVLER
I.M. PEI Ieoh Ming Pei.
ZAMİRLER.
Beyza Duygu Güzel Sanatlar Fakültesi
Bilgi Ekolojisi ve Internet
ZAMİRLER.
Brüksel.
BURJ EL ARAB Diyap ÖZEL
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI ZİRAİ ÜRETİM İŞLETMESİ PERSONEL VE MAKİNE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SAFER 2009 AÇILIŞ TOPLANTISI.
YAPI STAJI ŞEYMA SERİN İŞ GÜNÜ.
MESLEKLER.
Prof. Dr. Bülent Yılmaz H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
DANİEL LİBESKİND Duygu Göçmen
ZAHA HADİD BETÜL OZAR
ROBERT VENTURI MELİH KURNALI
Lütfen sesli izleyiniz...
Zamirler Esranur ÇİNKO 6-B 314.
Yalı Mah. Kumlu Yalı Cad Erdek/BALIKESİR
KÜTÜPHANE VE İLGİ ALANI
Muhammed kahraman İçt-3
RICHARD ROGERS FATME TAHIR
SORULAR PCCOLOG SAKBAS.
Tümevarım, gözlenen tek tek olgulardan yola çıkarak genel yargılara ulaşmaktır. Başa bir deyişle tümevarım özelden genele giden bir akıl yürütme türüdür.
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı AKYURT İLKOKULU TANITIM SUNUSU.
Hazırlayan: Naz Yılmaz
BİÇİMSEL (İKONİK) YAKLAŞIMLAR
? ? ? ? ? ? FRANK GEHRY FRANK GEHRY FRANK GEHRY
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Barış Akarsu Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi düşürülmüştür. BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Internet Şarkı : Pulp Fiction BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
Dorothea Lange ‘Göçmen Annesi’
DOĞAN KUBAN MELİS AKAYDIN
OKULUMUZUN TARİHÇESİ   Okulumuz ilk defa 1942–1943 öğretim yılında Atatürk Bulvarında, şimdiki Arı Sineması’nın yerinde, eski durumuyla Ali KAYAALP’ın.
PPS: Cem Yurtsev Müzik: Europe
MİMARİ TASRIM KURAM VE YÖNTEMLERİ
URQUHART YASASI.  Urquhart Yasası bilimsel dergilerin “kütüphane ötesi kullanımı”nın (supralibrary use), bu dergilerin her kütüphanenin “kütüphane içi.
Dünyanın en iyi inşaat mühendislerinden biriydi. Kendisinden yeni bir proje hazırlanması isteniyordu. Ancak hiç bir projede, kendisini bu kadar "aciz"
Zeynep Fatma Niğdeli İçt-2
Viyana Metrosu, Avusturya
OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ ÖğrenciÖğretmen Okul ATATÜRK İLKOKULU ve ORTAOKULU.
YENİ DİJİTAL ÇAĞ Giriş.
BİR YAŞAM TARZI OLARAK SPOR Doç.Dr.Sebahattin DEVECİOĞLU
Kalkolitik Çağ Neolitik Çağ’ın sonuna doğru ölülerin evlerin tabanına gömülmesi adeti ortadan kalkmış ve ölüler yerleşim yerlerinin dışına gömülmeye başlanmıştır.
Yrd.Doç.Dr. Özcan PALAVAN
 AYIN EN ÇOK KİTAP OKUYAN ÖĞRENCİSİNİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ  AYIN ÖĞRENCİSİNİN BELİRLENMESİ  AYIN EN TEMİZ SINIFI UYGULAMASI  KONFERANSLAR  KERMESLER.
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Internet Müzik: Queen Müziğin sesini açmanızı tavsiye ederim. BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ.
PPS: Cem Yurtsev Müzik: Cher - Believe
ANNE-KIZ BABA-OĞUL KÜTÜPHANEDEYİZ
Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA Ebru KAYA İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİ.
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ: BİLİŞSEL BOYUT II. Algı açısından baktığımızda, insanın bilişsel sistemi, etrafımızdaki dünyayı gelen bilgileri  Bağlam.
ESK İ MISIR SANATI KONU: KRALLAR VAD İ S İ (VALLEY OF THE K İ NGS)
ENFES KOŞUYORUM ORİENTİRİNGİ
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ: BİLİŞSEL BOYUT II
ŞEHİT KEMAL EKŞİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ (FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLERİ PROGRAMI/PROJESİ OKULU)
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
DEKONSTRÜKTİVİZM.
FERİDE ÇİÇEKOĞLU 1951’de Ankara’da doğdu. Mimarlık, edebiyat ve sinemayla ilgileniyor ODTÜ Mimarlık fakültesini bitirdi, aynı fakülteden yüksek lisans.
AFİŞ.
AFİŞAFİŞ. T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Resim-İş Eğitimi.
SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.
5146-IZZET YALÇIN. BİRMİNGHAM KÜTÜPHANESİ PROJE YERİ: Birmingham İLGİLTERE PROJE OFİSİ: Mecano Arhitecten PROJE TİPİ :Kütüphane PROJE TİPİ GRUBU: Kültür.
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KONFERANS ve SERGİ SALONU
2010 Faaliyet Raporu.
Sunum transkripti:

REM KOOLHAAS 20945926 Barış Kılıç

Genel Bilgi Remment Lucas Koolhas (17 Kasım 1944, Rotterdam, Hollanda) Hollandalı bir mimar ve mimarlık teorisyenidir. Aynı zamanda Harvard Üniversitesinde dersler vermektedir.

Rem Koolhaas'a göre mimarlık ve gazetecilik birbirine çok benzemektedir. İkisinde de çok kısa sürede hakkında fazla bir şey bilmediğiniz konuları kavramanız gerekmektedir. Koolhaas çoğu zaman bir binanın, inşa sürecinin çok uzun olması sebebiyle, hayatın kültürel alanlardaki değişimlerinin gerisinde kaldığını düşünmektedir. Bu nedenle AMO ile yaptığı mimarlık dışı çalışmalar ve yazıları onu bu yavaş tempoda diri tutan şeylerdir.

Rem Koolhas bugünün kentleri ve mimarları arasında bir paradoks olduğunu düşünür. Ona göre mimarlar hiçbir zaman kentin gerçek yazarları olamamıştı. Olabildikleri durumlar ise radikal otoriter durumlardır. Bu ise muhteşem bir paradoks ya da başka bir deyişle mimari bir trajedyadır çünkü gelişmiş güdüler ütopyalarla ilişkilidir, ütopyalar ise iktidarın elindedir. 

Dekonstrüktivizm Dekonstrüktivizm, 1980’lerin sonlarında ortaya çıkan bir post modern mimari akımdır Bu akım yapının birimlerinin parçalanması fikrine dayanır. Dekonstrüktivist tarza sahip binaların en önemli karakteristik özellikleri, binayı gözlemleyenlere sürekli bir belirsizlik hissini vermeleridir.

Bugün kendine özgün yazıları ve binalarıyla adından en çok söz edilen mimarların başında gelen Koolhaas, aralarında Prameium Imperiale ve Pritzker gibi prestijli ödüller olmak üzere birçok ödül almıştır. Entelektüel ve mimari birikimini şimdiye kadar birçok sergi aracılığıyla paylaşmış olan Rem Koolhaas'ın en önemli projelerinden birkaçı şunlardır:

Seattle Merkez Kütüphanesi

11 Katlı (56 metre) Cam ve Çelik bina 34.000 m2 1,45 milyon kitap ve diğer materyalleri bulundurabilir. Yer altındaki otoparkı 143 araç, ve halka açık 400 bilgisayarı bulunduruyor.

Kütüphanenin bir katının manzarası

Joshua Ramus ve Rem Koolhas Seattle Merkez Kütüphanesi önünde

1.Kat Planı

Seattle Kütüphanesi bir algısal kalıbı yıkar Seattle Kütüphanesi bir algısal kalıbı yıkar. Kategorize edilmiş kitap grupları yerine, kitaplar yaklaşık 800m uzunluğunda bir spiral etrafına dizilmiştir. Bu spiral aracılığıyla rampadan yukarı çıkarken her konuda kitabın önünden geçmeniz sağlanmıştır.

Casa da Música

Casa da Musica (Müziğin Evi) Porto, Portekizde bir konser salonu Casa da Musica (Müziğin Evi) Porto, Portekizde bir konser salonu. 2 ana amfisi var. Büyük amfi 1238 kişi kapasiteli. Ama duruma göre değişkenlik gösterebilir. Binanın üst kısmındaki restoran planlanandan çok sonra faaliyete açıldı (2006). 250 kişilik olarak planlandı ancak insanlara yer açmak için kapasite 150ye düşürüldü.

Peter Eisenman ve Rem Koolhaas

Kaynakça http://www.wikipedia.org http://www.arkimeet.com http://www.arkitera.com http://www.arcspace.com http://www.wirednewyork.com http://www.architectureweek.com