TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAVA KÜRE (ATMOSFER) VE HAVA KİRLİLİĞİ
Advertisements

İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
Nasıl Kullanabiliriz ? EVDEKİ ALETLER.
TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
İletişim Çeşitleri SUDE KÜÇÜKKAHVECİ 2011 SUDE KÜÇÜKKAHVECİ 2011.
Enformasyon İlim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir kaynaktan çıkan bilgi başkaları tarafından zaman kaybedilmeden kullanılmak istenmesi, haberleşme.
HAVA VE HAVA KİRLİLİĞİ SU VAKFI.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ HAVA KİRLİLİĞİ SU KİRLİLİĞİ TOPRAK KİRLİLİĞİ TOPRAK
VÜCUDUMUZDA SİSTEMLER
EVDE KULLANDIĞIMIZ ALET VE MAKİNELER EMİR BURAK EKİNCİ FEVZİ ÖZBEY İ.O 1-C SINIFI.
e. IRMAK ÇALIŞKAN-DOĞA EZGİ ERİŞ-DOĞA ÇIKAL
Bilgi? 1. Ö ğ renme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçekler 2. İ nsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü.
Gelişen Teknoloji ve Buluşlar
Göl’ün Hikayesi.
Mikroorganizmaların Çevreye Hizmeti
Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Çeşitleri
TÜRKİYE’NİN YENİ ENERJİ DÜZENİ VE ENERJİ POLİTİKALARI
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER.
HAZIRLAYAN:AHMET KUTLAY
TOPRAK KİRLİLİĞİ Eko Tim üyeleri Derya GÜRCAN 6-B 1247
FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve
Medya Araçlarının Yararları Ve Zararları
SEMRA ULUDAĞ FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
BİT ÜRÜNLERİ ve BİT ÇEŞİTLERİ
Tomris KARAİSMAİLOĞLU 6-C
MESLEKLER AMAÇ &Haberleşme araçlarını tanıma &Yararlarını bilme &Haberleşme ile ilgili meslekleri tanıma
DUMANSIZ GELECEK Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü Öğrencileri Emre OĞUZ Ömer ÖZKAY Hüseyin.
TEKNOLOJİK GELİŞİMLER
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ
ADANA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
HABERLEŞME ARAÇLARI MESLEKLER.
BİT KULLANMA VE YÖNETME
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.
İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
ÇEVRE İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik,
SPORDA KULLANILAN İLETİŞİM ARAÇLARI
DOĞRU İLETİŞİM
MESLEKLER MENÜ: SERBEST MESLEKLER MEMURLAR İŞÇİLER.
Fen ve Teknoliş ışık ve ses.
IŞIK.
TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi
 Dünya nüfusunun her geçen yıl artması, insanları bes­lenme, giyinme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını gi­dermek için değişik yollar aramaya zorlamıştır.
IFMB202: FEN VE TEKNOLOJİ PROGRAMI VE PLANLAMA 2016-Bahar Dönemi 4. HAFTA Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar Fen Bilgisi Eğitimi ABD.
1)Elektrikle Tanışalım Günlük hayatımızda evde, okulda kullandığımız araçlar ile fabrikalarda kullanılan makinelerin birçoğu elektrikle çalışır. Elektrik.
Çocuk Sağlıgı Açısından Teknoloji ve İnternetin Zararları
Teknolojiyi Doğru Kullanmalıyız Bilim ve teknoloji sayesinde bir yerden bir yere kolaylıkla gidebiliyoruz. Son derece hızlı haberleşebiliyoruz. Dahası.
Biyo-teknoloji nedir? Biyo-teknoloji uygulama alanları nelerdir? Biyo-teknoloji olumlu ve olumsuz yönleri? Biyo-teknoloji tarihçesi? Biyo-teknoloji alanında.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
BİT’İN TEMEL KAVRAMLARI
MEDYA NEDİR?. MEDYA NEDİR? ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
BİT’i Kullanma ve Yönetme
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Çeşitleri
Teknolojinin Çevreye Olumlu Ve Olumsuz Etkenleri
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GÜNLÜK YAŞAMDAKİ ÖNEMİ
OLUMLU ETKİLERİ OLUMSUZ ETKİLERİ TEKNOLOJİ NEDİR.
OLUMLU ETKİLERİ OLUMSUZ ETKİLERİ TEKNOLOJİ NEDİR.
TERMİK SANTRAL NEDİR Yanmayla ortaya çıkan ısı enerjisinden elektrik enerjisi üreten merkez. Yanma, bir kazan yada buhar üretecinde gerçekleştirilir ve.
TERMIK SANTRALLER. Kısaca bilgi vermek gerekirse termik santraller buhar gücü ile enerji üreten yapılardır. Termik santralleri Enerji Geri Dönüşüm Santralleri.
GÖKÇE KARATAŞ İİLKOKULU
Sesten teknolojide yararlanılabilir. 1. Tıpta 2. İletişim alanında 3. Sanayide 4. Uzay teknolojisinde Uzaklık ölçen cihaz engele ses dalgası gönderir.
TERMIK SANTRAL. TERMIK SANTRAL NEDIR? ana işletici makinesi buhar gücüyle çalışan güç santralıdır. Isıtılan su buhara dönüştürülerek bir elektrik üretecini.
Sunum transkripti:

TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ SOSYAL BİLGİLER

TEKNOLOJİ NEDİR? Bir sanayi dalı ile ilgili yapım yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri, bunların kullanım biçimlerini kapsayan uygulama bilgisi, uygulayım bilimi

TEKNOLOJİNİN OLUMLU ETKİLERİ 1. İstediğimiz bilgiyi daha çabuk bulabilme 2.Zaman karı 3.Bir alet ile kaç tane iş bir anda yapılabilir bir sayalım; bulaşık makinesi bulaşıkları yıkar, çamaşır makinesi çamaşırları yıkar, televizyon haber verir eğitici programlarda bilgi verir.

TEKNOLOJİNİN OLUMLU ETKİLERİ Bilgisayar ise istediğin bilgiyi arama çubuğunu yaz ve hemen karşındadır sonuçlar. İşte teknoloji bu kadar ilerledi. Tıpta ise sadece röntgen sayesinde bütün iç organların görünebiliyor. Ve anında teşhis konuyor.

TEKNOLOJİNİN OLUMLU ETKİLERİ Ve gelelim haberleşmeye. İnternet vasıtasıyla Chat yoluyla gönderdiğin ileti bir saniye sonra karşındakinde. Bu demek oluyor ki mektup yazma tarihe karışacak. Ve artık 3g’ye geçtik. Aradığın kişi canlı olarak karşında. Çok güzel ama bunların zararlarıda var.

TEKNOLOJİNİN OLUMSUZ ETKİLERİ Teknoloji derken mutlaka iyi ki var deriz ama zararlarını unutmamalıyız. Ve teknolojinin en büyük zararlarından biriside çevre kirliliği.

TEKNOLOJİNİN OLUMSUZ ETKİLERİ Radyoaktivitenin etkisi yani: Nükleer enerji santralleri çeşitli nükleer denemeler tıbbi içerikli üretimler ve çeşitli endüstri tipi üretimleri radyoaktif maddeye sahip hayvansal ürünler (et balık süt vb.) ve bitkiler bu zararlı maddeyi besin zinciri ile insanlara ve diğer canlılara taşır. Böylece bağışıklık mekanizmasını felce uğratmak ve kansere neden olmak gibi sorunlara yol açar.

TEKNOLOJİNİN OLUMSUZ ETKİLERİ Şimdi trafiğe her yıl daha fazla araba çıkıyor. Yani arabanın egzozundan çıkan kirli duman havaya etkiliyor. Bu daha çevre kirliliğinin sadece iki maddesi.

TEKNOLOJİNİN OLUMSUZ ETKİLERİ Teknoloji ürünlerinin neredeyse tamamı elektrikle çalışmaktadır. Elektrikle çalışan her alet bir elektromanyetik alan oluşturur. Örneğin cep telefonu doktorlar günlük konuşma süresi 5 dakika dedi. Ama bu beş dakikada bile duyu organları yitirebilme riskin var.

SONUÇ Teknolojiyi yeteri kadar ve iyi amaçlı kullanmalı ve aşırı saatlerce bilgisayar televizyon vb. aletlerin karşında kalmamalı.

HAZRILAYANLAR Arif Umut NİGAR Hamza ÇALIŞIR Metehan YILMAZ