ATATÜRKÇÜLÜK VE İNKILAP TARİHİ PRFORMANS ÖDEVİ A.KADİR CİBA 8/B 631.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1 ? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eş sesli sözcük yoktur? ? ? ? ? ?
Advertisements

Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir milletinde Anadolu köylü kadınının üstünde kadın çalışmasını zikretmeye imkan yoktur ve dünyada hiçbir milletin kadını.
1881’de Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Sırasıyla, Mahalle Mektebi, Şemsi Efendi Okulu, Selanik Mülkiye Rüştiyesi,
1 fotoğraf 1000 kelimeye bedeldir derler. ama bunlar DÜNYA'ya bedel
KAZANIMLAR 20. Soyadı Kanunu'nun kabulünün gerekçelerini ve Mustafa Kemal'e "Atatürk" soyadı verilmesini millî kimlik kazanma ve çağdaşlaşma çerçevesinde.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Güney Cephesi
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
Büyük Harflerin Kullanıldığı Yerler
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI.
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
ÇANAKKALE SAVAŞI OKAN KAZAKLAR 9-C 548.
Mustafa Kemal ATATÜRK.
Milli Mücadelede Kilis
Karşı koyanlar: Kuva-yı Milliye
BİR MİLLETİN KURTULUŞ MÜCADELESİ
Sosyal Bilgiler Öğretmeni
KUVAYIMİLLİYE VE DÜZENLİ ORDU
VATANSEVERLİK.
TEKÂLİF-İ MİLLİYE EMİRLERİ
Çanakkale Cephesi 1915 yılına dek hiç bir
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ HAZIRLAYANLAR: MEVLÜDİYE AVŞAR EMİNE YENİSAN.
Bağımsızlık Savaşı
Gaziantep’in Kurtuluşu
KURTULUŞ SAVAŞI CEPHELERİ
ATATÜRK Burak Doğutaş B.
GENELGE VE KONGRELERİN ÖNEMLERİ
Çanakkale Zaferi İçindekiler: Savaşın nedenleri ve sonuçları
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
İNSANLIK TARİHİ İLE YAŞIT BİR ŞEHİR
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI.
KURTULUŞ SAVAŞINDA AKŞEHİR
BÜYÜK TAARRUZ (20 Ağustos-18 Eylül 1922)
1.ÜNİTE BİR KAHRAMAN DOĞUYOR ÖZET
VEFALI OLMA.
EMEVİLER DÖNEMİ ( ).
HAÇLI SEFERLERİ.
KUVAYIMİLLİYE ?? Türk milletinin bağımsız yaşama isteğinin ve vatanseverlik duygusunun eseri olarak ortaya çıkan bu direniş azmine denir. Milletimizin.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
20 Aralık Aralık 1936 İSTİKLAL MARŞIMIZIN MÜELLİFİ
KURTULUŞ SAVAŞINDA TÜRK KADINI
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Arif ÖZBEYLİ.
FARUK NAFİZ ÇAMLIBEL Bir destana benziyor senin bugünkü halin.
3 1 2 RAKAMLAR
100. YIL MAŞI VE ANADOLUNUN SESİ
Kurtuluş Savaşında Kahramanlık Göstermiş Kadınlar
ATATÜRK VE CUMHURİYET. BEN İLYAS ÖZTÜRK SİLKAR İLKÖĞRETİM OKULU 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM.
VATAN SEVERLİK IRZ VE NAMUSTAN MAHRUM KALANLAR MİLLET VE VATAN HİSSİ TAŞIMAZLAR;BÖYLELERİNDEN SAKINMALILAR. MEVLANA GÖLHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ.
DESTANLAŞAN DİRENİŞ GÜNEY CEPHESİ.
ATATÜRKÇÜLÜK VE İNKILAP TARİHİ PRFORMANS ÖDEVİ EDANUR ARDA KIRTASİYE.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
Hz. Muhammed.
Köy kay tüy bey.
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
BAŞKOMUTANLIK MEYDAN SAVAŞI (30 AĞUSTOS 1922)
Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
BÜYÜK TAARRUZ (20 Ağustos-18 Eylül 1922)
MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE KADIN KAHRAMANLAR. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
YA İSTİKLAL YA ÖLÜM / DOĞU VE GÜNEY DÜŞMANA DİRENİYOR
8 Martta tüm ülkelerde kadınlar günü çeşitli eğlence, gösteri ve paneller ile kutlanır. Senede bir gün olsa bile kadınlara, armağan edilen bu günün tadını.
ZIYA GÖKALP (23 MART EKIM 1924). Ziya Gökalp, özellikle Milliyetçilik ve Türkçülük üzerine kaleme aldı ğ ı eserleri ile ünlenmiştir. 18 yaşında.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
Atatürk’ün Hayatı ∞  Rahmetle Anıyoruz..
KAZANIMLAR 6. Atatürk’ün 1919’a kadar bulunduğu görevler ve yaptığı hizmetleri üstlendiği Milli Mücadele liderliği açısından değerlendirir.
Kurtuluş Savaşında Kahramanlık Göstermiş Kadınlar.
Sunum transkripti:

ATATÜRKÇÜLÜK VE İNKILAP TARİHİ PRFORMANS ÖDEVİ A.KADİR CİBA 8/B 631

KURTULUŞ HARBİNDE MÜCAHİT KADINLARIMIZ

Melek Hanım

Çukur Ova’nın en çetin savaşlarından birinde Haçın ilçesinde geçmiştir. 10 MART 19396’da başlayan kuşatma 16 EKİM 1939 tarihine kadar devam etmiştir. Yaklaşık yedi ay boyunca süren kuşatma sırasında Müslüman esir düşmüştür. Esir düşen Müslümanlardan hiç biri kurtulamamıştır. Ermenilerce işkence ile öldürülmüştür. Şair olan melek hanım bu olayı bir şiir ile anlatmıştır.

Esir düşen Müslümanlardan hiç biri kurtulamamıştır. Ermenilerce işkence ile öldürülmüştür. Şair olan melek hanım bu olayı bir şiir ile anlatmıştır.

Amir, Memur demeyerek Hep bir ipe bağladılar Bekir oğlu Dede Ağayı Demir ile dalladılar Sekiz gavur bir gelince Osman’ımı şaşırttılar Babam çete başı diye Hacı Ahmed’i pişirdiler Muşambaya oturtmuşlar Etrafında geziyorlar Sen çete topladın diye Çalgı ile yüzüyorlar Feke ye sevk edeceğiz diye Taş köprüyü aşırdılar Yoldan geri kaçtın diye Kurşun ile pişirdiler Kadanı alayım kaynım Son görgünde bu mu idi Çifte kurşun sıkınca Döşek yerin su mu idi Meydan kazanı kurdular Bebekleri kaynattılar Gün görmedik hanımları Süngü ile oynattılar Kapı kapı geziyorlar İfadeyi yazıyorlar Düşman başına vermesin Oğlak gibi yüzüyorlar Kale dudu kele dudu Kanlı gömlek yu diyorlar Bebekleri kaynatmışlar Kuzu eti diye yiyorlar

Kara Fatma Şimşek

Yahya Bey’in kızı olan Kara Fatma Şimşek’in esas adı Yenine Vardarlı’dır – 22’de “Fahri Milis Üsteğmeni rütbesiyle Kocaeli Gurubu Müretteb Süvari emrindeki” Müstakil Süvari Müfrezesi’nde vazifeli olarak katıldığı istiklal harbinde bu mantıktaki mücadelelerde yer almıştır

Kara Fatma Şimşek “Kocaeli Gurubu milis üsteğmen iken” Erzurum’da izinli olduğu sırada 9. Kolordu tarafından terhis edilmiştir İstiklal madalyası ile lütuflandırılmıştır.

Hatice Hatun

HATİCE HATUN

İstiklal harbinden önce Adana, Fransızlar tarafından 21 ARALIK 1918’isgal edilmiş bulunmakta idi. Halkın vatan severliği ile karşı koyması iş başına geçenlerin fedakarlığı ile milli cepheler buladada kurulmuştur. Pozantı’da kuşatılmış olan Fransızlar, 5 MAYIS 1920’de kumandanları Menil idaresinde Tarsus'a doğru çıkış hareketine girişmişlerdir.

Bu sırada gülek ilçesinin Bazınçukur Köyü’nde Hasan Ağa’nın eşi Emin ve Derviş Ağa’nın mili kuverlerinde vatan hizmetini yapmaktadır. Hatice kadın tekir yayla’sında bulunan, Nemrun’dan Mersin’e ulaşılacak en kısa yolu soran Fransız kuvvetlerine yanlış kılavuzluk ederek onları pusuya düşürtmüş ve bozguna uğratmıştır. Kumandan ve Subayları, top ve tüfekleri ile sekiz yüzü aşan Fransız 27 MAYIS 1920 Pozantı’da esir edilmiştir.

Bu başarıda Kılavuz Hatice olarak anılan mücahide Hatice Hanım’ın Fransızları yanlış yola sevk ederek Karboğazı’na sokmasının da mühim bir tesiri olmuştur