OKULUMUZUN TARİHÇESİ   Okulumuz ilk defa 1942–1943 öğretim yılında Atatürk Bulvarında, şimdiki Arı Sineması’nın yerinde, eski durumuyla Ali KAYAALP’ın.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri
Advertisements

ÖMER DERİNDERE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ Osmancık/ÇORUM
REMZİ BAYRAKTAR TİCARET MESLEK LİSESİ 2011 / 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI ATAŞEHİR – 2012.
SELÇUKLU MEHMET ALİ ATİKER
KIRKLARELİ MERKEZ TİCARET MESLEK LİSESİ
Sarayönü anadolu imam hatip lisesini tanıyalım
EDDY AKIM AYRIŞTIRICISI. MİSYONUMUZ, VİZYONUMUZ, TEMEL İLKE VE DEĞERLERİMİZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde; sanayici, veli, esnaf ve sanatkârlarıyla.
AYŞE ŞAHİN MESLEK LİSESİNDE EĞİTİM VERİLEN MESLEKİ EĞİTİM ALANLARI.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Brifing Dosyası Üstay İlkokulu.
YILDIRIM BEYAZIT İLKOKULU
ŞEHİT ŞAHİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BARBAROS ORTAOKULU BİRİFİNG DOSYASI
EMET ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
HUZURKENT KAZIM KARABEKİR İLKOKULU/ORTAOKULU
TC BURDUR VALİLİĞİ Nuriye Mehmet Nuri Velicangil İlkokulu
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım
HOŞ GELDİNİZ.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI. 1 - Öğretim Şekli 2- Tahsis Durumu 3- Bina Durumu 4- Lojman Durumu 5- Bina Kullanımı (Özellikle derslik sayıları) E-OKUL MODÜLÜNE.
İSMET PAŞA ANADOLU LİSESİ
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
18 EYLÜL İLKÖĞRETİM OKULU ANA SINIFI
AKYURT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Hacı Akif Mahallesi Özdilek Caddesi Beyşehir/KONYA
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
İNCİ ŞENER İLKOKULU BRİFİNG DOSYASI 2013/2014.
Günümüzde Hüseyin Gürkan Lisesi adı verilen Arhavi Lisesi, 1967 yılında ”Arhavi Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği”nin öncülüğünde Arhavi halkı tarafından.
ORHAN SEVİNÇ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI EYÜP AYGAR ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
BAKIRKÖY KARTALTEPE MESLEKİ Ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
ARAS MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
OKUL MÜDÜRÜ 31 ÖĞRETMEN1 MEMUR 4 YARDIMCI PERSONEL BULUNMAKTADIR. 3 MÜDÜR YARDIMCISI.
T.C. ULUS KAYMAKAMLIĞI Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü
DAVUTLAR ŞÜKUFE CEMAL ÖZBAŞ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
ŞEHİTKAMİL AYSEL İBRAHİM AKINAL TİCARET MESLEK LİSESİ
HALİM FOÇALI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Hasan Özbay İmam Hatip Ortaokulu
MEBBİS Veri Girişi BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ERZURUM VALİLİĞİ
ABDULKADİR KONUKOĞLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ. OKULUN TARİHÇESİ Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Eğitim Öğretim yılında Şehitkamil.
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
……………………… İlkokulu - Ortaokulu - Lisesi
YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
OKULUN KISA TARİHÇESİ 1 Aralık 1949 tarihinde kız okulu olarak açılmıştır yılında İstasyon Caddesindeki şimdiki binasına taşınmıştır
Okulumuz tarihinde Kırıkhan Cumhuriyet Ortaokulunun 3 ve 4. Katında öğretime başladı. Aralık 2013’den itibaren Kırıkhan Anadolu İmam Hatip.
MEHMET AKİF ERSOY TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ Okulumuz Eğitim Öğretim yılında açılmış olup, halen 3 Teknik lise ve Endüstri Meslek lisesinin.
MEBBİS Veri Girişi BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ. ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ.
OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ ÖğrenciÖğretmen Okul ATATÜRK İLKOKULU ve ORTAOKULU.
AKYURT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Okulumuz 1952–1953 eğitim ve öğretim yılına; tarihinde Yenimahalle Beşinci Durakta bulunan Şansal Pastanesi’nin karşısındaki evin alt katında.
 yılında Akarçay İlkokulu olarak eğitim öğretime başlayan okulumuz,  1985 yılında şu anki yerine kurulmuş olup,  1998 yılında Pansiyonlu.
ADRES: 17 Eylül Mahallesi Servet Çırpan Caddesi No:74 TELEFON:
ALAN SEÇİMİ Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni. Alan seçimi ne zaman yapılır? Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında; Alan seçimi 9 uncu sınıfın sonunda.
ANKARA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MEVCUT ALAN VE DALLAR ADALET ADALET Zabit Katipliği Zabit Katipliği BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ.
HOŞ GELDİNİZ.
OKULUN GENEL GÖRÜNÜM RESMİ VE OKULUN AMBLEMİ KONULACAK.
MUHASEBE VE FİNANS ÜMİT KÖSE Ö NSÖZ bu slaytta anlatılmak istenen bu alan üzerinde neler yapılabilir faydaları nelerdir Hayatımıza.
OKULUN GENEL GÖRÜNÜM RESMİ VE OKULUN AMBLEMİ KONULACAK.
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
GÖLCÜK ADNAN MENDERES ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015
SERVET AKAYDIN İLKOKULU VE ORTAOKULU -1. KAT ACİL ÇIKIŞ EYLEM PLANI
HÜSNÜ M.ÖZYEĞİN ANADOLU LİSESİ
Rıza Ertuğrul Eryılmaz Anadolu Lisesi Tanıtım Semineri
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
TALATPAŞA ORTAOKULU ONARIM ÇALIŞMALARI
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Sunum transkripti:

OKULUMUZUN TARİHÇESİ   Okulumuz ilk defa 1942–1943 öğretim yılında Atatürk Bulvarında, şimdiki Arı Sineması’nın yerinde, eski durumuyla Ali KAYAALP’ın evinde Orta Ticaret Okulu olarak açılmıştır. 1949–1950 öğretim yılında lise bölümü açılmış; öğrenime bir süre bu binada devam etmiş ve daha sonra Gazi İlkokulu’na taşınmıştır. Daha sonra şimdi yerinde Ulus Apartmanı olan, Kırkayak’taki binada öğretime devam etmiştir. Bağımsız bir Ticaret Lisesi binası yaptırmak amacıyla Gazianteplilerce “ Gaziantep Ticaret Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ” kurulmuş ve dernek başarıya ulaşarak şimdi H.M. Bakbak Kız Meslek Lisesi’nin öğrenim gördüğü binayı yaptırmış ve okul bu binaya taşınmıştır. Ticaret Ortaokulu’nun kaldırılması neticesinde öğrenci sayısındaki düşüş bu binanın elimizden alınıp, Kız Meslek Lisesi’ne verilmesine neden olmuştur. 1972–1973 öğretim yılında şimdiki Bedesten Mağazası’nın karşısındaki binaya taşınarak eğitim ve öğretime devam etmiştir. Okulumuzun küçük ve şehir trafiğinin en yoğunlaştığı noktada kalması İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce dikkate alınarak daha büyük bir bina aranmış ve şimdi içinde bulunduğumuz; kendisi de Ticaret Lisesi mezunu olan hayırsever Sayın Polat Haksal tarafından yaptırılan bu binaya 27.10.1999 tarihinde taşınmıştır. Yaklaşık 5 dönümlük arsa üzerine oturtulan bina 1 dönümlük yer kaplamıştır. Bodrum hariç 3 kattan ibaret olup; her katta 8 dershane ve 4 idari birim olmak üzere toplam 24 derslik ve 10 idari birim mevcuttur. Okulumuz yurda birçok kıymetler yetiştirmiştir.

ÖĞRETMENLER ODAMIZ

HALI SAHAMIZ

TOPLANTI SALONUMUZ

TOPLANTI SALONUMUZ

FİZİKİ DURUMU 1. BİNANIN ÖZELLİKLERİ : Bodrum hariç üç katlı betonarme bina olup, Eni 58,90; boyu 72,50 metre olup, ihata duvarları arasındaki okul alanı 4270 m2’dir. Okul Binası 18 metre eninde, 47 metre uzunluğunda, 846 m lik alan üzerine inşa edilmiştir. Okul bahçesi; bina yan ve arka boşlukları dahil 3324 m2 dir. Okul Binası Kaloriferli (doğalgaz) olup, Elektriği Suyu ve kanalizasyonu itibariyle şehir şebekesine bağlıdır. Zemin katta 10, bir ve ikinci katlarda 12 şer olmak üzere binada toplam 34 birim mevcuttur.

FİZİKİ DURUMU 2. DERSHANE SAYISI : 18   3. LABORATUVAR DURUMU : 1 adet fen bilgisi, 3 adet bilgisayar, 6 adet muhasebe uygulama laboratuvarı mevcuttur. 4. KÜTÜPHANE DURUMU : 3300 kitaplı bir kütüphaneye sahiptir. 5. DEPO- AMBAR, ARŞİV : 1 depo, 1 arşiv bulunmaktadır. 6. SPOR SALONU : Yok. 7. SPOR ODASI- SOYUNMA ODASI : 1 adet spor odası, 1 adet kız soyunma odası mevcuttur 8. KANTİN DURUMU : 1 kantin mevcuttur. 9. REHBERLİK BÜROSU : 1 adet rehberlik bürosu vardır. 10. SOSYAL ETKİNLİKLER SINIFI : Yok. 11. İDARE ODALARI : 1 Müdür, 1 müdür baş yardımcısı, 3 müdür yardımcısı, 1 memurlar odası. 12. DÖNER SERMAYE : Yok. 13. BAHÇENİN ALANI : 3324 M2 14. BAHÇENİN AGAÇLANDIRILMASI : Bahçe yeteri kadar ağaçlandırılmıştır.

BİLGİSAYARLI MUHASEBE BÖLÜMLERİMİZ MUHASEBE FİNANSMAN BİLGİSAYARLI MUHASEBE

MUHASEBE FİNANSMAN Muhasebe ve Finansman Alanı Muhasebe ve finansman, işletmelerin kuruluşu, faaliyetlerine ait belgelerin tasnifi, kayıt işlemleri, dosyalama ve arşivleme işlemleri, raporlama, analiz etme, dış ticaret mevzuatı, gümrük işlemleri, muhasebe kayıtları, finans ve borsa hizmetleri yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen Muhasebe, finans ve borsa hizmetleri tüm sektörlerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Teknolojik gelişmelere paralel olarak bu meslek de aynı hızla gelişmeye ve değişmeye devam etmektedir. Muhasebe ve finansman hizmetleri bilgisayar ortamında Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu, meslek içinde kademelendirme getirdiğinden muhasebe ve finansman alanından mezun olanlar Kanun’da belirtilen şartları yerine getirmek suretiyle bu unvanları kazanabilirler. 

TEŞEKKÜR EDERİZ.