GÜVENLİ ŞÜRÜŞ TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN FATİH CEYLAN BAŞPOLİS.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
9.Örnek Olay Çalışması Emniyet Kemeri Kullanımı: Doktor bey yaralandı!
Advertisements

GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ
İŞ BAŞI EĞİTİMİ (TOOLBOX TALK)
Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
NOSTALJİ GRUBU - Ayla ARSEVEN - Sevda DOĞAN - Ülkü ÜLKER - Aysel YILDIRIM - İsmail YÜKSEL.
Yaşamak için Sür Drive to Stay Alive (Yaşamak için Sür) defansif sürüş alışkanlıkları edinebilmeniz için hazırlanmış, evinizde de uygulayabileceğiniz çalışma.
HAZIRLAYAN Zekiye AŞGIN
Ing. Miguel Angel Espinosa Seguridad Ind. GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN LÜTFEN ÇOCUKLARINIZ İÇİN AYNALARINIZI DAHA İYİ KULLANIN.
ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ
EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
EMNİYET KEMERİ GEREKLİ Mİ ?
10 OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNÜN SORUMLULUĞUNU TEK BAŞINIZA ÜSTLENİYORSUNUZ MİNİBÜS SÜRÜCÜLERİ : YOLCULARINIZIN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK İNDİRME VE BİNDİRME.
A-TAŞITLAR Taşıtlar, insan, hayvan ve yük taşımada kullanılan araçlardır. Bisiklet, otobüs, tren, uçak bunlardan birkaçıdır. Taşıtlarla bir yerden bir.
TRAFİKTE KURALLARI GRUP SPY ÖĞRENME ÖRNEĞİ Kibire ESEN.
OTOMOBİLLERDE GÜVENLİK SİSTEMLERİ
2.Örnek Olay Çalışması Trafik Ortamında İletişim ve Saygı: Bir yaşlı yaralandı! Yazın ilk günleri başlamıştı, sınıfta ancak kapı ve pencereler açık ders.
TRAFİKTE EMNİYET KEMERİ KULLANMANIN ÖNEMİ
Gençler ve Yol Güvenliği
TRAFİK İŞARETLERİ Trafik Görevlisinin İşaretleri
Saygıdeğer Öğretmenim ve Sevgili Arkadaşlar
TRAFİKTE SORUMLULUK.
Click to edit Master title style Araçlar Arası ve Altyapı Haberleşme Projesi.
Dönemi Çalışmalarımız ve Dönemi Planlarımız
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
EMNİYET KEMERİ KULLANIMI
KALDIRIMI OLMAYAN YOLLARIN SOL KENARINDAN YÜRÜYÜNÜZ.
Trafik Hakkında Ne Biliyoruz? Trafik yaşamımızı nasıl etkiler?
Kazaların Başlıca Nedenleri DDikkatsizlik AAlkol UUykusuzluk AAksamalar ( Önlem Almama,vb) KKorkaklık Ve Kararsızlık SSis YYola Atlama BBuzlu.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
Avrupa’da hız algısı Bugün Avrupa trafiğinde aşırı hız yaptığınız zaman polis sizi kanunlardan kaçıyorsunuz diye değerlendiriyor. Bu kadar hızlı gittiğine.
Aktif ve Pasif Güvenlik Sistemleri
Viraja girmeden önce neler yapmamız gerekiyor ülkemiz trafiğinde sürücülerimizin en bariz hatalarından biri, viraja giriş ve çıkışlarda yaşanmakta işte.
“ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI”
Konu : Karayolu Yapısı ve Trafik İşaretleri
YENİ KELİMELER 12.DERSİN TERCEMESİ Günümüzde, yollardaki ulaşım araçları büyük bir hızla artmıştır. Bugün yollarımız otomobiller, kamyonlar, otobüsler.
ŞÜKRAN AŞKINCI 1-C SINIF ÖĞRETMENİ
Ulaşım; Deniz yolu, hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile sağlanmaktadır. Ulaşım türleri arasında en yoğun kullanılan kara yolu ulaşımıdır. Kara yollarında.
Ceyhun Yüksel. Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hâl ve hareketleri trafik olarak adlandırılır. Kamuya açık olan bu alandan herkesin.
TRAFİK KAZALARI VE NEDENLERİ
: TRAFİK IŞIKLARI :. Trafik ışıkları, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece.
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 1. Motorlu Araçlar 1.Yolcu Taşıma (Otobüs, minbüs vb..) 2.Yük Taşıma (Kamyon, tır, tanker vb…) 3.İş Makineleri.
Konu : Sigorta – Trafik Cezaları – Trafik Suçları
Konu : Geçiş Hakkı – Geçiş Kolaylığı – Geçiş Üstünlüğü
1-) Uyuşturucu ve keyif verici maddeleri alarak araç kullandıkları tespit edilenler için aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır? A) Eylemin gerektirdiği.
Aksaray SRC Sanayi Mah. Şoförler odası Tel:
Güvenli Sürüş Teknikleri
  ALKOL VE SÜRÜCÜLÜK Bilimsel araştırmalar alkolün hiç bir seviyesinin sürücülük için güvenli olmadığını göstermektedir. Bütün ülkeler yasal alkol limitini.
TRAFİK KAZALARI VE TRAFİK CEZALARI.
GÜVENLİ GEÇİŞ YERLERİ.
TRAFİK.
ARAÇ SÜRME YASAĞI ARAÇ KULLANMA SÜRESİ
3. SINIF ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ SİZLERİ ÇOK SEVİYOR.
“ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI”
TRAFİK İŞARETLERİ.
2009 Yılı Trafik Kazaları SON 20 YILDA  5.5 milyon trafik kazası  160 Bin Ölü (Milyonlarca öksüz çocuk)  2.2 Milyon yaralı ve sakat  5 Milyar dolar.
“ AYNALARIN DAHA İYİ KULLANIMI”
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
Güvenli Sürüş Teknikleri Güvenli sürüş teknikleri eğitimi, otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet, çekici, tır ve motosiklet gibi trafiğe çıkan her.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
SRC UYGULAMA SINAVI Sınav Kuralları
KARAYOLUNUN KULLANILMASI 1-KARAYOLUNDA TRAFİĞİN AKIŞI.
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI
SRC UYGULAMA SINAVI Sınav Kuralları
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI
EMNİYETLİ SÜRÜŞ (DAHA İYİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ)
SRC UYGULAMA SINAVI Sınav Kuralları
1 GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ. 2 3 GÜVENLİ SÜRÜŞ NEDİR ?
Sunum transkripti:

GÜVENLİ ŞÜRÜŞ TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN FATİH CEYLAN BAŞPOLİS

GÜVENLİ ŞÜRÜŞ TEKNİKLERİ

BİR ŞOFÖRÜ İYİ BİR ŞOFÖR YAPAN NE KADAR HIZLI GİTTİĞİ DEĞİL, HEM KENDİSİ HEM DE ÇEVRESİNDEKİLER AÇISINDAN ARACINI NE DENLİ DİKKATLİ VE GÜVENLİ KULLANDIĞIDIR.

GÜVENLİ ŞÜRÜŞ TEKNİKLERİ Ülkemizde trafik kazaları insan hayatını tehdit eden en büyük faktördür. Trafik kazalarının %95 nedeni sürücü bilgi ve beceri eksikliğidir yılında kaza meydana gelmiş bu kazalarda kişi ölmüş kişi yaralanmıştır.

GÜVENLİ ŞÜRÜŞ TEKNİKLERİ ÜLKEMİZ TRAFİĞİNE ÇIKARKEN Her 1000 sürücüden yalnız 5'nin trafik işaretlerini doğru bildiğini 7 milyon ehliyetli sürücünün, 5 milyonuna kuralları çiğnedikleri için para cezası kesilmiş olduğunu, Trafik kazalarında ölümlerin %10'u ilk 10 dakikada,%50'si ilk 30 dakikada meydana geldiğini, Ülkemizde her 4-5 otobüsten bir tanesinin kaza yaptığını,

GÜVENLİ ŞÜRÜŞ TEKNİKLERİ Her 1000 ilk okul öğrencisinden yalnız 17'sinin yaya geçidini doğru kullanmasını bildiğini, 50 km/sa.'lik bir çarpışmada 25 kg'lık bir çocuğun ağırlığının 1 tona çıktığını ve 80 km de yaşanacak bir çarpışmada emniyet kemer kullanmayanların bir binanın 10'uncu katından düşme olayı yaşayacaklarını,

GÜVENLİ ŞÜRÜŞ TEKNİKLERİ Ülkemiz karayollarında her 30 dakika da meydana gelen trafik kazasında 1 vatandaşın öldüğü, 10 vatandaşın yaralandığı ve kazadaki ölüm oranlarının Avrupa’dan 10 Amerika’dan 16 misli fazla olduğu tespit edilmiştir.

GÜVENLİ ŞÜRÜŞ TEKNİKLERİ GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİGÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ Aracı HazırlamaAracı Hazırlama Fren sistemleriFren sistemleri Uygun PozisyonUygun Pozisyon Emniyet KemeriEmniyet Kemeri HızHız VirajlarVirajlar SavrulmalarSavrulmalar