DERS KİTAPLARINDA İNSAN HAKLARI PROJESİ TÜRKİYE BİLİMLER AKADEMİSİ TARİH VAKFI İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ 10 YILI ULUSAL KOMİTESİ TÜ RKİYE İNSAN HAKLARI VAKFI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
Advertisements

EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
VELİ GURUR MEKTUBU PROJESİ
Teknik Metin Yazarlığı ve Çeviri
MESLEKÎ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
BASIN VE TANITIM TOPLANTISI
ŞEKER PİLİÇ.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
DERS KİTAPLARINDA İNSAN HAKLARI. GENEL BİLGİLER Proje Süresi: 24 ay Başlangıç Tarihi: 23 Mayıs 2002 Proje Ortakları: -Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)
Öğretmen Yetkinlikleri
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
1. S ınıf içi süreçlerin geliştirilmesine ve zenginleştirilmesine yönelik olarak materyal geliştirme, ölçme değerlendirme, öğretim yöntemleri gibi alanlarda.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
Yerel ihtiyaçlara uygun kalite güvencesi:
Açık Toplum Vakfı-Boğaziçi Üniversitesi Ön Sonuçların Sunumu 11 Mayıs 2010.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
ARPAÇSAKARLAR ORTAOKULU
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
SEÇMELİ YÖNETİM BİLİMİ DERSİ
Öğretmen Veli İşbirliği için Web Tabanlı Platform Tasarımı
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. İşgücü Piyasası ve Eğitim sektörü arasında Karşılıklı Güvenin Oluşturulması.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
Okul Temelli Mesleki Gelişim Kılavuzu
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
ULUSAL MESLEK STANDARDI Ulusal Meslek Standardı (UMS) bir mesleğin başarı ile icra edilebilmesi için Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından kabul edilen.
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
ELMADAĞ MESLEKİ TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU ETKİNLİKLERİ HAZIRLAYANLAR AYFER YILDIZ NAGİHAN KARACA TÜLAY REÇBER.
Bu proje Avrupa Birliği ve Tu ̈ rkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. İLKÖĞRETİM KURUMLARINA DEVAM ORANLARININ ARTIRILMASI PROJESİ (TR2010/ /001.
ÖĞRENCİ TAKİP SİSTEMİ BTS HAZIRLAYAN ABDURRAHMAN ÇİÇEK 75
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİ
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Avrupa Birliği.
PROJENİN HEDEFİ İstanbul’da faaliyet gösteren, eğitilebilir öğretilebilir düzeyde zihin engeline sahip çocuk ve gençlerin öğrenim gördüğü 2 İş Okulu’nda.
Aile Atölyeleri Projesi
Eğitim hakkı, ayrım gözetilmeksizin herkesin sahip olması gereken, vazgeçilemez ve devredilemez bir haktır. Eğitim hakkı, başta çocuklar olmak üzere herkesin,
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
Fatih Projesi Bazı Öneriler Fatih Zirvesi akgul.web.tr/yazilar/sunum/
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
“ INDICATE” UZUN SÜRELİ SAYISAL KORUMA SAHA ÇALIŞMASI Hakan Koray OZLUK Bahadır AYDINONAT 15 – 16 Ekim 2012 Ankara.
İSTANBUL VALİLİĞİ İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü CULTOUR PROJE ÇALIŞTAYI.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
BİZ KİMİZ 2000 Yılından bu yana farklı organizasyonlarda aktif olarak görev almış; alanında uzman ve akademik anlamda ciddi projelere imza atmış bir ekibiz.
MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
PERFORMANSGÖSTERGESİ HEDEFE YÖNELİK TEDBİR FAALİYET LER
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
MÜFREDAT NEDİR, NEDEN GÜNCELLENMEKTEDİR?
ERASMUS
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
BALıKESIR ÖLÇME DEĞERLENDIRME
BALıKESIR ÖLÇME DEĞERLENDIRME MERKEZI İZLEME DEĞERLENDİRME DEĞİŞİM GELİŞİM.
Meslek Haritalama Çalıştayı Hilal DOĞRUÖZ ÖZER
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
Sunum transkripti:

DERS KİTAPLARINDA İNSAN HAKLARI PROJESİ

TÜRKİYE BİLİMLER AKADEMİSİ TARİH VAKFI İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ 10 YILI ULUSAL KOMİTESİ TÜ RKİYE İNSAN HAKLARI VAKFI AVRUPA KOMİSYONU AÇIK TOPLUM ENSTİTÜSÜ PROJE ORTAKLARI, DESTEKÇİLERİ

PROJE AMAÇLARI ► Ders kitapları ve müfredat ile ilişkili tüm aktörlerin (karar vericiler, öğretmenler, ders kitabı hazırlayan yazarlar, redaktörler, yayın evleri, öğrenciler, veliler, sivil toplum kuruluşları ve basın) ilgisini, bu önemli konuya çekmek. ► Ders kitaplarının, insan hakları ve demokrasi kültürünün ana kriterleri çerçevesinde biçim, içerik ve pedagojik yöntemler açısından var olan durumunu saptamak. ► Var olandan yola çıkarak olması gerekene ulaşmak konusunda uygulanabilir somut öneriler geliştirmek.

şimdiye kadar.... şimdiye kadar ders kitaplarının metin analizi ve taramasına rehber olacak kriterler, uluslar arası insan hakları belgeleri temel alınarak, konunun uzmanı öğretim üyeleri, hukukçular ve eğitimciler tarafından Ekim-Aralık 2001 tarihleri arasında hazırlandı ilk ve ortaöğretimde her branştan toplam 190 ders kitabı metin analizleri ve taramaları Eğitim- Sen’in kurumsal desteği ve 287 gönüllü öğretmen, öğrenci ve velinin katkılarıyla Haziran 2002-Mart 2003 tarihleri arasında yapıldı tarama sonuçları ve metin analizlerinden yola çıkarak üç kitap hazırlandı......

İNSAN HAKLARINA DUYARLI DERS KİTAPLARI İÇİN !EDİTÖRLER Melike Türkan BAĞLI Yasemin ESEN YAZARLAR Melike Türkan BAĞLI Hümanur BAĞLI Kenan ÇAYIR Yasemin ESEN Şebnem TİMUR

! İNSAN HAKLARINA SAYGILI BİR EĞİTİM ORTAMINA DOĞRU YAZARLAR Fatma GÖK Alper ŞAHİN ÇİZER Cemal EKER

DERS KİTAPLARINDA İNSAN HAKLARI:TARAMA SONUÇLARI ! EDİTÖRLER Betul ÇOTUKSÖKEN, Ayşe ERZAN, Orhan SİLİER YAZARLAR Bülent AKDAĞ, Ayşe Gül ALTINAY, Tanıl BORA, Recep BOZTEMUR Deniz TARBA CEYLAN, Kenan ÇAYIR, Betül ÇOTUKSÖKEN, Semih GEMALMAZ, Fatma GÖK, Gürol IRZIK, Tülay KABADERE, Dilara KAHYAOĞLU, Hülya U. TANRIÖVER

.... hazırlanan rehber kitapların tanıtımını amaçlayan ilk atölye çalışması, Eylül 2003 tarihinde yazar, redaktör, öğretmen ve talim terbiye komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.....

şimdiden sonra.... şimdiden sonra MEB işbirliği içinde 15 ilde, 600 öğretmen ve 2500 öğrencinin ders kitaplarında insan haklarına yönelik tutum ve davranışlarının niteliksel, niceliksel olarak saptanmasına yönelik bir araştırma anket ve odak grup çalışmaları aracılığı ile yürütülecektir..... ders kitapları ve müfredatın, insan hakları ve demokrasi kültürünün ana kriterleri çerçevesinde biçim, içerik, pedagojik yöntemler açısından iyileştirilmesini, karar alıcıların, kamuoyunun, ilgili sivil toplum kuruluşlarının ve basının gündemine girmesini sağlayacak bir dizi toplantı, Ankara, İstanbul ve altı bölge merkezinde yapılacaktır.

.... ders kitaplarının insan hakları açısından değerlendirilmesiyle ilgili dünya, Avrupa ve Türkiye deneyimlerinin, bilgilerinin paylaşımını, ilgili sektörlere yönelik önerilerin geliştirilmesini ve sunulmasını amaçlayan uluslararası bir sempozyum, UNESCO, Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ve Uluslararası Ders Kitapları Araştırma Enstitüsü’nün katılımıyla Nisan 2004’te gerçekleştirilecektir yılı başında eğitimcilerin eğitilmesi için bir dizi başka atölye çalışması daha örgütlenecektir.