Fatih Üniversitesi Burak Yener

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SANAYİ AR-GE PROJE DESTEKLERİ
Advertisements

1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
Rekabet gücünün, ülkelerin ekonomik kalkınmışlığının ve toplumsal refah seviyesinin bir göstergesi haline geldiği 21. yüzyılda, gelişmiş tüm ülkeler kıyasıya.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
Tematik Proje Destek Programı
Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
TÜBİTAK 1507 – KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
4 : Ar-Ge, İnovasyon, Endüstriyel Uygulama Destek Programı
TEKNOLOJİ VE YENİLİK ODAKLI GİRİŞİMLERİ DESTEKLEME PROGRAMI (TEKNOGİRİŞİM) Ülkemizde her yıl kurulan binlerce firmanın büyük çoğunluğunun ilk bir.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
“IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Concluding Remarks (Kapanış Sözleri) Dr. Suat Genç TÜBİTAK.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu

Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
TÜBİTAK Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı
LOGO TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc.
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
LOGO TÜBİTAK Girişim Sermayesi Destekleme Programı (GİSDEP) Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
LOGO TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
Araştırma-Geliştirme Destek Programı
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
Doç. Dr. Hasalettin DELİGÖZ e-posta:
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Kamu Ar-Ge Fon Kaynaklarına Erişim
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü.
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
1. Teknogirişim Deste ğ inin Amacı Nedir? Bu destek ile yeni ve yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimcilerin, iş fikirlerini katma değeri yüksek teşebbüslere.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
Özel Sektör AR-GE Projelerine Yönelik Destekler Prof.Dr.Barbaros Özer Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi SETBİR Danışma Kurulu Üyesi.
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
KOSGEB KONYA SELÇUK TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ (TEKMER) 2006.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Düzce’de 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal.
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
KATILIM SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU VE DANIŞMANLIĞI
AR-GE MÜHENDİSİ YETİŞTİRME PROJESİ EĞİTİM PROGRAMI ULUSAL DESTEK PROGRAMLARI DERSİ ETTOM ULUSAL PROJELER UZMANI M.MELİKE SEZGİN AR-GE MÜHENDİSİ YETİŞTİRME.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
GARAJ HİBE PROGRAMI İŞ FİKRİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
Sunum transkripti:

Fatih Üniversitesi Burak Yener TEKNOGİRİŞİM 2015 Fatih Üniversitesi Burak Yener

Sunum İçeriği Bölüm 1: TeknoGirişim Nedir? Kimler Başvurabilir? Programın Kapsamı Bölüm 2: Desteklenmeyen Proje Türleri Bölüm 3: Fatih Üniversitesi Geçmiş Dönem Proje Başvuruları Bölüm 4: Ön Başvuru Süreci ve Dikkat Edilmesi Gerekenler, Proje Yazma Teknikleri Bölüm 5: Online Başvuru Uygulaması Bölüm 6: Örnek Proje

Bölüm 1: TeknoGirişim Nedir? Yüksek eğitimli ve nitelikli gençler Teknoloji ve Yenilik Odaklı Fikirler Katma değer Nitelikli İstihdam = 100.000 TL hibe 12 Ay

Bölüm:1 TeknoGirişim Nedir? Kimler Başvurabilir? 1 Yıl İçinde Mezun Olabilecekler Mezunlar YL/Doktora Öğrencisi En fazla 5 yıl önce mezun olmuş kişiler Senede en fazla 1 proje başvurusu yapılabilir.

Bölüm:1 TeknoGirişim Nedir? Şirketleşme; Destek almaya hak kazananlar hemen şirket kurar sözleşme imzalar. Ar-Ge malz. + Ofis Mob. + Pers. (3000 brüt) Muhasebe Giderleri + YMM giderleri Başarısız olan; Seneye tekrar başvurabilir.

Bölüm : 2 Desteklenmeyen Proje Türleri Temel Araştırma Projeleri Sonuç odaklı olmayan Teorik ve Deneysel Çalışmalar Durum Tespit Projeleri Rutin Testler / Analizler Alt yapı kurmaya yönelik projeler (Ar-Gesi olmayan)

Bölüm: 2 Desteklenmeyen Proje Türleri Desteklenmeyen Giderler; Seri Üretime ve Yatırıma Yönelik Mak. / Donanım İş fikriyle ilgili olmayan Buzdolabı, klima lamba vs Kırtasiye Malz. Kira Yakıt giderleri araç kiralama vb

Bölüm : 2 Desteklenmeyen Proje Türleri Desteklenmeyen Giderler; Tanıtım, Pazarlama, Reklam Marka patent sertifika belgelendirme vb Eğitim ve kurs giderleri

Bölüm: 3 Fatih Üniversitesi Geçmiş Dönem Proje Başvuruları Şirket Kuranlar

Bölüm 4: Ön Başvuru Süreci ve Dikkat Edilmesi Gerekenler Online Başvuru; 20 Şubat 2015 17:30 1 Yıl içinde Mezun olabilecek belgesi Diploma (Noter Onaylı) YL / phD – Öğr. Belgesi

Bölüm: 4 Proje Yazma Teknikleri Proje hazırlama klavuzu Anahtar kelimelerden cümle türetme Mind Mapping (google drive) Türkiye Vizyonları http://prezi.com/nuoaj7wenkpf/tubitak-1512/

Bölüm 4: Ön Başvuru Süreci ve Dikkat Edilmesi Gerekenler İleri Düzey Mühendislik ihtiyaç değerlendiren Belirleme, değerlendirme, eşleştirme Teknoloji Transfer Ofisi Kaynakları belirleyen İş dünyası ile temas Arayüz Ar-Ge faaliyetlerini projelendiren iş takip eden Yurtdışı kaynaklı hibe fonları  tarafları arası koordinasyon fırsat kollayan AB hibe fonları Çıkan sonuçları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Bilgi aktarımı Yeni Bilgi yeni Teknoloji Mevcut bilginin kullanılabilirliğini arttıran Birebir hizmet Koruma altına alma kullanıma sunulma doğru yönlendirme Köprü vazifesi Proje ofisleri Mentörlük Bir araya getirme Girişimcilik teşvikleri Tecrübe aktarımı Verimli ve etkin ilişkiler İletişim kuran hayata geçirilebilecek uygulamalar Doğru tarafların tespiti

Bölüm 5: Online Başvuru Uygulaması https://biltek.sanayi.gov.tr/

Bölüm 6: Örnek Proje TÜBİTAK 1512 Bireysel Girişimcilik Aşamalı Destek Programı Akıllı Bileklik 2012 Yılı Desteği 2013 Temmuz – 2014 Temmuz (Google Drive)