ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DALLAR IT - Information Technology BT - Bilişim Teknolojileri.
Advertisements

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
SINAVSIZ GEÇİŞTE KİM NEREYİ YAZABİLİR?
CANİK ANADOLU TEKNİK LİSE BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI
Üniversiteye Geçiş (M.T.O.K)
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN MÜHENDİSLİK DÜNYASINDAKİ YERİ
İTO VAKFI SÜLEYMAN TAŞTEKİN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
Edirne Koleji Rehberlik Servisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği MF-4 Edirne Koleji Rehberlik Servisi.
Eymen CEVENT NİSANİ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
MELİH PEŞİNCİ 4/C 232. NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir.
CUMHURİYET TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
ENDÜSTR İ MESLEK L İ SES İ TEKN İ K L İ SES İ ANADOLU TEKN İ K L İ SES İ.
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
Elektrik – Elektronik Bölümü
WEB PROGRAMCILIĞI.
ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ
ORTAÖĞRETİMDE ALAN/DAL SEÇİMİ
YAVUZ SULTAN SELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
DÜNDAR UÇAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ÇINARLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI MESLEK LİSELİLER İSTEDİĞİ ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLECEK!!!!
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
M.T.O.K. NEDİR ?      Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının kısaltılmasıdır. Üniversite kılavuzunda bir bölümün yanında eğer M.T.O.K. yazıyorsa; bu,
D.Ö1 YÜKSEKÖĞRETİME SINAVSIZ GEÇİŞ. D.Ö2 Bilişim Teknolojisi Mezunları Sınavsız Geçiş yapacakları programlar Yükseköğretim Ön lisans Programları Süre.
Hangi Liselere Gidebilirim?
OKULUMUZA HOŞ GELDİNİZ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM
TEOG SINAVI VE TERCİH İŞLEMLERİ
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu Haydar Akın Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi.
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu.
GAZETECİ ÇETİN ALTAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN SINAVSIZ GEÇİŞ SİSTEMİ
GÜLTEN ÖZAYDIN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ MESLEK SEÇİMİ SUNUMU HAZIRLAYAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN EBRU GÖKER.
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ
ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI MEZUNLARI SINAVSIZ GEÇİŞ.
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Dr. Ahmet KÜÇÜKER Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü M6/6318 Dr.
Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik.
Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ.  Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya.
Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı.
ALAN SEÇİMİ Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni. Alan seçimi ne zaman yapılır? Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında; Alan seçimi 9 uncu sınıfın sonunda.
OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans.
YGS 13 Mart 2016 – Pazar LYS 4 18 Haziran Cumartesi (Sosyal Bilimler) LYS 1 19 Haziran Pazar (Matematik) LYS 2 25 Haziran Cumartesi.
SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLİRSİNİZ BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ Basım ve Yayın Teknolojileri Nedir? Neden Bu Programı Okumalısınız? Bu bölümde öğrenciler.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)
SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘e’
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
KARTAL ŞEHİT BURAK CANTÜRK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘U’
ŞEHİT SABRİ ERYELER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KUMRU-ORDU
Üniversite Yönetim Kurulu Rektörlüğe Bağlı Bölümler
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI KOCAELİ / GEBZE - Çelik İhracatçıları Birliği Ali Nuri Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU
«Makine Teknikerliği» nedir?
Sunum transkripti:

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI

TANIM : Elektrik –elektronik alanı tüm sanayideki mesleki branşların gelişmesini sağlayan, kendi alanımız paralelinde bilgisayar, enerji, soğutma ve iklimlendirme gibi yan alanların temelini oluşturan, oldukça geniş iş yelpazesi olan, zevkli ve üretken bir sektördür. Elektrik –elektronik iş alanları, temel fen bilimlerinin yanı sıra pratik beceriye sahip gençlerin başarı ve zevkle ülke ekonomisine katkıda bulunabilecekleri, geçimlerini sağlayabilecekleri tür ve çeşitliliktedir.

. ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER - Bobinajcılık - Büro Makineleri Teknik servisi - Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi - Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü - Elektromekanik Taşıyıcılar - Endüstriyel Bakım Onarım - Görüntü ve Ses Sistemleri - Güvenlik Sistemleri - Haberleşme Sistemleri - Otomasyon Sistemleri - Yüksek Gerilim Sistemleri

MESLEK ELEMANLARINDA ARANAN ÖZELLİKLER Meslekte çalışacak kişilerin tüm duyu organları işlevlerini tam olarak yerine getirmelidir. El becerisine dayalı bir meslek alanı olduğundan, el ve parmaklarını ustalıkla kullanabilmelidir. Ayrıca titizlik ve özen isteyen bir çalışma gerektirdiğinden kişinin sabırlı,dikkatli ve tedbirli olması gerekir. Mekanik konulara ilgili ve yetenekli, teknik resim çizme ve okuma becerisi gelişmiş alet ve makinelerle uğraşmaktan hoşlanan, sesleri ayırt edebilme yeteneğine sahip, ince ayrıntıları algılayabilen, ekip çalışmasına yatkın, sorumluluk duygusu gelişmiş, fen bilimleri, matematik, bilgisayar ve yabancı dil bilgisine sahip kişiler olması gerekir. Bunların yanında, otomasyon sistemleri, endüstriyel bakım onarım, güvenliksistemleri, görüntü ve ses sitemleri dallarını seçecek kişilerin devre tasarım yeteneği ve matematiksel konulara ilgi duyan kişiler olmaları gerekir. Elektrik tesisatları ve pano montörlüğü, elektromekanik taşıyıcılar ve yüksek gerilim dallarını seçeceklerin kapalı yer ve yükseklik fobisi olmayan, tırmanma ve uzanma gibi bedensel çalışmaları yapabilecek kadar güçlü ve dayanıklı, sara ve benzeri hastalıkları bulunmayan kişiler olması gerekir.

MEZUNİYET SONRASI Elektronik bölümü mezunları kamu ve özel sektörlerde elektronik teknisyeni – teknikeri olarak çalışma sansına sahiptirler. Ayrıca TSK ve Emniyet teşkilatlarında ilgili unvan ile görev yapabilirler. Okuldan mezun olduktan sonra Çıraklık eğitim Merkezlerine müracaat ederek ustalık belgesi alarak kendine ait isletme açma yetkisine sahip olabilirler. Özellikle günümüz bilgi ve Elektronik çağı Elektronik mezunlarına yeni is alanlarını sunmaktadır. Gelir düzeyleri ise ilgili kurum ve kuruluşların kendi ücret politikasına göre değişmektedir. Fakat teknik unvan ile çalışmanın bir avantaj olduğu da gerçektir

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ MEZUNLARININ SINAVSIZ GİDEBİLECEKLERİ 2 YILLIK (ÖN LİSANS) FAKÜLTELERİ Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Elektrik Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Elektrikli Cihaz Teknolojisi Elektromekanik Taşıyıcılar Elektronik Haberleşme Teknolojisi Elektronik Teknolojisi Enerji Tesisleri İşletmeciliği Grafik Tasarımı Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Mekatronik Mobil Teknolojileri Otomotiv Teknolojisi Radyo ve Televizyon Teknolojisi Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi Uçak Teknolojisi

PINAR EŞİTKEN REHBER ÖĞRETMEN