Ahmet ARAS İş Uygulamarı Sorumlusu Aralık 2014 KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

YASAL TEMELLER BİTLİS AR-GE BİRİMİ STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ.
PERFORMANS KRİTERLERİ
ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ TOPLANTISI
Bütçe Türleri: Genel yönetim kapsamındaki idarelerin bütçeleri;
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Bürokrasinin Azaltılması ve Vatandaş Odaklı Hizmet Sunumu Çalışmaları
Kamu Kurumlarında e-imza’nın Kullanım Alanları E-imza Kullanımının Yaygınlaştırılması Güvenli e-imza Kullanımı Kâmuran YÜCEL T.C. Başbakanlık Bilgi İşlem.
(e-ihale) -EKAP İlişkisi (e İhaleye Hazırlık Aşaması)
Ahmet Emre Öz Maliye Uzmanı 21 kasım 2013
Bütçe Sisteminin Yasal Düzenlemesi
GELECEĞİ TAHMİN ETMENİN EN İYİ YOLU ONU YARATMAKTIR…
Strateji Geliştirme Başkanlığı SGB.net Sistemi Genel Tanıtımı
Başbakanlık e-Kurum Projesi 18 Ocak 2010 Dr. Nihat YURT Başbakanlık EKG.
MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ
MARMARİS TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Başbakanlık Proje Grubu Ankara 3 Şubat Mevzuat Merkezî yönetim bütçe kanununda; yılı ve izleyen iki yılın gelir ve gider tahminleri, varsa bütçe.
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
Hazırlayanlar: Ömer Faruk GÜLSOY Adile TUNÇER Nisa KARAKUM
Kamuda e-Belge Çalışmaları
STRATEJİK PLANLAMA SABEK A.Ş.
ÇOBANLAR TAPU MÜDÜRLÜĞÜ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Avrupa’da İşçilerin Serbest Dolaşımını Teşvik Aracı Olarak EURES EKİM Midi Hotel -
Y USIF M AMMAD - ZADA : ,000 okulmuzdaki 620,000 dersliğimizi BT ekipmanları ile donatarak eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü YÖNETİCİLİK FORMASYONU (BİÇİMLENME) KAZANDIRMA EĞİTİMİ.
KAMU SERMAYELİ ŞİRKETLERDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNİN UYGULANMASI PROJESİ
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Gündem Belge, herhangi bir bireysel veya kurumsal fonksiyonun yerine getirilmesi için alınmış veya fonksiyonun sonucunda üretilmiş, * içerik, * ilişki.
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
BAKANLAR KURULU ORTA VADELİ PROGRAM KABUL EDİLİR. MAYIS AYI SONUNA KADAR RESMİ GAZETEDE YAYIMLANIR DPT.
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
Kaynaştırma Uygulamaları ve Destek Özel Eğitim Hizmetleri
1/22 TÜRKSATBilişim “iletişim herşeydir”. 2/22 KURULUŞ 5189 sayılı Kanun ile 22 Temmuz 2004 tarihinde özel hukuk hükümlerine tabi ve ticaret kanunu hükümleri.
ELDER AR-GE ÇALIŞTAYI Nisan-2015 Hasan ÇELİK
TÜBİS, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve TÜBİS-UYAP Entegrasyonu
Avrupa Birliği eTEN (Trans European Networks) Programı Tanıtımı Devlet Planlama Teşkilatı 16 Aralık 2003.
e-YAZIŞMA PROJESİ T.C. Kalkınma Bakanlığı Ekim 2014
Sertaç Çelikyılmaz Genel Müdür Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş. Türkiye’de Kurumlar İçin e-Güven Altyapısı 07 Ekim 2004, İstanbul Eczacıbaşı Holding.
Başlıca e-Devlet Uygulamaları ve e-Dönüşüm Türkiye Projesi
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
OKULUMUZ ÇALIŞMALARI YEREL MEDYADA VE ARSİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN WEB SİTESİNDE GÜNDEMDE İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ
@-Yoklama Vergi Usul Kanunu 453 sıra no’lu genel tebliği
ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME ARAŞTIRMALARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17 E-Ticaret Güvenlik Sertifikasyonu ve Hukuksal Düzenlemeler 1 Çalışma Grubu ve Ötesi Kamu Hizmetlerinde.
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
Selman SOLHAN
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
MİDAŞ: Mahalli İdareler Derneği Antalya Şubesi NACİ ÜLKER YAZILIM UZMANI 2015 ANTALYA.
E- Devlet Yapısı ve Bilgi Teknolojileri Sunum 6 Öğr. Gör. Mehmet Akif Barış 1/34.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ e-Devlet Kapısı Hesabı Açma.
Elektronik Belge Yönetim Sistemi ve Elektronik İmza Kasım 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi Proje Sorumlusu Cumali YAŞAR.
DENİZLİ 18. TAPU VE KADASTRO BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Denizli Horozu İyileştirme Takımı Çalışma Raporu.
FEN DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATILIM İYİLEŞTİRME TAKIMI.
Temel Bilgi Teknolojileri
50.Yıl T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü Türkiye Belediyeler Birliği Online Uzaktan Eğitim DUYURUSU.
BÜTÜNLEŞİK KAMU MALİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ
TORBALI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
DEVLET ARŞİVLERİ T.C. BAŞBAKANLIK Hülya ŞEN GÖNÜL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
“Gizlilik, Bireysel Haklar, Kişisel Verilerin Korunması”
Sunum transkripti:

Ahmet ARAS İş Uygulamarı Sorumlusu Aralık 2014 KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ

Sayılarla Kamu SM Kurumsal Müşteri Bireysel Müşteri E-Sertifika Projeksiyon Kurumsal Müşteri Bireysel Müşteri E-Sertifika

E-Dönüşüm E-İmza E-İmza edindirme süreçleri Islak imzalı Kurumsal Yazışmalar Islak imzalı Bireysel İşlemler Nereye Kadar !!!

Finansal Süreçler Lojistik Süreçler Doküman ve Arşiv Personel İşlemleri Müşteri İlişkileri E-Şube MobilŞube Çağrı Merkezi Entegrasyon İşlemleri Kurumsal Yapı

Mevcut Durum Analizi Süreçler Kanun Mevzuat Genelgeler Kurum Yönetmelikleri Fiziki ve Teknik Güvenlik Yeni Teknolojiler Vizyonumuz

Yazılım Donanım Araç ve Gereçler Süreçler Personel Kurumsal Dönüşüm

E-Dönüşüm Uçtan uca online işlemler Banka gişe işlemleri, Online şubeler Tüm Hizmetlerin E-Şube üzerinden verildiği bir Kamu SM Resmi Duyuru Uyarılar Önlemler

Kazanımlar Yeni Süreçler Yeni sistem Uçtan uca online işlemler Mernis, Mersis, SGK, GİB, Türksat ve Banka Entegrasyonları Proje ve Saha Tecrübemiz Toplantı 1 yılı aşan analiz dönemi Eksik Personel Bir E-Dönüşüm ortaya çıkardık. Bu Know How’ı Sizlerle paylaşmak istiyoruz.

E-Dönüşüm 2001 yılında AB’ye aday ülkeler için tasarlanan “e-Avrupa+” girişimine taraf olunması 2003/12 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı koordinasyonunda, “e-Dönüşüm Türkiye Projesi” başlatılması Bilgi Toplumu Stratejisi ( ) Bilgi Toplumu Stratejisi ( ) Kalkınma Bakanlığı Türksat Kamu SM

E-Devlet Projeleri E-Kimlik E-Yazışma E-Tebligat E-Devlet ? Nerdeyiz ? 10 yılı aşan sürede ne kadar mesafe aldık? E-Devlet kapısında sunulan 800 hizmet Sunulması gereken toplam kamu hizmeti sayısı ?

Dünya Nereye Gidiyor ? E-Avrupa Bürokrasinin olmadığı dünyada hizmetler e-hizmet olarak sunuluyor E-Mühür Prosedür ve Bürokrasinin yoğun olduğu bir ülkeyiz Estonya E-Vatandaşlık

Temel Problemler Hizmet envanterlerimizin olmaması Yapılan Çalışmalar Kurumlara düşen görevler Süreçlerin Çıkartılması, Standart hale getirilmesi

Temel Problemler Eldeki Datanın dijitalleştirme sorunları Olumlu Örnek : MERNİS Kurumlar arası bilgi ve belge uyumsuzluğu Bu konuda yasal zorunlulukların ya yeterince ya da hiç olmaması

ÖNERİ Kısa vadeli günü kurtaran çalışmaları Orta vadeli çalışmaları Ve Uzun vadeli çalışmaları aynı zaman diliminde yapabilmemiz gerekiyor Personel yetersizliği Zaman yetersizliği Bütçe yetersizliği Olmaması için onlarca haklı neden sayılabilir ANCAK BAŞARMAK ZORUNDAYIZ

ÖNERİ Kişi Başı Milli Gelirimiz doların biraz üzerinde Bunu aşmak istiyorsak Yüksek Mobilite tecrübemizi kullanmalı yazılım teknolojileri ihraç eder duruma gelmeliyiz Bunun en temel yolu da E-devlete geçilmesiyle mümkün olacaktır

Hedef 2023 hedeflerini yakalamak istiyorsak 2023’te tüm kamu hizmetlerini E-devlet kapısı üzerinden verilmesini istiyorsak Kurumlar arası bilgi ve belge paylaşımını sanal ortamda güvenilir bir şekilde yapmak istiyorsak Eldeki datanın dijitalleştirilmesi ve tekilleştirilmesi Hizmet envanterlerinin çıkarılması E-hizmetlere geçiş çalışmalarının yapılması Bu çalışmaları personelin, yöneticinin ya da kurumun kendi insiyatifine bırakmamalı gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını sağlamalıyız Tüm bunların yapılabilmesi için AÇIK ÇAĞRI…