ORTAK SINAVLAR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi EYLÜL 2013.
Advertisements

e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
YENİMAHALLE GAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ.
MERKEZİ SINAV MODELİ VE UYGULANMASI.
HOŞGELDİNİZ GÜNYÜZÜ ORTAOKULU.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
ortaöğretİme geçİş sİstemİ
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
8 inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilecektir eğitim-öğretim yılından.
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
Osman Hamdi Bey Ortaokulu & İlkokulu Rehberlik Servisi
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. NEDİR? Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni sistem, SBS’nin kaldırıldığı ve yerine 6 derse yönelik toplam.
8.Sınıf teog neden önemli?
Yıldırım milli eğitim müdürlüğü ortak sınavlar komisyonu
Herkese ihtiyacı olan eğitim…. TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçişe dair yeni uygulamanın işlevsel,
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. MODELİN AMAÇLARI Öğrenci öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak.
MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi.
Yeni Sınav Sistemi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sınav hakkında merak ettiğiniz her şey… Tunahan ÇETİN l Psikolojik Danışman ve Rehber.
Özgül DEMİRTAŞ.
Sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Bu sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine.
GKV ÖZEL OKULLARI.
Merkez atatürk ortaokulu EDA BİRCAN EDA BİRCAN (Okul Rehber Öğretmeni.
Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel, sürdürülebilir ve esnek bir nitelik göstermesi.
İ MKB SARIÇ İ ÇEK ORTAOKULU Mehmet ÖZAN Mehmet ÖZAN (Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen)
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (TEOG)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
KİLİMLİ CUMHURİYET ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2013 ORTAK SINAV UYGULAMALARI.
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
2013-SBS UYGULAMA TAKVİMİ SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TAKVİMİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTEN YAYIN TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV SONUÇLARININ İLANI.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİ TANIYALIM! YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
SBS SİSTEMİ NASIL OLACAK?????. HANGİ DERSLERDEN SINAVA GİRİLECEK Türkçe Matematik Fen Bilgisi ve Teknoloji Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
TEOG AMACI NEDİR ? Öğrenci,öğretmen okul ilişkisini güçlendirmek
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
REHBER ÖĞRETMEN. FAYDALI MI ? ZARARLI MI ? Yeni sistem amaçları HANGİ OKULDA GİRİLECEK PUANLAMA VE YAZILILAR NASIL OLACAK ? UYGULAMASI ÜCRET VERİLECEK.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAV SİSTEMİ TANITIMI
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
MEHMET HİKMET KAŞERCİ ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Saliha SERDAR ---Cüneyt KILIÇ Rehberlik Öğretmeni ve Psi.Danışman
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Adnan Menderes Ortaokulu Rehberlik Servisi Eylül 2013.
AYYILDIZ ortaokulu TEOG S İ STEM İ Okan GÜÇLÜ Okan GÜÇLÜ Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen.
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak 6 temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
Ortak s ı navlar Neslihan HEPATEŞKAN Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME SUNUSU
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
FEVZİ KUTLU KALKANCI ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Temel eğİtİmden ortaöğretİme geçİş sInavI
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TEOG 10 YIL NASIL GEÇTİ ? LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ TAM 4 KEZ DEĞİŞTİ … 2004’ E KADAR LGS 2005’ E KADAR OKS 2007’ DE SBS.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) NECİP FAZIL KISAKÜREK İMAM HATİP ORTAOKULU.
TEMEL ÖGRETIMDEN ORTA ÖGRETIME GEÇIS SINAVI Eğitim ve Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi.
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak.
SBS 2014 "Bir hayal inşa edin, daha sonra o hayal de sizi inşa eder.”Robert Schuller.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (TEOG) 2016.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Sunum transkripti:

ORTAK SINAVLAR

YENİ SINAV SİSTEMİ 2014-2015 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILINDAN BAŞLAYARAK ALTI TEMEL DERS İÇİN 8.SINIFTA ÖĞRETMEN TARAFINDAN DÖNEMSEL OLARAK YAPILAN SINAVLARDAN BİR TANESİ ORTAK OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR. DİN KÜLTÜRÜ VE İNKILAP TARİHİ DERSLERİNİN İLK DİĞER DESLERİN DE İKİNCİ YAZILILARI BU SINAVDAN ALINAN PUANLA DEĞERLENDİRİLECEK

ORTAK DEĞERLENDİRME KAPSAMINDAKİ DERSLER MATEMATİK FEN VE TEKNOLOJİ TÜRKÇE YABANCI DİL T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

ORTAK DEĞERLENDİRMELER,HER DÖNEM İKİ YAZILISI OLAN DERSLERDEN BİRİNCİSİ,ÜÇ YAZILISI OLAN DERSLERDEN İSE İKİNCİSİ AKADEMİK TAKVİME GÖRE İŞLENEN MÜFREDATI KAPSAYACAK ŞEKİLDE YAPILACAKTIR. ORTAK DEĞERLENDİRMELER HER DÖNEM İKİ OKUL GÜNÜNE YAYILARAK YAPILACAK,O GÜNLERDE OKULLAR TATİL EDİLECEK.

SORULAR ÇOKTAN SEÇMELİ ( 4 SEÇENEKLİ ) OLACAK YANLIŞ CEVAPLAR DOĞRU CEVAPLARI ETKİLEMEYECEK ORTAK SINAVLARDA A B C D ŞEKLİNDE 4 ÇEŞİT KİTAPÇIK DAĞITILACAK

ÖĞRENCİLER ORTAK SINAVLARA KENDİ OKULLARINDA GİRECEK. SINAVDA GÖREVLENDİRİLECEK ÖĞRETMENLER KENDİ OKULLARINDAN FARKLI BİR OKULDA GÖREV YAPACAK. GEÇERLİ BİR MAZERETİ SEBEBİYLE ORTAK SINAVA GİREMEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN ÖNCEDEN BELİRLENEN BİR HAFTASONUNDA MAZERET SINAVI YAPILACAK. MAZERET SINAVI,BELİRLENEN SINAV MERKEZLERİNDE YAPILACAKTIR. SINAVA GİREMEYEN ÖĞRENCİLER MAZERETLERİNİ GÖSTERİR BİR BELGE GETİRMEK DURUMDALAR.

DERSLERE GÖRE AĞIRLIK KATSAYILARI DERS NO DERS ADI AĞIRLIK KATSAYISI1 1 TÜRKÇE 4 2 MATEMATİK 3 FEN VE TEKNOLOJİ DİN KÜLTÜRÜ 5 TC. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK 6 YABANCI DİL TOPLAM 18

YILSONU BAŞARI PUANININ HESAPLANMASI NOT İLE DEĞERLENİRİLEN TÜM DERSLERİN AĞIRLIKLI YILSONU PUANLARININ O DERSİN HAFTALIK DERS SAATİ SAYISI İLE ÇARPIMININ O SINIFA AİT HAFTALIK DERS SAATLERİ TOPLAMINA BÖLÜMÜNDEN ELDE EDİLEN PUANI İFADE EDER.

6.Sınıf YBP 70 7.Sınıf YBP 80 8.Sınıf YBP 90 1.Dönem Ortak Sınavlar 600 600+650/2= 625 2.Dönem Ortak Sınavlar 650 Yerleştirme Puanı 70+80+90+625/2 432,50

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ NASIL GERÇEKLEŞECEK? YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN,ÖĞRENCİNİN BİR SONRAKİ EĞİTİM KADEMESİNDE DEVAM EDECEĞİ OKULUNUN BELİRLENMESİNDE KULLANILACAKTIR. ÖĞRENCİLERİN YAPTIKLARI OKUL TERCİHLERİ PUAN ESASINA GÖRE DEĞERLENDİRİLECEK VE YERLEŞTİRMELER MERKEZİ OLARAK ELEKTRONİK ORTAMDA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR. PYBS DAN YARARLANMAK İSTEYEN 8. ÖĞRENCİLERİ AYRI BİR SINAVA GİRMEYECEKLER. BU SINAVDAN ALDIKLARI PUANLAR KULLANILACAK.

SINAV GÜNÜ HER DERS YAZILISI BAŞLADIKTAN İLK 15 DAKİKA İÇERİSİNDE GELEN ÖĞRENCİLER SINAVA ALINACAKTIR. GEÇ GELEN ÖĞRENCİLERİNE EK SÜRE VERİLMEYECEK. YANLARINDA NÜFÜS CÜZDANI SİYAH KURŞUN KALEM SİLGİ VE BİR TÜKENMEZ KALEM MUTLAKA BULUNACAK. KOPYA ÇEKEN VEYA ÇEKMEYE TEŞEBBÜS EDEN ÖĞRENCİNİN SINAVI İPTAL EDİLECEK.

SINAVDA ÇIKAN SORULARA VEYA SINAV SONUCUNA İTİRAZ HAKKI BULUNMAKTADIR SINAVDA ÇIKAN SORULARA VEYA SINAV SONUCUNA İTİRAZ HAKKI BULUNMAKTADIR. SONUÇLAR AÇIKLANDIKTAN 5 TAKVİM GÜNÜ İÇERİSİNDE BANKAYA 20 TL YATIRARAK, VELİ İTİRAZDA BULUNABİLİR. SORU İPTALİ OLMASI DURUMUNDA DEĞERLENDİRME, GEÇERLİ SORU SAYISI DİKKATE ALINARAK YAPILACAKTIR.

ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sonuçların İlanı 8. sınıf I. Dönem 26-27 Kasım 2014 13-14 Aralık 2014 Ocak 2015 8. sınıf II. Dönem 29-30 Nisan 2015 16-17 Mayıs 2015 Haziran 2015

ORTAK SINAVLAR 1. GÜN OTURUMLARI DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Türkçe 09.00 20 40 DAKİKA Matematik 10.10 20 40 DAKİKA Din Kül. ve Ahlâk B. 11.20 20 40 DAKİKA

ORTAK SINAVLAR 2. GÜN OTURUMLARI DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Fen ve Teknoloji 09.00 20 40 DAKİKA T.C. İnk.Tar. ve Ata. 10.10 20 40 DAKİKA Yabancı Dil 11.20 20 40 DAKİKA