Hazırlayanlar İbRaHiM BaTuHaN. İ Ç İ NDEK İ LER NÜFUS CO Ğ RAFYA CO Ğ RAFYA İ KL İ M İ KL İ M EKONOM İ EKONOM İ İ LÇELER İ LÇELER KOM Ş U İ LLER KOM Ş.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖZBEKİSTAN KIRGIZİSTAN KAZAKİSTAN
Advertisements

TÜRKİYE’DE İKLİM.
Kazanım 1. Ülkemizin kaynaklarıyla ekonomik faaliyetlerini ilişkilendirerek bunların ülke ekonomisindeki yerini ve önemini değerlendirir.
TÜRKİYENİN İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Ülkemizde dört mevsim belirgin olarak.
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
COĞRAFİ BÖLGELER.
Türkiye’nin Coğrafi Bölgeleri
KIRŞEHİR’DE TARIM VE HAYVANCILIK
Doğu Anadolu Bölgesi.
ÜLKEMİZDEKİ TARIM ÜRÜNLERİ
Tarım ürünlerimiz.
MARMARA BÖLGESİ YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ:
Karadeniz İklimi Hazırlayanlar: Onat Özçelik, Meltem Tutar,
EGE BÖLGESİ.
EGE BÖLGESİ Coğrafi Konumu
Haydi Düşünelim ! Hangi Mevsimdeyiz ? Bu mevsimde nasıl giyiniyorsunuz ? Hangi sebze ve meyveleri tüketiyorsunuz ?
NEVŞEHİR COĞRAFYASI HAZIRLAYANLAR BAHAR KİRŞAN
2.ÜNİTE: YERYÜZÜNDE YAŞAM KONU: TÜRKİYE’NİN İKLİMİ
İZMİR METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YAĞIŞ ve SICAKLIK RAPORU
İklimler Nasıl Oluşur? İklimler; sıcaklık, basınç - rüzgarlar ve nem - yağış özelliklerinin bir araya gelmesiyle belirir. İklimi oluşturan bu elemanlardan.
YERYÜZÜNDE YAŞAM.
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM “AKDENİZ BÖLGESİ”
GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ.
İKLİM TİPLERİNİ ÜÇ BÖLÜMDE İNCELEYEBİLİRİZ:
TÜRKİYENİN EKONOMİK COGRAFYASI
AKDENİZ BÖLGESİ TOPRAK TİPLERİ
Hazırlayanlar:taha_süleyman Soyad :Bircan_Çetin No :525_527
Türkiye’nin coğrafi konumu
HAZIRLAYAN ŞÜKRİYE KALKAN 6/B 526
CANSEL FATMA Afyonkarahisar.
Türkİye’de görülen İklİm tİplerİ
TÜRKİYE'DE GÖRÜLEN İKLİMLER
HAZIRLAYAN:KADER ZEYNEP ARUHAN
TOKAT Tokat,uygarlıkların merkezi olan Anadolu' da, zengin doğal kaynakları, jeostratejik konumu nedeni ile, beyliklerin, devletlerin ve imparatorlukların.
HAZIRLAYAN:ELİF SİNEM BİRCAN VE RABİA KALKAN
HAZIRLAYAN:ZÜBEYDE DURMUŞ 532 6_B
Türkiye’de Yetiştirilen Tarım Ürünleri
TÜRKİYENİN İKLİM ÇEŞİTLERİ
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Ege bölgesi.
İKLİM TİPLERİNİ 3 BÖLÜMDE İNCELEYELİM…
TÜRKİYENİN İKLİM BÖLGELERİ
Coğrafya Konuları Türkiye’de İklim İç Anadolu Bölgesi İç Kuvvetler
Lüksemburg.
AFYONKARAH İ SAR HAZIRLAYANLAR: İ FTAR SEV İ MG İ N SEMAY İ N ACUN NO:513 NO:150 6/B 1 MUSTAFA CANLI.
EGE BÖLGESİ.
Hava Olayı, Hava Durumu ve İklim
TÜRKIYE IKLIMLERI Erdoğan GÜL.
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
TÜRKİYE’DE GÖRÜLEN BAŞLICA İKLİM TİPLERİ
Ege Bölgesini Tanıyalım
KARADENİZ BÖLGESİNİ TANIYALIM
TÜRKİYE İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Orta kuşakta bulunması sebebiyle dört mevsim.
İŞLETME BAZLI ÇALIŞMA MODELİ UYGULAMASI. BUHARKENT ILÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
YAŞADIĞIMIZ BÖLGE.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
 NİSA NAZ KURT  449 5/A  KONU:HAVA DURUMU VE İKLİM  SOSYAL BİLGİLER DERSİ.
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Dağılışı
TÜRKİYE'DE TARIM İnsanların  toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine  tarım denir.
ETKİNLİK ÇALIŞMA SUNUSU
EGE BÖLGESİ Ege Bölgesi adını komşu olduğu denizden almıştır.
Marmara Bölgesini Tanıyalım
 Kıtaların orta kesimlerinde deniz etkisinden uzak yerlerde, ve Kuzey Yarım Küre’de etkili olan iklim çeşitidir. Kışları soğuk ve , karlı geçer, yazlar.
TÜRKİYE’DE GÖRÜLEN İKLİM ÇEŞİTLERİ. 1. KARADENIZ İKLIMI Karadeniz iklimi sadece karadeniz kıyısında dar bir alanda görülmektedir. Her mevsim yağışlıdır,
Hollanda Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Meşruti Krallık Başkenti:Amsterdam Önemli şehirleri :Rotterdam, Groningen, Eindhoven Dili:Hollandaca.
Türkiye iklimi Türkiyenin iklimini etkileyen faktörler MATEMATİK KONUM Türkiye 36° – 42° kuzey enlemleri ile 26° –45° doğu boyları arasında yer alır.
İKLİMLER GÖZDE KISACIK 98 F\9-B.
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
TÜRKİYE’DE TOPRAK KULLANIMI COĞRAFYA MEHMET ORAL 10\D 1845.
Yeryüzünün herhangi bir yerinde hava olaylarının ortalamasına
Sunum transkripti:

Hazırlayanlar İbRaHiM BaTuHaN

İ Ç İ NDEK İ LER NÜFUS CO Ğ RAFYA CO Ğ RAFYA İ KL İ M İ KL İ M EKONOM İ EKONOM İ İ LÇELER İ LÇELER KOM Ş U İ LLER KOM Ş U İ LLER M İ LLET VEK İ LLER İ M İ LLET VEK İ LLER İ AFYON NE İ LE ME Ş HUR AFYON NE İ LE ME Ş HUR RES İ M GALER İ S İ RES İ M GALER İ S İ

NÜFUS Son Nüfus Sayımına Göre Afyon Nüfusu :

COĞRAFYA Yüzölçümü Km2 olan Afyonkarahisar ilinin büyük bir bölümü Ege Bölgesinin iç batı olarak adlandırılan kesiminde bulunur. İlin doğusunda kalan topraklar İç Anadolu Bölgesinin özelliklerini gösterir. Güneybatıda kalan çok küçük bir parçada Akdeniz karakteristiğini görmek mümkündür. Afyonkarahisar ili, kuzeyden güneye doğru uzanarak, Batı Anadolu ile İç Anadolu Bölgelerini birleştiren yüksek alanın güney parçasını oluşturmaktadır.

İKLİM İç Anadolu'nun tüm yörelerinde olduğu gibi Afyonkarahisar ilinde de kara iklimi hüküm sürer. Ancak bu kara ikliminin yanı sıra Ege Denizi'nden gelen ve iklime az da olsa yumuşatan hava akımlarının etkisi altındadır. Afyonkarahisar iklimi yazları sıcak ve kurak, baharları ılık ve yağışlı, kışları soğuk ve kar yağışlı olarak tanımlanır metre yüksekte kurulu Afyonkarahisar kentinin yıllık ortalama ısısı 11.2 derecedir. En soğuk ay ortalaması 0.3 derece olan ilin en sıcak ay ortalaması 22.1 derecedir. Kaydedilen en düşük ısı 30 Aralık 1948'deki 27.2 derecedir. 14 Ağustos 1953 gününde ulaşılan 37.8 derece de, ilin rekor sıcaklığıdır. Baharların yağmur, kışların kar yağışlı geçtiği Afyonkarahisar ilinin yıllık yağış ortalaması 461 mm.'dir.

EKONOMİ Tarım: Afyon’un başlıca gelir kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Ziraat esas itibariyle hububat ekimine dayanır. Buğday, arpa ve ayçiçeği başta gelir. Endüstri bitkileri arasında ise haşhaş ile şeker pancarı çok önemli yer tutmaktadır. Baklagil ekimi de çok önemli yer tutar. Ömer kaplıcalarında “Eşanjör” sistemi ile sera ısıtmacılığına geçilmiştir. Her sene ortalama 400 bin hektar arazi ekilmektedir. Bunun % 28’i baklagiller, % 6’sı sanayi bitkileri ve % 66’sı tahıllardır.

İLÇELER BaşmakçıBaşmakçı · Bayat · Bolvadin · Çay · Çobanlar · Dazkırı · Dinar · Emirdağ · Evciler · Hocalar · İhsaniye · İscehisar · Kızılören · Sandıklı ·Sinanpaşa · Sultandağı · ŞuhutBayatBolvadinÇayÇobanlarDazkırıDinarEmirdağEvcilerHocalar İhsaniyeİscehisarKızılörenSandıklıSinanpaşaSultandağıŞuhut

KOMŞU İLLER Afyonun Komşu İlleri Afyonun Komşu İlleri Eskişehir, Konya, Isparta, Denizli, Uşak ve Kütahya illeridir.

MİLLETVEKİLLERİ İsimPartiDönem Rasim HancıoğluCKMP( ) Mustafa Yılmaz İnceoğluCKMP( ) Celal Tevfik KarasapanCKMP-AP( ) Yusuf Kemal ŞenocakAP( ) Musa Kâzım KaraağaçlıoğluMusa Kâzım Karaağaçlıoğlu (Kâzım Karaağaçlıoğlu) AP( ) Ahmet KarayiğitAhmet Karayiğit (Ahmet Karayigit)AP( ) Mustafa ÇelikCHP( ) Kamil Efendi (Miras)

AFYON NE İLE MEŞHUR Afyon Türkiye’nin Ege Bölgesinde yer alır. Türkiye çapında mermer ve lokumları ile tanınan bu şehir kaplıcaları ile de turizme hizmet etmektedir. Mevlevi ve Selçukluların mezarları da bu şehirdedir. Türkiyenin en büyük askeri havaalanı da Afyondadır. Sivil amaçlı kullanılmayan bu hava alanı Hava yolu ile seyahat edenler için en yakın Kütahya şehrinden olaşım sağlanabilir.

RESİM GALERİSİ