Akademik Genel Kurul Toplantısı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İLKNUR ERDEM HEMŞİRE TSK ETİMESGUT ASKER HASTANESİ
Advertisements

DANIŞMANLIK SİSTEMİ.
Güz Yrd. Doç.Dr. Zeynep Ocak
Açık ve Uzaktan Öğretim Modelleri
Uluslararası Hareketlilik ve Finansman İzmir Ekonomi Üniversitesi Oturumu.
Probleme Dayalı Öğrenme -İki Yıllık Deneyim-
Bologna Süreci Nedir? Bologna Sürecinin oluşturmayı hedeflediği Avrupa Yükseköğretim Alanı içerisinde yer alan ülke vatandaşları, yükseköğrenim görmek.
Prof. Dr. Öner Süzer Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
(OFMAE) Fizik Eğitimi Anabilim Dalı
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
EVRE 1 BLOK 1 Uygulamalı Bilgisayar Eğitimi Öğr. Gör. A. Murat ERGİN E.Ü.T.F. Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim A.D.
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
SEVK BİLGİ DÖNÜŞ FORMU VE
Amaç: Organ yetmezliği insidansı (toplumdaki hastalık sayısı oranı) tüm dünyada artmakta olup, organ nakli olmayı bekleyen hastalar da uygun organ beklerken.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 9 Ocak 2013.
TANI / TEDAVİ / BAKIM TIBBİ - HEMŞİRELİK - LABORATUVAR HİZMETLERİ 17.Şubat.2013 ENEZ.
MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI
BİR ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞAN HEMŞİRELERİN
2009 Eğitim Yılı Çalıştayı Dönem 4 ve 5 Raporu. Başlıklar  Stajlar  Teorik dersler  Pratik eğitimi  Sınavlar  Yardımcı eğitim alanları  Öğretim.
Tıp Fakültesi Prof. Dr. Elif N. Özmert. Dekanlık Seçimi ( ) Dört Aday Fakülte Akademik Kurulu ( ) Öğretim elemanları, tüm asistanlar.
ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞMA KOŞULLARI VE UZMANLIK EĞİTİMİ
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Özdeğerlendirme Kurulu Raporu 30 Haziran 2010 Ankara.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
Kocaeli Üniversitesi tıp fakültesi PREKLİNİK çalışma komisyonu raporu Alişan Burak Yaşar.
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
TEGV PROJESİ GÖRÜŞME ANALİZİ DEMOGRAFİK BİLGİLER GÖNÜLLÜLER (n=15) n= 15 Cinsiyet: 9 Kadın 6 Erkek Aldığı Eğitimler: Yaş Ortalaması: 29 İletişim.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM I.
Uzmanlık Eğitiminin Akreditasyonu süreci neden gerekli ?
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
Uzmanlık derneklerinin amaçları ve uzmanlık alanının temsiliyeti Prof. Dr. Mustafa Ünlü TTB-UDEK Yürütme Kurulu.
Yüksek kalite standartlarında tanı ve tedavi hizmeti sunmak
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE ÖLÇME DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
Eğitim Sürecinin Yeniden Yapılandırılması Prof Dr Feyza Darendeliler 2010, İÜ.
İÜ’de Eğitimde Yeniden Yapılanma Toplantısı , İÜ , İÜ.
Tıp Doktoru-Bilim Doktorası Bütünleşik Programı
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “İstanbul Tıp Fakültesi’nde Eğitim Merkezi’nden Anabilim Dalına”
Girişimcilik ve Proje Yönetimi
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
Eğiticilerin Sınıf Yönetimi Yeterliklerinin Geliştirilmesi Doç.Dr. Ali E. Şahin Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi.
SPİNA BİFİDA DERNEĞİ EDİRNE TEMSİLCİĞİ Yrd. Doç. Dr. Neşe ÖZKAYIN Trakya Üniversitesi, Pediatrik Nefroloji Bilim Dalı, EDİRNE.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI “Geleceğe… En İyiye…” Nisan 2016 İDARİ DEĞERLENDİRME.
9. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 5 Sıla Birce Bilgiç & Melike Pelin Özdoğru.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
AKTS Hesaplaması.
KOÜ Tıp Fakültesi Program Değerlendirme Kurulu sunumu, Kapanış ve Temenniler Dr. Kenan BEK
Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu
Pedagojİk formasyon sertİfİka programI ÖğreTİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI Hafta I Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ GÖRÜŞMELERİ ANALİZİ
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
Tıp Eğitimi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki 7 yıllık gözlem
Eğitim-öğretim Yılı Öğrenci Uyum Programı KTÜ TIP FAKÜLTESİ
TÜRK DİLDEŞ ÜLKELER İŞBİRLİĞİ KONSEYİ (TÜRK KENEŞİ)
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF DERS PROGRAMI.
Dönem III Tıp Eğitiminde Mevcut Durum ve Öneriler
Eğitim Sürecinin Yeniden Yapılandırılması
KOÜ Tıp Fakültesi Program Değerlendirme Kurulu Sunumu
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sunum transkripti:

Akademik Genel Kurul Toplantısı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı 13.10.2006 Cuma Kırmızı Salon

Dekan Yardımcıları Prof.Dr. Meral Özgüç Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Sarp Saraç Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

YÖNETİM KURULU Prof.Dr. Tülin Aras Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı   Prof.Dr. Tülin Aras Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mazhar Tokgözoğlu Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Rezzan Topaloğlu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Nefroloji Ünitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. C.Cem Denk Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Serap Sivri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Metabolizma Ünitesi Yrd.Doç.Dr. Melih Elçin Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Servet Arıoğul FAKÜLTE KURULU   Prof.Dr. Hamdi Öğüş Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı    Prof.Dr. Servet Arıoğul Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ali Ayhan Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Tülin Aras Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mazhar Tokgözoğlu Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Rezzan Topaloğlu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Nefroloji Ünitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. C.Cem Denk Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Serap Sivri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Metabolizma Ünitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Melih Elçin Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

KOORDİNATÖRLER KURULU

KOORDİNATÖRLER KURULU

KOORDİNATÖRLER KURULU

Program Eğitim Sorunları, Dr. Serhat Ünal Akreditasyon, Dr. Serdar Tekgül Bologna süreci, Dr. Selda Önderoğlu Araştırma Teknik Destek Birimi Dr. Serhat Ünal Dr. Uğur Erdener Tıp-Bilim Doktoru Bütünleşik Programı Dr. Turgay Dalkara Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Dr. Tunçalp Özgen

Öğretim Üye ve Görevlileri ANKET Öğretim Üye ve Görevlileri 548 Ankete Cevap 400

1- Entegre Sistem içerisinde Dönem I. II 1- Entegre Sistem içerisinde Dönem I.II.III derslerinin anlatılmasında sık ders saat değişikliği eğitim kalitesinde kötüleşmeye yol açmaktadır. EVET HAYIR 338 43

2- Derslerin belirlenen tarihte yapılmasının sorumluluğu kime aittir ? Dersi veren öğretim üyesi 323 Anabilim Dalı Başkanlığı 86

3- Dönem I,II,III amfilerinde öğrencilerinin ders devamsızlığını bir sorun olarak görüyormusunuz ? EVET HAYIR 247 131

4- Evet ise; bu sorunun giderilebilmesi için aşağıdaki yöntemlerden hangisi uygundur ? Yoklama 123  Ara sınav 63  Diğer 102 

“Ders içeriklerinin geliştirilmesi, kalitesinin yükseltilmesi, çekici hale getirilmesi ve teşvik edecek, ödüllendirilecek önlemlerin alınması”

“Dersin interaktif yani katılımcı, dinamik görüntülerin olduğu ve dikkat çeken bir şekilde anlatılması öğrencinin kendiliğinden katılımını artıracaktır kanısındayım.Bu dinamizmin önceden duyurulması ayrıca etkili olur!”

“Ders içeriğinin güncelleştirilmesi, ders sırasında olası sınav ve TUS sorularına vurgu yapılması, dersin slaytlarının önceden öğrencinin fotokopilerini veya çıktılarını almasına izin verecek şekilde kütüphane veya internet ortamına verilmesi ancak bu slaytlara dayanarak yapılan anlatımın sınıfta öğrencinin slaytlar üzerinden küçük notlar almasına izin verecek şekilde düzenlenmesi.”

“Öğrencilerin bu konudaki sorumluluklarının daha iyi anlatılması, katılım performanslarının sık aralıklarla kendilerine bildirilmesi, dersler hakkında düzenli geri bildirim alınması ve bu konuyu düzletme önerilerinin öğrenciler tarafından da geliştirilmesi”

“Yoklama ve ara sınav yönteminin geçerli olabileceğini düşünmüyorum “Yoklama ve ara sınav yönteminin geçerli olabileceğini düşünmüyorum. Dersi veren öğretim üyesinin tüm öğrencileri derste tutabilecek ve dinleyecek motivasyonu vermesi ve kısacası öğrenciyi derste kendi isteğiyle bulunmasını sağlamasının gerekli olduğunu düşünüyorum.”

“Derslerde sesli kayıt yapılmaktadır ve bunu öğretim üyelerinin engellemesi mümkün değildir farklı bir teknolojik sistemle kayıtların yapılması engellenmelidir. Kayıt yapılmış olan derse ben de öğrenci olsam gelmezdim çünkü ayrıca yazılı olarak ders materyali de öğrenciye sunulmaktadır (dekanlığın isteği de o yönde idi).”

Öğrenciyi zorla amfide tutamayız, gönülsüz katılan öğrenci dersin akışını olumsuz yönde etkiler. Çözüm öğrenciler ile bulunmalı, özellikle 4., 5. sınıftaki öğrencilerin gözlem ve önerileri amfi derslerinin iyileştirilmesinde önemli. Ders ve sınav kalitesinin yükseltilmesi gerekli. Ancak devamsızlığın bir de ekonomik boyutu olduğu göz ardı edilmemeli.

Dönem I de genellikle katılım yüksek olur. II. Dönemde düşmektedir Dönem I de genellikle katılım yüksek olur. II. Dönemde düşmektedir. Çözüm önerim: İki bayram arası (kısa) haftalarda devamı çok düşük oluyor tatil dönüşü 8:40 derslerinde de katılım düşük yıllık program yaparken, bu noktalara dikkat edilmesi katılıma etkili olur. İşlenen konunun birinci sınıftaki konunun tekrarı veya diğer bir bilim dalında (Örn Fizyoloji) işlenen konunun tekrarı olması katılımı azaltıyor Bir ders kurulunda çok sayıda öğretim üyesinin ders vermesi, bazen bir öğretim üyesinin anlattığı dersten, sınavda bir soru sorulabilmesine veya hiç soru sorulmamasına yol açmaktadır. Öğrencilerin en çok dikkat ettiği noktalardan biri, o dersten kaç soru sorulacağıdır. Ders saati az olan derslere devam, özellikle bahar aylarında, düşük olmaktadır. (Bu konuda çözüm öneremiyorum)

Üniversite Lise değildir Üniversite Lise değildir. Öğrencileri daha profesyonel olmayan yönlendirecek yöntemler geliştirilmeli sınavlar bu yönde düzenlenmelidir.

5- PDÖ oturumlarında eğitim yönlendiricilerinin konunun uzmanı olması uygundur. EVET HAYIR 334 50

Diğer Konular Sağlık Bakanına Mektup Kütüphane Burs

Sağlık Bakanına Mektup Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Çalışan Hekimleri Adına   Prof. Dr. Uğur ERDENER Prof. Dr. Serhat ÜNAL Hastaneler Genel Direktörü Tıp Fakültesi Dekanı