HATİCE AKKOYUNLU 091851083 SINIF ÖĞRETMENLİĞİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bileşikler ve Formülleri
Advertisements

KARIŞIMLAR Karışım: Birden çok element veya bileşiğin kimyasal özelliklerini kaybetmeden bir araya getirilmesiyle oluşan madde topluluğuna karışım denir.
MADDENİN SINIFLANDIRILMASI
MADDENİN SINIFLANDIRILMASI MADDENİN SINIFLANDIRILMASI
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNURLAR
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNABİLİR
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
MADDE TANIMI Kütlesi, hacmi ve eylemsizliği olan bütün varlıklar maddedir. Çevremizde gördüğümüz hava, su, toprak, masa her şey maddedir. MADDENİN SINIFLANDIRILMASI.
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
ELEMENT VE BILESIKLER a) Elementler :
Bileşikler ve Formülleri
Madde Ve Enerji.
ELEMENTLER VE BİLEŞİKLER
Bileşikler ve Formülleri
KARIŞIMLAR.
Kimyasal Tepkimeler.
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
Karışım ve özelikler.
KARIŞIMLAR.
MADDELER DOĞADA KARŞIK HALDE BULUNUR
Karışımların Özellikleri ve Sınıflandırılması
KARIŞIMLAR.
MOLEKÜLER YAPILI OLMAYAN
MADDENİN SINIFLANDIRILMASI
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
Maddenin Tanecikli Yapısı
7.SINIF 3.Ünite MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
KARIŞIMLAR.
SAF MADDELER: ELEMENTLER VE BİLEŞİKLER
HOMOJEN VE HETOROJEN KARIŞIMLAR
Birden çok maddenin kimyasal bağ oluşturmadan bir arada bulunmasıyla meydana gelen mad-delere karışım denir. Karışımlar görünümlerine göre iki çeşittir:
Basit Tepkime ve Denkleştirme
Bileşik ve formülleri.
Farklı element atomları uygum şartlarda bir araya geldiğinde yeni maddeler oluşur. Bu yeni maddeleri oluşturan atomlar arasında kimyasal bağ bulunmaktadır.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
Bileşikler ve Formülleri
MADDE YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
MADDELERİN SINIFLANDIRILMASI
KARIŞIMLAR.
ELEMENTLER VE BİLEŞİKLERİ
KARIŞIMLAR İÇİNDEKİLER: -KARIŞIM NEDİR? -KARIŞIMLARIN ÖZELLİKLERİ
KARIŞIMLAR.
KARIŞIMLAR.
Karışımlar.
KARIŞIMLAR Karışım ,birden fazla maddenin kimyasal özellikleri değişmeyecek şekilde bir araya gelmesiyle oluşan madde topluluğudur.Saf maddeler element.
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
MADDENİN YAPISI,ÖZELLİKLERİ VE AYIRMA ŞEKİLLERİ
ERTUĞRUL ÇUKADAR 1. 2 * Hacim * Kütle * Eylemsizlik ten oluşur.
İKİ YADA DAHA FAZLA MADDENİN ÖZELLİKLERİNİ KAYBETMEDEN ÇEŞİTLİ ORANLARDA KARIŞMASI İLE OLUŞAN TOPLULUĞA KARIŞIM DENİR KARIŞIMLAR İKİ SINIFTA İNCELENİR.
BİLEŞİK ve FORMÜLLER.
MADDENİN SINIFLANDIRILMASI
KARIŞIMLAR.
KARIŞIMLaR.
Saf değillerdir Farklı cins atom yada moleküllerden oluşurlar Fiziksel yollarla bileşenlerine ayrılırlar Kendilerini oluşturan maddelerin özelliklerini.
SAF MADDELER VE KARIŞIMLAR
ELEMENTLER VE BİLEŞİKLER
Maddenin Tanecikli Yapısı
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
Madde Ve Enerji
Element , Bileşik ve Karışımlar
KARIŞIMLAR.
Aynı cins atomlardan meydana gelen saf maddelere element denir.
KERİM KAYA 10C İki ya da daha fazla saf maddenin fiziksel yollarla bir araya gelmesi sonucu oluşan ve belirli oranda bileşime sahip olmayan maddelerdir.
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
ELEMENT VE BİLEŞİKLER.
Bileşikler İki ya da daha fazla çeşit element atomunun bir araya gelerek oluşturdukları yeni saf maddeye bileşik denir. Farklı atom içeren moleküller (çok.
Elektronların Dizilimi ve Kimyasal Bağlar
MADDENİN YAPI TAŞLARI - ATOMLAR
Sunum transkripti:

HATİCE AKKOYUNLU 091851083 SINIF ÖĞRETMENLİĞİ

SAF MADDE VE KARIŞIMLAR

MADDENİN SINIFLANDIRILMASI SAF MADDE KARIŞIM ELEMENT BİLEŞİK HOMOJEN HETOROJEN KARIŞIM MADDENİN SINIFLANDIRILMASI MADDE

Aynı cins atom yada moleküllerden oluşmuş maddelere saf madde denir. ÖRNEK : Elementler saf maddelerdir. Çünkü; hepsi aynı cins atomlardan oluşmuşlardır. Bileşikler saf maddelerdir. Çünkü; hepsi aynı cins moleküllerden oluşmuşlardır. bileşik element

SAF MADDELERİN ÖZELLİKLERİ: Saftırlar. 2. Aynı tür taneciklerden oluşurlar. 3. Belli erime ve kaynama noktaları vardır. 4. Homojendir. 5. Fiziksel yöntemlerle daha basit maddelere ayrıştırılmazlar. 6.Belli koşullarda belli öz kütleye sahiptirler.

ELEMENT: Aynı cins atomlardan oluşmuş saf maddelere denir. Atomların durumu Altın elementi

ELEMENTLERİN ÖZELLİKLERİ: Aynı tür atomlardan oluşurlar. 2. Saf ve homojendirler. 3. Belli erime ve kaynama noktaları vardır. 4. Fiziksel ve kimyasal yöntemlerle daha basit maddelere ayrıştırılmazlar. 5. Belli koşullarda belli öz kütleye sahiptirler. 6. Metaller, ametaller, yarı metaller ve soy gazlar olmak üzere 4 ana bölümde incelenirler. 7. Sembollerle gösterilirler.

BİLEŞİK: İki yada daha fazla maddenin belli oranda kimyasal olarak birleşmesi sonucu oluşturduğu yeni saf maddeye bileşik denir.

BİLEŞİKLERİN ÖZELLİKLERİ: 1.Yapılarında iki yada daha fazla madde bulundururlar. 2. Belli oranda birleşirler. 3. Kimyasal olarak birleşirler. 4.Kendini oluşturan elementlerin özelliklerini taşımazlar. 5.Kendini oluşturan maddelere ancak kimyasal yöntemlerle ayrıştırıla bilirler. 6. Saf ve homojendirler. 7. Belli erime ve kaynama noktaları vardır. 8. Kendi özelliğini taşıyan en küçük birimleri moleküllerdir.

KARIŞIM: İki yada daha fazla maddenin istenilen oranda, fiziksel olarak bir araya getirilmesi sonucu oluşturduğu maddeler topluluğuna denir.

KARIŞIMLARIN ÖZELLİKLERİ: 1.Yapılarında iki yada daha fazla madde bulundururlar. 2. İstenilen oranda karıştırılırlar. 3. Fiziksel olarak karışırlar. 4.Kendini oluşturan maddelerin özelliklerini taşırlar. 5.Kendini oluşturan maddelere fiziksel yöntemlerle ayrıştırıla bilirler 6. Saf değildirler. 7. Belli erime ve kaynama noktaları yoktur. 8.Yapı taşları element yada moleküllerdir. 9. Belli bir formülleri yoktur.

HOMOJEN KARIŞIM: Özellikleri kütlesinin her yerinde aynı olan karışımlara denir. ÖRNEK: Çözeltiler homojen karışımlardır.

ÇÖZELTİ: Homojen karışımlara çözelti denir. Maddelerin katı-gaz halleri hariç diğer tüm halleri homojen olarak karışarak çözeltileri oluştururlar Çözelti konusu, çözünürlük bahsinde anlatıldı.

SÜSPANSİYON: Katı-Sıvı heterojen karışımlara denir. ÖRNEK : Tebeşir tozu - su

ÖRNEK : KOLLOİDAL KARIŞIMLAR: Çıplak gözle bakıldığında heterojen olduğu anlaşılmayan katı-sıvı karışımlara denir. ÖRNEK : Bulanık su, boya, süt..gibi.

EMÜLSİYON: Sıvı-Sıvı heterojen karışımlara denir. ÖRNEK : Zeytinyağı - su

Sıvı-gaz heterojen karışımlara denir. ÖRNEK : Deodorant …gibi. AERESOLLER Sıvı-gaz heterojen karışımlara denir. ÖRNEK : Deodorant …gibi. gaz sıvı